Zakljucivanje

poruka: 4
|
čitano: 9.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Zakljucivanje

Poz ljudeki, znaci izracunala sam za kraj godine da ce mi zavrsni prosjek bit 4.47. Mene zanima je li se na svjedodzbi taj broj zaokruzuje na jednu decimalu, sto bi onda bilo 4.5, ili na dvije. Dakle pitam je li prosjek 4.47 zakljucno vrlo dobar ili odlican?

16 godina
Zakljucivanje

Vrlo dobar.

11 godina
Re: Zakljucivanje
Nema smisla da bude odličan uspjeh, prema tome, gledano s matematičkog aspekta analize date rečenice kroz prizmu matematičke naobrazbe odnosno laički rečeno, u ovome slučaju napisano, svaki broj s decimalom pri čemu uzimamo u obzir kao najmanju efektivnu jedinicu - treću decimalu, odnosno moraju biti barem tri decimale, npr. 4.455, shodno tome, konkretno, od drugog broja 5 pa nadalje može se zaokružiti na 4.46, što se samog prosjeka u osnovnoškolskom, srednjoškolskom te akademskog obrazovanju tiče, navedeno decimalno zaokruživanje na veći broj se ne primjenjuje.
10 godina
Re: Zakljucivanje
Sheech kaže...

Poz ljudeki, znaci izracunala sam za kraj godine da ce mi zavrsni prosjek bit 4.47. Mene zanima je li se na svjedodzbi taj broj zaokruzuje na jednu decimalu, sto bi onda bilo 4.5, ili na dvije. Dakle pitam je li prosjek 4.47 zakljucno vrlo dobar ili odlican?

Prosjek se zaokruzuje na dvije decimale. 4.47 je vrlo dobar (4).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice