Hitna pomoc pc pacijentu

poruka: 10
|
čitano: 959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koja grafulja?

Odredio sam vec sve komponente za svoj budući pc ali se troumim (ili četveroumim) između grafe pa pls pomozite.

Mislim uzeti radeon HD 6870 za 2099 kn ali sam na oglasima vidio radeonke 5870 za 1700kn.

Neznam jesu li polovne grafičke pouzdane i kako se vrši isporuka istih.Znam da razlika između 6870 i 5870 nije velika ali mi je nekako 5870 draža.

Pls ako je neko kupovao polovnu grafičku nek mi kaze iskustva a uz sve to tu su jos GTX 460 i 470.

Ako mi mozete pomoci pls pomozite, napajanje je 600W procesor AMD Phenom II X4 970 BE (ako ga ne nadjem onda 965 BE;1399kn), a monitor 24".

0 GTX 460
14 GTX 470
9 HD 6870
2 HD 5870
0 neka druga
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 16:09 (Me$$y).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hitna pomoc pc pacijentu

kupi 955 BE, tehnoloski je isti kao ovi procesori koje si naveo samo mu je mnozitelj tvornicki smanjen, ali je zato otkljucan pa ga u 10 sekundi dovedes do x4 970BE

od grafickih, 470GTX

je da je bucnija i da vise trosi (tvoje napajanje bi trebalo biti vise nego dovoljno ako nije neki no name) od 6870 ali je malo brza a tu su phsyx i cuda.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hitna pomoc pc pacijentu

Tnx za procesor a sto mislite(svi) za polovne kartice?

sime
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hitna pomoc pc pacijentu

Za početak: vjerojatno planiraš uzeti Corsair CX 600W napajanje. Treba napomenuti da su nova Corsair-ova napajanja ispod konkurencije te da bi puno bolji bio Seasonic 520W.

Dalje, od ovih kartica koje si naveo najbrža je, iako ne s velikom razlikom, 5870. Ne bih ti preporučio da kupuješ polovno. Kad se već kupuje sve novo, neka bude kompletno.

Moj glas ipak ide kod 6870 Twin Frozr. Kartica je nova, brza hladna i tiha, a da se i dobro klokati.

Ali zapravo što god da uzmeš nećeš pogriješiti. ;)

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hitna pomoc pc pacijentu

Najbolje ti je da sam zakljuciš što odgovara tvojim potrebama:

-nvidia gtx 460 - po večini review-ova slabija od svih navedenih ali ima podršku za CUDA-u i PhysX,vrlo je tiha i ima dobar overclock potencijal.

-nvidia gtx 470 - po performansama negdje sa 5870(ovisi o igri) ima podrusku za CUDA-u i PhysX i vrlo je tiha u load-u

-amd 6870 - nova generacija amd grafickih kartica,slabija od 5870 u većini igara(osim onih s dx11 i teselacijom),tiha,slaba potrošnja, nema podršku za CUDA-u i PhysX

-amd 5870 - po većini review-ova jača od gtx 470( i svih ostalih navedenih) osim od 68xx u dx11 igrama tipa metro2033,slaba potrošnja, nema podršku za CUDA-u i PhysX,dosta je velika, hladna u load-u

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 23:39 (razorst3).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hitna pomoc pc pacijentu

tnx svi odo ja leci nadam se da ima jos doktora za pacijente kao ja da mi ustanove dijagnozu;)

sime
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Hitna pomoc pc pacijentu
razorst3 kaže...

Najbolje ti je da sam zakljuciš što odgovara tvojim potrebama:

-nvidia gtx 470 - po performansama negdje sa 5870(ovisi o igri) ima podrusku za CUDA-u i PhysX i vrlo je tiha u load-u

pa i nije bas tiha, dapace, to joj je uz potrosnju najveca mana

al opet bi nju ako je iskljucivo gaming u pitanju

15 godina
Hitna pomoc pc pacijentu

GTX 470 nije tolko tiha, ali nije ni bučna, recimo negdje između {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 0:00 (Intel&ATI).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
protjeran
RE: Hitna pomoc pc pacijentu
Intel&ATI kaže...

GTX 470 nije tolko tiha, ali nije ni bučna, recimo negdje između {#}

da, izmedju normalne kartice i traktora. od single GPU kartica jedino je 480GTX bucniji (i neke stare)

15 godina
Hitna pomoc pc pacijentu

ako ti buka nije važna kupi gtx 470 ,ako ti smetaju temperature i buka uzmi malo slabiju 6870

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice