Ajd pliz mi recite dal će ovo sve otić u jagode

poruka: 22
|
čitano: 1.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

dobar vam dan svima! :D ili noć... neznam...:P

uglavnom, 

eo... mislim si ovih dana složit komp, pa sam malo istraživao komponente i evo što planiram... budžet mi je ograničen na 6500 kuna budući da sam škrto đubre ;)

pa bi bio zahvalan ako mi možete reći što mislite o konfiguraciji, dal će to radit onolko zaaaakon kolko si ja briem da bude (za tu cijenu) i da li možda trebam neshto dodat josh? (ermmm... nemojte reć miš samo, jer to imam :D) heh... btw, stavio sam najniže cijene kaj sam mogo nać, a neke onak tek tolko informativno, da vidim razliku izmedju američkih cijena i europskih... a u zagradi sam si samo stavio podsjetnike i pitanja za vas za ono kaj treba sa tom komponentom napravit da bi radila kak bog zapoveda...

dakle...

Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB Ve-Mil = 1.299,00 kn M-Computers = 1,153.35 kn

Amazon = 164,90 $ (927,40 KN) Berlin = 135,87 euro (970.86 kn)

MB Gigabyte EP35-DS3P, s775, iP35, DDR II, SATA II, RAID, FW, GLAN (F2 bios update needed)

M-Computers = 847,94 kn Berlin = 105,90 euro (756.71 kn)

(ctrl-f1 to unlock advanced memory options in BIOS)

Corsair 4GB, 2x2GB, 800 MHz DDR2, XMS2-6400 2x128Mx64non-ECC 240 DIMM, unbuffered, 5-5-5-18, 64Mx8 DRAMs,Two matched CM2X2048-6400C5 modules, TWIN2X4096-6400C5 

Protis.hr = 496,51 kn

HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11

Adm.hr = 449,55 kn Amazon = 69,99 $ (390,46 kn) Berlin = 49,9euro (356,56)

DVD+RW/-RW Pioneer DVR-215DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk

videosredisce.hr = 185,00 kn

Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3, PCIE, TVout, DVI

ve-mil = 1,195.00 kn

*gots to be sure it got a dual slot heatsink, cause the standard hd4850 got serious overheatin problems, givin it only 3,4 months before it dies

Napajanje OCZ StealthXStream 500W ,120mm fan,active PFC, ATX 2.2

adm.hr = 398 kn

Midi tower Chieftec SG-01B, bez napajanja, crno, 3×5,25", 4×3,5", 2×USB 2.0, audio, (opcija: 4×92mm i 1×80mm vent ) 440×180×460mm (dך×v)

adm.hr = 287 kn

Samsung SyncMaster 953BW 19-inch LCD Monitor

Amazon = 199,99 $ (1.115,70 kn) Berlin = 144,61 euro (1.033,32 kn)

HGSpot = 1.299 kn

Logitech 967740-0403 Internet 350 Vista Qualified Usb Keyboard - Black

Amazon = 12,13 $ (67.67 kn) Berlin = 7.67 euro (54.78 kn)

HgSpot = 75.00 kn

TOTAL: 6386,35 kn

so... whadya think?

e i btw... ak ima nekoga tu koi se kuži u tržište kolko tolko, da mi kaže dal bi mogo dobit barem 4500,5000 kuna ili čak i više za tu konfu za koih 2,3 mjeseca? jer selim u JAR tamo negdje u veljači, pa nema smisla da ostavim ovakvu beštiju doma sa starcima da igraju spider solitaire na njemu... ermmm... njoj... kompu jel...:P 

i ispričavam se za katastrofalno uređen post, al sam ga probo lijepo uredit čitko i jasno sve, bold ubacit di treba, tab razmake itd, al svaki put mi kaže neki error kao (span style='white-space: pre;') i moram "poništit oblikovanje" Viče

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 22:09 (AmazingGrace).

0 0 hvala 0
17 godina

Ja bi preporucio ovu maticnu

MB Gigabyte EP45-DS3, s775, iP45, DDR II, SATA II, FW, GLAN 760 kuna

noviji cipset, a i podrzava crossfire ako se posle odlucis ubost jos jednu graficku

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 22:14 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1. 

ili ako baš nisi baš tako škrt

2.

PS. Fulao si podforum...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uzmi neki četverojezgreni procesor (dobro će ti doći u dogledno vrijeme), grafa 4870, matična EP45-DS3, napajanje OCZ 500w i još nešta iskemijaš da buude 6500 knđ

EDIT: gdje si nabrao 6500kn za komp s dvojezgrenim proc i 4850 ? Moj sa 4-jezgrenim i 4870 bio je 6000 knNeodlučan

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 22:21 (Ivanplesh).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ajd pliz mi recite dal će ovo sve otić u jagod
autorov komentar

crossfire ne mislim nabacit, buduci da mislim prodat komp za 2,3 mjeseca...

a googlao sam ovaj EP45-DS3 kaj preporučaš i kažu ljudi da ima problema sa overclockiranjem dvojezgrenih procesora, a quad ne mislim kupovat. i sad vidim na novom forumu da ep35 treba bios updateat ako cu koristit atijevu graficku... aaaaaajme Plač

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ermmmmm... zash mi laptope preporučaš?

btw, kaj se foruma tiče, kaj nie samogradnja upravo ovo kaj ja radim? :) heh... lol...

17 godina

Treba i EP45-DS3 update BIOS-a za ATI kartice!! Maticna ima noviji cipset, a ako ces prodavat, bolje da ima noviju maticnu a razlika u cijeni je mala. Spominjes da ima probleme sa klokanjem, a planiras komp prodat za 2-3 mjeseca?! Ne moras klokat taj procesor jer ce i na referentnim postavkama radit odlicno, a za ta tri mjeseca sigurno neces imati potrebe dizat ga u nebesa, a onda bi ti trebo i kvalitetniji kuler za procesor!

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Seliš se za par mjeseci i neznam koliko ti je pametno gubiti cca. 2000 kuna na desktopu kad mozeš kupiti solidan laptop i ponijeti ga sa sobom...

A u JAR mozeš i uživo igrati FarCry2 tako da ti pila od kompa i netreba...(šala, neukusna ali sam morao...)

EDIT: Ovo je tema za "Slaganje PC-a" a ne "Samogradnja"...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 22:43 (brainiac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hmmmm... imaš prav čini mi se... ajd uzet ću ep45 onda...

16 godina
neaktivan
autorov komentar

nie uopće pametno, al se želim naigrat malo pošteno prie neg kaj dođem dole tamo među bušmane (ček, ili su oni u australiji? hmmmmŠutim) koji su tek nedavno eniac dobili u dućane... a uostalom lap već imam, hp 6710s, al na njemu nemrem ni približno iskusit ekstazu vodenih površina farkraja :P

i btw, kak si znao da baš želim fc2 špankat :P heh...

a imaš ti i pravo, mogu ja dole igrat far cry uživo, samo je jedan mali problem kaj nemrem quicksaveat prie neg kaj se zaletim sav lud među 20 ratobornih crnaca naoružanih i preko zuba! (jebga, neukusne šale su najboljeNevinašce)

mhm... samogradnja... potato potatoe... 

17 godina
neaktivan

Neka LUXX prebaci temu.

Samogradnja je tema u kojoj mi nešto samo izgradimo!

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AmazingGrace kaže...

...

CPU - OK, eventualno E8500
MBO - P45-DS3 - bolje se clocka...
RAM - radije uzmi 2x2GB Kingmax 1066MHz
HDD - ok
GPU - ok
PSU - ok,

Ostalo neću komentirat, iako bi bilo dobro da uzmeš barem 20" monitor.

Mogao bi za tu cijenu prodat, ali ja bih na tvom mjestu uzeo konzolu -> npr. X360 za 1700kn i deri...
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina

Slazem se. Potpuno nelogican potez. Kupvat komp od 6500 kuna i za dva mjeseca ga prodavat i izgubit 1500-2000 kuna!!?? Ili uzmi rade neki polovni, igraj se 2 mjeseca, a njega katapultiraj na mjesec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

@kompotko... ko prvo... kompotko? hehe... aj dobro...:P a čuj, kad bi kupio xbox ili plejku, moro bi odma i neki dobar hd televizor kupit, koi dodje minimalno 2, 2.5 soma kuna, jer ovaj kaj sad imam je ono, konkavno smeće koji je izgubio crvenu boju :( a uostalom, mišljenja sam da su konzole dobre samo za sportske simulacije i vozačke igre, il kak se već kaže! heh, i definitivno za karaoke! :P ali ja sam hardcore fan america's armyja, dalekog plača i elder scrollsa... možda čak i crysisa i cod4... tak da, ideja igranja neke take igre bez misha mi je bljak...

@doktor1... a čuj... nekima je prekid studija i odlazak u izrael volontirat u vojsci, dok se ljudi bagerima gaze u jeruzalemu, također totalno nelogično! ili odlazak u bliski nam JAR radit u humanitarnoj organizaciji u kongu usred građanskog rata... nelogično! ali sve sam to napravio i nisam požalio... osim kad sam se zakačio s onim glupim palestincima...Viče grrrrr.. heh... i jebga, kupovanje kompa da se igram ko malo dijete dok još mogu, nie baš na istoj filantropskoj razini Sramim se, ali ako je gubitak para ono kaj te muchi, to nie problem... 'vako, it's the causality of cause and effect = u ta 2 mjeseca bi vjerojatno potroshio koih 2 soma na izlaske i partijanje, tako da, ak kupim taj komp, lagano ću si sjebat društveni život i tako uštedit tu razliku koju ću popušit kad prodam komp...Namigiva a uostalom, dobivanje vize bi se moglo produžit na 3,4 mjeseca, tak da...Neodlučan

svaaaašta...Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AmazingGrace kaže...

@kompotko... ko prvo... kompotko? hehe... aj dobro...:P a čuj, kad bi kupio xbox ili plejku, moro bi odma i neki dobar hd televizor kupit, koi dodje minimalno 2, 2.5 soma kuna, jer ovaj kaj sad imam je ono, konkavno smeće koji je izgubio crvenu boju :( a uostalom, mišljenja sam da su konzole dobre samo za sportske simulacije i vozačke igre, il kak se već kaže! heh, i definitivno za karaoke! :P ali ja sam hardcore fan america's armyja, dalekog plača i elder scrollsa... možda čak i crysisa i cod4... tak da, ideja igranja neke take igre bez misha mi je bljak...

@doktor1... a čuj... nekima je prekid studija i odlazak u izrael volontirat u vojsci, dok se ljudi bagerima gaze u jeruzalemu, također totalno nelogično! ili odlazak u bliski nam JAR radit u humanitarnoj organizaciji u kongu usred građanskog rata... nelogično! ali sve sam to napravio i nisam požalio... osim kad sam se zakačio s onim glupim palestincima...Viče grrrrr.. heh... i jebga, kupovanje kompa da se igram ko malo dijete dok još mogu, nie baš na istoj filantropskoj razini Sramim se, ali ako je gubitak para ono kaj te muchi, to nie problem... 'vako, it's the causality of cause and effect = u ta 2 mjeseca bi vjerojatno potroshio koih 2 soma na izlaske i partijanje, tako da, ak kupim taj komp, lagano ću si sjebat društveni život i tako uštedit tu razliku koju ću popušit kad prodam komp...Namigiva a uostalom, dobivanje vize bi se moglo produžit na 3,4 mjeseca, tak da...Neodlučan

svaaaašta...Namigiva

ti mora da si zaje...an lik
samo ti kupi ono kaj ti hoces
pusti ove sta kazu nemoj ovo ono
ak ti se igra samo tih 2-3 mjeseca uzmi si neki slabi proc(e 7300)
mali hard
grafu 4850 jer ti se u3 mjeseca nebu nis promjenilo i neku maticnu tek da to sve podrzi
kuciste ti netreba neko atraktivno
to j emoje misljenje ak je samo za 3 mj
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
AmazingGrace kaže...

Tko veli da moraš kupit HD TV? Kupiš 72cm SD TV za 1500kn - kvaliteta je zadovoljavajuća, a i bar ćeš imat na čemu gledat televiziju. Jeftinije ćeš proći od kompa, ne moraš je prodavat jer kad se vratiš doma, i dalje ćeš moći nove igre igrat, budući da nova konzola izlazi tek oko 2012. Što se tiče FPS-a na konzoli - čovjek se privikne...

To je samo moj savjet, a ti sad radi što ti volja...
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ok... izgleda da se svi slažete da je bzvze davat tolke pare za tolko kratko vrijeme... ok... kaj velite onda na ovo?

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=035526

ili

http://www.magazinrs.hr/artikl.asp?item=magazinrs-konfiguracija-extreme-solution-intel-c2d-e8400-ati-4850-512mb-2048mb-ram-640gb-dvd-rw&code=Ext3&cat=gotove-konfiguracije

ak će i na njima FC2, F3, C:W (heh, to vam je crysis warhead jel:P) radit glatko, onda ok... pomirit ću se sa "neimanjem "mrcine""...

a konzolu ne mislim kupovat jer je korishtenje kontrolora postalo pomalo teshko nakon nekih nesreća u ratu... ak me kužite...

0 0 hvala 0
17 godina
AmazingGrace kaže...

ok... izgleda da se svi slažete da je bzvze davat tolke pare za tolko kratko vrijeme... ok... kaj velite onda na ovo?

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=035526

ili

http://www.magazinrs.hr/artikl.asp?item=magazinrs-konfiguracija-extreme-solution-intel-c2d-e8400-ati-4850-512mb-2048mb-ram-640gb-dvd-rw&code=Ext3&cat=gotove-konfiguracije

ak će i na njima FC2, F3, C:W (heh, to vam je crysis warhead jel:P) radit glatko, onda ok... pomirit ću se sa "neimanjem "mrcine""...

a konzolu ne mislim kupovat jer je korishtenje kontrolora postalo pomalo teshko nakon nekih nesreća u ratu... ak me kužite...

Ja cekam kad ce malo past cjene vec 2-3 tjedna, uzimat cu E8400(procesor),HD4850 (graf.), za RAM neznan  i napanjanje nisan jos 100% siguran(zapravo jesan),EP45-DS3(maticna),...
ugl. procesor,maticna,graficka,napajanje i Ram cu uzimat i nece me doc preko 3600 kn.
Iste su mi skoro sve komponente ko i u tog u hgspota samo bez kucista i tog, i taj nesmis otvorit, stave ti naljepnicu.

EDIT: nisan vidio da ces ic za 2-3 mj.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 10:11 (markoal).
17 godina
prihvaćeno rješenje

Uzmi si ti rađe ovako nešto. Za igre će u ova 2-3 mjeseca sve to bit dobro izigraj se kolko oćeš i onda ga prodaj, nećeš tolko izgubit.

Ja bi preporučio:

MBO: EP35-DS3 ili EP45-DS3, ali pošto nećeš sigurno CF-at mislim da ti je nepotrebna

CPU: E8400

GPU: HD4850, nejjeftiniju 3 mjeseca će svaka služit ko bog

HDD: neki WD 250GB ti je valjd dosta za 3 mjeseca, ali ako hoćeš veći samo izvoli

Napajanje: Corsair VX450

DVD: najjeftiniji NEC, služit će te

RAM: 1 ili 2 × 2GB Kingmax

Kućište po izboru...

Stvarno nema smisla davat 6k kn za neku konfu kad će te ova jednako služit ta 3 mjeseca...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

@markoal... kaj ti baš pratiš cijene i sigurno znaš da će past uskoro? jer ako da, mogu se ja strpit i ushtedit par sto kuna...

@sused... e i ti si mi pomogo sad... imash pravo, uzet cu manji hard... 250 gb je sasvim dovoljno... i sad sam gledo po raznim forumima koliko je važan buffer size, i kažu jedva osjetno, pa ću umjesto 500 gb sa 32 mb buffera uzet seagate 250 gb sata300 sa 8 mb i ushtedit 200 kuna...:) ili sam se malo prenaglio? sa 32 na 8 mislim...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma uzmi ovaj prvi koji je slozen u hgspotu i gotova prica

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AmazingGrace kaže...

@markoal... kaj ti baš pratiš cijene i sigurno znaš da će past uskoro? jer ako da, mogu se ja strpit i ushtedit par sto kuna...

@sused... e i ti si mi pomogo sad... imash pravo, uzet cu manji hard... 250 gb je sasvim dovoljno... i sad sam gledo po raznim forumima koliko je važan buffer size, i kažu jedva osjetno, pa ću umjesto 500 gb sa 32 mb buffera uzet seagate 250 gb sata300 sa 8 mb i ushtedit 200 kuna...:) ili sam se malo prenaglio? sa 32 na 8 mislim...

Cijene padaju definitivno, kroz jedno 2 tjedna će sigurno. U ponedjeljak izlazi nova generacija intelovih procesora (Nehalem) i cijene C2D i C2Q će past, skupa sa 775 matičnama i DDR2 RAM-ima. Par stotina kn ćeš sigurno uštedjeti ako pričekaš...
Ma nije ti toliko važan buffer, 250GB sa 8MB buffera ti je dovoljno... Najbolje uzmi neki WD koji su dost jeftini i miran si...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice