WP 8.1 je službeno podržan do 11. srpnja 2017. godine.
Zato sam i dodao ono u praksi, jer tako i jest, aplikacije se povlače, ove što postoje se ne ažuriraju niti razvijaju.
WP 8.1 je službeno podržan do 11. srpnja 2017. godine.
Zato sam i dodao ono u praksi, jer tako i jest, aplikacije se povlače, ove što postoje se ne ažuriraju niti razvijaju.
damn
Isprobavam malo ovaj Edge preglednik, inače sam na Vivaldiju. Sve u svemu, nije toliko loš. Brzina je tu negdje, možda i mrvicu brži od Vivaldija. Stavio sam mu AdGuard blocker beta i sasvim solidno radi, osim što me pri pokretanju browsera svaki put pita želim li ga omoguciti jer je navodno nepotpisan addon. Fali mi https everywhere i neki sandbox koji radi u addons modu. Kolika je uopće sigurnost ovog browsera i da li je SmartScreen dovoljno pouzdan?
@Marko: Ima li kakvog efekta ova zaštita od malware-a ugrađena u AdGuard?
@Marko: Ima li kakvog efekta ova zaštita od malware-a ugrađena u AdGuard?
Ima. Meni je Adguard nekoliko puta blokirao stranice koje imaju maliciozne skripte (exploit, ransomware,...) i o tome me obavijestio.
-------
Adguard: Official statement on Web of Trust
A long time ago we added a Web of Trust extension (to monitor websites reputation) to Adguard for Windows and Adguard for Mac. Today we found out that Web of Trust is suspected of selling the browsing history of millions of users to third-parties.
We decided to make an official statement regarding this to assure everyone that extension in Adguard has nothing to do with it.
First of all, we need to say that we do have a Web of Trust extension in Adguard, but it's not that original WoT add-on. It was developed by us, using the data on websites reputation by Web of Trust.
And it's important to mention that we bought this data for money, and have never traded privacy of our users.
Today's news are very disappointing for us, the original Web of Trust extension was removed from addons.mozilla.org and next week we will decide what shall we do with our Web of Trust extension in Adguard.
Update: WoT has replied to the accusations. In short, currently they have removed WoT add-ons for all platforms to resolve the matter. They are about to review their privacy policy and the way they will collect user browsing data for website reputation service in future.
wohooo u necemu smo dobri
http://www.racunalo.com/hrvatska-medu-top-5-drzava-napadnutih-ransomwareom/
wohooo u necemu smo dobri
http://www.racunalo.com/hrvatska-medu-top-5-drzava-napadnutih-ransomwareom/
...mislim da sam minimum 10% tog postotka ja pridonio testiranjem ...
Lako moguće, evo maloprije na jednom faksu s kojim surađujem saznao da je većina profesora pokupila to smeće...
Normalno, ako je zaraženi mail "prošetao" po faksu...neću ulaziti u kompjutersku pismenost većine življa u RH, ali to je ispod svake kritike. Uvjerio sam se osobno, više puta!
Ma kakva kompjuterska pismenost, to ne zna upaliti svjetla kad uđe u predavaonu....
tu se slazem na satu informatike u srednjoj od nas 30 samo 5 znalo na racunalu
, cak na zavrsetku 2 godine informatike ostalo je nekih koji bi cupali kabel iz struje da bi izgasili PC
Čudim se da nitko nije objavio -> AV-Comparatives Performance Test - October 2016.
Mi smo u srednjoj pisali binarne kodove na bijeli A4 papir bez crta. - Imali su kompjutere ali nam nisu dali da ih palimo. Jbte
EDIT: Predmet se zvao "Informatika"
E, Markić fala na linku koji pokazuje pdf fajl sa detaljnim opisom, te se lijepo vidi primjerice da BitDefender i Avast isto resurski opterećuju testiranu config.(impact sore 2.4)
Tako da netko tko se poput mene pita, dal' je primjerice bolje uzeti kao free AV rješenje na configuraciju Avast ili BitDefender s obzirom na opterećenje resursa može vidjeti da su ta dva frajera na istoj razini, te sada još samo valja pogledati koji bolje štiti od malicizone gamadi.
Zato i volim pročitati i prostudirati ovakva testiranja, kao i ona sigurnosna, prije donošenja suda kaj je najbolje za mojeg kompjuterskog ljubimca, a da nije samo brain.exe, što ovdje ekipa toplo preporuča kao najbolju zaštitu.
Iskreno sumnjam da je Bitdefender tako lagan. Kada sam ga imao na računalu, boot je trajao minutu i sve je bilo usporeno. Za Avast znam da nema nikakvog usporavanja jer ga trenutno koristim.
Eh, onda bum moral nekakvo interno istraživanje provesti, preko task managera....Jednostavno stavi jedan i drugi, pa vidim kako se comp ponaša, mada sam na main compu već imao i jedan i drugi, te kao da je Avast nekaj brži. Ne toliko u full skeniranju, nego ima brži odaziv, kada ga se zove...
Što se tiče BitDefendera, postao sam u prošlosti kako me znao razočarati utjecajem na sustav i to je nekako prevagnulo fantastičnoj detekciji unatoč. No čini se da je 2017 znatno bolji po tom pitanju. Imam AV Plus i uopće se ne osjeti i što je najbitnije, kad mu velite da je nešto FP, odnosno da restorea, toga se konačno i drži. Za sad se čini da ostaje
EDIT: Isplati li se uključivati njegov anti ransomware modul? Pitam jer je po defaultu isključen, a nisam ga stigao testirati na virtualcu.
Što se tiče BitDefendera, postao sam u prošlosti kako me znao razočarati utjecajem na sustav i to je nekako prevagnulo fantastičnoj detekciji unatoč. No čini se da je 2017 znatno bolji po tom pitanju. Imam AV Plus i uopće se ne osjeti i što je najbitnije, kad mu velite da je nešto FP, odnosno da restorea, toga se konačno i drži. Za sad se čini da ostaje
EDIT: Isplati li se uključivati njegov anti ransomware modul? Pitam jer je po defaultu isključen, a nisam ga stigao testirati na virtualcu.
A cuj, bolje da je upaljen nego da nije (kad ga vec imas) ali moras znat da nije svemoguc i da se ne mozes oslonit na njega 100%.
Evo video od cca mjesec dana sa v2016:
Ekipa što staviti od antivirusa, a da je besplatno i ne uspori komp značajno?
Dvoumim se između Avasta i Bitdefendera sad :)
Avast sam već imao, Bitdefender nisam probao...
Avast ima dosta toga sto se moze dodatno nastelavat i time pojacat zastitu dok je kod Bitdefendera - instaliraj i uzivaj (bez ikakvih dodatnih mogucnosti).
Onda Avast :)
BitDef free = Install and forget...mali radi, štiti,ne pita i ne gnjavi niš...kad je to stvarno potrebno te zaštiti a kad nije ni neznaš za njega
Fućkaj ga...ak ti uleti neki noviji ransom onda te najvjerojatnije ne bu zaštitil ( ne bu ni Avast ) al za takvu gamad postoje specijalizirane stvari koje bez beda moš instalirat uz BitDefića, neš poput VoodooShield koji je u fazi krajnjeg peglanja i izlaska iz bete!
Ja osobno na 10-tci imam Defendera,MBAM Premium (koji je ovdje najveći potrošać al se i ne osjeti u radu PC-a,bar ja to ne osjetim na svom stroju) i VoodooShield te sam jako zadovoljan sa brzinom,potrošnjom i zaštitom!
Avast
Klikanje ne rješava ništa...
Odi u postavke Avasta -> Komponente i deinstaliraj sve osim slijedećih:
Znači sve osim ovih navedenih komponenti makni te restartaj računalo. Ako ti se i dalje pokazuje ova poruka, Win+R -> services.msc i pogledaj jel Avastov servis pokrenut, ako nije, pokreni ga i postavi na Automatski te spremi postavke i opet restartaj računalo. Ako pak opet ne radi, moguće je da je došlo do pogreške prilikom instalacije i to možeš riješiti na dva načina:
Ja osobno na 10-tci imam Defendera,MBAM Premium (koji je ovdje najveći potrošać al se i ne osjeti u radu PC-a,bar ja to ne osjetim na svom stroju) i VoodooShield te sam jako zadovoljan sa brzinom,potrošnjom i zaštitom!
VoodooShield drzis na kojim postavkama (AutoPilot, Smart...)?
Imas ukucani kljuc (paid)?
Ako imas placenu verziju (a trebao bi jer sam ti dao kljuc ) jesi mijenjao neke postavke?
Kako ti se ponasa u svakodnevnom radu, mislim da li gnjavi kad dodju updejti OS-a ili nove verzije browsera itd?
Pogledam kad dođem s posla, nisam stigao ujutro više :)
E, kada se već spominje taj VoodooShield...
E, ekipa taj VoodooShield, jel on bolji od zaštite AV free + Comodo Firewall(OpenDNS, TrafficLight i uBlock)
Il' staviti taj VoodooShiled i ovo ostalo navedeno samo bez Comodo Firewall?
Koje su solucije bolje? Po Vama?
Sa Comodom FW ili sa VoodooShield bez CFW?
Uz akivne AV free, OpenDNS, te u browserima TrafficLight i uBlock?