HTPC konfa

poruka: 88
|
čitano: 9.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
HTPC konfa

jos uvijek mislim da ti je ps3 najbolji izbor

vec si daleko preskocio cijenu PS3 + original PES. 

Ako imas drugo racunalo bez problema MKV mozes pretvoriti o VOB (mkv2vob aplikacija,bez gubitaka audio i video)

ukljucen ti je blue ray player

lijepo izgleda i nije bucan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 13:25 (Commodore).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HTPC konfa
Commodore kaže...

daj argumente ;)

15 godina
protjeran
simeparanoja kaže...
Commodore kaže...

daj argumente ;)

eto povise u editu.

17 godina
neaktivan
HTPC konfa

Možeš s njim na net, surfanje i to?

Prebacivat filmove i muziku preko USB-a?

E da znas mozda da li onaj "čip" za njega funkcionira ili ne? Iskreno ne da mi se davati stotine kuna za igrice

I daj preporuči koji bi ti uzeo sebi da sad uzimas?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 13:31 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
simeparanoja kaže...

Možeš s njim na net, surfanje i to?

Prebacivat filmove i muziku preko USB-a?

E da znas mozda da li onaj "čip" za njega funkcionira ili ne? Iskreno ne da mi se davati stotine kuna za igrice

I daj preporuči koji bi ti uzeo sebi da sad uzimas?

preporucio sam ga tebi zbog tvojih uvjeta. nisam ljubitelj konzola a imam ps3 iskljucivo zbog PES-a. nikad ga nisam spajao na net, ali koliko znam to ide bez problema samo je nezgodan za surf jer nema tipkovnicu. ima i tipkovnica za kupit. sto se ostalih igara tice nije mi zanimljiv a kad izadje GT5 kupit cu original jer zasluzuje (jedine 2 igre za koje se isplati dati novac

17 godina
Commodore kaže...

Ako imas drugo racunalo bez problema MKV mozes pretvoriti o VOB (mkv2vob aplikacija,bez gubitaka audio i video)

Ali ovo mu moze sluziti kao storage server, torrent server, htpc, konzola, snimalica jada jada. Jos ako frknes dual tv karticu da mos snimat i gledat u isto vrijeme dva razlicita programa divota... Najbolje od svega - HTPC je modularan. kuis... sa PS3 imas kitu marjanovu.

Biljezim se sa stovanjem...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 15:23 (tnakir).
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Commodore kaže...

Ali ovo mu moze sluziti kao storage server, torrent server, htpc, konzola, snimalica jada jada. Jos ako frknes dual tv karticu da mos snimat i gledat u isto vrijeme dva razlicita programa divota... Najbolje od svega - HTPC je modularan. kuis... sa PS3 imas kitu marjanovu.

Jasno je to meni vrlo dobro. Ostaju mu 3 opcije:  

1. veca investicija

2. Zaboravi PES (u tom slucaju i3, Asrock H55 M-LE, 2GB DDR3 RAM,  WD Caviar Green 1TB, Thermaltake Element Q, Corsair 400CX + optika. Jos kad bi se na neko dugme bez ulaska u bios mogla uklj/isklj ATI 5670 bilo bi i PES-a

3. PS3

17 godina
neaktivan

kako mislis veca investicija?

Ona konfa koju sam postao samo zamijenim kuciste sa ovim drugim frontier-eovim i to je to. Naravno ostaje mi jos napajanje (400kn) i grafa te tipkovnica sa touchpadom

Sve je to negdi oko 3000kn +-300kn zar ne?

Ova 5670 je preglasna? Se može vent na njoj nekako regulirati ili zamijeniti stock sa nekim boljim pa da se manje cuje?

Da hocu zaboravit PES i COD onda bi uzeo neki jeftiniji media player (tipa mede8er)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 17:39 (simeparanoja).
17 godina
Commodore kaže...
tnakir kaže...
Commodore kaže...

1. veca investicija

2. Zaboravi PES (u tom slucaju i3, Asrock H55 M-LE, 2GB DDR3 RAM,  WD Caviar Green 1TB, Thermaltake Element Q, Corsair 400CX + optika. Jos kad bi se na neko dugme bez ulaska u bios mogla uklj/isklj ATI 5670 bilo bi i PES-a

3. PS3

Ma jel :)

Znaci ne igra neki AMD troglavi na 3GHz za nekih 500 - 600 kn? Zasto toliko jako napajanje? Optika... pa dvd przilica dodoje 200 kn top. Zasto bi morao igrati na high. PES je usput. 

15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Commodore kaže...
tnakir kaže...
Commodore kaže...

1. veca investicija

3. PS3

Ma jel :)

Znaci ne igra neki AMD troglavi na 3GHz za nekih 500 - 600 kn? Zasto toliko jako napajanje? Optika... pa dvd przilica dodoje 200 kn top. Zasto bi morao igrati na high. PES je usput. 

Igra. Igra i AthlonX2, ali sad vec razgovaramo o dosta vecoj cifri od 2000 +-500.

Upravo mu sastavljam nesto slicno.

Napajanje je toliko jer kosta 320 kn i sigurno je bolje imati jace napajanje pod manjim opterecenjem ako zelis tisinu. Koje bi ti stavio?

-------------------

Ovako, procesor apsolutno dovoljan za upregnut grafiku

Maticna kvalitetna a jeftina (mozda bi bilo zgodno uzeti sa USB 3.0 zbog buducnosti, ali kosta malo vise)

Graficka Saphire 5550, kralj srednje klase pasivnih kartica - vidi video - 

2GB DDR3 - dovoljno

HDD - 1TB WD Green - tih i kapacitetan

Kuciste, ukras a ne nakarada (vidi sliku)

Napajanje - objasnjeno, moze i jeftinije ako zelis tu malo ustedit ali ispod 250kn neces kupit nista pouzdano.

Blue Ray citac / DVD pisac - ako ne zelis odmah ulozi u maticnu sa USB3.0 jer ce BR uredjaji cijenom sigurno u bliskoj buducnosti ici dolje.

15 godina
protjeran
HTPC konfa

I jos se moras rastegnut za periferiju.

0 0 hvala 0
15 godina
HTPC konfa

Možda će ti nešto od ovog koristiti tema je slična.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Igra. Igra i AthlonX2, ali sad vec razgovaramo o dosta vecoj cifri od 2000 +-500.

Upravo mu sastavljam nesto slicno.

Napajanje je toliko jer kosta 320 kn i sigurno je bolje imati jace napajanje pod manjim opterecenjem ako zelis tisinu. Koje bi ti stavio?

-------------------

Ovako, procesor apsolutno dovoljan za upregnut grafiku

Maticna kvalitetna a jeftina (mozda bi bilo zgodno uzeti sa USB 3.0 zbog buducnosti, ali kosta malo vise)

Graficka Saphire 5550, kralj srednje klase pasivnih kartica - vidi video - 

2GB DDR3 - dovoljno

HDD - 1TB WD Green - tih i kapacitetan

Kuciste, ukras a ne nakarada (vidi sliku)

Napajanje - objasnjeno, moze i jeftinije ako zelis tu malo ustedit ali ispod 250kn neces kupit nista pouzdano.

Blue Ray citac / DVD pisac - ako ne zelis odmah ulozi u maticnu sa USB3.0 jer ce BR uredjaji cijenom sigurno u bliskoj buducnosti ici dolje.

Commodore hvala puno na konfiguraciji. Jel može ovako nešto?

Napajanje 400W Corsair CMPSU-400CXEU  334,99 kn

Kućište Frontier Venus Desktop 400W P4 mATX, Silver 291,25 kn

Matična ploča sAM3 Asrock 880GM-LE - AMD 880G, AMD SB710, M-ATX, FSB2600, Dual Channel 2xDDR3 459,99 kn 

Grafička kartica Sapphire PCI-E ATI Radeon HD5550, 1GB DDR2, ULTIMATE 602,67 kn 

Procesor sAM3 Athlon II X3 435 (2.9GHz, 1.5MB, 95W) box 538,10 kn

Memorija DDR3 1333MHz 2GB Corsair, VS2GB1333D3 267,19 kn

HDD SATA II 1000 GB WD Caviar Green, WD10EARS, 64 MB, 3,5", 7.200 rpm 430,80 kn 

Sveukupno 2.924,99 kn

Napajanje nisam siguran ni da li mi je potrebno jer koliko mi se čini ovo kuciste ga ima? Ili mi se cini

Zasto ovo napajanje? Mislim da je Floor ujednom od prethodnih postova rekao kako ova ploča ne stane u tvoje predloženo (a i moje prvo predloženo) kućište. Ako može super, može i on

Matična definitivno asrock. Imam ga na stolnom :)

Grafička, hm koja je razlika izmedju 5550 i 5670? 5670 je prebučna ili? Razlika u cijeni je 30ak kuna pa ako puno dobijem sa 5670 mozda nju?

Procesor, razlika 100kn a s ovim dobijem u principu 4jezgreni proc?

Memorija, zasto 2x1? Zasto ne jedan keks od 2GB?

Disk, imam otprije vec tako da caviar green moze opet, tih je dosta :)

Optika mi jos uvijek ne treba, kao što si sam napisao cijena ce padati pa se isplati pricekati :)

Po ovome mi ostane jos 500 kn za periferiju :)))

Ako mislis da ova moja konfa nije ok, prihvacam sve prijedloge kao sto vidis

Sto se tice pocetnih 2500 +- 500kn, ovo sam i ocekivao, tako sam skocio oko 1500kn kod konfe za komp, ali mislim da iznad 3500 sa tipkovnicom ne bi isao

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 0:01 (simeparanoja).
15 godina
protjeran
HTPC konfa

Ta kuciste si izgleda u pravu. mislio sam da je mATX a nije nego mini ITX - bolje ne jer za sobom vuce mini itx plocu koja je stvarno premala.

taj frontier sam gledao i ako tebi pase onda ga uzmi i njegovo napajanje ce ti biti dovoljno.

5670 je puno bolja kartica od 5550 ali je u izvedbi sa pasivnim hladjenjem i puno skuplja a mislim da je kod nas ni nema za uzeti nego u linksa gdje kosta 950kn. ako mozes toliko onda je preporuka ona. na 5550 se moze fino igrati PES na 720p dok na 5670 mozes i na 1080p a kartica ne proizvodi nikakav zvuk.

memoriju 2x1 zbog dual channela koji ne mozes ostvariti jednim keksom

procesor, isao sam na neki minimum koji moze maksimalno iskoristiti 5550. po teoriji da za jos 100kn mozes dobiti nesto bolje doci ces i do Phenoma 955 a pitanje je da li ti treba. Za ovu namjenu mislim da ne, no opet, da sebi uzimam vjerovatno bi uzeo x3 ali ti si me ogranicio budzetom kojeg sam prekoracio zbog kucista i BR playera.

maticna ti ima onboard graficku koja je dovoljna za hd filmove. u biosu mozes podesiti da ti ona bude primarna i ukljucivati pci-e samo kad zelis igrati.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
HTPC konfa

Al bas je gadno to Frontier kuciste :P

0 0 hvala 0
17 godina
Commodore kaže...

Meni je je skroz ok. Cewl dapache. Ko linijska komponenta. Samo da je crno i sve 5

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Commodore kaže...

Meni je je skroz ok. Cewl dapache. Ko linijska komponenta. Samo da je crno i sve 5

Ma i mislio sam ovakvo crno, jer je jednostavno a sva ostala kucista su malo previse para a mislim da mi to nije kriticna komponenta.

Ako mi dodje moddam njega ili nekad kasnije uzmem drugo kuciste (naravno ako bolja polovica odluci da se ovo ne uklapa u njenu viziju :))

Mislis da ne trebam uzimati corsair-a? Ako i ostavim 5670 i athlon-a x3 (otključam 4 jezgru)?

Phenom je ipak malo previse za htpc :)))))

Pitanjce, da li se moze sa ove 5670 skinuti ventilator i staviti neko pasivno hladjenje i koliko to ima smisla?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 8:40 (simeparanoja).
17 godina
simeparanoja kaže...
tnakir kaže...
Commodore kaže...

Ma i mislio sam ovakvo crno, jer je jednostavno a sva ostala kucista su malo previse para a mislim da mi to nije kriticna komponenta.

Ako mi dodje moddam njega ili nekad kasnije uzmem drugo kuciste (naravno ako bolja polovica odluci da se ovo ne uklapa u njenu viziju :))

Mislis da ne trebam uzimati corsair-a? Ako i ostavim 5670 i athlon-a x3 (otključam 4 jezgru)?

Ja isto mislim da je corsair overkill. Sto se tice kucista ja tu nebi stedio. Osim ako ne mislis stavit HTPC na neko manje vidljivo mjesto.

17 godina
neaktivan
HTPC konfa

ne znam meni se ovo frontier kuciste cini sasvim ok? i stane sve unutra a nije previse para

jedino ako nece biti toliko prozracno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 8:44 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
simeparanoja kaže...

ne znam meni se ovo frontier kuciste cini sasvim ok? i stane sve unutra a nije previse para

Ako hoćeš savjet od nekoga tko je nekoliko puta popušio foru (slika i stvarnost), odi ti lijepo do Protisa i pogledaj to kućište uživo. Obrati pažnju ne samo na izgled već i na izvedbu, da li nešto škripi ili se uvije i ne drži dobro. To ti je uvijek problem s kućištima.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
simeparanoja kaže...

Ako hoćeš savjet od nekoga tko je nekoliko puta popušio foru (slika i stvarnost), odi ti lijepo do Protisa i pogledaj to kućište uživo. Obrati pažnju ne samo na izgled već i na izvedbu, da li nešto škripi ili se uvije i ne drži dobro. To ti je uvijek problem s kućištima.

Hvala puno na savjetu, mislim da cu morati naci negdje drugo cisto da ga vidim jer protis nema kod sebe skoro nista vec se narucuje

Ako mi napajanje nije potrebno sa ovim kucistem onda radije uzeti 5670 sa pasivnim hladnjakom? Ili staviti ovo na obicnu 5670 ili ovo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 9:39 (simeparanoja).
15 godina
neaktivan
HTPC konfa

e ljudi ja imam DELL Optiplex 360 Matićnu i HTPC kućište dakle ovo http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://cdn1.techbargains.com/icache/2009/10/02/12545287004044.jpeg&imgrefurl=http://www.techbargains.com/news_displayItem.cfm/180022&h=314&w=314&sz=18&tbnid=1LFtTaym4q_29M:&tbnh=90&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Ddell%2Boptiplex%2B360%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=dell+optiplex+360&docid=-psY4KRUXvMZ3M&sa=X&ei=pfuCTqOLE9PU4QTjqblc&ved=0CEoQ9QEwBg&dur=179  Desktop manje i sad ja bi si htio kupit novu grafu ja sam imo 4650 lowp rofile 512 mb ddr2 i ja se dvoumim između 5570 i 5670 ja znam da je 5670 dosta jača al ja nisam siguran dal ta 5670 stane u moje kućište ????? MOLIM POMOĆ!!!

FrankY
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTPC konfa

MOZEE NEKO POMOĆ MENI !!!

FrankY
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTPC konfa

Ako ne piše u naslovu artikla low profile ili ako slikom nije slična recimo ovoj koju sam zakačio onda ti ne ide u kućište...

low profile grafa low profile grafa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HTPC konfa

I sad se vratiš na moj post i tražiš:

1. jel piše negdje low profile - NE