Ne trebate biti toliko impresionirani, ovo je gradivo 1. srednje, a to se koristi i stalno dalje... već sam dobrano izdrilan da takve stvari vidim i da ih mogu brzo riješit... moći ćete i vi za koju godinu :D
p.s. Ja sam ipak na PMF Matematici, i rijetko koji odličan ferovac zna bolje od prosječnog PMFovca. Njih više drilaju sa programiranjem u milijun različitih jezika, elektrotehnikom i sličnim, matematika je tu samo kao alat i jako puno toga se preskače ili samo zagrebe po površini... dok se kod nas sve razrađuje do najmanjih detalja :D
Ok, prvo sam vidio tvoju opasku o ferovcima, pa rekoh, aj da vidim o kojim se tu zadačićima radi.. mislim, kolega, malo ste nas podcijenili.. istina je da nismo učili matematiku kao vi na pmfu, ali ipak se ovdje radi o zadacima srednje škole.. za to ne treba ni fer ni pmf.. ;)
To definitivno, nisam rekao da ovo ne znate riješit. Govorim o znanju i razumijevanju matematike općenito. Ovakve zadatke bi po meni svaki gimnazijalac kad izađe iz srednje škole trebo imat u malom prstu