AMD Radeon RX 470

poruka: 34
|
čitano: 3.164
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
AMD Radeon RX 470
Ekipa, dakle kupio sam gore navedenu graficku, sve lijepo spojio, instalirao windowse, sve drivere od maticne i graficke i skontao da se ventilator od graficke ne vrti. Kad pokrenem komp vrti se nekih 5-10 sekundi i onda se zaustavi. Istovremeno dok se zaustavlja na maticnoj mi svijetli crvena lampica na kojoj pise vga. Ona se ugasi nakon par sekundi. Ali sve mi radi normalno. Zanima me zasto on ne vrti. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon RX 470

Probaj upalit neku igru

Burek s mesom

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon RX 470
Treba instalirati nesto. Aj probam. Navodno po infu s neta pocinje se vrtiti kad dodje do 40 stupnjeva. To mi je malo cudno
12 godina
AMD Radeon RX 470

Možda ti je u biosu podešeno da je CPU primarna grafika, a ne grafička kartica.

Jesi li otvorio Radeon Settings, Gaming, Global Settings, Global WattMan i pogledao koja je tempertura i brzina ventilatora.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Temperatura 46 stupnjeva, fan 0 rpm. Idem vidjeti u Biosu
12 godina
neaktivan
Di je to u Biosu. Ne vidim ja to
16 godina
AMD Radeon RX 470

tako to mora bit fan se isključi kad je besposlena

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Ne znam koja ti je matična, potraži rijeći kao, Integrated, On-Board Devices, AGP, PCI-Express. Uglavnom, ako ti je grafička u pci-e slotu, on mora biti omogućen (odabran).

Jesi li napravio update software-a. Sada je trenutačno 16.10.1 najnovija verzija. Ako se dobro sjećam, stare verzije programa imale su problem da nisu na vrijeme uključivale ventilatore.

Inaće, ventilatori grafičke kartice uvijek rade, samo se brzina mijenja, barem je tako kod mene.

12 godina
neaktivan
Maticna je msi h110m prod-d. Sad kad je malo povecana temp ga vrti malo pa stane. Di idem napraviti update softwarea?
12 godina

Dolje kod sata, desnim klikom na radeon ikonu, Open Radeon Settings, i u prozoru koji se otvori dolje lijevo klikni na Update. Piše ti trenutna verzija, klikni na Check for Updates.

12 godina
neaktivan
Bilo na 16.7. Ide sad na 16.10
12 godina

Kod mene je trenutno temp. grafičke kartice 46 C , brzina oko 800 - 825 rpm. Sve je na automatskim postavkama.

Ponekad mi se sruši taj program, pogotovo kada otvaram WattMan, pa ga onda otvaram preko Start menia, da se ne iznenadiš.

12 godina
neaktivan
I meni se jednom srusio. Evo u biosu sam nasao integrated graphics conf. Imam initiate graohic adapter i igd multi monitor.
12 godina

Nisam siguran, moraš ući u initiate graphic adapter i odabrati PEG. Igd multi monitor deaktiviraj. Možda ti netko drugi zna točnije objasniti…

13 godina
protjeran
AMD Radeon RX 470

lol!

pa kolega dery ti je vec rekao sta se desava! danasnjim gafama(ne vecini) se ventovi pocnu vrtiti tek na 60+°c, upali furmark ili nesto zahtjevnije pa ces se i sam uvjeriti!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

lol!

pa kolega dery ti je vec rekao sta se desava! danasnjim gafama(ne vecini) se ventovi pocnu vrtiti tek na 60+°c, upali furmark ili nesto zahtjevnije pa ces se i sam uvjeriti!LP

Imaš li ti baš tu grafičku karticu kao i kolega "dery" ili si to bubnuo onako, bez veze. Ja imam baš tu graf. karticu i ventilatori rade non-stop. Odakle ta razlika?

13 godina
protjeran
AMD Radeon RX 470

ja nikad ne bubam!, dakle mozda ti imas drugi problem s grafickom a da ni neznas

na stranu šalu sada, bilo bi nam lakse da znamo tocan model, jer sve su radeon rx 470...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Evo u biosu sve bilo namjesteno kako treba. Napravljen update na 16.10.1 i dalje ne vrti ventilator. Valjda su svi kabeli unutra spojeno kako treba. Ubacena je u svoj utor i s napajanja sam uzeo i spojio je. Ne znam da li jos koji kabel trebam spojiti na graficku
12 godina
neaktivan
Dakle tocan model je XFX Radeon RX 470, 4GB, single fan XXX GDDR5

0 0 hvala 1
17 godina
dery kaže...

tako to mora bit fan se isključi kad je besposlena

Sve je rečeno...

13 godina
protjeran
boki1208 kaže...
Dakle tocan model je XFX Radeon RX 470, 4GB, single fan XXX GDDR5

a koji cpu imas?

12 godina

Odi onda na taj "upali furmark", pa vidi...

12 godina
Stjepanj kaže...

ja nikad ne bubam!, dakle mozda ti imas drugi problem s grafickom a da ni neznas

na stranu šalu sada, bilo bi nam lakse da znamo tocan model, jer sve su radeon rx 470...

Pa kada prvi spomene, ti kao drugi…. onda mi je nešto sumnjivo. Zato i pitam. Ja ne uočavam problem s graf. karticom. Sve mi je na automatskim postavkama. A radi se o Sapphire AMD Radeon rx 470, 4gb, gddr5, oc (overclocked). Možeš li iz toga izvuči kakav zaključak?

13 godina
protjeran
AMD Radeon RX 470

evo da "ne odlazi":

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

nesto ti smeta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
I5 6500, 3,2, maticnu sam naveo, napajanje corsair vs650

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Tino_TA kaže...
Stjepanj kaže...

Pa kada prvi spomene, ti kao drugi…. onda mi je nešto sumnjivo. Zato i pitam. Ja ne uočavam problem s graf. karticom. Sve mi je na automatskim postavkama. A radi se o Sapphire AMD Radeon rx 470, 4gb, gddr5, oc (overclocked). Možeš li iz toga izvuči kakav zaključak?

jel imas ovu?:

ako da onda je sve uredu

ako ne onda mi daj tocan model, sliku, jmbg...

13 godina
protjeran
boki1208 kaže...
I5 6500, 3,2, maticnu sam naveo, napajanje corsair vs650

cuj, ti da bi postigao veci broj slicica u igrama najvjerojatnije spustas detalje u igrama, iz tog razloga ti i rijetko kad grafa radi na 100% pa je i teze karticu zagrijati na preko 60°°c, a rx 470tka je mali potrosac pa se i manje grije za razliku od rx 480!lp

12 godina
Stjepanj kaže...

jel imas ovu?:

ako da onda je sve uredu

ako ne onda mi daj tocan model, sliku, jmbg...

Baš tu imam, vrlo sam zadovoljan tvojim konkretnim odgovorom, mislim ono, još je nisam ni otplatio.

13 godina
protjeran
AMD Radeon RX 470

haha! pa sve je ok, njegova se ne vrti jer ima bolje hladenje, tvoja se mora vrtiti jer ima nesto losije! jel imas problema s temperaturama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Znaci zakljucili smo da je sve u redu?

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice