Probaj upalit neku igru
Možda ti je u biosu podešeno da je CPU primarna grafika, a ne grafička kartica.
Jesi li otvorio Radeon Settings, Gaming, Global Settings, Global WattMan i pogledao koja je tempertura i brzina ventilatora.
tako to mora bit fan se isključi kad je besposlena
Ne znam koja ti je matična, potraži rijeći kao, Integrated, On-Board Devices, AGP, PCI-Express. Uglavnom, ako ti je grafička u pci-e slotu, on mora biti omogućen (odabran).
Jesi li napravio update software-a. Sada je trenutačno 16.10.1 najnovija verzija. Ako se dobro sjećam, stare verzije programa imale su problem da nisu na vrijeme uključivale ventilatore.
Inaće, ventilatori grafičke kartice uvijek rade, samo se brzina mijenja, barem je tako kod mene.
Dolje kod sata, desnim klikom na radeon ikonu, Open Radeon Settings, i u prozoru koji se otvori dolje lijevo klikni na Update. Piše ti trenutna verzija, klikni na Check for Updates.
Kod mene je trenutno temp. grafičke kartice 46 C , brzina oko 800 - 825 rpm. Sve je na automatskim postavkama.
Ponekad mi se sruši taj program, pogotovo kada otvaram WattMan, pa ga onda otvaram preko Start menia, da se ne iznenadiš.
Nisam siguran, moraš ući u initiate graphic adapter i odabrati PEG. Igd multi monitor deaktiviraj. Možda ti netko drugi zna točnije objasniti…
lol!
pa kolega dery ti je vec rekao sta se desava! danasnjim gafama(ne vecini) se ventovi pocnu vrtiti tek na 60+°c, upali furmark ili nesto zahtjevnije pa ces se i sam uvjeriti!LP
Imaš li ti baš tu grafičku karticu kao i kolega "dery" ili si to bubnuo onako, bez veze. Ja imam baš tu graf. karticu i ventilatori rade non-stop. Odakle ta razlika?
ja nikad ne bubam!, dakle mozda ti imas drugi problem s grafickom a da ni neznas
na stranu šalu sada, bilo bi nam lakse da znamo tocan model, jer sve su radeon rx 470...
tako to mora bit fan se isključi kad je besposlena
Sve je rečeno...
a koji cpu imas?
Odi onda na taj "upali furmark", pa vidi...
ja nikad ne bubam!, dakle mozda ti imas drugi problem s grafickom a da ni neznas
na stranu šalu sada, bilo bi nam lakse da znamo tocan model, jer sve su radeon rx 470...
Pa kada prvi spomene, ti kao drugi…. onda mi je nešto sumnjivo. Zato i pitam. Ja ne uočavam problem s graf. karticom. Sve mi je na automatskim postavkama. A radi se o Sapphire AMD Radeon rx 470, 4gb, gddr5, oc (overclocked). Možeš li iz toga izvuči kakav zaključak?
Pa kada prvi spomene, ti kao drugi…. onda mi je nešto sumnjivo. Zato i pitam. Ja ne uočavam problem s graf. karticom. Sve mi je na automatskim postavkama. A radi se o Sapphire AMD Radeon rx 470, 4gb, gddr5, oc (overclocked). Možeš li iz toga izvuči kakav zaključak?
jel imas ovu?:
ako da onda je sve uredu
ako ne onda mi daj tocan model, sliku, jmbg...
cuj, ti da bi postigao veci broj slicica u igrama najvjerojatnije spustas detalje u igrama, iz tog razloga ti i rijetko kad grafa radi na 100% pa je i teze karticu zagrijati na preko 60°°c, a rx 470tka je mali potrosac pa se i manje grije za razliku od rx 480!lp
jel imas ovu?:
ako da onda je sve uredu
ako ne onda mi daj tocan model, sliku, jmbg...
Baš tu imam, vrlo sam zadovoljan tvojim konkretnim odgovorom, mislim ono, još je nisam ni otplatio.
haha! pa sve je ok, njegova se ne vrti jer ima bolje hladenje, tvoja se mora vrtiti jer ima nesto losije! jel imas problema s temperaturama?