Dijelovi za nekoliko mjeseci

poruka: 15
|
čitano: 1.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo napokon sam odlučio ubrzati postupak do dolaska novog kompai to na način da kupujem dio po dio svaki mjesec.Ono čime se bavim na kompu je snimanje raznih dokumentarnih serija,raznoraznihdrugih serija,snimanje filmova,presnimavanje originala,igra igrica tipa Gothic,Overlord,Oblivion možda budem i odigrao Assasin creed.Pa prema tome molim za vaše sugestije s čim prvo početi i što ostaviti za kraj.Dakle trebam sve od monitora,HDD i pržilice do miša(za tastaturu sam se već odlučio to će biti Razer iluminated cca750kn).Ah da,cijena pa sad to neznam,al znam da bih mogao 1000kn mjesečno izdvojiti za neki dio.Hvala!

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dijelovi za nekoliko mjeseci
General Zed kaže...

znam da bih mogao 1000kn mjesečno izdvojiti za neki dio.Hvala!

Čemu onda muke i kompliciranja; čekove ili na rate uzmeš full komp ko "pravi muž" :)

Opet ti dođe 1000kn mjesečno, nema kamata i neki računaju do 4-5 rata ko plaćanje gotovinom, a ti imaš cijeli komp u rukama.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
16 godina
Armor kaže...
General Zed kaže...

znam da bih mogao 1000kn mjesečno izdvojiti za neki dio.Hvala!

Čemu onda muke i kompliciranja; čekove ili na rate uzmeš full komp ko "pravi muž" :)

Opet ti dođe 1000kn mjesečno, nema kamata i neki računaju do 4-5 rata ko plaćanje gotovinom, a ti imaš cijeli komp u rukama.

-da, tako je.

Ili kupiš jeftikaner konfiguraciju za 1.400kn. Kupijući samo dio-po-dio, nekoliko mjeseci nebi imao kompijuter nego dijelove u ladici, kojima bi garancija tekla, ako je neispravno itd.. a dok bi složio već bi cijene pale ilo došao bolji-jači model. Na kraju bi bio nezadovoljan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Kažeš oko 100 kuna?
Onda fino svaki mjesec toliko u ladicu i za 4-5 mjeseci kupi računalo.
Em što će pasti cijene, em što te neće dražiti komponenta doma. Napravit ćeš si uslugu.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan

Da znam razmišljao sam o tome,ali čekove nemam,a rate e to bih volio izvesti al neznam kako.A što se tiče dijelova mislio sam kupiti monitor,tipkovnicu,miš,HDD,pržilicu,zvučnike,napajanje i onda na kraju matičnu,proc i grafulju.Dakako opet bih trebao znati što trebam kupiti(mislim na konfiguraciju).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozda je dobra ideja kupiti monitor i koristiti ga dok ne kupis ostatak   konfe, eventualno hd.Ali napajanje za kojim nemas potrebe ili grafu drzati u ladici nema smisla.Ja sam pre par meseca kupio konfu a nisam kupio grafu misleci da cu za par meseci skupiti pare i kupiti.Par meseci proslo cekam nove ati 5xxx posle cu da cekam da im padne cena i nemogu uzivati u novom kompu i igrama.Plač

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može neki prijedlog za konfiguraciju?Nešto što se poslije eventualno može nadograditi,znači da traje par godina...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
General Zed kaže...

Ono čime se bavim na kompu je snimanje raznih dokumentarnih serija,raznoraznihdrugih serija,snimanje filmova,presnimavanje originala,igra igrica ..

Sad još daj ime i prezime i mail adresu, a možda da i pošalješ te podatke uskoku..

Ako već to i radiš, šuti.. Ovo me podsjeća na onog dilera koji je vodio blog o tome, možda nije loša ideja, šta kažeš?

16 godina
protjeran
bed kaže...
General Zed kaže...

Ono čime se bavim na kompu je snimanje raznih dokumentarnih serija,raznoraznihdrugih serija,snimanje filmova,presnimavanje originala,igra igrica ..

Sad još daj ime i prezime i mail adresu, a možda da i pošalješ te podatke uskoku..

Ako već to i radiš, šuti.. Ovo me podsjeća na onog dilera koji je vodio blog o tome, možda nije loša ideja, šta kažeš?

ma joj nitko mu nece nista sta panicaris ko to ne radi LOL

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
16 godina
neaktivan
bed kaže...
General Zed kaže...

hrvatskafarkasevec kaže...
bed kaže...
General Zed kaže...

Drage kolege,ako uskok i prati ovo ja ne dilam ono kaj snimim.Snimam isključivo za osobne potrebe,tj. ja filmove gledam i po nekoliko puta jer ne vidiš i ne zapaziš sve u jednom gledanju,a što se tiče serija sve su one na javnoj TV pa ako plaćam pretplatu onda za sebe mogu i presnimiti materijala za gledanje koliko hoću,zar ne!Ono što me jako zanima je vaše viđenje moje ideje da kupujem dijelove dio po dio i kakva bi ta kofiguracija mogla biti...

16 godina
neaktivan
General Zed kaže...

Drage kolege,ako uskok i prati ovo ja ne dilam ono kaj snimim.Snimam isključivo za osobne potrebe,...

Ma sve je je to ok i svi to radimo, ali ne čini mi se pametno to javno iznositi.. Kažeš npr. trebam konfiguraciju za obradu videa.. A uskok je bio metafora..

A dijelove nabavljaj u nekim grupama, npr. ploča +procesor, diskove možeš zasebno. Tako i ja nabavljam jer stalno nešto novo izlazi, a nemam baš svakih par mj. za novi. A i tim se postupkom već nabralo cca 7-8 cijelih kompova kroz godine, ali dobro, rade i oni nešto korisno. Ali kad tad moraš kupiti ploču, procesor, memoriju, a najčešće su vezani standardom, pa dođe taj dan kad se moraš 'istovariti' s lovom. Međutim, to je roba koja najviše gubi na vrijednosti i ako ne koristiš komp kao alat kojime zarađuješ novce i nema nekog smisla..

17 godina
General Zed kaže...

Da znam razmišljao sam o tome,ali čekove nemam,a rate e to bih volio izvesti al neznam kako.A što se tiče dijelova mislio sam kupiti monitor,tipkovnicu,miš,HDD,pržilicu,zvučnike,napajanje i onda na kraju matičnu,proc i grafulju.Dakako opet bih trebao znati što trebam kupiti(mislim na konfiguraciju).

Onda ovak:

Nemoj na kraju kupiti matičnu - nju kupi prvo, izdvoji za nju malo više novaca jer ona je stup tvojeg načina kupovanja.

Znači, odabereš platformu (AMD, Intel) i kupiš neku "zvjer" od matične koja 100% podržava sve nove tehnologije.

Dalje kupuješ u toku, tim redoslijedom da kupiš ponajprije "običnije" komponente kao što su: napajanje, periferija, optika, HDD, kućište i zvučnike.

Kad ti to sve pokupiš, proći će nekoliko mjeseci i cijene procesora, a posebice grafičke, koju svakako kupi kao posljednju komponentu, će pasti, a ponuda će biti bolja/jača, novija.

Nisam spomenul monitor, zašto? Zato jer imam dvije solucije:

Da ga kupiš odma poslije matične i možeš ga koristiti na starom kompu ili da ga kupiš posljednjeg, a do tog novi komp koristiš na starom monitoru.

Razmisli, ja bi osobno napravil isto tak kak sam tebi tu napisal, a u ovoj dvojbi odabral bi monitor kao posljednju kupnju.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
16 godina
neaktivan

Odlično.Može onda nekakave smjernice odnosno koju matičnu,koji proc,grafu,napajanje....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Budem ti ja sutra složio konfu sad na spavanac :D

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

...ma neće mu nitko ništa ali nedavno dečko doš'o na sud po svoj kompjuter, oduzela mu ga policija

prije dva mjeseca jer je prijatelju presnimil dva glazbena CD-a, optužba je odbačena ali ga onda

još šeću i prave se ludi da ne znaju gdje mu je komp...

krpelj - larva*
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice