Dobra konfiguracija

poruka: 39
|
čitano: 6.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

Najprije da vas pitam, dali se više isplati kupovat gotovo računalo ili slagat konfiguraciju???

Htio bih jedno vrlo dobro računalo, po mogućnostima među najboljima na tržištu.

Nisam gamer, ne igram igrice uopče. Računalo treba imati poprilično velike kapacitete, jer na njemu planiram imat dosta stvari. A od programa tu su: Photoshop, dreamweaver, coreldraw, razna programska okruženja, FTP clienti, i tako to.... eventualno se nađe tu koja igrica (ne za mene), ali to je zanemarivo....

Uglavnom... vi vjerojatno bolje znate, jer se ja baš i ne kužim u hardwer nešto, ali mislim da mogu nešto uštedit na grafičkoj, jer mislim da mi ne treba neka vrhunska.

E sada.... možete li mi preporučiti neku konfiguraciju ili več gotovo računalo da sadržava sve ove uvjete koje sam naveo (dobra matična, procesor, hard disk velike memorije, puno RAM-a, itd) i koliko bi me to otprilike izašlo sve skupa????

Hvala unaprijed na odgovorima! ;)

P.S. Nemojte se ljutit ako sam se krivo izrazo na nekim mjestima, nadam se da ste skužili o čemu se radi!

The power of dreams!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dobra konfiguracija

A do koliko bi ulozio?

e da jel ti treba monitor itd.

METALLICA
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 16:07 (uljez).
17 godina
neaktivan
M_PiR kaže...

Najprije da vas pitam, dali se više isplati kupovat gotovo računalo ili slagat konfiguraciju???

Htio bih jedno vrlo dobro računalo, po mogućnostima među najboljima na tržištu.

Nisam gamer, ne igram igrice uopče. Računalo treba imati poprilično velike kapacitete, jer na njemu planiram imat dosta stvari. A od programa tu su: Photoshop, dreamweaver, coreldraw, razna programska okruženja, FTP clienti, i tako to.... eventualno se nađe tu koja igrica (ne za mene), ali to je zanemarivo....

Uglavnom... vi vjerojatno bolje znate, jer se ja baš i ne kužim u hardwer nešto, ali mislim da mogu nešto uštedit na grafičkoj, jer mislim da mi ne treba neka vrhunska.

E sada.... možete li mi preporučiti neku konfiguraciju ili več gotovo računalo da sadržava sve ove uvjete koje sam naveo (dobra matična, procesor, hard disk velike memorije, puno RAM-a, itd) i koliko bi me to otprilike izašlo sve skupa????

Hvala unaprijed na odgovorima! ;)

P.S. Nemojte se ljutit ako sam se krivo izrazo na nekim mjestima, nadam se da ste skužili o čemu se radi!

Do koliko para??
16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

lova,monitor,periferija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

Monitor, periferija, za to lako, to budem sam nešto nabavio, jer mi to nije tako važno, vi meni samo složite kantu!

Šta se tiće love, neznam još konkretno. Složite mi nešto kaj je među najboljem na tržištu trenutno, i recite koliko bi to bila cjena, pa ću onda vidjeti dali mi je to previše pa da idem na neku jeftiniju varijantu! Ako vam se da možete mi preporučit i nekoliko varijanti! Bio bih jako zahvalan!!! ;)

The power of dreams!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_PiR kaže...

Monitor, periferija, za to lako, to budem sam nešto nabavio, jer mi to nije tako važno, vi meni samo složite kantu!

Šta se tiće love, neznam još konkretno. Složite mi nešto kaj je među najboljem na tržištu trenutno, i recite koliko bi to bila cjena, pa ću onda vidjeti dali mi je to previše pa da idem na neku jeftiniju varijantu! Ako vam se da možete mi preporučit i nekoliko varijanti! Bio bih jako zahvalan!!! ;)

gledaj,nemožemo ti mi složiti konfiguraciju ako ti ne znaš koliko planiraš potrošiti,a ako želiš nešto među najboljem na tržištu bez problema se može premašiti limit od nekoliko desetaka tisuća kuna..jeli lakše da ti kažeš koliki imš buđet za utrošiti na konfiguraciju ili da mi slažemo pa ti kažeš jeli skupo jeli jeftino..
16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

skupa varijanta:

C2Q 9550

NVIDIA 295

8GB rama i tako to

Normalna:

C2D E8600

ATI 4850 il 4870

4GB rama

maticne nisam isa al bi valjala ASUS P5Q pro

EDIT:

jeftna:

AMD 6xxx seria

ATI 4670

1-2 GB rama

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 19:52 (NesQuiK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_PiR kaže...

nikako da skužiš,pa daj bubni cijenu npr. od 4500-7000 kn ili slično.evo na pogađanje:
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

OK... Nismo se baš shvatili, ali nema veze.

Evo... išao bih do nekih 7-8, možda 9k kn.

Jel mi sada možete nešto složit?? I kolika bi cjena bila toga... btw. mislim da ću uzimati u m-sanu...

The power of dreams!

0 0 hvala 0
17 godina
Dobra konfiguracija

Obavezno quada, ili INtela i7 ili ako ti je draži AMD Phenoma 2 920 ili 940BE.

Od matične za intela x58 chipset naravno....može Asus p6t model te 3x2 Gb ddr3 na 1333Mhz

Ako bi AMD onda 790GX tipa ovog MSI te 2x2Gb ddr2 na 1066Mhz (Kingmax je ok, i jeftin je)

Od grafike...hmmm na MSI-u imaš integriranu nelošu 3300, no ipak preoručujem Grafiku tipa Nvidia GTX 250 ili ATI HD 4850

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_PiR kaže...

Jel mi sada možete nešto složit?? I kolika bi cjena bila toga... btw. mislim da ću uzimati u m-sanu...

radije iz ADM-a zbog besplatne dostave,evo konfiguracija:
Procesor Intel i7 920
Gigabyte EX58-UD3R
HD4890 1Gb GDDR5-(nereferentno hlađenje)
DDR3 6Gb (3x2Gb) Corsair 1333MHz CL9
Napajanje CORSAIR HX620
DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK
HDD WD 1Tb
ukupno=8100 kn i kućište koje želiš,znači imaš i7,dobru matičnu i grafičku,kvalitetne i brze RAM-e,tiho i jako napajanje,solidnu pržilcU (može i blu ray) i odličan,ali malo bučan HDD,radije uzmi neko kućište sa boljom zvučnom izolacijom
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 20:37 (pod009).
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
M_PiR kaže...

Procesor Intel i7 920
Gigabyte EX58-UD3R
Napajanje CORSAIR HX620
HDD WD 1Tb
ukupno=8100 kn i kućište koje želiš,znači imaš i7,dobru matičnu i grafičku,kvalitetne i brze RAM-e,tiho i jako napajanje,solidnu pržilcU (može i blu ray) i odličan,ali malo bučan HDD,radije uzmi neko kućište sa boljom zvučnom izolacijom
 OK... Super.... Hvala!! A jesi li u ovu cjenu računao i kučište, ili???
Ipak ću uzimat iz m-sana, jer mi sestra radi tamo, pa može dobit jeftinije, ali svejedno hvala na preporuci, znat ću za ubuduće! ;)
Nemojte me ismijavat, ali daj molim te napiši šta je ovo "Gigabyte EX..."??? To je matična??? stvarno nemam pojma o hardweru... Sramim se

Molio bih samo još ako bi mi mogli složit još jednu verziju, ali do 5-6 k kn! Mislim najvjerojatnije ću uzimat ovako nešto kao što je pod009 napisao, ali da vidim samo za usporedbu, kolika je razlika u performansama!!

The power of dreams!
17 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

Ja cu ti slozit do 6000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_PiR kaže...
pod009 kaže...
M_PiR kaže...

Procesor Intel i7 920
Gigabyte EX58-UD3R
Napajanje CORSAIR HX620
HDD WD 1Tb
 OK... Super.... Hvala!! A jesi li u ovu cjenu računao i kučište, ili???
Ipak ću uzimat iz m-sana, jer mi sestra radi tamo, pa može dobit jeftinije, ali svejedno hvala na preporuci, znat ću za ubuduće! ;)
Nemojte me ismijavat, ali daj molim te napiši šta je ovo "Gigabyte EX..."??? To je matična??? stvarno nemam pojma o hardweru... Sramim se

Molio bih samo još ako bi mi mogli složit još jednu verziju, ali do 5-6 k kn! Mislim najvjerojatnije ću uzimat ovako nešto kao što je pod009 napisao, ali da vidim samo za usporedbu, kolika je razlika u performansama!!

to Gigabyte EX58-UD3R ti je matićna ploća ako na to misliš..

17 godina
neaktivan
Procesor Intel i7 920
Gigabyte EX58-UD3R
HD4850-(nereferentno hlađenje)
Napajanje CORSAIR HX520
HDD WD 1Tb
ukupno=7200 kn i kućište koje želiš
 1.OK... Super.... Hvala!! A jesi li u ovu cjenu računao i kučište, ili???
2.Ipak ću uzimat iz m-sana, jer mi sestra radi tamo, pa može dobit jeftinije, ali svejedno hvala na preporuci, znat ću za ubuduće! ;)
3.Nemojte me ismijavat, ali daj molim te napiši šta je ovo "Gigabyte EX..."??? To je matična??? stvarno nemam pojma o hardweru... Sramim se

4.Molio bih samo još ako bi mi mogli složit još jednu verziju, ali do 5-6 k kn! Mislim najvjerojatnije ću uzimat ovako nešto kao što je pod009 napisao, ali da vidim samo za usporedbu, kolika je razlika u performansama!!

1.ne,u cijeni nije kućište,a njega sam odaberi po dizajnu itd.
2.ja se nemogu nikako snaći na stranici Msan-a,a ovo podebljano ti je moja preporuka,ima malih izmjena
3.da,to je matična za Core i7,
4.za ovo što ti radiš glavna je snaga procesora i RAM-a,osim u igrama gdje je glavna grafička
danas na Hrvatskom tržištu nema boljih procesora od Intelovih i7,od njih se jedino isplati i7 920,dosta je jači u svemu od ostalih quad-ova i u igrama i grafičkoj modelaciji,obradi videa i muzike...
sada da ti kažem o poboljšanjima u konfiguraciji:-grafičku sam zamjenio za HD4850 jer ti HD4890 1GB ne treba pošto nisi gamer,najbolje HD4850 ima XFX (XFX4850-1100kn)
-napajanje je jako,tiho,kavalitetno i sve u svemu odlično (ako ga nema uzmi Corsair HX450,Forton 500W,Tagan 500W...),
ti je cijena 7200kn bez kućišta,,a ako budeš uzimao novu grafičku nakon nekog vremena procesor je dovoljno jak da je iskoristi,eto valjda sam pomogao
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Procesor Intel i7 920
Gigabyte EX58-UD3R
HD4850-(nereferentno hlađenje)
Napajanje CORSAIR HX520
HDD WD 1Tb
ukupno=7200 kn i kućište koje želiš
 1.OK... Super.... Hvala!! A jesi li u ovu cjenu računao i kučište, ili???
2.Ipak ću uzimat iz m-sana, jer mi sestra radi tamo, pa može dobit jeftinije, ali svejedno hvala na preporuci, znat ću za ubuduće! ;)
3.Nemojte me ismijavat, ali daj molim te napiši šta je ovo "Gigabyte EX..."??? To je matična??? stvarno nemam pojma o hardweru... Sramim se

4.Molio bih samo još ako bi mi mogli složit još jednu verziju, ali do 5-6 k kn! Mislim najvjerojatnije ću uzimat ovako nešto kao što je pod009 napisao, ali da vidim samo za usporedbu, kolika je razlika u performansama!!

2.ja se nemogu nikako snaći na stranici Msan-a,a ovo podebljano ti je moja preporuka,ima malih izmjena
4.za ovo što ti radiš glavna je snaga procesora i RAM-a,osim u igrama gdje je glavna grafička
danas na Hrvatskom tržištu nema boljih procesora od Intelovih i7,od njih se jedino isplati i7 920,dosta je jači u svemu od ostalih quad-ova i u igrama i grafičkoj modelaciji,obradi videa i muzike...
sada da ti kažem o poboljšanjima u konfiguraciji:-grafičku sam zamjenio za HD4850 jer ti HD4890 1GB ne treba pošto nisi gamer,najbolje HD4850 ima XFX (XFX4850-1100kn)
-napajanje je jako,tiho,kavalitetno i sve u svemu odlično (ako ga nema uzmi Corsair HX450,Forton 500W,Tagan 500W...),
ti je cijena 7200kn bez kućišta,,a ako budeš uzimao novu grafičku nakon nekog vremena procesor je dovoljno jak da je iskoristi,eto valjda sam pomogao
  Jesi, jesi... pomogao si puno... hvala!!! Ali hvala i ostalim dečkima na pomoći!
A ova cijena koju si napisao dolje je cijena koju si dobio kada si zamijenio ove neke stvari za jeftinije??? To mi se puno više sviđa! :)
I daj molim te samo još napiši, koliko bi me skuplje došlo kada bi uzimao još veči HDD, i dali se uopče isplati, ili je 1TB dovoljno???
The power of dreams!
17 godina
neaktivan
  Jesi, jesi... pomogao si puno... hvala!!! Ali hvala i ostalim dečkima na pomoći!
A ova cijena koju si napisao dolje je cijena koju si dobio kada si zamijenio ove neke stvari za jeftinije??? To mi se puno više sviđa! :)
I daj molim te samo još napiši, koliko bi me skuplje došlo kada bi uzimao još veči HDD, i dali se uopče isplati, ili je 1TB dovoljno???
 da,to je sa izmjenama cijena,a veći HDD ćeš teško ispunit (1TB=1024GB≈1000GB),ali možeš ubaciti još jedan (ili više) u RAID polje pa imaš 2TB,po meni je 1TB skroz dovoljno,a ova cijena je prosječna cijena iz shopova,ako treba još nešto javi
16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

Evo mene opet! :D

Razmišljao sam, i mislim da ću do godine biti prisiljen uzimati novi laptop, jer je ovaj več poprilično dotrajao, tako da ipak neću uzimat neki mrak komp sada.

Jel bi mi mogli složit sve, komplet, znači i sa periferijom, monitorom, do nekih 5-7???  Uzmite u obzir da želim maksimalno uštedjet na grafičkoj, napajanju,... jedino što želim jest vrlo moćan HDD (640GB-1TB), RAM (po mogućnosti 6GB DDR3), i procesor.... sve ostalo mi je nebitno!

The power of dreams!

0 0 hvala 0
17 godina
M_PiR kaže...

Evo mene opet! :D

Razmišljao sam, i mislim da ću do godine biti prisiljen uzimati novi laptop, jer je ovaj več poprilično dotrajao, tako da ipak neću uzimat neki mrak komp sada.

Jel bi mi mogli složit sve, komplet, znači i sa periferijom, monitorom, do nekih 5-7???  Uzmite u obzir da želim maksimalno uštedjet na grafičkoj, napajanju,... jedino što želim jest vrlo moćan HDD (640GB-1TB), RAM (po mogućnosti 6GB DDR3), i procesor.... sve ostalo mi je nebitno!

Ovako majstore...meni se čini da ti tu nas zajebavaš i to ti kažem bez cenzure!!!!!

Ljudi su se potrudili sastaviti konfiguracije kako bi ti pomogli, i to u ovoj temi koja se ponavlja po 101 put iako takvih imaš još 100...sada odjednom ne trebaš tako jak stroj jer trebaš laptop, ali ipak kupuješ jak stroj samo za 1kkn manje....WTF?? Ako bi htjeo kantu za 6kkn onda imaš gore stroj što je Besla sastavio....Phenoma za odlične pare....Sa ovim pitanjima i izjavama da ne trebaš ništa extra, samo brdo ddr3 rama koji povlače skupu ploču i Intela i7 ispadaš totalno smješan, tako da ne spamaš više....imaš tema sa konfiguracijama malo more, nađi si nešto ako ti nešto već od ovoga gore ne paše Belji se
-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
17 godina
neaktivan

Wiz3m4n uzeo si mi riječ iz usta. Taman sam pročitao sve postove i vidjeh da je sve rečeno i nemam što dodati, kad ono lik se predomislio. Stvarno kao da smo mi svoje znanje stekli na ulici preko noći. Nije ni svjestan koliko je sretan što može tako jeftino daoći do spoznaja i onda još ispadne tako nezahvalan. Nek si mu rekao, na žalost nije jedini koji je gotovan, al nema veze ta nismo svi isti. Možda lik nije ništa loše mislio samo se loše odrazio?

16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

Dečki, ja nemam pojma o hardweru, zanima me samo softwer. Smatram da je forum tu da se pomogne ovakvima kao ja. Ako ne želite pomoći, molim vas da mi ne off topicarite u temi!!

Da obrazložim...

Šta vi mislite da se meni da i da imam vremena tu vas vuć za nos?? Dajte molim vas... Ja sam se obratio ovdje za pomoć, jer smatram da ima dosta profesionalnih ljudi koji mi mogu dati pravi odgovor... Prvo sam vam se obratio sa onim prvim pitanjem i kada ste mi odgovorili vidio sam da nije sve onako kako sam očekivao. Mislio sam da je sve to malo jeftinije, i kada sam vidio da za nešto vrhunsko bi morao izdvojiti više od deset tisuća, onda sam nakon malog razmišljanja odlučio da ću kroz godinu-dvije uzimati laptop koji će mi tada biti definitivno potreban, tako da ću se za sada zadovoljit sa nešto slabijim performansama. I bez brige budi, pretraživao sam dosta dugo forum prije nego što sam otvorio temu, međutim većinom ljudi stavljaju težište na grafičku i tako to, a manje na HDD, što je upravo suprotno od mojih želja!!

A sada bih molio one koji žele pomoći da odgovore na moj gornji post! I ja sam rekao što bih volio, ali ako takva konfiguracija nije izvediva recite mi i napravite onako kako je izvedivo...

The power of dreams!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 17:50 (M_PiR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo onda ova ispod

16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija

pod009... Hvala puno! Ti si mi jedini dao prave odgovore!!! ;)

A koji bi monitor preporučio???

The power of dreams!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dobra konfiguracija
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_PiR kaže...

mozes si uzet T220
17 godina
neaktivan
M_PiR kaže...

do koliko para i želiš li 20",22" ili 24"??od 20" mi je odličan T200 (imam ga i odličan je),a T220 je veći 10% i skuplji za više od 20% a ostale specifikacije su iste,a od 24" je best buy BENQ E2400HD,ali radije bi uzeo Samsunga T240 ili P2370,ali bolji mi je ovaj prvi
 dobro složeno,malo prelazi cifru,ali je ok,stavi veći HDD i (bar 640GB ili više) pa ubaci TX650 ili HX620
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 20:30 (pod009).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice