nod 32 je prekompliciran
nod 32 je prekompliciran
nod 32 je prekompliciran
Zbog čega ti je prekompliciran?
imao sam nod 32 i ima previše posavki neznam ga dobro namjhestit nikad ali baš nikad nisam siguran jeli izbriso virus pa ponovni scean uvjek otkrie da je virus jednostavno nije obrisan on nije za mene sada koristim samo aviru ili norton a probo sam ih vrag zna koliko norton ima veliku manu previše usporava komp. a i avira ima veliku manu a to je previše lažnih uzbuna
imao sam nod 32 i ima previše posavki neznam ga dobro namjhestit nikad ali baš nikad nisam siguran jeli izbriso virus pa ponovni scean uvjek otkrie da je virus jednostavno nije obrisan on nije za mene sada koristim samo aviru ili norton a probo sam ih vrag zna koliko norton ima veliku manu previše usporava komp. a i avira ima veliku manu a to je previše lažnih uzbuna
Nod32 nema previše postavki,tj. ima ali čemu ih uopće mjenjati kad su dobre.Za Norton neznam,a Avira je dobra,bolje da ima lažne uzbune nego nikakve!
baš me zanima koliko bi mi ljudi prporučilo nod 32 na windows 7 jednostavno sam nesiguran u rad nod-a 32
pomognite mi cyber braćo,koristim avg internet security 9.0,i želim znati jeli mi još nešto treba za sigurnost windowsa xp-a?
stavi jos nesto protiv spyware ja koristim spybot i njemu ide moja preporuka
pomognite mi cyber braćo,koristim avg internet security 9.0,i želim znati jeli mi još nešto treba za sigurnost windowsa xp-a?
....po mome možeš staviti još Malwarebytes......dobar i puno bolji od spybota.....mnogi tako kažu...........
možeš i mjesto avg staviti i Comodo internet security u njemu ti je sve dobar antivirus ,firewall,i dobra HIPS protekcija........
pa eto sam možeš odlučiti što ti je dobro...
....po mome možeš staviti još Malwarebytes......dobar i puno bolji od spybota.....mnogi tako kažu...........
možeš i mjesto avg staviti i Comodo internet security u njemu ti je sve dobar antivirus ,firewall,i dobra HIPS protekcija........
taj malwarebytes free barem mi nije nikad nista nasao a spybot uvjek nesto nađe tak da znam kaj prelazem
Microsoft Security Essentials za one koji traze kvalitetan i besplatan anti virus.
taj malwarebytes free barem mi nije nikad nista nasao a spybot uvjek nesto nađe tak da znam kaj prelazem
na xpu sam koristio malwarebytes i superantispyware. SaS je našao preko 20 bolesnika a MB oko 4. na win7 imam samo MB i radi ludo, sve nalazi.
nema tu puno filozofije,osim antivirusa ti treba malwarebytes free i superantispyware free edition..
besplatni programi bez zaštite u realnom vremenu, za povremenu provjeru i probleme..
uz tvoj antivirus sasvim dovoljno..
Ne treba mu niš... Taj AVG je dobar sam po sebi. Ima antispyware zaštitu i bazu za detekciju. Moš ako baš oš neki antispyware bez real-time scaninga da ne ulazi u konflikte sa AVG-om. Kao što su ti drugi pisali ovdje!
Microsoft Security Essentials za one koji traze kvalitetan i besplatan anti virus.
Ne budi smješan. Besplatne inačice komercijalnih antivirusnih programa su nekoliko puta bolje nego ovaj microsoftov pokušaj.
Zašto? Dugogodišnje iskustvo, baze potpisa, način na koji se potpisi rade itd.
Isto bi bilo da si predložio microsoftow firewall kao nešto dobro (najlošiji firewall u svemiru).
Ne budi smješan. Besplatne inačice komercijalnih antivirusnih programa su nekoliko puta bolje nego ovaj microsoftov pokušaj.
Isto bi bilo da si predložio microsoftow firewall kao nešto dobro (najlošiji firewall u svemiru).
Pa nije microsoft napravio iz nule taj AV - on je kupio proizvođača s dugogodišnjim iskustvom
Inače na testovima se jako dobro drži
Probao sam sve poznatije antiviruse ali sam od svakog odustao jer ne volim da mi nešto čuči u pozadini i usporava kompjuter sve dok nisam čuo za Panda Cloud Antivirus. Besplatan je. Ima vrhunsku detekciju, neusporedivo bolju od klasičnih antivirusa s obzirom da je u oblaku. Ne mora skidati virusne definicije kao klasični antivirusi jer se sve odvija u realnom vremenu! Ne znam koliko pravi prometa i kako funkcionira s obzirom da je u oblaku ali definitivno preporučujem svima koji imaju stalan pristup internetu. Danas sam instalirao najnoviju beta3 verziju i predobar je, kao da ga ni nema! Baš gledam u Task Manageru da zauzima samo 1 MB memorije! CPU mi stoji na 0% a ni žaruljice za internet aktivnost ne trepću!
Evo upravo sam instalirao Microsoft Security Essentials na win 7 ultim64,nasao 4 komada raznog smeca koje je promaklo (full necrackanoj verziji) NOD-a.Odlucio sam mu dati priliku jer je besplatan i OK je po recenzijama s neta. Mislim da je prerano blatiti ili hvaliti neki AV program,treba isprobati pa cemo vidjeti. Jedini uvjet za instalaciju je validacija windowsa.
Probao sam sve poznatije antiviruse ali sam od svakog odustao jer ne volim da mi nešto čuči u pozadini i usporava kompjuter sve dok nisam čuo za Panda Cloud Antivirus. Besplatan je. Ima vrhunsku detekciju, neusporedivo bolju od klasičnih antivirusa s obzirom da je u oblaku. Ne mora skidati virusne definicije kao klasični antivirusi jer se sve odvija u realnom vremenu! Ne znam koliko pravi prometa i kako funkcionira s obzirom da je u oblaku ali definitivno preporučujem svima koji imaju stalan pristup internetu. Danas sam instalirao najnoviju beta3 verziju i predobar je, kao da ga ni nema! Baš gledam u Task Manageru da zauzima samo 1 MB memorije! CPU mi stoji na 0% a ni žaruljice za internet aktivnost ne trepću!
Taj Panda Cloud Antivirus nije bas suho zlato od kud ti to o vrhunskoj detekciji i da je bolji od klasicne antivirusne zastite kad jednostavno nije di si to iscupal. Jedan odlican klasican antivirus + neki Host Protection program je tek postena zastita a ovo nazalost nije bas uopce zasad istina da je bolji nego prije a ubuduce bumo videli tj u novoj verziji jer jos je u Beti zaporavo i to je tak drz se besplatne Avire to ti je pametnije ili Microsoft Security Esentials koji je bolji od Pande sigurno!
Taj Panda Cloud Antivirus nije bas suho zlato od kud ti to o vrhunskoj detekciji i da je bolji od klasicne antivirusne zastite kad jednostavno nije di si to iscupal. Jedan odlican klasican antivirus + neki Host Protection program je tek postena zastita a ovo nazalost nije bas uopce zasad istina da je bolji nego prije a ubuduce bumo videli tj u novoj verziji jer jos je u Beti zaporavo i to je tak drz se besplatne Avire to ti je pametnije ili Microsoft Security Esentials koji je bolji od Pande sigurno!
Oprosti ali nisi u pravu. Očito ti pojam cloud nije jasan. Koristi se kolektivna baza na Pandinom serveru, to znači da nema čekanja da se objave virusne definicije i što je veći broj korisnika to se prije otkriju novi virusi i uvrste u bazu. Jedina je mana to što trebaš imati pristup internetu ali mislim da većini ljudi to nije problem. Ne samo da je besplatan nego postoji i odlična korisnička podrška! Na upit su mi iscrpno odgovorili isti dan. Vidim da je moj problem riješen u beta3 verziji. Da bi ga koristio moraš se besplatno registrirati, nije potrebno davati nikakve podatke i registracija je trajna (nije na samo godinu dana kao kod nekih drugih besplatnih antivirusa). Panda i dalje prodaje svoje standardne antivirusne pakete (Panda Antivirus i Panda Cloud Antivirus nije isto). Prema pisanjima na blogu, Cloud antivirus bi trebao zauvijek ostati besplatan. Cloud antivirus će zahvaljujući kolektivnoj bazi vjerojatno pomoći podići kvalitetu detekcije Pandinim ostalim sigurnosnim rješenjima. Prema PC World testiranju:
Tada su testirali stariju verziju, beta3 je dosta poboljšana, podržava i Windows 7 i 64bit.
Znam ja dobro kaj je Cloud ali to nije to tj dobro rjesenje za zastitu barem ne za sad iz vise razloga a kaj se tice definicija takva zastita koja se oslanja na definicije je preslaba danas kaj ces s novim napasnicima kojih ima previse i za koje nema definicja kak se bus od tog zastitil s cime? Tebi nije cudno uopce da u tom testiranju Comodo Antivirus u prvih 6 tu su nekaj pobrkali skroz no to mjesto ionak nije bas pouzdano za testiranje zastitnih programa ko recimo AVcomparatives ili Virusbuletin pa onda nije nit bitno. Zastitni programi ce u buducnosti bit oslonjeni na sto bolju Heuristiku i Behavioral Analises te HIPS ko ovaj program na videu dole a ne definicije to ce bit samo sporedno onak dok ne nestane skroz takav tip zastite jer kak sam rekel prije vec gamadi ima previse i tu zastita po definicijama gubi bitku vec odavno. Evo kak stvari stoje na zadnjem testiranju kod svima poznatom i priznatom Avcomparatives recimo!
Treba reći da je MSE direktan nasljednik OneCarea, barem što se AV baze tiče
...ali dobar packet filter koji je gotovo sigurno "najlakši" i najkompatibilniji u svemiru barem što se winsa tiče, nedostatak su promptovi za outbond upite, "leak na sve strane" (stvar bi trebli spasiti UAC, LUA, SRP ali bez 3rd party HIPSa kao user friendly rješenja LOL, neide)...
Postoji jedan feature koji me je iznenadio za jedan SOHO FW, mogućnost filtriranja svhosta po pojedinim servisima (vidi sliku), sa kreiranim pravilom kao na slici svchost će se moći spojiti na internet samo da winsi pokupe update na windows updateu, ovime se praktično može "pripitomiti" Svchost koji je kao proxy za servise išao na net bez ikakve kontrole (i kao DNS client, DHCP etc.etc.), i to bez nekih HIPS polovičnih rješenja ili mambo džambo command line filtriranja po svchost procesu.
Ovu foru nisam vidio niti u jednom kućnom FWu
Znam ja dobro kaj je Cloud ali to nije to tj dobro rjesenje za zastitu barem ne za sad iz vise razloga a kaj se tice definicija takva zastita koja se oslanja na definicije je preslaba danas kaj ces s novim napasnicima kojih ima previse i za koje nema definicja kak se bus od tog zastitil s cime? Tebi nije cudno uopce da u tom testiranju Comodo Antivirus u prvih 6 tu su nekaj pobrkali skroz no to mjesto ionak nije bas pouzdano za testiranje zastitnih programa ko recimo AVcomparatives ili Virusbuletin pa onda nije nit bitno. Zastitni programi ce u buducnosti bit oslonjeni na sto bolju Heuristiku i Behavioral Analises te HIPS ko ovaj program na videu dole a ne definicije to ce bit samo sporedno onak dok ne nestane skroz takav tip zastite jer kak sam rekel prije vec gamadi ima previse i tu zastita po definicijama gubi bitku vec odavno. Evo kak stvari stoje na zadnjem testiranju kod svima poznatom i priznatom Avcomparatives recimo!
Kolega, ne znam gdje si ti našao rezultate ovih testova, ali budi siguran da niti jedan test nije pouzdan.
Ja sam našao testove (žao mi je što sada ne mogu naći link) gdje se testovi rade u 2 faze. - 1. Testira se postotak detekcija i 2. Postotak lažnih detekcija. Na tom popisu sam MS antivirus je bio među prvih par u prvom testu i što se tiče postotka lažnih detekcija, imao je najmanje.
Također bih napomenuo da mi je osobno Nod32 - sve verzije bio "pušiona". Ne znam kako virusi uspiju proći kraj tog antivirusa i da ih on detektira tek kada su se nakotili na kompu, ali od Noda sada bježim.
Uglavnom, shvatio sam da tim testovima nije za vjerovati jer su to manje više plaćene reklame.
Sada koristim MS i nemam problema otkad sam njega stavio. Također sam koristio BitDefender i on mi je bio odličan, ali ona full verzija je bila malo previše...procesa.
Osobno smatram da ako koristite Win7, najbolje MS...osim što je besplatan, Windows defender također radi svoj posao.
Nakon nezgode koje ni neću spominjati na poslu, i nakon što nam je HT na 3 dana ukinuo Internet, odlučio sam uzeti ponudu profesionalnih proizvođača anti-virusa.
Radi se o 60 računala i 2 servera.
Odlučio sam se za Kaspersky Internet Security Suite 2010, koji će nas koštati oko 11000kn.
Nadam se da sam uzeo pravi izbor. Dosad smo imali AVG anti-virus(ne free). Bljak.
Jesam možda pogriješio?!
Nakon nezgode koje ni neću spominjati na poslu, i nakon što nam je HT na 3 dana ukinuo Internet, odlučio sam uzeti ponudu profesionalnih proizvođača anti-virusa.
Odlučio sam se za Kaspersky Internet Security Suite 2010, koji će nas koštati oko 11000kn.
Nadam se da sam uzeo pravi izbor. Dosad smo imali AVG anti-virus(ne free). Bljak.
Jesam možda pogriješio?!
...mislim da nisi...vidječeš pa nam javi rezultate.......
..........
Evo upravo sam instalirao Microsoft Security Essentials na win 7 ultim64,nasao 4 komada raznog smeca koje je promaklo (full necrackanoj verziji) NOD-a.Odlucio sam mu dati priliku jer je besplatan i OK je po recenzijama s neta. Mislim da je prerano blatiti ili hvaliti neki AV program,treba isprobati pa cemo vidjeti. Jedini uvjet za instalaciju je validacija windowsa.
...slažem se u vezi NOD-a!!!! I ja imam plačenu verziju NOD antivirus 4.0 i nisam baš zadovoljan s njime.......probao sam testirati i neke mi stvari jednostavno nije prepoznao......a iza njega sam testirao Microsoft Security Essentials i pokazao mi se dosta dobar .......probao sam testirati i Comodo Internet security tj njegov antivirus i nije se pokazao loš......
Sad što je s NOD-om ne znam ali kod mene se pokazao takav!!!!!
A vi bi ste bili neki dokazani expert na oblasti malware-a ? Pa nije microsoft napravio av rijesenje od scratcha, nego su kupili firmu koja ima dugogodisnje iskustvo koje spominjes.
Iz nekog cudnog razloga vjerovacu sebi i petomjesecnom iskustvu sto se beta verzije tiche, i manje vishe ono sto ljudi sa http://www.av-test.org/ potvrdzuju.
Jesam možda pogriješio?!
Dobio si poprilicno dobar deal za toliko licensi. Ja sam se prije 2 sedmice raspitivao za slican deal, i licence za 2 servera i 10 workstations bi me kostale slicno, workspace sec za workstations, i enterprise space sec za servere (server, fileserver i exchange zastita).
Prije nego sto pocnes migraciju na kaspersky, instaliraj kaspersky admin kit na jedan od servera, tako da imas centralnu kontrolu nad svim kompjuterima u domeni, sto se tiche postavki, dnevnog skaniranja itd.
Za Smooth Operator:
Osobno smatram da je Kaspersky vrhunski alat i nisi pogriješio. Od ljudi koji ga koriste sam čuo samo pozitivne kritike....Osim što se neki žale jedino na performanse sustava, ali pretpostavljam da se to da regulirati uz malo truda.
Ups, my bad, 16000kn će koštati. Pogrešno sam sračunao, al svejedno, neću ja plaćati.
Zahtjevao sam mrežni update, administraciju s jednog mjesta i ostale stvari.
Sad, kako god uprava odluči, ima i jeftinijih, ja sam na kvalitetu išao.