Državna matura 2015

poruka: 2.293
|
čitano: 449.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Državna matura 2015

na nizoj je rjesenje jednog zadatka bilo 573,8277 a ja sam to napiso 573,83, oce mi priznat to sto sam zaokruzio?

12 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Pa jel znao neko kako uraditi onaj sa trapezom? Trazio se obim pretpostavljam jer je to zbir stranica a kad njega znamo onda znamo i koliko nam zice treba.Trebalo je odrediti preostale 2 stranice.E sad pokusao sam na razne nacine,spustanjem visina,preko srednje linije al se zapetljam.Jesam barem na dobrom putu ?

10 godina
Državna matura 2015

ja sam stavio i sate i minute i sekunde :D

10 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2015
Ja Sam ZvijerXD kaže...

Pa jel znao neko kako uraditi onaj sa trapezom? Trazio se obim pretpostavljam jer je to zbir stranica a kad njega znamo onda znamo i koliko nam zice treba.Trebalo je odrediti preostale 2 stranice.E sad pokusao sam na razne nacine,spustanjem visina,preko srednje linije al se zapetljam.Jesam barem na dobrom putu ?

ovako sam ga ja rjesio.

nadopisao sam sa obje strane do pravokutnika, onda sam izrazio donju stranu kao 105+x, a gornju kao 87.5+y.. oba ta nadopisana trokuta su pravokutna, pa preko tangensa nadem visinu jednog i visinu drugog, te preko visine izrazim i x i y, tako da sad imam jednadbu sa 1 nepoznanicom tako sto uvrstim u ovu gore navedenu jednakost. tada iz toga nadem x i y koj su mi stranice nadocrtanih trokuta, i sada posto imam te stranice i jos kutove mogu nac preko sinusa prakovkutnog trokuta 2 preostale stranice trapeza koje su mi potrebne za opseg..

nazalost u ispitu sam se pogubio jer sam rjesavao u zadnih 3 minute tako da nisam napravio ovaj zadnji korak tj izrazio preko sinusa i dobio stranice paralelograma, nego sam se zbunio u odma u opseg uvrstio ovaj x i y koji su zapravo stranice nadopisanog trokuta. ispalo mi je 280, nadam se bar bod da cu dobit

15 godina
Državna matura 2015

šta ste stavili da znači ona riječ krzmati iz eneide?

10 godina
Državna matura 2015

ja msm da je oklijevati

16 godina
Državna matura 2015

sto je bilo uopce ponudeno?

15 godina
mar123 kaže...

sto je bilo uopce ponudeno?

oklijeva pati vlada ratuje

11 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Hrvatski muka moja, samo nek je prolaz da se pozdravimo i nastavimo svatko u svome smjeru...

13 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Što će onda biti sa onim zadatkom di su faktorijele ? Vidim da je formula ispravna, a nešto sam pročitao da će svima dati bod ?

10 godina
neaktivan
Flue kaže...

Što će onda biti sa onim zadatkom di su faktorijele ? Vidim da je formula ispravna, a nešto sam pročitao da će svima dati bod ?

Gdje si to pročitao? Ne ostaje ništa nego čekati testove, po meni ta formula je bila ispravna i na ispitu.

Provjerite si rješenja iz hrv haha.. Ja fulao oko 20 toga. B razina.

Hrv A razina

Hrv B razina

Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 10:18 (Komediruzecki).
10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

komedija, imam 70% visu razinu nisam ni tako hrv za maturu haha

15 godina
Državna matura 2015

još uvijek mi nije jasno kako slika može biti hrabra al aj 70% je tu

14 godina
Državna matura 2015

nakon 31 minute izašo, 92% hahaha

Dinamo Zagreb
15 godina
Državna matura 2015

77.5% prezadovoljan :)

You have to be odd to be number one
10 godina
Državna matura 2015

Izmedu 73 i 77% A razina hahah

16 godina
Državna matura 2015

51%

16 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ma pucamo na neku četvorku iz eseja + ovo i nitko sretniji! :D

Btw jeste vi svjesni da je gotovo? Nema više škole lol..

10 godina
neaktivan
Dojitza kaže...

Ma pucamo na neku četvorku iz eseja + ovo i nitko sretniji! :D

Btw jeste vi svjesni da je gotovo? Nema više škole lol..

predivan osjecaj

16 godina
Državna matura 2015

mene sad jebe sto cu ja imat oko 668 bodova(moja procjena jer neznam kako ce eseji bit ocjenjeni) a prosle god za ekonomiju je trebalo oko 670 i nesto, sad pitanje oce se prag spustit, povecat il ostat isti.

10 godina
neaktivan
mar123 kaže...

mene sad jebe sto cu ja imat oko 668 bodova(moja procjena jer neznam kako ce eseji bit ocjenjeni) a prosle god za ekonomiju je trebalo oko 670 i nesto, sad pitanje oce se prag spustit, povecat il ostat isti.

a to nitko ne zna... a sto je tu je, nista ne mozes pa se probaj ne zivcirati ako je moguce haha. pricekaj jos ta 2 i nesto tjedna i onda ces sve znati

16 godina
wandererica kaže...
mar123 kaže...

a to nitko ne zna... a sto je tu je, nista ne mozes pa se probaj ne zivcirati ako je moguce haha. pricekaj jos ta 2 i nesto tjedna i onda ces sve znati

ma kuzim sve, sto je najbolje uopce nemam neku zelji ni ic na taj faks al ono, ako cem i falit par bodova mislim da cu poludit. ako nista upisat cu ga redovno uz placanje ako to uspijem.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Sta ozbiljno treba toliko bodova za ekonomiju? WTF.

SpyGi je mato.
15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Imam frenda koji je stari maturant, ima položenu B razinu matematike, ove godine je pisao A razinu i nije baš siguran u prolaz. Zanima me ako padne A razinu dali mu i dalje vrijedi B razina za upis na fakultet. Poslao je mail na NCVVO ali ništa ne odgovaraju.

Win Osama in hide and seek
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 10:49 (J3ckYYY).
10 godina
neaktivan
J3ckYYY kaže...

Imam frenda koji je stari maturant, ima položenu B razinu matematike, ove godine je pisao A razinu i nije baš siguran u prolaz. Zanima me ako padne A razinu dali mu i dalje vrijedi B razina za upis na fakultet. Poslao je mail na NCVVO ali ništa ne odgovaraju.

vrijedi mu

16 godina
Gauta kaže...
mar123 kaže...

Sta ozbiljno treba toliko bodova za ekonomiju? WTF.

a cuj, hrpa ljudi se prijavi.

10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Jel zna tko kako ide to s upisima na fakultet?

Za fer je na primjer upis od 20-22 sedmog, a npr objava konačnih rezultata je iz ncvvo-a 20.7, dok je 22.7 podjela svjedodžbi, koju ja mislim da trebam presliku ili pravu donjeti na upis, kak onda to?

I btw do kad se smiju dodavat potpuno novi fakulteti?

Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 14:44 (Komediruzecki).
15 godina
neaktivan
Državna matura 2015
Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
10 godina
neaktivan

Kakve su ovo gluposti? to B razina, ili netko žešće trolla :D
Najjače im je ovo zadnje 10 godnia zatvora hahahah

Naravno da je troll heh, piše ti dolje newsbar..

Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 16:03 (Komediruzecki).
12 godina
neaktivan

Hahahaha, naravno da je troll. 

Newsbar 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice