Latinski jezik

poruka: 9
|
čitano: 6.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Latinski jezik

Trebam pomoc oko latinskog, tocnije oko trece deklinacije, s njom jedinom imam problema, kako prepoznati kada je koja osnova i koji rod???

1, 2., 4., i 5. znam sve, takoder imam pitanje oko deklinacije pridjeva uz imenice trece i pete deklinacije srednjeg roda jer se nesto mijenja, nisu standardni nastavci

I jesam li ovu recenicu dobro preveo?

Pars thoracalis costae sunt.

Dio prsnog kosa su rebra. pars,-partis f., costa,-ae f.

In medio dorso columna vertebralis est; in collumna vertebrali medulla spinalis est.

U sredistu leda je kraljeznica; u kraljeznici je mozdina. 

nije mi jasno u kojem je padezu drso, ak ili genitiv???

Sutra pismeni pa jbg xD

LooooooL
14 godina
protjeran
Latinski jezik

Sta niko nezna latinski?

LooooooL
14 godina
neaktivan
Latinski jezik

LOL! Latinski, imao jedva dva u prvom razredu {#}. Pa zar stvarno postaš na PC forumu da ti netko pomogne u latinskom? Srry, al sumnjam!

14 godina
protjeran
Re: Latinski jezik
fallout3fan kaže...

LOL! Latinski, imao jedva dva u prvom razredu {#}. Pa zar stvarno postaš na PC forumu da ti netko pomogne u latinskom? Srry, al sumnjam!

hah, mislio sam mozda netko nesto zna, pa eto

Si i ti medicinska?

LooooooL
15 godina

ja sam zavrsio medicinsku dovoljno govori da nemam pojma padeze na latinskom koliko je to bitno za struku! nazivi se moraju znat ali padeze ne...osim u skoli zelim ti srecu...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

Sta niko nezna latinski?

da ga netko zna nebi bio izumrli jezik {#}

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
16 godina
neaktivan
Latinski jezik

Tesko ces dobiti pomoc ovdje. Ja sam ga takodjer imao prva 2 razreda srednje. I znam da sam ga mrzio iz dna duse, i da smo ga samo bubali napamet. Jedina pozitivna stvar u tome svemu je sto je profesorica bila dobra {#} {#}

14 godina
protjeran
CroVandal kaže...

ja sam zavrsio medicinsku dovoljno govori da nemam pojma padeze na latinskom koliko je to bitno za struku! nazivi se moraju znat ali padeze ne...osim u skoli zelim ti srecu...

Hvala, trebat ce mi, ma da poceli smo one upale ucit...

cuspajz kaže...
MARKOcVp kaže...

Sta niko nezna latinski?

da ga netko zna nebi bio izumrli jezik {#}

LoL, pa nije bas izumro, u medicini se itekako koristi, ali samo nazivi bolesti i tako poremecaja...

Al mene nervira sto smo mi cijeli prvi razred ucili kako se govori idem u skolu, proferos ispituje, pastir na polju cuva ovce i psa mu pomaze i taka sranja

tek sad pocinjemo ucit nesto u vezi onoga sto treba znat

al te hebene deklinacije su za poludit, pridjevi pm, padezi, konjugacije, defektacije.............................. adwahegujoigbjthknogzhn,vml

LooooooL
9 godina
neaktivan
Latinski jezik

Pozdrav, može li mi netko pomoći s prijevodima za ove uzrečice. Da li su gramatički ispravne, ako ne, što bi promijenili i zašto. 

1. Alis grave nil (alis grave nihil)

2. Alis volat propriis (or alis propriis ea volat)

3. Auribus teneo lupum

4. Qui audet adipiscitur

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice