ASRock G31M-GS - graficka

poruka: 8
|
čitano: 1.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
ASRock G31M-GS - graficka

Lijep pozdrav,zanime me da li grafička AMD Radeon HD 5670 1GB DDR5 pristaje na gore navedenu plocu?Ili koje grafičke bi mi preporucili? (za gaming,jeftinije)

Ostale specifikacije su:

CPU : Intel Core 2 Quad Q6600 (8M, 2.40GHz, 1066FSB) 775 

RAM : 2xTranscend 2GB DDR2, PC6400, 800 MHz

Napajanje je od 450w.

Hvala unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 22:23 (filips321).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: ASRock G31M-GS - graficka

Možeš ubaciti grafičku karticu na matičnu ploču.

Ima i boljih grafičkih kartica od te, ali ovisi koji model napajanja imaš?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
7 godina
neaktivan

Corsair vs450.

17 godina
filips321 kaže...

Corsair vs450.

OK je napajanje, pa ako te zanima da staviš jaču grafičku karticu od te 5670 onda postavi pitanje u temi za koju ću ti dati link. Tu ekipi napiši kakvu konfiguraciju imaš (procesor, matična, napajanje itd.) i koliko novca za grafičku možeš dati kao i da li u obzir dolazi samo nova ili može i polovna pa će ti ekipa predložiti best buy za taj novac.

https://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx?page=1044

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina

- razlog/cilj? Ako je igranje novijih igara, tad će 4GB bit vjerojatno nedovoljno.

- kupnja polovnih VGA je rizik (najkvarljivija komponenta) koja istovremeno traži jako napajanje, stres za stariji PC koji tad možda crkne.

- napajanje je unutar granica, ali sve stari, gubi efikasnost, moraš gledati koliko wata troši sama VGA (75, 150, +200/300), jače troše koliko ostatak PCja, tad 450w ne mora biti dovoljno (zato se ugl navodi 500-600w ali nije stvar ni samo u deklaraciji nego u kvaliteti-robustnosti i 'prevari').

- dodaj samom strarenju da ta MBO nije gamerska, nije top model, brže zastarjeva (kvaliteta/trajnost komponenata npr kondenzatori, vrm..), veća šansa da će sve biti nestabilno ili pregoreno. Može raditi još godinama, može sutra crknuti, čak ne mora imati veze s dodanom VGA... ali, kad je novo, imaš garanciju. Ovako se može desiti da 'baciš' novac. Ili imaš sreće i sve će raditi onako kako želiš, no zato prvo pitanje, cilj? Čitaj requirementse igara (bilo kojeg softwarea), tad znaš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
neaktivan
ispricavam se mozda nisma bio dovoljno detaljan...
Cilj mi je sastavit neki jeftiniji pc(jer sam plocu i neke djelove vec imao odprije i onda dodao bolji procesor,dodao ram,napajanje) koji moze vrtit neke manje zahtjevne multiplayer igre na dobrim postavkama,te ponekad mozda za koju zahtjevniju i bolju igricu,znaci nista posebno.Ostale komponetne sam izabrao ali za graficku ne znam pa sam zato ovdje pitao.lijep pozdrav
16 godina

-ako nije cilj neka 'jača' igra (ili aplikacija) tj ako su requirementsi zadovoljavajući (za opisano je to OK), tad kao preporuka, uzeti neku od slabijih VGA ali što noviju.

-npr nv-novije serije, 720-730-740.. u tom rangu, malo troše i time eliminiraš rizik 'naprezanja' svega povezanog. Suprotan primjer, staviti npr 1080 je overkill, bacanje novca i neiskoristivo.

-izbor između amd-nv je stvar izbora, ali pripazi na generaciju, starost (računaj da će do 5g vjerojatno raditi, ovisi što je sve prije radila npr jel rudarila ili overkloikrana.. ili običan kvar koji se može bilo kad desiti). ATI (AMD) je u pravilu malo jeftinija ali i manje trajna. Takva polovna vga, u rangu oko 200kn (nove u trgovini 300-400) ima smisla, slabije ne, jer posotjeća zadovoljava. Možda poronađeš đabe, možda za 100kn.. ali starije vga koje troše daleko više struje ne bi stavljao ako ne postoji konkretan razlog, jer su rizik neovisno o cijeni-nula kuna.. ili možeš rizikovati, tad je to OK. Tvoj izbor (samo treba izbjeći razočarenje ili navlakuše-trgovce koji nešto moraju prodati, gamere koji moraju vrtiti nešto u 500fpsa itd.). Radi po SVOJIM potrebama, ne nekim 'internetskim'. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 12:38 (ihush).
7 godina
neaktivan
Hvala puno,vjerojatno cu uzet ovu gore navedenu ili ATI Radeon HD6670 ili od nVidie model GTS450.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice