AMD gaming konfa

poruka: 59
|
čitano: 7.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: AMD gehming konfa
Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 790 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6Ghz, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
17 godina
To se čini OK, samo bolje manji disk i druge boje, ovi blackovi i nisu baš najtiši. BLUE ti je sve što ti treba. Odličan omjer između black i green serije. WD5000AAKS ili WD6400AAKS uzmeš i još jednu hd4830 za crossfire, a za tim hx-om nema potrebe. Onaj Corsair vx550w je sasvim dovoljan.

corsair vx550w  (-130kn)
wd6400aaks (-145kn)
hd4830xfx (+735kn)
=
4992kn

Performanse nisu ništa manje , tj veće su za 20-100%.

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB +Scythe Musashi/ 2x2GB Kingmax 1066MHz /Corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ Logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
To se čini OK, samo bolje manji disk i druge boje, ovi blackovi i nisu baš najtiši. BLUE ti je sve što ti treba. Odličan omjer između black i green serije. WD5000AAKS ili WD6400AAKS uzmeš i još jednu hd4830 za crossfire, a za tim hx-om nema potrebe. Onaj Corsair vx550w je sasvim dovoljan.

corsair vx550w  (-130kn)
wd6400aaks (-145kn)
hd4830xfx (+735kn)
=
4992kn

Performanse nisu ništa manje , tj veće su za 20-100%.

a da sad uzme jednu 4870,pa kasnje radi CF??znam da je jedna 4870 slabija od dvije 4830,ali kad stavi još jednu 4870,preformanse bi bile puno veće nego sa 2xHD4830
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

od svih ovih gluposti što pročitah najbolja konfiguracija....... samo uzeti ploču s GX chipsetom,može i Biostar/Asrock jer onda može otključati 4. jezgru ako ga potrefi batch.
Kloka se do 3.5 stabilka sa stock coolerom,napajanje mi se sviđa jer mozes uskoro u nabavku druge 4830 i sa time si ko da imaš Gtx280 samo bolje ;) a naci ce se tih grafi za 400-500kn skoro polovnih. A grafa ide do 750 mhz ,što je skoro 200mhz više od referentnog clocka,a onda ni klasična 4850 nema šta tu tražiti.

Osim ploče moja preporuka za konfu.
Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina
troublemaker kaže...

od svih ovih gluposti što pročitah najbolja konfiguracija....... samo uzeti ploču s GX chipsetom,može i Biostar/Asrock jer onda može otključati 4. jezgru ako ga potrefi batch.
Kloka se do 3.5 stabilka sa stock coolerom,napajanje mi se sviđa jer mozes uskoro u nabavku druge 4830 i sa time si ko da imaš Gtx280 samo bolje ;) a naci ce se tih grafi za 400-500kn skoro polovnih. A grafa ide do 750 mhz ,što je skoro 200mhz više od referentnog clocka,a onda ni klasična 4850 nema šta tu tražiti.

Osim ploče moja preporuka za konfu.
Šta nije gx čipset s integriranom grafikom? Zbog čeka na njemu je potencijalno moguće otključati 4. jezgru phenoma, a na 790x nije?
16 godina
neaktivan
konfa

Da ne otvaram novu temu. Mozete mi molim vas sloziti konfu do 6000kn bez kucista i periferije. Sluzila bi iskljucivo za igranje novijih igara. Prednost ima nvidia graficka.

0 0 hvala 0
17 godina
Originalni_manic kaže...
troublemaker kaže...
Šta nije gx čipset s integriranom grafikom? Zbog čeka na njemu je potencijalno moguće otključati 4. jezgru phenoma, a na 790x nije?

Ma pusti, to ti je jedna od onih patki koje kruže netom pa ih ljudi samo ponavljaju...bitno da imaš SB750, što ona preporučena ploča ima, i da se može ACC u biosu uključiti (za to ne znam za dotičnu ploču, al vjerojatno može)
17 godina
 Apsolutno 100% pogođena konfiguracija....slobodno stavi 2x 4830, performanse su im odlične....bolje i od gtx260 i od HD 4870. Što se tiče procesora svaki x3 720 BE samo sa podizanjem voltaže cpu, i dizanjem množitelja ide na 3.6Ghz, tako da razloga za kupovinom x4 920 modela nema!!

Kupuj to odma....to je to
-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Originalni_manic kaže...
troublemaker kaže...

Ma pusti, to ti je jedna od onih patki koje kruže netom pa ih ljudi samo ponavljaju...bitno da imaš SB750, što ona preporučena ploča ima, i da se može ACC u biosu uključiti (za to ne znam za dotičnu ploču, al vjerojatno može)

Kako si tiiiiiiiiiiiiii pametan......a možda su i u šumi,jelda? :)

Indirektno navodiš čovjeka da kupi nešto za što neznaš dal je funkcionalno,ti i onaj biser iznad...jel ITKO od vas provjerio dal ta ploča ima ACC iz vlastitiog iskustva? Ja iz svoga mogu reć da jesam na obje biostar i asrock,stoga govorim ono što je PROVJERENO a ne VJEROVATNO

17 godina
troublemaker kaže...

Indirektno navodiš čovjeka da kupi nešto za što neznaš dal je funkcionalno,ti i onaj biser iznad...jel ITKO od vas provjerio dal ta ploča ima ACC iz vlastitiog iskustva? Ja iz svoga mogu reć da jesam na obje biostar i asrock,stoga govorim ono što je PROVJERENO a ne VJEROVATNO

A što mogu kad sam tako pametan...jednog dana ćeš možda i ti biti, pa ćeš otići na

i pronaći da sa biosom F2 i ta ploča otključava x3
17 godina
AMD gehming konfa

gigabyteice sa novim biosima nemogu više otključat 4.-u jezgru, tako je barem jedan lik sa pceskperta update-ao bios i neradi više, neznam dali to vrijedi i za ostale modele. Mislim da je matična 790x-ud4?

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB +Scythe Musashi/ 2x2GB Kingmax 1066MHz /Corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ Logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
troublemaker kaže...

A što mogu kad sam tako pametan...jednog dana ćeš možda i ti biti, pa ćeš otići na

i pronaći da sa biosom F2 i ta ploča otključava x3

Ti si mrtvi jazavac,ko prvo pogledaj si od Hyperiona post,potom,uzmi taj bios i matičnu i otključaj moj procesor da vidimo o kakvom otključavanju govoriš......ako otključaš 4. jezgru ostavljam ti proc....

google huliganizam je uzeo maha,sva sreća pa postoje ljudi koji testiraju nešto a ne pričaju da su čuli od mirka koji je rekao marku a on njima.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 0:04 (troublemaker).
17 godina
troublemaker kaže...

Ti si mrtvi jazavac,ko prvo pogledaj si od Hyperiona post,potom,uzmi taj bios i matičnu i otključaj moj procesor da vidimo o kakvom otključavanju govoriš......ako otključaš 4. jezgru ostavljam ti proc....

google huliganizam je uzeo maha,sva sreća pa postoje ljudi koji testiraju nešto a ne pričaju da su čuli od mirka koji je rekao marku a on njima.....

Nemaš ti pojma, lol. Nisam ti ja kriv što si ispao glup
17 godina
AMD gehming konfa

Hehheheh žustro nema šta....mada kada kupujete kupujete 3jezgren cpu....otključavanje 4te samo je bonus, a i pitanje je kako i koliko će ta 4ta moći potegnuti, hoće li kočiti sustav i izazivati nestabilnosti pri OC-u etc etc etc.......tako da ne vidim čemu rasprave....ionako taj x3 phenom 2 720 radi na istom taktu pr. 3.8Ghz isto kao i x4 920 model pri istom taktu....za 1050kn proc je odličan...ploča za 100€ isto tako!

Sa druge strane ako nekim slučajem novi bios onemogučava unlock pa zar je tako teško loadat verziju prije??

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 8:12 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sta mislite za ovu konfu

HDD: HDD 320GB 2.5" SATA       
NAPAJANJE: Cooler Master PSU Real Power M 520W Modular            
KUCISTE: Cooler Master Case CM 690 Black       
OPTIKA: Samsung DVD-RW black ATA       
RAM: Buffalo DDR2-800 2GB PC6400   X 2               
GRAFIKA: ATI Radeon HD 4850 512 MB       
PROCESOR: AMD Phenom II X4 940 BOX       
MATICNA: ASUS P5Q       

17 godina
neaktivan
NesQuiK kaže...

sta mislite za ovu konfu

mislim da ovo sve sastaviš komp bi ti napravio BIG BANG... maticna nema socket koji proc podržava

p.s.a i grafa mi je nekako preslaba
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 21:33 (leo_819).
16 godina
neaktivan

de mi preporuci neku jaku maticnu  a grafa je extra nije sve u memoriji ima nes u brzini i DX

17 godina
leo_819 kaže...
NesQuiK kaže...

sta mislite za ovu konfu

mislim da ovo sve sastaviš komp bi ti napravio BIG BANG... maticna nema socket koji proc podržava

p.s.a i grafa mi je nekako preslaba
 A i ja ne kužim HDD,kaj se HDD ne stavlja u 3.5" otvor(ISPRAVITE ME AKO GRIJEŠIM).
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
NesQuiK kaže...

sta mislite za ovu konfu

DFI 790FXB-M2RSH i jel to IDE ili SATA pržilica? Imaš i hardove 2,5",ak nisi znao.
17 godina
emerik kaže...
 A i ja ne kužim HDD,kaj se HDD ne stavlja u 3.5" otvor(ISPRAVITE ME AKO GRIJEŠIM).
 možda planira uzeti onaj mali za laptope.
17 godina

Ma vidite da se čovik zajebaje, a vi odma skočili sa prijedlozima Smijeh

17 godina
AMD gejming konfa (lagana nova promjena)

Pozdrav svima,

eto, pošto još nisam našao vremena da kupim novi komp, u međuvremenu su došle neke nove stvari pa sam lagano promijenio konfiguraciju i tražim vaše ekspertno mišljenje :)

Dakle ovako bi išla:

CPU                    Phenom II x3 720                                                          985,95    Diskont24
HDD                    WD Caviar Black WD7501AALS                                      572,51    MagazinRS
GPU                    XFX ATI Radeon HD 4770, 512MB DDR5                         850,00    ADM
PSU                    CORSAIR 520W HX Series                                              671,89    Diskont24
MBO                    Gigabyte MA790X-UD4P                                                789,00    ADM
DVD                    LG GH22NS                                                                    139,63    MagazinRS
MEM                    KINGSTON Kingston HyperX 4GB Kit 1066MHz

DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) DIMM    438    Diskont24

4446,98    UKUPNO

Novo dodano je grafulja HD4770 i matična je promijenjena (umjesto UD4 stavljena je UD4P, naknadno sam skužio da UD4 nema podršku za Phenom II, dobro da nisam kupio :) )

Ideja je i dalje ista: za par mjeseci dodati novu 4770 u Crossfire i tada bi ta konfa bila gotova.

lp,

manic

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD gehming konfa

bump :)

plz molim ocjenu konfe :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: AMD gejming konfa (lagana nova promjena)

Bok. Evo za matičnu nisam siguran...? Kako si zaključio da nema podršku za Phenoma 2? Ja mislim da obje imaju, ud4 i ud4p. No dobro socket je isti na obje, AM2 tako da ide i Phenom 2! Možda da ideš na Kingmax 1066 2x2kit ili neku kvalitetnu OC-ersku memoriju OCZ platinum? Napajanje si super uzeo, to će držati i crossfire. ETO TOLIKO.

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
17 godina
stoncin3 kaže...

Bok. Evo za matičnu nisam siguran...? Kako si zaključio da nema podršku za Phenoma 2? Ja mislim da obje imaju, ud4 i ud4p. No dobro socket je isti na obje, AM2 tako da ide i Phenom 2! Možda da ideš na Kingmax 1066 2x2kit ili neku kvalitetnu OC-ersku memoriju OCZ platinum? Napajanje si super uzeo, to će držati i crossfire. ETO TOLIKO.

Sa GigaByteova stranice, za UD4:
Support for Socket AM3 / AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™FX processor/ AMD Phenom™ processor/ AMD Athlon™ 64 FX processor/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core processor/AMD Athlon™ 64 processor/AMD Sempron™ processor
Za UD4P:
Support for AM3 / AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ II X3 processor/AMD Phenom™ II X4 processor AMD Phenom™ FX processor/AMD Phenom™ X4 processor/AMD Phenom™ X3 processor/AMD Athlon™ X2 processor/AMD Athlon™ processor/AMD Sempron™ X2 processor/ AMD Sempron™ processor
Sad, ne znam da li je greška u specifikaciji ili ne, ali tako piše tamo.
Memoriju sam ovu uzeo jer je relativno povoljna i ima dobra vremena. Gledao sam malo recentije i dobre ocjene je dobila. Zašto misliš da bi trebao neku drugu?
lp,
manic
17 godina
neaktivan
prije službenog izlaska Phenoma 2,najavljivani su kao Phenomi FX,tako da ga ona matična podržava s update BIOS-a
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina

I 790X-UD4 podržava Phenome II.

CPU Support List 

790X-UD4 i 790X-UD4P su skoro identične ploče. Razlikuju se samo po tome što je na UD4P dodan Gigabytov kontroler za 2 dodatna SATA priključka, tako da ih ima ukupno 8, dok UD4 ima 6 SATA priključaka. S UD4P dobiješ još i e-SATA bracket.

UD4P s e-SATA bracketom UD4P s e-SATA bracketom
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 14:31 (klimama).
17 godina
protjeran

Ma samo sam ti onako nekako predložio tu memoriju. Za CPU znam da ide na obje matične. Sad, Kingmax je neki best-buy, a OCZ dobiva najviše bodova kao nakakva OC-kerska memorija. Samo prijedlog. U stvari ne vidim razlog zašto ne Kingstona.

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice