Gaming konfiguracija do 7500 kn

poruka: 41
|
čitano: 6.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Gaming konfiguracija do 7500 kn
simke kaže...
pod009 kaže...
Los Sam kaže...

Inace Pod vidis da je momak nabrijan na sli, a ti mu dajes maticnu koja nema ni CF opciju. Radje 790/785 maticnu sa phenomom x4 810, po mogucnosti u protisu.

Evo jedna s CF mogućnosti,napajanje će to bez problema držati,a proceosor je dovoljno dobar da iskoristi taj CF,pošte nećeš Gigabyte matičnu,onda ti ostaje ova,kakva je-pojma nemam

uz napajanje i hdd koje sam stavioSmijeh, ok. al sta nevalja maticnoj koju sam stavio.

i uleto sam u totalno krivu temu, komp nije iskljucivo za igrice.

Što će ti onda sli ili cf?

17 godina
neaktivan
Vopa kaže...

eo ovako ja sam uzeo komp jucer u linksu i mislim da sam se malo zajebo u vezi rama uzeo sam

1x 3x2 ddr3 crosair dominator 1600

1x phenom II X3 720BE

1x sapphire vapor x 1g ddr5

1x kamariki scyte 550w

1x kuciste coolermaster centurion 534 lite black

1x hard samsung f1 7200rmp/32m 750gb

1x dvd rw lg gh22ns 22x sata dual layer

sad u vezi monitora, mislim uzet 23 lg fraton, a maticnu u linksu koju sam htjeo od asrocka nisu imali pa me zanima sta vi mislite koju da uzmem mora podrzavat ddr3 i memoriju da rade na 1600

Dao si 1300kn za memoriju, a 1100 za procesor? Damm, to boli :D Vidim i sam da si skuzio da si pogrijesio, vjerovatno zato sto si uzeo 3x2 jer phenomi podrzavaju dual channel.

I memorija ti ionako nece raditi iznad 1333mhz jer je to maximum do kojeg phenomi podrzavaju.

Najozbiljnije ti predlazem da odes tamo i pozoves se na onaj zakon od 7 dana u vremenu kojeg mozes bez pitanja vratit kupljenu robu ili nekako s njima nes dogovorit jer ces ipak jos i maticnu kupovat kod njih, pa da prebijete nekak to.

IMO kupi obicnu memoriju skill 2x2gb ddr3 za 679kn.

Kaj se tice maticne neznam koju si od asrocka htio, ali moj je prijedlog GA MA790XT-4udp , ako je preskupo onda asrock ili GB 785 chipset, glavno da ima SB710 ili 750.

17 godina
neaktivan

Eo ja se još uvijek kolebam oko matičnih, naime ne znam jel da ulupam još 200 kn i pokrijem mogućnost za Crossfire: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6886 ili da jednostavno uzmem ovo i onih 200 kuna bacim u bolji monitor/nazad u novčanik/odem na ćevape... Pa ako neko može dat zadnju misao oko te dileme, ostatak konfiguracije nisam mjenjao tako da je isto ko u zadnjem postu.

rogues do it from behind ;)
17 godina
neaktivan

Gle pa nije samo stvar u CF-u, nego ima i bolji chipset koji daje bolje performanse, daje bolji OC potencijal ako te to interesira te makar dodje vise nema integriranu grafu sto nesto govori.

Po meni bi 785 maticne trebali kupovati ljudi koji zele ddr3, a ne treba im decidirana graficka. Makar postoje i iznimke, recimo ako si bas tanak sa parama, a sigurno ti ne treba CF.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Eo, odlučio sam navuć još 400 kn kako bi još malo twekao konfiguraciju, a i jer su neke stvari rasprodane pa sam morao zamjeniti.. Pitanje je sad, jel to sve štima, jel sve izbalansirano i naravno, jel se isplatilo dodat još tih 400 kn?

konfiguracija konfiguracija
rogues do it from behind ;)
16 godina
neaktivan
Takuji kaže...

Eo, odlučio sam navuć još 400 kn kako bi još malo twekao konfiguraciju, a i jer su neke stvari rasprodane pa sam morao zamjeniti.. Pitanje je sad, jel to sve štima, jel sve izbalansirano i naravno, jel se isplatilo dodat još tih 400 kn?

Procesor phenom 2 955,jeftiniji je 200kn i više,a performanse su iste.

17 godina
neaktivan

Sve osim procesora je odlicno. Ovaj Phenom 965 je bezveze, da i imam para na bacanje ne bi ga uzimao. Uzmi Warheadov prijedlog, pa cak i 945 prije nego tog zderaca.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...
Vopa kaže...

eo ovako ja sam uzeo komp jucer u linksu i mislim da sam se malo zajebo u vezi rama uzeo sam

1x 3x2 ddr3 crosair dominator 1600

1x phenom II X3 720BE

1x sapphire vapor x 1g ddr5

1x kamariki scyte 550w

1x kuciste coolermaster centurion 534 lite black

1x hard samsung f1 7200rmp/32m 750gb

1x dvd rw lg gh22ns 22x sata dual layer

sad u vezi monitora, mislim uzet 23 lg fraton, a maticnu u linksu koju sam htjeo od asrocka nisu imali pa me zanima sta vi mislite koju da uzmem mora podrzavat ddr3 i memoriju da rade na 1600

Dao si 1300kn za memoriju, a 1100 za procesor? Damm, to boli :D Vidim i sam da si skuzio da si pogrijesio, vjerovatno zato sto si uzeo 3x2 jer phenomi podrzavaju dual channel.

I memorija ti ionako nece raditi iznad 1333mhz jer je to maximum do kojeg phenomi podrzavaju.

Najozbiljnije ti predlazem da odes tamo i pozoves se na onaj zakon od 7 dana u vremenu kojeg mozes bez pitanja vratit kupljenu robu ili nekako s njima nes dogovorit jer ces ipak jos i maticnu kupovat kod njih, pa da prebijete nekak to.

IMO kupi obicnu memoriju skill 2x2gb ddr3 za 679kn.

Kaj se tice maticne neznam koju si od asrocka htio, ali moj je prijedlog GA MA790XT-4udp , ako je preskupo onda asrock ili GB 785 chipset, glavno da ima SB710 ili 750.

da probat cu se pozvat na taj zakon proslo je 5 dana otkako sam to uzeo, oce htjet to uzet natrag ja sam samo otvorio kutiju od rama da vidim kako izgledaju a u vez matice mislio sam asrock m3a790gxh/128m,am3-amd 790gx,amd sb750,atx,fsb 2600 al tu nisu imali

17 godina

Stavljam ovdje da ne otvaram indentičnu temu za svoj "problem".

Samo da me ekipa koju sam prije dva tjedna davio ne skalpira... Ugl, ispalo je da konfiguracija koju sam imao u planu prije par dana nije "baš to to" i da bi bilo pametnije uzeti nešto malčice jače. 

Ovako gornja granica je 7500 (+/- 100 kn) i u to ulazi monitor, miš, tipkovnice i, naravno, kanta.

Ja sam složio ovo u Protisu (ako se plaća gotovinom jeftiniji su od ADMa).

O, da, btw, proc mora biti Intelov i grafa mora biti nVidijina (zapravo, da budemo precizniji, mora podržavati CUDA). Postojanje FireWirea nije nužno, ali je plus.

Komp će služiti za programiranje, Office od Acessa do Worda, modeliranje, dizajn, obrada fotografije / videa, montaža, rad općenito u grafičkim programima, CAD, mat. izračune, poslovne simulacije, ali i za igranje (student sam informatike, da ne bi mislili da samo bezveze nabrajam) + klasika - surfanje & gledanje filmova i trebao bi izdržati studij (4 godine). 

Monitor - 21.5" s 1900x1020 914,60 kn. Trebao bi mi malo veći, a jeftiniji monitor. Zašto? Planiram zapravo staviti 2, te bi mi onda bilo daleko jednostavnije uzeti i malo lošiji (nije bitno jel je bijelo bijelo ili malo plavičasto izbija i jel crna ko crna rupa ili je malo manje crnija), ali jeftiniji, tako da se čim prije dočepam drugoga. 

Tipkovnica - 53,29 kn.  Trenutno mi je bitno da postoji i da je crna. Vrlo vjerojatno, ako ću vidjeti da mi je potrebno, uzeti jaču.

Miš - 31,81kn. Isto kao i tipkovnica.

Konfa:

Kućište - HAF 922, 768,90kn. Čelični kostur (za mene ogroman plus), dobar protok zraka... Ukratko, treba mi kućište koje će trpiti premještanja (recimo 10tak (x2) puta godišnje), koje neće puknuti ako netko se "okrzne" o njega i neko koje će biti dobar temelj za OC.

PSU - Corsair 650W, 677,87kn. Nešto što će izdržati barem 4 godine i nadogradnje (na dnu).

MBO - P5Q Pro Turbo, 984,47kn. Jedan jedini uvjet - matična mora vrištati overcloacking.

CPU - Q9400, 1316.51 kn. Mora biti četverojezgreni intel zbog foto/video montaže, CAD,...

Cooler (CPU) - SCYTHE Angel, 223,77 kn. Proc će ići na OC. Ovako, plan je da isprva držim CPU na stocku te s vremenom polako dižem takt. Nevertheless, trebao bih od početka kvalitetno zračno hlađenje.

Memorija - DDR2 2x2 @ 1000, 469,55 kn. Ispod 4 nikako.

Storage - 320 @ 7200 s 16MB buffer, 319,40kn. Za početak 320 uvrh glave.

GPU - Asus 275, 1670,08 kn. Kao što sam već ranije rekao, bitno mi je da podržava CUDA, da može izdržati dva monitora i da se može i igra zavrtit na njoj ;).

Optika - 148,32kn. Bitno je jedino da postoji.

__________________________________________-

Suma sumare - ~7575 kuna

Ovako, računalo bi se nadogradilo (što u skoroj što u daljnjoj budućnosti) sa drugim ekranom, dodatnim 4GB RAMa, 2x 500GB HDD u mirroru, 32GB SSD za sistemsku, TV tunerom, čitačem mem. kartica, 2.1, jačim mišem i tipkovnicom, headsetom, neprekidnim napajanjem, grafičkim tabletom, WiFi, bluetooth modulom, webcamom, te imam jedan eksterni HDD koji bi bio prikopčan na njega. Možda se pojavi i potreba za skener/printer & eksternom optikom, ali otom-potom (ovo nabrajam da stekente i sliku koliko treba napajanje i priključaka, poglavito USBa).

Unaprijed hvala :]

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

Nemam zamjerki,ovo će ti dosta dugo držat.Odlično sastavljeno.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 1
16 godina

Ako ti je komp prvenstvano za rad, a tek onda za igranje, te mora biti Intel i nVidia onda takodjer razmisli da umjesto GTX275 uzmes GTX260, a za razliku koju si usparao na grafickoj uzmes Q9550 umjesto Q9400.

Da ne bi bilo zabune - i tvoja kombinacija je dobra, ali ako je primarno rad, a sekundarno igranje onda bolje uzet malo jaci proc nego malo jacu graficku, a ionako ces se sa GTX260 svega naigrati vise nego dobro.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice