88%
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mat- 48 bodova sigurno, još se ne sjećan par rješenja
Tko je pisao nizu razinu, mozete li provjeriti 3 zad?cudno mi je to rjesenje..
Ugl, 95% ili 97.5%
Fizika katastrofa!! -.- ' Ništa od FER-a ni za mene ^^
A cujte, niste jedini koji ste lose napisali fiziku, po komentarima, ovdje i u mome krugu, vecina se zgrozila nad fizikom..
Ove godine ce zbog toga biti vjerojatno nizi prag upada, manja prolaznost i to..keep your chin up :)
Pa gledajte to ovak, kak je vama, tak je i drugima. Kumić je isto rekel da je katastrofa napisal. Da se pol ljudi u njegvom razredu nakon pol sata ustalo, predalo i otišlo. Sad me baš zaintrigiral taj test, kakav je da vas je tolko failalo...
A cujte, niste jedini koji ste lose napisali fiziku, po komentarima, ovdje i u mome krugu, vecina se zgrozila nad fizikom..
Ove godine ce zbog toga biti vjerojatno nizi prag upada, manja prolaznost i to..keep your chin up :)
A nadam se, samo je problem kaj sam i ja matisu falsao dosta. A ne znam, ak bu nizi prag dosta, onda mozda imam male sanse.
S bodovima kojima računam planiram imat najviše 750 bodova a najmanje 650.. 690 je bio prag prosle godine, vidjet ćemo kolko će se spustit :D
Nazvao sam si instruktora i on isto potvrđuje,točan odgovor je c,sada to raširit po svim forumima da netko prijavi.A iz matematike osnovne ću najvjerojatnije imati 4.
A nadam se, samo je problem kaj sam i ja matisu falsao dosta. A ne znam, ak bu nizi prag dosta, onda mozda imam male sanse.
ja sam mat bez problema rjesio, a fizika... cijela moja skola (nas 24) se nada za 30% samo jedan se nada preko 50%..
mioc s druge strane, ja mislin da ce njima bit 90% prosjek (splitski i zagrebacki) danas se nesto kurce okolo.. iziritirala me zenska u 5 minuti xD
Eto napisao i ja i Matisu (visu) i Fiz, generalno gledano, znam fiziku mnogo bolje od matise, jednostavno ju vise razumijem, uvijek mi je bila draza za rijesavat, ali po maturama, kako mi se cini, ce ispasti da znam jednako i jedno i drugo!
Bas me zanimju rezultati, ovako odkativno, smatram da sam sve skupa dobro napisao, ustvari vrlo dobro :)
Vidjeti cemo....jedva cekam da to sve skupa zavrsi, dan kada cu vidjeti da sam upao na - FER :)
Učite li PiG?
2 | Da |
---|---|
1 | Ne |
1 | Sad ću |
4 | Ne idem |
27 | Je to nešto jestivo? |
Fizika- katastrofa. Brijem da ništa od sveučilišta za mene ove godine.
S bodovima kojima računam planiram imat najviše 750 bodova a najmanje 650.. 690 je bio prag prosle godine, vidjet ćemo kolko će se spustit :D
Kak si izračunaš bodove?
Matematika će mi biti oko 78% na višoj razini. Zadovoljavan sam.
Iz fizike nisam samo jedan zadatak riješio (onaj s induktivitetom). 2 zadatka sam gađao. Iako ne računam na velik uspjeh. Nije mi ni toliko bitno pošto mi fizika nosi maximalno 5%.
Nego, dajte pišite svoje rezultate iz matiše.
P.S. - jel zna neko koliki je bio prag prošle godine na PMF matematici? Kako stvari stoje, ja računam na 678 bodova.
Ja ću imati nekih 26 % na matiši, pao sam ko kruška...Ma daj...
Pa gledajte to ovak, kak je vama, tak je i drugima. Kumić je isto rekel da je katastrofa napisal. Da se pol ljudi u njegvom razredu nakon pol sata ustalo, predalo i otišlo. Sad me baš zaintrigiral taj test, kakav je da vas je tolko failalo...
Ja sam se pripremo od jučer popodne i to traljavo tak da ne mogu baš objektivno reć dal je test bio težak, al svakako mi se čini nešto teži neg prošle godine.
Ubacili su zadatak s kosinom, onda s nekom silom kaj djeluje pod određenim kutem, nisam znao ni onaj s elastičnom oprugom koja titra i tak.. A prvi dio zadataka na zaokruzivanje..bilo je dosta laganih, nekih koje bi vjeroatno znao da sam više učio, a ubacili su i neke teže.
Sve u svemu, nisam zadovoljan, a pogotovo s matematikom koju ću imat cca 70%. Fiziku se toplo nadam oko 66%.
Onda bi imo nekih 640 bodova, valjda dovoljno za strojarstvo
Tko je pisao nizu razinu, mozete li provjeriti 3 zad?cudno mi je to rjesenje..
Ugl, 95% ili 97.5%
Jest, to je greska. C je tocno, popravljaju to...

P.S. - jel zna neko koliki je bio prag prošle godine na PMF matematici? Kako stvari stoje, ja računam na 678 bodova.
Ukupno je bilo 1443 prijava,a od toga 232 prvog prioriteta.Upisna kvota je 200 studenata.Minimalan broj bodova je bio 270.
Ukupno je bilo 1443 prijava,a od toga 232 prvog prioriteta.Upisna kvota je 200 studenata.Minimalan broj bodova je bio 270.
Sumjam da je zadnji upo za 270 bodova. To je vjerojatno neka greška.
To je minimalan broj bodova bez kojeg te ne puštaju na faks, a ne broj bodova zadnjeg upisanog.
Kosine su u mehanici valjda najlakši zadaci, ne mogu vam tu previše kemijanja nekog dati (osim ak se ne zainate, naravno, onda mogu zmisliti takav zadatak kojeg ni Newton ne bi riješio), na to ste se trebali fokusirat, pa možda nekaj i uleti, kao sad npr. taj zadatak s kosinom.
Ja rješenja nema šanse da pogledam ( ne želim se sada šokirati ),a fizika je stvarno bila teška. Ako je bila teška frendu koji je jedne godine bio treći na državnom, onda znam da je bila teška!
A stvarno,od kud ti ti podaci?
Ja čekam informatiku pa da vidim.Ne sumnjam u vjerodostojnost,ali me zanima.
Evo i mene s mature!
Koliko sam cuo dosta ljudi se mucilo s tim zadatkom s kosinom...
Ak se ne varam podaci su ovakvi: tijelo mase 3kg, i kosina duljine 4m i visine 2m. Pitanje je koliki je rad potreban da se dovede tijelo s dna kosine na vrh...
Moguce je racunati komponente sile teže pa množiti s duljinom puta (W=F*s), no postoji puno elegantnije rjesenje.
Rad koji se pritom obavi jednag je promjeni gravitacijske potencijelne energije (posto je trenje zanemarivo u zadatku).
Jednostavno uvrstite W=m*g*h. I ispadne rezultat 60J.
Za provjeru sam rjesio zadatak i na prvi nacin i ispalo je isto.
Kako ču ja tu maturu roknut , matematika , osnovna
kakva vam je bila fizika?
1 | odlicno |
---|---|
2 | zadovoljan sam |
5 | moglo je i bolje |
4 | lose |
10 | katastrofa |
Nije ni takva katastrofa...