Asus triple channel ili dual channel?

poruka: 16
|
čitano: 2.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Matična ploča triple channel ili dual channel?

Poštovanje svim forumašima.

Evo čitate jednog novog koji ima molbu za vas iskusnije hardveraše. Pomozite riješit dvojbu jednom fotografu kojem je dosadilo čekati učitavanje fotografije :))))

Čitao sam sve ove vaše prijedloge, zbilja ste odlični. Našao sam neke konfiguracije koje su mi zanimljive i prihvatljive cijene. Ono što me "muči" je sadržano u naslovu.

Trebam li ići na triple channel matičnu i i7 procesor, ili može biti dovoljno i dual channel?

Bavim se fotografijom i koristm Adobe Lightroom i Photoshop. Nešto malo i Adobe Indesign. Monitor imam, grafička mi tu nije bitna jer ne igram igrice, storage diskove imam.

Želio bi od vas čuti prijedlog za matičnu ploču, RAM i procesor. i7 bi svakako, samo me zanima koji soket bi mi preporučili. Volio bi također znati neki sata disk koji ima dovoljno brzine, gigabajti nisu bitni jer bi na njemu samo vrtio Win7 64-bit.

Iskreno se zahvaljujem.

P.S. volio bi da preporučene komponente mogu nabaviti u Hrvatskoj bez nekog većeg čekanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 15:29 (BBFotoNet).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Matična ploča triple channel ili dual channel?
nabavi i7 920,3x2gb Ram-a i neku matičnu sa x58 čipsetom. Tripple channel donosi od 3 do 8% posto poboljšanja u odnosu na dual channel,ali godi i7-mici
16 godina
neaktivan

MB Asus P6T SE, s1366, x58, ICH 10R, 6xDDR3, (90-MIB870-G0EAY00Z)...........................1.386,87

CPU Intel Core i7-920 (Quad core 2.66GHz, 8MB, 4.8 GT/s, LGA1366, HT, VT-d) box.......... 1.966,77

DDR3 6GB kit 3x2GB (DDR3 1333) Corsair TR3X6G1333C9................................................. 1.228,77

HDD WD 1 TB (32MB/7200/SATAII) Green, WD10EADS....................................................... 591,63

Kućište Antec SOLO, crno, bez napajanja........................................................................... 703,71

Jedinica napajanja Corsair HX 650W ATX, modular............................................................ 848,70

............................................................ ............................................................ Ukupno:  6.726,45

Komentar? Nadopuna? Izmjena?

Hvala!

17 godina
neaktivan
sve ok,samo stravi Samsunga F3 1TB.
17 godina

ja bih se ipak odlucio za WD ali Black

16 godina
neaktivan

Zašto samsung f3? Iskreno, prvi puta čujem za njega...obično sam se vrtio oko segeate - WD...

P.S. koliko smatrate da je dodatno hlađenje potrebno za i7? Neko vodeno možda...ili pak ne...

17 godina
neaktivan

Možda ti se čini odbojnim što je od Samsunga, ali F3 je dobar disk, sigurno pouzdaniji od zadnjih Seagateovih. WD je također odličan izbor, ali ako ciljaš na performanse diska, onda bez razmišljanja odaberi Caviar Black, nikako Green.

Ukoliko ne mislš overclockat i7, dovoljan je i stock cooler (barem prema mojim saznanjima, neka me netko ispravi ako sam u krivu).

What is the purpose of life? -It ends.
17 godina

sasvim je dovoljan stock bez OC-a

ako mislis OC-at negdje do 3.4GHz mozda i malo vise ti je dovoljno zracno hladenje, ali aftermarket. do 3.8 ti hladi Ultra 120, oko toga vec i ono vodeno hladenje od corsaira H50 samo za procesor, ako ga dobro namontiras na kuciste sa 2 venta na njemu nema problema

preko 4GHz bih se odlucio za puno vodeno hladenje tj. bas kupio komponente i slago ga doma... malo je traljavo pa ako ti je prvi put zamoli nekoga ko je to vec radio da ti pomogne...

naravno, ponavljam, ako ne mislis OC-at ostani na stocku

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pa nije baš da nikad nisam sastavio računalo, ali priznam da je zadnji put bilo prije 5 godina. Stoga mislim da je pametan izbor prepustit to nekome ko to sigurno zna :)))

Evo zaključio bi temu s jednim velikim HVALA svima. Puno ste mi pomogli.

Kad sastavim računalo, javit ću se još s impresijama i to je to!

Živi i zdravi bili.

P.S. ako ikako mogu nešto napraviti za vas, stojim na raspolaganju ;)

17 godina
pod009 kaže...
nabavi i7 920,3x2gb Ram-a i neku matičnu sa x58 čipsetom. Tripple channel donosi od 3 do 8% posto poboljšanja u odnosu na dual channel,ali godi i7-mici

u cemu donosi do 8% performasni?

17 godina
neaktivan
toxic kaže...
pod009 kaže...

Ne pri gamingu,već u aplikacijama gdje je bitna memorijska propusnost.

16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
toxic kaže...
pod009 kaže...

Ne pri gamingu,već u aplikacijama gdje je bitna memorijska propusnost.

Jako dobra informacija. Hvala. Meni treba memorija, spomenuo sam da nisam game freek i ne igram igrice (ski challenge 2010 je najzahtjevnije igrica nakon minesweeper-a) :)))))))))))

Nemam više dvojbi zahvaljujući vama. Sad me jedino strah drivera za 64-bitni stupid Vindouz :))))))

Uvjek nšto :))

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 23:27 (BBFotoNet).
16 godina
neaktivan
BBFotoNet kaže...

Nemam više dvojbi zahvaljujući vama. Sad me jedino strah drivera za 64-bitni stupid Vindouz :))))))

Uvjek nšto :))

ma 7-ica ti sve sama nađe, nema problema...

17 godina

motam primjetit da nisam imo problemsa sa vista64 sp1 i sp2 nikakvih... za 7icu kazu da je cak i bolja tako da...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Asus triple channel ili dual channel?

Pozdrav ekipa.

Evo sam dobio svoju konfiguraciju danas, baš lijep poklon :)))

Imam samo jedno pitanjce. Obzirom da sam kupio konfiguraciju u jednom dućanu bez procesora, procesor u drugom dućanu, sad moram spojiti procesor na matičnu ploču.

Treba li paziti na nešto posebno ili sae radi o jednostavnoj proceduri....procesor-hladnjak-kabel za struju?

Usput, svima koji slave Božić, želim puno Božijeg blagoslova...

16 godina
neaktivan
RE: Asus triple channel ili dual channel?
BBFotoNet kaže...

Pozdrav ekipa.

Evo sam dobio svoju konfiguraciju danas, baš lijep poklon :)))

Imam samo jedno pitanjce. Obzirom da sam kupio konfiguraciju u jednom dućanu bez procesora, procesor u drugom dućanu, sad moram spojiti procesor na matičnu ploču.

Treba li paziti na nešto posebno ili sae radi o jednostavnoj proceduri....procesor-hladnjak-kabel za struju?

Usput, svima koji slave Božić, želim puno Božijeg blagoslova...

pogledaj koji tutorial na videu...

treba i pastu nanijeti(iako mislim da ti je vec nanesena na cooler)..i pazi da tocno stavis procesor tocno(da ti onaj trokutic na procesoru bude u istom kutu gdje je trokut na maticnoj)!

klikni HVALA, nije toliko teško!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice