Dezign konfiguracija

poruka: 8
|
čitano: 1.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dezign konfiguracija

Booog ljudi.. evo ja san tu skroz nova, i sve mi je puno svačega nekako, a mene uhvatila lagana panika..danas sam se uhvatila svog posla- grafičkog dizajna, nakon nekog vremena odmora, brčkanja, i tako.. i svi problemi od proteklih par mjeseci su se nakupili..i moj komp me ne sluša..samo šta me ne pljune.. svjesna da mu trebam mijenjat neke stvari,..komp je inače star 2 i nešto, uz male nadogradnje s vremenom..pa evo par pitanjaca paničnih:

može nekakva konfiguracija za dizajn? ono, da mi gura fotošop, illustrator i indizajn, net i muziku u isto vrime, da ide brzo, ne trejsa sto godina, i ne ruši se kad god triba nešto zahtjevnije napravit?

..niusam pri nekoj lovi sad, al da znam, pa za koji mjesec.. za sad bih  dodala dual core procesor..čula sam da bi mi to moglo pomoć...e pa, jel stvarno bi ?

Drugo... nekidan sam mu htjela instalirat MAC sistem..al je rizik, jer kao ne štima mrežna kartica nešto... mogu to mijenjat, i za koju?

inače : intel  pentium 2.8 ghz, assus x1600 graf.kartica, 1.5 GB ddr2, ASUS P5LD2 SE

...eto..znam da bi trebalo doć do kupnje novog..al dok do toga ne dođe, da mi karijera ne propadne  =)

Unaprijed hvala, i oprostite na ovom..hmmm. laicizmu?  ;)

Pozz

Cimett

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dezign konfiguracija

Samo da pitam:Da li se ti profesionalno baviš graf.dizajnom ili u slobodno vrijeme?

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dezign konfiguracija

..paaa... na putu za profi.. studiram to  =)

Cimett
16 godina
neaktivan
Dezign konfiguracija

Ajde ovako.Napiši sve komponente iz trenutne konfiguracije i budžet koji imaš za novi komp,pa ćemo složit nešto.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napisala sam u prvom postu a imoam oko 1300kn

Cimett
16 godina
Dezign konfiguracija

MA770-UD3 450 kn

AMD Phenom II X3 720 BE 900 kn

Corsair 2x2 GB DDR2 TWIN

Disk Western Digital Caviar Black 500 GB 450 kn

Sapphire HD 4870 1 GB GDDR5 1030 kn

Antec Three Hundred 500 kn

Napajanje neko od 400 kn i to je to...

Treba ti dosta RAMa jer PSu treba dosta memorije, disk velik zbog scratch diskova, i brzina radi renderiranja...

http://spaceforum.forumsmotion.com Gmail: ivan.stoposto@gmail.com MSN: ivan_babic_95@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dezign konfiguracija

Evo ti za 1300Kn:

Procesor Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8GHz, socket 775, 3Mb cache

DDR2 4Gb - 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, TWIN2X4096-640

Asrock G31M-S, Intel G31, Intel ICH7,mATX, FSB 1600/1333/1066

Novi procesor,matična i 4GB memorije.To će ti biti dosta za ugodan rad.Grafičku si ostavi,jel nije toliko bitna(jedino ako ne renderiraš transformerse za novi nastavak Namigiva).Kada ušparaš pikneš si novu grafu i to ti je to.Glavno da PS i ostali alati imaju dovoljno procesorske snage i radne memorije.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 21:02 (dncrmt).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

oooo tenkjuu  =)

oo..kad ušparan.. maca si piknem   =)

Cimett
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice