Evo moje komponente stigle...

poruka: 27
|
čitano: 1.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo stiglo je 80% stvari, čekam potenciometar sutra popodne dolazi iza 12h iz linksa, još jedan WD 500GB ili 640GB nisam još siguran skroz na skroz, fali mi malo vezica i 2x ventilatora od 80 (ona šarena kičasta full Cool)

Dakle ovde cu ić korak po korak sa ugradnjom isto sa slikama da nešto ne zaznem jer ovako nešto nisam nikada, mislim samo grafulja ima 2kg LOOOOOOOOL, a tek napajenje, misli sam da je akumulator od fapa kad sam ga diga unutra da je neka zabuna, tako da najbolje uradim sa vašim savjetima.

Može li još jedan savjet za početak prije svega.

Naime imam jedan HDD od WD-a 640GB, sad me zanima kako da napravim najbezbolnije po PC koji će skidat sa neta od 00-24 i igrat se barem 1-2h na dan ovo oko Hard diskova, naime ako kupim još jedan veliki i na njega stavim sistem (XP ili Vista ne znam još...) i istodobno da skidam sa neta, je li onda ovaj HDD na kojemu je sistem i na koji skidam (isti sam mislio HDD stavit da skida, recimo na HDD1 di je sistem i instalacije da mi dolaze i podaci sa neta) a da na ovaj drugi samo drzim storage, a napravim recimo malenu particiju od 100GB na disku 1, stavim na prvu particiju sistem i instalacije, a na drugu skidanje sa neta!?

Sad me zanima da li na ovaj način pati i drugi disk? Da li se on isto grije, vrti itd itd...jel ovako bolje ili imate neki pametniji prijedlog? (kupit samo 1 maleni HDD i na njemu imat instalaciju i skidanje a ostali samo za storage isl)

Carpe Diem
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 16:47 (supertovar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Evo moje komponente stigle...
uzmi iste hardove, barem istog kapaciteta.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
benko kaže...
uzmi iste hardove, barem istog kapaciteta.
 OK! A ovo oko korištenja particija i skidanja sa neta? Da skida na istu di je sistem ili drugu di je samo storage?
Carpe Diem
17 godina
neaktivan

ja bih ti preporucio raid odnosno stripe tak da ce ti windowsi prepoznat 1280GB..a tih terabajt i nes si podjeli u particije..

no mozes na jednom metnut os i insalirane stvari a na drugom samo filmove,slike,image igra i ostale stvari..no onda ce ti ovaj di je os i instalirane stvari bit prevelik..

a sa stripom ces dobit i na performansama..

Intel Core 2 Duo E8200 Corsair 2x2GB kit 1066MHz HD4870 512GDDR5 520HX Corsair

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ne bi bilo idealno da meni ide sve za rukom, uglavnom sastavio sam sve i za to sam trebao više od 5h u komadu, dosta sporo je islo jer sam sve sredio od kabela, utikača preko manual-a od matične i tako, uglavnom problem je što se nakon svega spojenog računalo upali i ima normalan zvuk, ali na monitoru nema signala, nema slike, pokušavao sam sve od mijenjanja analog/digital (makar moja graficka ima samo digit) onda palio gasio PC i ništa, nema slike, a onda se odjednom graficka zavrtila ko blesava, ne reagira mi reset button, niti power, mislim upalim ga na gump power i radi sve ali ga ne mogu ugasit (ona fora drzeci 20sec da se sam prekine)...

Mogu slikat sutra i postavit, ali stvarno mi nije jasno zasto je problema!

Evo i slike odma pa provjerite u čemu je greška :(

http://i33.tinypic.com/2dajczr.jpg

http://i37.tinypic.com/8x0cj5.jpg

http://i37.tinypic.com/jkkr4j.jpg

http://i35.tinypic.com/149bdli.jpg

http://i33.tinypic.com/2ib0med.jpg

Pomognite bilo kojim savjetom! Di sam falio?

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina

Prvi potez bi ti trebao biti da staviš memoriju u slotove iste boje (žute).

Onda provjeri još jednom da li si dobro spojio one kabliće za power, reset, HDD led, itd.

Zatim probaj samo sa jednim stickom memorije...pa sa drugim...

Eto to mi jedino za sad pada na pamet...tek sam se probudio..Smijeh

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
17 godina
neaktivan

Zaboravil si prikljucit onaj 8 pinski ATX.

Vidi sliku:

http://img205.imageshack.us/my.php?image=2ib0medau7.jpg

oznacil sam ti gdje je.

ono ispod napajanja.

Izvadiš onaj plasticni cep i uštekaš 8 pinski kabel u plocu.

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Zaboravil si prikljucit onaj 8 pinski ATX.

Vidi sliku:

http://img205.imageshack.us/my.php?image=2ib0medau7.jpg

oznacil sam ti gdje je.

ono ispod napajanja.

Izvadiš onaj plasticni cep i uštekaš 8 pinski kabel u plocu.

VOLIM VA!!!!!!!!!!!

Zurim na posao pa ne mogu sad probt, a samo mi rci jel tu ide direkt iz napajanja pinski kabel??? ili od nekud drugo????

Uf kako se ovo mijenja  a nedavno sam spojio jedan PC bez probelma, kako bi se rklo od prve!

HVALA vam do neba!!!!!!!!!
Carpe Diem
17 godina
neaktivan

Ide ti od napajanja direktno taj kabel.

Pazi da ne zamjeniš sa kablom za grafu.

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Direkt iz napajanja 12V u matičnu. Pa to se nije nešto promjenilo... Tako ti je već dugo. Ak si nedavno slago komp to si moro imat...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Direkt iz napajanja 12V u matičnu. Pa to se nije nešto promjenilo... Tako ti je već dugo. Ak si nedavno slago komp to si moro imat...

Dobro pustimo to sad, greska je greska sto mogu sad?

Ionako sam zbunjen velicinom ove graficke, a kad je raspalila ventilator mislio sam da cu uzletit, a prepao sam se jer ne vidim sto se desava, uglavnom kad se vratim sa posla probat cu i vidjet, hvala ekipa!
Carpe Diem
17 godina
neaktivan

Da pitam jos nesto banalnog, spajao sam 1 SATA disk pa nije bilo potrebe za ovim pitanjem medjutim sad imam 2x 640GB WD i 1X przu, jel IMAJU OVDE, MASTER, SLAVE itd...???

Ako je dis u jumperi i kako da ih izreguliram Plač

Carpe Diem
17 godina
supertovar kaže...

Da pitam jos nesto banalnog, spajao sam 1 SATA disk pa nije bilo potrebe za ovim pitanjem medjutim sad imam 2x 640GB WD i 1X przu, jel IMAJU OVDE, MASTER, SLAVE itd...???

Ako je dis u jumperi i kako da ih izreguliram Plač

SATA ti nema master i slave zato što je samo 1 uređaj na 1 kablu. Ne trebaš ništa regulirat. Samo uštekaš kabel na matičnu i uređaj i sve radi.
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

Super! thx

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina
Kad smo već kod pitanja da ne otvaram novu teemu.
Prijatelju slažem komp s CF 4850 Zanima me kako jer bi ja trebao dobit onaj mostić?
trebali mi kakav softwear i koje bi idealno napajanje bilo za te dvije?
Viva La Vida
17 godina
neaktivan

Evo jos jedno pitanj vezano uz nove konfe, dakle kupio sam BOX E8500 sad me zanima da nakon koliko vremena moram dodavat thermal pastu na proc, nekako mi djelovala razmackano kad sam pokusavao ubost onaj hladnjak, uzas kako je glupo to rijeseno, ako treba nadodat recite! Hvala

Carpe Diem
17 godina
unknown kaže...
Prijatelju slažem komp s CF 4850 Zanima me kako jer bi ja trebao dobit onaj mostić?

Neznam kako ide kod CF-a, nisam nikad slago. A napajanje bi ti bilo dost Corsair TX650W. 600kn ti, odnosno u ADM-u mal manje al ga nema. Dolazi za 5 dana.

supertovar kaže...

Evo jos jedno pitanj vezano uz nove konfe, dakle kupio sam BOX E8500 sad me zanima da nakon koliko vremena moram dodavat thermal pastu na proc, nekako mi djelovala razmackano kad sam pokusavao ubost onaj hladnjak, uzas kako je glupo to rijeseno, ako treba nadodat recite! Hvala

Pa u boxu si dobio već sve gotovo. Ne trebaš dodavat.
17 godina
neaktivan

e ovako - molio bih vas za savjet - dali da kupim nvidia 9800GT 1GB ddr3, ili radeon 4850 512MB ddr3 ??????koja je bolja ili da kupim Zotac GF 9800GTX+, 512MB DDR3

Hvala.....

17 godina
neaktivan
unknown kaže...
 Crossfire mostic moras dobit sa grafickom u kutiji.Ja sam ga dobio al nazalost nemam sta ucrossfireati...Plač
Svi smo mi dr.Šimić!!!
17 godina
Pheonix19 kaže...

e ovako - molio bih vas za savjet - dali da kupim nvidia 9800GT 1GB ddr3, ili radeon 4850 512MB ddr3 ??????koja je bolja ili da kupim Zotac GF 9800GTX+, 512MB DDR3

Hvala.....

Izmedju te 3 kartice, taj radeon ima najbolju vrijednost, mada su sve 3 kartice skoro pa iste. Jedino bih potrazio karticu sa vishe ram na njoj.
Danas kada postajem pionir ...
17 godina
neaktivan
Pheonix19 kaže...

Hvala.....

Vjeruj da nisi sam što se izbora tiče i ja sam u dilemi što od to troje kupiti sad imam nvidiju 8600 gt super 512  ddr3 nisam imao nikakvih problema sa njom odlično se kloka ide i preko 700 mega herca ati 4850 vidim da isto nije loša cijena odlična ali ima ljudi kojima neće da ni pokrene nakon istaliranja drajvera komp se neće da pali itd, 9800 gt u nekim testovima lošija a u nekim bolja (barem tako testovi na netu tako pokazuju), pa ako ima tko da se iz iskustva nadoveže na ovu temu do koje reze je sa max detaljima na 9800 gt ili 8800 gt ugodno igrati sa tom grafičkom naravno osim crajsisa koji je boljka svih grafa   Pozzzzzzz.
17 godina

da sam na tvom mjestu direktno bi kupio radeonku...

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX, ATI Radeon HD 2900 Pro 512 MB, Transcent DDR 2 2x2GB, MSI K9N NEO F, WDC 500GB 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. add me xfire-----> leolabin8
17 godina
neaktivan

i ja sam za radeonku - hvala....Jos cu danas pogledat pa cemo vidjeti hvalaaaaaa

17 godina
neaktivan

naspram ove grafe koju ja imam to je bog bogova - 7600GT Sramim se

17 godina
Pheonix19 kaže...

Hvala.....

Od te 3 definitivno Radeonka... jedino ima prednost ove nVidie taj 1GB ddr3... Najbolje bi bilo uzet 4850 s 1GB ddr3
17 godina
protjeran

ATI Radeon 4850 je danas best buy.

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink i neces pogrijesit.

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice