Državna matura 2012

poruka: 465
|
čitano: 147.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2012
luka_cro kaže...
Volvox kaže...

Ja bi na taj FOI išo, nekako mi se najbolji čini, ali Varaždin? Varaždin? Iz sela u selo da idem, no way.

odakle si?
sto smeta varazdinu? ljepsi, mirniji, cisci nego zagreb 10x. curka ima, kafica ima.

Iz Crikvenice, ne mislim selo ko selo, znam da je velik grad, al ono, nije to Zagreb. Ovo ljepši, mirniji i cisci uopce mi nije vazno:)) Samo da ima za izlazit i to je to, a i većina frendova mi ide u Zagreb, tako da nebi sam išo u Varažadin.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

rade misli na to kako ces uciti, a ne se zabavljati :P

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
13 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
Volvox kaže...

rade misli na to kako ces uciti, a ne se zabavljati :P

Ma lako za to:) proc cu nekako:)

Treba van izlazit i iživit se dok smo mladi, a ne poslje:)

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
17 godina
neaktivan
Volvox kaže...
luka_cro kaže...
Volvox kaže...

Ja bi na taj FOI išo, nekako mi se najbolji čini, ali Varaždin? Varaždin? Iz sela u selo da idem, no way.

odakle si?
sto smeta varazdinu? ljepsi, mirniji, cisci nego zagreb 10x. curka ima, kafica ima.

Iz Crikvenice, ne mislim selo ko selo, znam da je velik grad, al ono, nije to Zagreb. Ovo ljepši, mirniji i cisci uopce mi nije vazno:)) Samo da ima za izlazit i to je to, a i većina frendova mi ide u Zagreb, tako da nebi sam išo u Varažadin.

Nejdi za frendovima idi za onime sto će ti kasnije u žvotu donostii pare... vjeruj ja sam to iskusio na vlastitoj koži.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Kakav život? Ja sam na prvoj godini imao predavanja skoro svaki dan od 8h-13h i kada dođem u dom učim do 18-19h i nakon toga sam toliko umoran da sam jedino spreman za leći.

Tko misli studirat ozbiljan faks morat će se žrtvovat, pogotovo tko dolazi iz gimnazije i uči sve od početka.

EDIT: Gledam nastavni program na TVZ-u računarstvu i također imate Mat 1 i Mat 2. Ako je to ona ista što sam ja imao (vrlo lako moguće da i nešto lakša, odnosno gradivom manja - ja sam na strojarstvu) onda zaboravi na bilo kakav život. Mat 1 ajd i nekako, ali dvojka sa diferencijalnim jednađžbama će satrat i najboljeg matematičara.

Zaboravi da će te pustit, na prvom roku u mene položi 5 ljudi jedan kolegij, a godišnje ih prođe 10-15. A upisalo ih je preko 100.

http://moj.tvz.hr/php/popis_pred_ex.php?stu=2

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 7:42 (Ranko Kukumar).
17 godina
Ranko Kukumar kaže...
Volvox kaže...

Kakav život? Ja sam na prvoj godini imao predavanja skoro svaki dan od 8h-13h i kada dođem u dom učim do 18-19h i nakon toga sam toliko umoran da sam jedino spreman za leći.

Tko misli studirat ozbiljan faks morat će se žrtvovat, pogotovo tko dolazi iz gimnazije i uči sve od početka.

EDIT: Gledam nastavni program na TVZ-u računarstvu i također imate Mat 1 i Mat 2. Ako je to ona ista što sam ja imao (vrlo lako moguće da i nešto lakša, odnosno gradivom manja - ja sam na strojarstvu) onda zaboravi na bilo kakav život. Mat 1 ajd i nekako, ali dvojka sa diferencijalnim jednađžbama će satrat i najboljeg matematičara.

Zaboravi da će te pustit, na prvom roku u mene položi 5 ljudi jedan kolegij, a godišnje ih prođe 10-15. A upisalo ih je preko 100.

http://moj.tvz.hr/php/popis_pred_ex.php?stu=2

Slažem se sa tobom da je mat1 i mat 2 na tvz-u dosta lagana, još kada uzmeš smjer računarstvo ili info, ali ni na ostalim smjerovima nije nešto posebno teško.

14 godina
neaktivan

Mat 1 nije toliko ubitačno teška, ali Mat 2 je. Sad neznam koliko oni obrađuju opširno ali kod nas si se morao pomučiti dobrano da to usvojiš i prođeš i usmeni i pismeni kako bi dobio pozitivnu ocjenu (prolaz).

16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

dok tak nekaj cujem meni se cini da je to tak jer se ljudi ne uce dovoljno nego da je bilo tak tesko.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
14 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

dok tak nekaj cujem meni se cini da je to tak jer se ljudi ne uce dovoljno nego da je bilo tak tesko.

Ne uči se dovoljno, a netko i ne može shvatit pa uči napamet i onda popi*di i odustane.

Tako je i sa elektrotehnikom (možda i najviše tamo).

13 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Jbg, onda cu ponavljat, necu sigurno najbolje godine života satrat na učenje. Čemu onda živim, da bi učio učio učio i na kraju umro.

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Jbg, onda cu ponavljat, necu sigurno najbolje godine života satrat na učenje. Čemu onda živim, da bi učio učio učio i na kraju umro.

Zavoli učenje i nek ti to bude najbolja zabava i rješeno.

17 godina
Volvox kaže...

Držao nam je profesor na faksu ( baš FOI-u ) malo predavanje o tome kako prednji dio mozga najkasnije sazrijeva, a taj je dio zaslužan za shvaćanje posljedica i donošenja razumnih dugoročnih odluka.

S jedne strane dobro razmišljaš, ali faks nije zabava. Treba dosta upregnuti i učiti, a zabava dolazi na kraju, dok se rješiš obaveza. Ako ideš na faks da se zajebavaš samo, odustani i uštedi starcima novce da ih ne bacaju u vjetar.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 21:53 (Ad4pt3r).
16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Sad ću citirat svog profesora iz socijologije: " 5 godina učenja za 45 godina dobrog življenja, za mene je to dobra matematika"

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 21:54 (cuspajz).
13 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
Volvox kaže...

Držao nam je profesor na faksu ( baš FOI-u ) malo predavanje o tome kako prednji dio mozga najkasnije sazrijeva, a taj je dio zaslužan za shvaćanje posljedica i donošenja razumnih dugoročnih odluka.

S jedne strane dobro razmišljaš, ali faks nije zabava. Treba dosta upregnuti i učiti, a zabava dolazi na kraju, dok se rješiš obaveza. Ako ideš na faks da se zajebavaš samo, odustani i uštedi starcima novce da ih ne bacaju u vjetar.

Joj pa necu svaki dan ic van, odkud pare, odem svaku subotu, il svaku drugu,to je 5 sati na tjedan izgubljenih na zabavu, valjda se tolko moze.

Ranko Kukumar kaže...
Volvox kaže...

Zavoli učenje i nek ti to bude najbolja zabava i rješeno.

Mora da se ti jako dobro u tom Zagrebu zabavljaš, neki više vole cure i to od matematike, dok se tebi diže na logaritme, meni se na cure ;)) NHF:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 21:55 (Volvox).
16 godina
Volvox kaže...

Mora da se ti jako dobro u tom Zagrebu zabavljaš, neki više vole cure i to od matematike, dok se tebi diže na logaritme, meni se na cure ;)) NHF:)

Nemoj se sramotit. 

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
13 godina
neaktivan
sinister_axe kaže...
Volvox kaže...

Nemoj se sramotit. 

A čuj, čovjek mi je dao savjet da u najboljim godinama se zatvorim u sobu učim učim učim učim, odem na faks, vratim se pa opet učim učim učim, šta bi ja trebo mislit sad?

Da odem u Zagreb i nijednom ne izađem, nego učim, da bi kasnije mogo radit, i na kraju završit u staračkom domu.

16 godina
Državna matura 2012

Pa to je prilično dobar savjet, što se mene tiče, jer ipak nešto ulažeš u taj faks i cilj je što bolje ga proć, a jedini put do toga je puno učenja. Ako za to nisi spreman onda dvaput razmisli o faksu. A što se tiče gluposti o potpunom zatvaranju u sobu i ne znam čemu mislim da si dovoljno inteligentan da razumiješ da on ne misli da bi trebao svaki svoj živući trenutak posvetiti učenju. Ako ćeš razmišljat na način da sve vodi starosti i evenutalno smrti onda ništa nema smisla, a te "najbolje godine" potroši na nešto konstruktivno, pa da ćeš onda eventualno moć doživjet neku lagodniju starost.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 23:02 (sinister_axe).
13 godina
neaktivan
sinister_axe kaže...

Pa to je prilično dobar savjet, što se mene tiče, jer ipak nešto ulažeš u taj faks i cilj je što bolje ga proć, a jedini put do toga je puno učenja. Ako za to nisi spreman onda dvaput razmisli o faksu. A što se tiče gluposti o potpunom zatvaranju u sobu i ne znam čemu mislim da si dovoljno inteligentan da razumiješ da on ne misli da bi trebao svaki svoj živući trenutak posvetiti učenju. Ako ćeš razmišljat na način da sve vodi starosti i evenutalno smrti onda ništa nema smisla, a te "najbolje godine" potroši na nešto konstruktivno, pa da ćeš onda eventualno moć doživjet neku lagodniju starost.

Napiso mi je :"Zavoli učenje" , to je oksimoron:))

Ja sam pod zabavu mislio da subotom izlazim, a on objasnio da nema izlazenja, to samo učiš učiš učiš, ne jedeš ništa, gotovo!

14 godina
neaktivan

Volvox, smatram da nisi dovoljno inteligentan da shvatiš ono što ja hoću reći, stoga se povlačim iz rasprave.

17 godina
odjavljen
Državna matura 2012

Istina je da cemo svi krepat kad tad, ali bolje ucit kad je vrijeme, nego kasnije biti glup.

Retardirano je hodat svijetom, a da ne znas nista o tom svijetu.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 11:19 (Edge).
13 godina
neaktivan
Edge kaže...

Istina je da cemo svi krepat kad tad, ali bolje ucit kad je vrijeme, nego kasnije biti glup.

Retardirano je hodat svijetom, a da ne znas nista o tom svijetu.

Šta nije bolje zabavljat se dok možeš, a učit isto kolko možeš. Nego kao ranko samo učit učit učit, u zadnih 10 godina izašo van nije, pi*ke vidio nije, al glavno da ce on kad tad imat plaću 20 tisuća kn. svaka čast.

17 godina
odjavljen
Državna matura 2012

Normalno da je, oni koji se 100% posvecuju skoli najcesce zavrse kao profesori i lijece komplekse na djeci.

Nije dovoljna skola za dobar posao, potrebno je i dobro se snaci, imate neke veze preko prijatelja i slicno.

http://isvijet.com.hr
13 godina
neaktivan
Edge kaže...

Normalno da je, oni koji se 100% posvecuju skoli najcesce zavrse kao profesori i lijece komplekse na djeci.

Nije dovoljna skola za dobar posao, potrebno je i dobro se snaci, imate neke veze preko prijatelja i slicno.

Pa valjda onda svaku subotu imam pravo izać kvragu. Neću sad izlazit od svaki dan, nisam lud, ali subotom, ne vidim zasto ne.

Malo je ranko previše uživljen u tu školu, opusti se malo, nađi žensku, druži se, bavi se nekim sportom, nije sve u fizici.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2012

lol ode svi idete u nekakve krajnosti

volvox, dobru su ti rekli, ako misliš ić na fax zejebavat se nemoj ni ići

a ovi ostali šta govore da im je čuenje najbolja zabava, za to neman ni komentara

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
14 godina
neaktivan
Edge kaže...

Pa ako ćemo do kraja oni koji 100% posvete završe sa rangom dr.sc i predaju na fakultetu i imaju stalan posao i velik ugled i veliku lovu.

13 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

lol ode svi idete u nekakve krajnosti

volvox, dobru su ti rekli, ako misliš ić na fax zejebavat se nemoj ni ići

a ovi ostali šta govore da im je čuenje najbolja zabava, za to neman ni komentara

Pa naravno da ne idem na faks se zajebavat, nisam to ni reko, nego sam reko da bi tu i tamo izlazio, a ovaj mi kaže da nema izlaženja nikakvog samo učenje učenje.

glupost.

13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Edge kaže...

Pa ako ćemo do kraja oni koji 100% posvete završe sa rangom dr.sc i predaju na fakultetu i imaju stalan posao i velik ugled i veliku lovu.

I bacaju ga cjeli život.

Ispričavam se na duplom postu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 13:17 (Volvox).
14 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Ako ces biti redovit s ucenjem imat ces dosta vremena i za izlaske i za sve ostalo.
Da si na faksu recimo od 8 do 12h, i da recimo ucis u nekoj knjiznici 4h svaki dan, rucak ovo ono, imas od 17h pa nadalje vremena tako da ne vidim problema.

I s tolko ucenja ces rasturit svaki faks. 

14 godina
neaktivan
Državna matura 2012

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 12:13 (Ranko Kukumar).
13 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Sad govoriš jedno, prije si govorio drugo, daj se odluči pa onda napiši.

Nači 5 sati učenja dnevno mi nije nikakav problem, i ne vidim zašto onda tolko dižeš u nebesa te faksove kad se normalno može s faksom izlazit van, trenirat nešto, imat slobodnog vremena i sve? Jel se prese*avaš ili šta?

Ne vidim smisao toga. Ja s tobom nebi isao van ni da mi novčanik čuvaš, a kamoli neke ženske išo hvatat, jer sa takvim stavom nebi mogao retardiranu curu ulovit, a kamoli neke ozbiljnije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice