Državna matura 2011

poruka: 2.572
|
čitano: 604.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Državna matura 2011
SeleS kaže...

tome se i ja nadam :)

e a ova 52 slobodna mjesta, ona su prazna i jos slobodna da se netko ubaci na faks il sta s njima...

Da, prazna su za jesenski rok. Ako polažeš maturu, onda samo položi što traže i vjerojatno ćeš upasti.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
neaktivan

ok, puno hvala na informacijama :)

sretno ti bilo onda na jesen a tko zna mozda se za god. dana i sretnemo :)

uzivaj...

-=Every moment is another Chance=-
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Ona budu razdijeljena na jesenskom roku...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
14 godina
Evo zbog suspenzije nisam mogao sudjelovati u ovoj burnoj temi :( Da se pohvalim, upisao sam ETFOS Računarstvo. 51. od 85 :D prilično zadovoljan. Kako ste vi zadovoljni? Ima li FER-ovaca?
** Live 4 Music **
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Upisa sam smjer štručni smjer Elektronika u Splitu jer nisam uspio upast na FESB Računalstvo, ali bih se želio prebaciti na navedeni smjer, pa me zanima koliko vremena treba proći da bih to mogao napraviti?

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Na kojoj stranici mogu pogledat koliko je mjesta ostalo na faksovima?

http://www.dima-pejo.bloger.hr/
14 godina
odjavljen
Državna matura 2011

pozdrav svima.Naime nisam pisao ljetni rok drzavne mature pa sad iščekujem jesenski.Moje pitanje je ako se sjecate dali znate koje su teme bile iz eseja iz hrvatskog i engleskog na ljetnom roku?Molim vas odgovorite mi hitno mi je!

15 godina
neaktivan
Raptoxx kaže...

LINK

@Nitro233

LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 14:50 (Gigx0n).
16 godina
neaktivan
Gigx0n kaže...
Raptoxx kaže...

LINK

A evo da vas onda pitam cisto za savjet...

Trenutno sam upao na veleuciliste u velikoj gorici, smjer odrzavanje racunalnih sustava, faks bi placao 14000kn godisnje

E sad dali bi bilo pametno otici na jesnski rok i pisati matematiku A razinu i pokusati upisat FOI onaj smjer informacijski i poslovni sustavi

Dali je visa razina matematike teska? na nizoj sam imao 88% dakle ocjena 5, koliko bi realno mogao ocekivat na A razini?

Sad sam imao nekih 550 bodova dali bi to bilo dosta da upadnem na jesneskom roku u slucaju da polozim matematiku?

I koji je po vama bolji faks od ova dva?

http://www.dima-pejo.bloger.hr/
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Pokušaj na FOI...

14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Mene zanima samo Rijeka jer mi je najbliža a i imam siguran smještaj... A koliko vidim, na netu piše da na sveučilištu ima mjesta i na veleučilištu...

Sveučilište u Rijeci ima 409 slobodnih mjesta na sedam fakulteta. Mjesta ima na Tehničkom fakultetu (248)

Tako još ima mjesta na Veleučilištu u Rijeci

E sad, da nazovem sutra pa ih pitam, bi mogao dobiti odgovor s njihove strane na kojem to smjeru ima mjesta još, i da li je to redovno ili vanredno?
I da, mislim maturu ponavljat, hrvatski na višu razinu umjesto osnovne i matematiku višu možda, ako ne matematiku, engleski sam imao na višoj 67 posto a siguran sam da mogu bolje od toga....

Jack Daniels is the way to go !
17 godina
Raptoxx kaže...

A evo da vas onda pitam cisto za savjet...

Trenutno sam upao na veleuciliste u velikoj gorici, smjer odrzavanje racunalnih sustava, faks bi placao 14000kn godisnje

E sad dali bi bilo pametno otici na jesnski rok i pisati matematiku A razinu i pokusati upisat FOI onaj smjer informacijski i poslovni sustavi

Dali je visa razina matematike teska? na nizoj sam imao 88% dakle ocjena 5, koliko bi realno mogao ocekivat na A razini?

Sad sam imao nekih 550 bodova dali bi to bilo dosta da upadnem na jesneskom roku u slucaju da polozim matematiku?

I koji je po vama bolji faks od ova dva?

Ja bih ti preporučio FOI, ali ja možda nisam dovoljno objektivan kad ću tamo studirati :P. Odluči sam, a matematika na višoj je duplo teža od niže razine, ali za prolaz treba samo 27% pa mislim da ćeš uz pripremu uspjeti.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 17:50 (Ad4pt3r).
14 godina
odjavljen
Državna matura 2011

imam jedno pitanje u vezi eseja iz hrvatskoga.Koliko je vama bilo tesko napisati esej od 400 rijeci na temu neke pjesme od A.B Šimića ili Gundulića.Mislim kolko je tesko napisati toliki esej na samo 20-tak rijeci neke pjesme.Gdje ste crpili informacije za to,na koji ste se nacin pripremali za to?Zato jer se meni to cini lol kao SF nikako ne mogu poviš 190 rijeci kad analiziram neku pjesmu.Gdje bi mogao pronaci neke smjernice koje bi mi pomogle?

5 Jako mi je to tesko
19 to mi ne predstavlja problem
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 17:35 (Nitro233).
15 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

imam jedno pitanje u vezi eseja iz hrvatskoga.Koliko je vama bilo tesko napisati esej od 400 rijeci na temu neke pjesme od A.B Šimića ili Gundulića.Mislim kolko je tesko napisati toliki esej na samo 20-tak rijeci neke pjesme.Gdje ste crpili informacije za to,na koji ste se nacin pripremali za to?Zato jer se meni to cini lol kao SF nikako ne mogu poviš 190 rijeci kad analiziram neku pjesmu.Gdje bi mogao pronaci neke smjernice koje bi mi pomogle?

Za pocetak pogledaj ovdje.

14 godina
odjavljen

a pogleda san to ali nema bas uputa za pisanje eseja na pjesmama {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 17:52 (Nitro233).
17 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

a pogleda san to ali nema bas uputa za pisanje eseja na pjesmama {#}

Obično slijediš službene smjernice koje se nalaze ispod pjesme. Ako slijediš te smjernice, trebao bi bez većih poteškoća skupiti dovoljan broj riječi... 

Jedna od smjernica koja se traži u gotovo svakoj analizi, a odgovaranjem na koju se lako nakupi dovoljno riječi, je analizirati ritam i stilske figure pjesme. Za početak provjeriš rimu i ima li je (i napišeš ovisno o tome kakva je, citiraš riječi na kraju stihova kojima to potkrijepiš...). Za svaku stilsku figuru koju pronađeš (sigurno postoji neki online popis mogućih figura pa probaj to naučiti) navedeš ju i uvijek citiraš riječi/stihove/strofe (možeš i više puta citirati isti dio pjesme, ako se u njemu nalazi više no jedna figura). Barem 100ak riječi se može skupiti samo na ovoj smjernici...

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
14 godina
odjavljen
Državna matura 2011

jos da pitam,gledao sam na ncvvo. ali ne pise,koja je tema bila za esej iz engleskoga na nižoj razini i kolki je maximalno broj rijeci bio?

16 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

jos da pitam,gledao sam na ncvvo. ali ne pise,koja je tema bila za esej iz engleskoga na nižoj razini i kolki je maximalno broj rijeci bio?

to nije esej nego pismo a pise se mislim do 100 rijeci ali nisan siguran

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
ma esej na engleskom je srednja zalost..govorim za nisu razinu...trebalo je 40 do 60 rijeci...tema je bila vasa omiljena emisija
Iz dana u dan
14 godina
odjavljen
Državna matura 2011

uf kolko je trebalo onda rijeci 40-60 ili 100?

16 godina
Državna matura 2011

evo vidi

Iz dana u dan
14 godina
odjavljen
Državna matura 2011

ajme to je skroz lako

16 godina
Državna matura 2011

sigurno   je vec negdje bilo to pitanje al sta sve treba napravit za upis,cuo sam da treba slike neke

16 godina
neaktivan
cale kaže...

sigurno   je vec negdje bilo to pitanje al sta sve treba napravit za upis,cuo sam da treba slike neke

Pise ti vjerojatno na stranici fakulteta sta trebas donijet..

Ja trebam 2(3.5 cm x 4.5cm) slike za indeks i maticni list

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

kad smo kod tih slika,je moguće da samo foi traži 4x6

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)
15 godina
neaktivan
kc-kb kaže...

kad smo kod tih slika,je moguće da samo foi traži 4x6

TVZ traži 4*6...

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

sto je taj matični list? to je papir od faxa ili nesto sto mi moramo donijeti?

15 godina
luka.miskovic kaže...

sto je taj matični list? to je papir od faxa ili nesto sto mi moramo donijeti?

Možda se misli na ono što neki zovu rodni list ili službeno Izvadak iz matične knjige rođenih ili nešto slično tomu. Uglavnom ako je to onda to moraš izvaditi u matičnome uredu za svoju općinu.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Mislim da ti ne trebas nosit maticni list da ga oni imaju

16 godina
neaktivan
Diavol kaže...

Mislim da ti ne trebas nosit maticni list da ga oni imaju

Ti misliš, na faksu piše da ga treba odnit.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice