na nizoj je rjesenje jednog zadatka bilo 573,8277 a ja sam to napiso 573,83, oce mi priznat to sto sam zaokruzio?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa jel znao neko kako uraditi onaj sa trapezom? Trazio se obim pretpostavljam jer je to zbir stranica a kad njega znamo onda znamo i koliko nam zice treba.Trebalo je odrediti preostale 2 stranice.E sad pokusao sam na razne nacine,spustanjem visina,preko srednje linije al se zapetljam.Jesam barem na dobrom putu ?
ja sam stavio i sate i minute i sekunde :D
Pa jel znao neko kako uraditi onaj sa trapezom? Trazio se obim pretpostavljam jer je to zbir stranica a kad njega znamo onda znamo i koliko nam zice treba.Trebalo je odrediti preostale 2 stranice.E sad pokusao sam na razne nacine,spustanjem visina,preko srednje linije al se zapetljam.Jesam barem na dobrom putu ?
ovako sam ga ja rjesio.
nadopisao sam sa obje strane do pravokutnika, onda sam izrazio donju stranu kao 105+x, a gornju kao 87.5+y.. oba ta nadopisana trokuta su pravokutna, pa preko tangensa nadem visinu jednog i visinu drugog, te preko visine izrazim i x i y, tako da sad imam jednadbu sa 1 nepoznanicom tako sto uvrstim u ovu gore navedenu jednakost. tada iz toga nadem x i y koj su mi stranice nadocrtanih trokuta, i sada posto imam te stranice i jos kutove mogu nac preko sinusa prakovkutnog trokuta 2 preostale stranice trapeza koje su mi potrebne za opseg..
nazalost u ispitu sam se pogubio jer sam rjesavao u zadnih 3 minute tako da nisam napravio ovaj zadnji korak tj izrazio preko sinusa i dobio stranice paralelograma, nego sam se zbunio u odma u opseg uvrstio ovaj x i y koji su zapravo stranice nadopisanog trokuta. ispalo mi je 280, nadam se bar bod da cu dobit
šta ste stavili da znači ona riječ krzmati iz eneide?
ja msm da je oklijevati
sto je bilo uopce ponudeno?
sto je bilo uopce ponudeno?
oklijeva pati vlada ratuje
Hrvatski muka moja, samo nek je prolaz da se pozdravimo i nastavimo svatko u svome smjeru...
Što će onda biti sa onim zadatkom di su faktorijele ? Vidim da je formula ispravna, a nešto sam pročitao da će svima dati bod ?
Što će onda biti sa onim zadatkom di su faktorijele ? Vidim da je formula ispravna, a nešto sam pročitao da će svima dati bod ?
Gdje si to pročitao? Ne ostaje ništa nego čekati testove, po meni ta formula je bila ispravna i na ispitu.
Provjerite si rješenja iz hrv haha.. Ja fulao oko 20 toga. B razina.
Hrv A razina
Hrv B razina
komedija, imam 70% visu razinu nisam ni tako hrv za maturu haha
još uvijek mi nije jasno kako slika može biti hrabra al aj 70% je tu
nakon 31 minute izašo, 92% hahaha
77.5% prezadovoljan :)
Izmedu 73 i 77% A razina hahah
51%
Ma pucamo na neku četvorku iz eseja + ovo i nitko sretniji! :D
Btw jeste vi svjesni da je gotovo? Nema više škole lol..
Ma pucamo na neku četvorku iz eseja + ovo i nitko sretniji! :D
Btw jeste vi svjesni da je gotovo? Nema više škole lol..
predivan osjecaj
mene sad jebe sto cu ja imat oko 668 bodova(moja procjena jer neznam kako ce eseji bit ocjenjeni) a prosle god za ekonomiju je trebalo oko 670 i nesto, sad pitanje oce se prag spustit, povecat il ostat isti.
mene sad jebe sto cu ja imat oko 668 bodova(moja procjena jer neznam kako ce eseji bit ocjenjeni) a prosle god za ekonomiju je trebalo oko 670 i nesto, sad pitanje oce se prag spustit, povecat il ostat isti.
a to nitko ne zna... a sto je tu je, nista ne mozes pa se probaj ne zivcirati ako je moguce haha. pricekaj jos ta 2 i nesto tjedna i onda ces sve znati
a to nitko ne zna... a sto je tu je, nista ne mozes pa se probaj ne zivcirati ako je moguce haha. pricekaj jos ta 2 i nesto tjedna i onda ces sve znati
ma kuzim sve, sto je najbolje uopce nemam neku zelji ni ic na taj faks al ono, ako cem i falit par bodova mislim da cu poludit. ako nista upisat cu ga redovno uz placanje ako to uspijem.
Sta ozbiljno treba toliko bodova za ekonomiju? WTF.
Imam frenda koji je stari maturant, ima položenu B razinu matematike, ove godine je pisao A razinu i nije baš siguran u prolaz. Zanima me ako padne A razinu dali mu i dalje vrijedi B razina za upis na fakultet. Poslao je mail na NCVVO ali ništa ne odgovaraju.
Imam frenda koji je stari maturant, ima položenu B razinu matematike, ove godine je pisao A razinu i nije baš siguran u prolaz. Zanima me ako padne A razinu dali mu i dalje vrijedi B razina za upis na fakultet. Poslao je mail na NCVVO ali ništa ne odgovaraju.
vrijedi mu
Sta ozbiljno treba toliko bodova za ekonomiju? WTF.
a cuj, hrpa ljudi se prijavi.
Jel zna tko kako ide to s upisima na fakultet?
Za fer je na primjer upis od 20-22 sedmog, a npr objava konačnih rezultata je iz ncvvo-a 20.7, dok je 22.7 podjela svjedodžbi, koju ja mislim da trebam presliku ili pravu donjeti na upis, kak onda to?
I btw do kad se smiju dodavat potpuno novi fakulteti?
Kakve su ovo gluposti? to B razina, ili netko žešće trolla :D
Najjače im je ovo zadnje 10 godnia zatvora hahahah
Naravno da je troll heh, piše ti dolje newsbar..