Državna matura 2011

poruka: 2.572
|
čitano: 604.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Državna matura 2011
Monte Christo kaže...

Stavili su rješenja a iz engleskog. Pa ko je netko zapamtio šta je odgovorio neka provjeri koliko će bodova imati.

Ja imam 38/40 na A razini.

Ja od 1 osnovne imam 5 engleski , non stop do 4 srednje čista petica... Ali ako iz ovog engleskog izvučem nekih 60 posto bit ču sretan :DD( višu razinu sam uzeo )

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
14 godina
neaktivan
Slash_92 kaže...
Monte Christo kaže...

Stavili su rješenja a iz engleskog. Pa ko je netko zapamtio šta je odgovorio neka provjeri koliko će bodova imati.

Ja od 1 osnovne imam 5 engleski , non stop do 4 srednje čista petica... Ali ako iz ovog engleskog izvučem nekih 60 posto bit ču sretan :DD( višu razinu sam uzeo )

Sigurno se šališ.... engleski je bio prepreprelagan (viša razina). Bio sam gotov 30 minuta prije kraja bez ikakve zurbe i po ovim rjesenjima na ncvvo webu cu imati 40/40. Samo jednu stvar nisam bio 100% siguran u testu....u zadnjem zadatku, vezano uz onu baseball utakmicu gdje je trebalo napisati *netko* lost ___ *netko*. Tu sam se dvoumio izmedu " lost to" i "lost against" , ali sam stavio "to". Ako si stvarno imao 5 iz engleskog od 1. osnovne onda na tvojem primjeru mozemo vidjeti zasto je matura dobra.... zato jer pokazuje da u jednoj skoli petica vrijedi kao u drugoj dvojka. Znanje trazeno na visoj razini (zapravo neko posebno znanje niti nije potrebno, samo mogucnost čitanja i poznavanja osnovnih izraza) po meni je taman za dvojku ili mozda trojku u gimnaziji.
14 godina
protjeran
derbi kaže...
Slash_92 kaže...
Monte Christo kaže...

Sigurno se šališ.... engleski je bio prepreprelagan (viša razina). Bio sam gotov 30 minuta prije kraja bez ikakve zurbe i po ovim rjesenjima na ncvvo webu cu imati 40/40. Samo jednu stvar nisam bio 100% siguran u testu....u zadnjem zadatku, vezano uz onu baseball utakmicu gdje je trebalo napisati *netko* lost ___ *netko*. Tu sam se dvoumio izmedu " lost to" i "lost against" , ali sam stavio "to". Ako si stvarno imao 5 iz engleskog od 1. osnovne onda na tvojem primjeru mozemo vidjeti zasto je matura dobra.... zato jer pokazuje da u jednoj skoli petica vrijedi kao u drugoj dvojka. Znanje trazeno na visoj razini (zapravo neko posebno znanje niti nije potrebno, samo mogucnost čitanja i poznavanja osnovnih izraza) po meni je taman za dvojku ili mozda trojku u gimnaziji.

Ja sam napisao isto prvi dio 15 min prije kraja a drugi dio sam napisao 30 min prije kraja...Ali koliko sam popamtio odgovore , baš i nisam točan... Možda sam i krivo zapamtio vidjet ćemo za mjesec dana... :))

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
17 godina
Državna matura 2011

Nisu stavili rješenja za onu glupaču iz Kanade.

http://www.youtube.com/watch?v=BaaBxnAj_Rg
16 godina
protjeran
BORG kaže...

Ja vam znam neke odgovore.

28 godina ima, Engleskinja je po nacionalnosti i hobi joj je skijanje. To je to šta sam zapamtio.

http://dizanje-ratia.info
17 godina
APazinjan kaže...
BORG kaže...

Ja vam znam neke odgovore.

28 godina ima, Engleskinja je po nacionalnosti i hobi joj je skijanje. To je to šta sam zapamtio.

Ok budemo vidjeli ja sam stavio Engleskinja, 25 god, lately snow sports.

http://www.youtube.com/watch?v=BaaBxnAj_Rg
17 godina
neaktivan
BORG kaže...

Kako nisu stavili? 28, English/British, (snow) skiing, singer/musician, piano...

Samo mi je musician točno, a mislim da bi trebali uvažiti i keyboard jer piše keyboard u tekstu, a ne piano! Keyboard su klavijature, a piano je klavir. To je kao da piše da svira klavir, a ja napišem da svira čembalo -.-

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
15 godina
neaktivan

Ja stavio francuskinja i 25 godina, a ovo ostalo skiing, singer i piano točno {#}

Al neka su pitanja dvosmislena toliko da ih još ne kužim. Drugi zadatak sam sve falio.

Po ovome imam 17/30 bodova, dosta meni.

Link za odgovore ==> http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/dm11ljeto

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 20:20 (Brk_007).
17 godina
neaktivan
Monte Christo kaže...

Trebao bi imat 34/40. Nisam zadovoljan, 4 kixa u zadnjem zadatku makar je prelagan. Ne boduje mi se engleski, ali reda radi. Sram me {#}

lapy:- HP 6715b stroj: Intel core2duo E5200 [@4GHz - Scythe Zipang SCZP-1000] Gigabyte EP31-DS3L Kingmax MARS 2x2GB PC-8500 Gigabyte ATI HD4670 [Aceelero S1 v2] WD 640AALS Corsair CX-400
17 godina
Državna matura 2011

užas! 80% na A razini! na zadnjem sam 3 pogodio -.-'  Ionako me  nije briga! FER ne daje bodove za eng i hrv, ali i ostali fakulteti koje sam prijavio. Što se mene tiće mogu imat dva iz toga.

17 godina
neaktivan
unknown kaže...

užas! 80% na A razini! na zadnjem sam 3 pogodio -.-'  Ionako me  nije briga! FER ne daje bodove za eng i hrv, ali i ostali fakulteti koje sam prijavio. Što se mene tiće mogu imat dva iz toga.

Ja takodjer planiram na FER.. Zadnji iz eng mi je 100% točan, za ostale ne znam  jer nisam zapamtio xD

Treba se pripremit za fiziku i mat :O

LoL EU : pr1mus
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011
Ima li netko da nece FER, jer je lijen? :P

Ja sam zadnji bome zasrao, tocne rijeci na krive crte... Ostalo jos nisam stigao pogledat, ali sam generalno nezadovoljan...
Twitter: @bmarasovic ||| http://androoolog.blogspot.com/
17 godina
makaweli kaže...
unknown kaže...

Ja takodjer planiram na FER.. Zadnji iz eng mi je 100% točan, za ostale ne znam  jer nisam zapamtio xD

fiz i mat su nam najvažniji iz ovoga je dovoljno dva! :P

Šef kaže...
Ima li netko da nece FER, jer je lijen? :P

Ja sam zadnji bome zasrao, tocne rijeci na krive crte... Ostalo jos nisam stigao pogledat, ali sam generalno nezadovoljan...

teško će se naći netko tko neće na nekakvo tehničko učilište. :D

želim svakome sreću tko želi na FER ali samo na ovom forumu :D

nadam se da ćemo svi proći i međusobno se upoznati :P

15 godina
neaktivan
unknown kaže...

makaweli kaže...

samo naprijed.... želim vam svu sreću da upadnete ali i da završite {#}

''Znam da ništa ne znam.''
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Hoce li se ponistiti onaj email na nizoj razini ako smo imali vise od 60 rijeci?

U mom slucaju bilo je negdje oko 75-80...

http://www.dima-pejo.bloger.hr/
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 22:26 (Raptoxx).
17 godina
neaktivan
Raptoxx kaže...

Hoce li se ponistiti onaj email na nizoj razini ako smo imali vise od 60 rijeci?

U mom slucaju bilo je negdje oko 75-80...

Nisu nista spominjali za engleski jezik al mislim da nece, kao iz hrvatskog vjerojatno ce ponistavat samo one koji imaju manji broj rijeci ali ce ti se oduzet neki bodovi. Ugl rješio sam višu s jednom pogreškom, sad upravo prokontrolirao.

Dakle 39/40 što i nije tako loše ^^

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011
Ali, jebni idioti tamo rade...

Toboze imas granicu gornju od xx rijeci, napises vise i onda moras pokracivat (a esej ti je za 10!). Pokratis pola eseja, da bi ti usao u limit, i onda se oni na kraju "sjete" da moze i preko limita od xx rijeci!
Twitter: @bmarasovic ||| http://androoolog.blogspot.com/
17 godina
Državna matura 2011

U Prvom zadatku na Višoj razini nisu naveli da je potrebno odabrati po dva broja za svako slovo, sad neznam šta će tu napravit.

P.S. u mom slučaju za FOI i FER uopće neboduju Eng, zarazliku od vaših "odličnih rezultata" ja nadam se da ću proć. :D

A matematiku treba rješit što bolje. (bar 90-ak %)

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 15:43 (markoal).
17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Ooo hebo vas, kolko konkurencije za FER :D 

Engleski A razina minimalo jedna greška, prva crta zadnjeg zadatka. Ostalo mi je više manje dobro ak se jasno sjećam di sam iksiče postavljal. 

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 17:45 (Septah).
14 godina

Samo vi perspektivni idite na FER i PMF {#}

Nemojte nam praviti konkurenciju na ETFOS-u na Računarstvu i ja happy {#}, jer svako mjesto puno mi znači.

Šalim se. Sretno nam svima!!!

** Live 4 Music **
16 godina
neaktivan
markoal kaže...

U Prvom zadatku na Višoj razini nisu naveli da je potrebno odabrati po dva broja za svako slovo, sad neznam šta će tu napravit.

P.S. u mom slučaju za FOI i FER uopće neboduju Eng, zarazliku od vaših "odličnih rezultata" ja nadam se da ću proć. :D

A matematiku treba rješit što bolje. (bar 90-ak %)

Pa zašto bi uopće trebalo ispasti dva broja za svako slovo?

Tako je ispalo rješenje, na prošlim ispitima je bilo po 3 broja za jedno slovo ili samo jedan broj.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Jos jedan savjet, ovaj put za sve vas koji namjeravate ići na FER. Nemojte. Nemojte osim ako niste extra nadareni u smislu toga da prolazite V Gimnaziju ili XV Gim. sa prosjekom iznad 4.5. 5 mojih frendova s kojima sam išao u srednju, nitko od njih nije prošao 1. semestar. S tim da je jedan od njih prošao svaki razred sa 5. Stvarno dobro razmislite o tome želite li ići na FER. Krivom odlukom si možete život s*ebat, najozbiljnije.

17 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Jos jedan savjet, ovaj put za sve vas koji namjeravate ići na FER. Nemojte. Nemojte osim ako niste extra nadareni u smislu toga da prolazite V Gimnaziju ili XV Gim. sa prosjekom iznad 4.5. 5 mojih frendova s kojima sam išao u srednju, nitko od njih nije prošao 1. semestar. S tim da je jedan od njih prošao svaki razred sa 5. Stvarno dobro razmislite o tome želite li ići na FER. Krivom odlukom si možete život s*ebat, najozbiljnije.

Hvala na ohrabrenju -.-' Btw kad ti to tako sročiš zvuči nemoguće. a ja znam mnogo ljudi koji na FER-u prolaze bez previse problema zato smiri malo tenzije :)

16 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Hvala na ohrabrenju -.-' Btw kad ti to tako sročiš zvuči nemoguće. a ja znam mnogo ljudi koji na FER-u prolaze bez previse problema zato smiri malo tenzije :)

Lažu ti.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 1:18 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

4.73 mi je ukupan prosjek sve 4 godine u gimnaziji. Matematika 5,5,4,5 a fizika 3,3,4,4. Ove 4 godine sam prosao bez puno učenja, točnije jako sam rijetko učio ali sam dosta pohvatao na satu. Ako upadnem na FER , a nadam se da hoću jel vi mislite da neću moć opstat? Znači ispada da je FER samo za najzagrizenije math geekove? Btw najbolje me ide kemija i engleski al bi ipak najradije isao na neki kvalitetni tehnicki fakultet.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Rijesio sam od 82.5% do 87.5% Engleskog više razine :D

Nisam siguran sta sam odgovorio na nekim mjestima

17 godina
Državna matura 2011

Ja se ne siječam nijednog odgovora, ali imam feeling da sam lose rijesio.Jeste li vi sigurni da su to odgovori. Ja sam imao drugačije tekstove, ovo je o nekoj hrani, ja sam imao o nekim susjedima onaj prvi zadatak, a drugi tekst je bio o nekom bendu.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 9:36 (Ad4pt3r).
16 godina
protjeran
Državna matura 2011

Ja sam riješio super. Nisam gledao detaljno ali sam primjetiosamo jednu grešku. Lose to a ja napisao lose against {#}

http://dizanje-ratia.info
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Dali postoji negdje neka tablica s koliko bodova su ljudi upali na fakultete prošle godine.

Znači koliko je npr. trebalo bodova na državnoj maturi i ocjenama iz srednje škole da se upadne na FER(ili bilo koji drugi faks).

16 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

Ja se ne siječam nijednog odgovora, ali imam feeling da sam lose rijesio.Jeste li vi sigurni da su to odgovori. Ja sam imao drugačije tekstove, ovo je o nekoj hrani, ja sam imao o nekim susjedima onaj prvi zadatak, a drugi tekst je bio o nekom bendu.

Mozda gledas testove za osnovnu razinu :P

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice