Državna matura 2011

poruka: 2.572
|
čitano: 603.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2011
luigi92 kaže...

Evo i mene s mature!

Koliko sam cuo dosta ljudi se mucilo s tim zadatkom s kosinom...

Ak se ne varam podaci su ovakvi: tijelo mase 3kg, i kosina duljine 4m i visine 2m. Pitanje je koliki je rad potreban da se dovede tijelo s dna kosine na vrh...

Moguce je racunati komponente sile teže pa množiti s duljinom puta (W=F*s), no postoji puno elegantnije rjesenje.

Rad koji se pritom obavi jednag je promjeni gravitacijske potencijelne energije (posto je trenje zanemarivo u zadatku).

Jednostavno uvrstite W=m*g*h. I ispadne rezultat 60J.

Za provjeru sam rjesio zadatak i na prvi nacin i ispalo je isto.

Jesi siguran?
Ak ideš na prvi način, kak izračunat tu rezultantnu silu koju pomnožiš s putom. Dakle prva sila je gravitacijska i djeluje okomito sa 30N, druga je sila koja djeluje okomito na podlogu i iznosi ?, i treća je sila koju trebaš utrošit da svladaš ove dve i odguraš taj predmet gore.

15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Fiziku sam ocekivao da cu puno gore proc. Slabo sam se pripremao. Ova teorija sto je bila sam skoro sve pogađao a zad sam vecinu znao. Nisam znao onaj predzadnji s titranjem i onaj sa magnetskim poljima.  Jedino me tjesi sto vidim da vas dosta nije zadovoljno napisanim  pa racunam da ce se  prag spustiti... 

14 godina

S obzirom da sam se za fiziku pripremao samo jučer poslije podne, očekujem vrlo dobar rezultat. Skoro sam sve znao, meni nije tako nešto, kao što pričate bilo teško.

Matematiku bih trebao imati preko 60% {#}

Još najgora informatika -.-''

** Live 4 Music **
14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Gdje vi nadjete uopce rang liste od prosle godine za faksove?

Ja ne nadjem za etf u os, zanima koliko je bodova imao zadnji na listi..

I da, za faks se matka racuna 36%, a trazi nizu razinu..jel to znaci da sa 100% nize mozes maksimalno 22,5% imati?ili kako..to bas nisu dobro objasnili..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 15:38 (brane47).
16 godina
sudy totalno se slazem...informatiku sam totalno us*o
http://movies-monkey.blogspot.com/
14 godina
brane47 kaže...

I da, za faks se matka racuna 36%, a trazi nizu razinu..jel to znaci da sa 100% nize mozes maksimalno 22,5% imati?ili kako..to bas nisu dobro objasnili..

Možda zajedno budemo na brucošijati, ETFOS Računarstvo FTW! Nisi ti dobro shvatio. Ako je ukupno bodova X (ne znam koliko) tebi matematika donosi 36% od tih bodova. Kužiš?

Recimo, ako je max broj bodova za faks 1000 - tebi će matematika s mature dati 360 bodova (e sada zavisi koji si postotak imao na maturi)

dado16 kaže...
sudy totalno se slazem...informatiku sam totalno us*o

Da, jbte. Nikako nisam zadovoljan. Dobit' ću 3-4,ali sam pucao na 5icu. Ipak je to moj predmet {#}

** Live 4 Music **
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Možda zajedno budemo na brucošijati, ETFOS Računarstvo FTW! Nisi ti dobro shvatio. Ako je ukupno bodova X (ne znam koliko) tebi matematika donosi 36% od tih bodova. Kužiš?

Recimo, ako je max broj bodova za faks 1000 - tebi će matematika s mature dati 360 bodova (e sada zavisi koji si postotak imao na maturi)

Ma kuzim ja to..da 1000 je max na faksu..pa is pokusavam izracunati..pitam jer ja sam pisao nizu..i imam 97%, recimo 100%..e sad jel bi ja s time dobio 360 bodova, ili (360/1.6 = 225) bodova..kuzis? :)

Neznam jel je 36% maksimalni postotak na nizoj ili visoj matki..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 15:50 (brane47).
14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

ei ljudi..koliko treba za prolaz na mat.?

14 godina
brane47 kaže...

Ma kuzim ja to..da 1000 je max na faksu..pa is pokusavam izracunati..pitam jer ja sam pisao nizu..i imam 97%, recimo 100%..e sad jel bi ja s time dobio 360 bodova, ili (360/1.6 = 225) bodova..kuzis? :)

Neznam jel je 36% maksimalni postotak na nizoj ili visoj matki..

E to ti ne znam. Mogu pitati moga koordinatora, imaš u brošuri mislim kako se to boduje. Pa si pročitaj.

tinchy kaže...

ei ljudi..koliko treba za prolaz na mat.?

Zavisi o najbolje/najlošije napisanim testovima.

** Live 4 Music **
16 godina
neaktivan
brane47 kaže...
sudy_freak kaže...

Imat ćeš 225 bodova, 360 će imat onaj koji višu razinu položi sa 100%.

http://www.youtube.com/watch?v=N80ec5dyskw
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 15:52 (bruno11).
14 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Imat ćeš 225 bodova, 360 će imat onaj koji višu razinu položi sa 100%.

shit, to sam i mislio..

Sudy, znas s koliko su prosle godine bodova upadali zadnji?

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Usudio sam se gledati rješenja, nisam siguran dali ću imati 51, 52 ili 53 boda, ali to mi je minimalno 306 bodova za FER :). Moj brat misli da će imat od 54 do 55 bodova.

Guide za Warwicka: http://www.leaguecraft.com/strategies/guide/3252 Guide za Xin Zhaa:http://leaguecraft.com/strategies/guide/7326 Warbringer007 ( EU ) te moj brat Chomet ( EU )
15 godina
neaktivan

@brane47:

Stranica studij.hr na toj stranici imaš i broj prijavljenih,i minmalni broj bodova i puno više od toga.Na etfos-u jeprilično nizak broj minimalnih bodova u odnosu na tvz.

Ja sam Plavi zmaj.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 16:22 (g12356).
17 godina
ma ja sam isto fiziku kiksao alí mogli su se bodovi brati na drugom djelu testa i ako niste dobili tocno rjesenje
Freaky Styley!!!
15 godina
Državna matura 2011

Oprostite na upadu u temu no upravo sam čuo na vjestima da će sljedeće godine biti samo jedna razina matematike. Je li to išta potvrđeno?

Mrzim svoj nadimak!!!
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Oprostite na upadu u temu no upravo sam čuo na vjestima da će sljedeće godine biti samo jedna razina matematike. Je li to išta potvrđeno?

di si to čuo ??

ako je točno , sva sreća pa sam ove godine maturant :D

15 godina
luka.miskovic kaže...

di si to čuo ??

Na Dnevniku HRT-a. Bio je prilog o nekome zadatku sa A razine koji se držao kao najteži. I onda su na kraju prilga dodali da će sljedeće godine biti jedna razina na državnoj maturi iz matematike. 

Mrzim svoj nadimak!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 20:07 (captain_soap_McTawish).
16 godina
neaktivan
luka.miskovic kaže...

di si to čuo ??

Na Dnevniku HRT-a. Bio je prilog o nekome zadatku sa A razine koji se držao kao najteži. I onda su na kraju prilga dodali da će sljedeće godine biti jedna razina na državnoj maturi iz matematike. 

Ma oni govore gluposti. Nema šanse da će spajati razine jer se jasno vidi da žele odvojiti žito od kukolja. A to su i pokazali onom kružnicom iz pakla.

Guide za Warwicka: http://www.leaguecraft.com/strategies/guide/3252 Guide za Xin Zhaa:http://leaguecraft.com/strategies/guide/7326 Warbringer007 ( EU ) te moj brat Chomet ( EU )
16 godina
neaktivan

Ma šta se ti brineš, imaš matematiku 5 u Ljilje, ja je iman 2 pa ću imat bar 80% na višoj razini {#}

http://www.youtube.com/watch?v=N80ec5dyskw
15 godina
bruno11 kaže...

Ma šta se ti brineš, imaš matematiku 5 u Ljilje, ja je iman 2 pa ću imat bar 80% na višoj razini {#}

Pa lako ti je u prvom razredu imati 5 iz matematike. U prvom razredu se rade samo one najbanalnije stvari.

Mrzim svoj nadimak!!!
16 godina
protjeran
bruno11 kaže...

Pa lako ti je u prvom razredu imati 5 iz matematike. U prvom razredu se rade samo one najbanalnije stvari.

Ja samo u prvom srednje nisam imao pet matku :D

http://dizanje-ratia.info
17 godina
neaktivan
Blizek kaže...

Ma oni govore gluposti. Nema šanse da će spajati razine jer se jasno vidi da žele odvojiti žito od kukolja. A to su i pokazali onom kružnicom iz pakla.

Kružnica iz pakla je za genijalce. Mislim, onaj tko može u tako kratkom roku riješiti takav zadatak zaslužuje dobiti 4 boda. Šta je pričam - zaslužuje i dvije petice.

Ionak se prag radi prema prosjeku tak da je svejedno. Moje mišljenje je da je dobro što su stavili 5+ zadatak i dobro je što je nosio 4 boda. Nije to odvajanje žita od kukolja, samo bonus za extra inteligentne. Ionak u tom zadatku nije toliko bitno poznavanje gradiva, koliko mogućnost logičkog zaključivanja i "vizije" što treba raditi, tak da mislim da oni koji su uspjeli riješiti taj zadatak zaslužuju ta 4 boda.

P.S. - nisam riješio taj zadatak... :D

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
15 godina
neaktivan

Dali je vjerojatno da sutra vidimo rješenja iz informatike?

Ja sam Plavi zmaj.
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

tko pise biologiju preksutra?

17 godina

stan je šest puta bolji ali i jedno 10x skuplji.. ako ti starci fakat nemaju para, nemoj forsirat stan.. davat toliko love (a možeš upast u dom) stvarno nema smisla..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
Fulao temu? :)nixass kaže...

stan je šest puta bolji ali i jedno 10x skuplji.. ako ti starci fakat nemaju para, nemoj forsirat stan.. davat toliko love (a možeš upast u dom) stvarno nema smisla..

Fulao temu? :)

17 godina
brane47 kaže...
Fulao temu? :)nixass kaže...

Fulao temu? :)

ne, dobro sam napisao al tek sad vidim da sam odgovarao (forum me bacio na "nepročitano" a ne na "zadnji post") na post od prije mjesec i pol.. lapsus

btw, slobodno stisneš "nadporuka" pa ćeš vidjet referirani post..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 22:01 (nixass).
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Mogu negdje vidjeti taj zadatak iz matke s kruznicom koji je bio opasan?

bas me zanima.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
15 godina
luka_cro kaže...

Mogu negdje vidjeti taj zadatak iz matke s kruznicom koji je bio opasan?

bas me zanima.

evo:

Ili već slika:

http://www.slikice.info/images/kru.png

Mrzim svoj nadimak!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 22:09 (captain_soap_McTawish).
17 godina
neaktivan

Taj 30. zadatak sam jucer postao rjesenje... i sad kad su objavljena sluzbena... rezultat je isti...

Manus manum lavat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 22:21 (luigi92).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice