Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.346.637
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Win 64 sasvim normalno moze koristiti 32 bitne programe jedino ti driveri trebaju biti x64.

Ako ti sve radi kako treba ne trebas brinuti.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...

Ova je prava - KLIK

Mozes probat i ABE

Koliko vidim ABE će se uskoro ukinuti u korist uBlock ekstenzije pa ću onda nju probati i viditi ima li razlike između nje u adguarda, iako mislim da je to sve isto, Jednio koliko znam adguard me može upozoriti u vezi neke stranice..nešto slično WOT-u, a za Ublock ne znam da li to radi?

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ova je prava - KLIK

Mozes probat i ABE

Ja bi rekao da je ova prava - KLIK, nju razvija orginalni autor uBlocka (bila je cijela drama oko forkanja projekta, ima negdje članak).

BTW. izbacio je i ranu alpha verziju uMatrixa za Firefox za one kojima uBlock nije dovoljno snažan i precizan.

Don't believe what you're told. Double check.
12 godina
protjeran
keyofdestiny13 kaže...

Imam 64 bitni W8.1,  a koristim firefox 32, 360 ts je 32 bitno i dobar dio programa mi je pod 32 bitno, sad jel se ta 32 i 64 bit tuku, te da li treba onda spomenuti programi biti u skladu sa 64 bitnim?

Microsoft striktno preporuča 64 bitni av za 64 bitne windowse. U par članaka su to lijepo objasnili kako 32 bitni antivirus nece vidjeti 64 bitni malver u odredenim slucajevima ....

10 godina
protjeran
bunkermax kaže...
keyofdestiny13 kaže...

Imam 64 bitni W8.1,  a koristim firefox 32, 360 ts je 32 bitno i dobar dio programa mi je pod 32 bitno, sad jel se ta 32 i 64 bit tuku, te da li treba onda spomenuti programi biti u skladu sa 64 bitnim?

Microsoft striktno preporuča 64 bitni av za 64 bitne windowse. U par članaka su to lijepo objasnili kako 32 bitni antivirus nece vidjeti 64 bitni malver u odredenim slucajevima ....

što s onim AV koji nemaju 64 bit verziju?

12 godina
protjeran
Ultimativna antivirus tema - P&O

Izumrijet ce poput dinosaura. Dosta proizvodaca vise uopce nerazvija 32 bitne softvere jer 64 postaje dominantan na trzistu 

10 godina
protjeran
bunkermax kaže...

Izumrijet ce poput dinosaura. Dosta proizvodaca vise uopce nerazvija 32 bitne softvere jer 64 postaje dominantan na trzistu 

Kaspersky izumrijeti?

15 godina

Na vecini sluzbenih stranica av kompanija ne mozes znati jel njihov av nativno x64 ili nije, pise: podrska za xy winse x32 i x64 i sad ti znaj???

Dok ga ne instaliras nisi u vecini slucajeva siguran pa jel ima negdje kakav popis svih nativno x64 av programa da sad covijek ne kopa po av forumima za svaki av posebno?

Some people are so poor... all they have is money!
17 godina
AVG free
Bitdefender free
ClamWin
Comodo
MSE
?Qihoo
Immunet
...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
protjeran

Eset i defender imaju 64 verzije. ..

Neznam jel se vise opce proizvodi 32 hardver....

16 godina

Emsisoft Internet Security kojeg ja imam nema 64 bitnu verziju, ali 32 bitna unutar sebe ima 64-bitne drivere i ostale potrebne stvari... http://support.emsisoft.com/topic/10571-64-bit/

A sada pitanje...da li to znači da je 64-bitni sustav ranjiviji od 32-bitnog, pošto 64-bitni se onda može zaraziti 64 i 32 bitnim malwerom i ostalim gamadima...barem mi nekako logika tako nalaže...ili nisam dobar Vulkanac?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 12:40 (TiMi79).
16 godina
bunkermax kaže...

Možeš li, molim te dat link od tih članaka? Hvala unaprijed

12 godina
protjeran
TiMi79 kaže...

A sada pitanje...da li to znači da je 64-bitni sustav ranjiviji od 32-bitnog, pošto 64-bitni se onda može zaraziti 64 i 32 bitnim malwerom i ostalim gamadima...barem mi nekako logika tako nalaže...ili nisam dobar Vulkanac?

Ovako : odgovor na tvoje pitanje nemože biti kratak ni jednostavan , a ja nisam niti dovoljno stručan da bih to mogao sažeti u kratki jednostavni i razumljivi odgovor.

Nemam ti niti linkove na članke, jer je meni it ( s naglaskom na it sigurnost )  dio poslovnih aktivnosti već desetljećima tako da ti ja više nisam siguran da li sam to pročitao na netu ili nam je to netko prezentirao na nekoj konferenciji ili edukaciji koju svako malo moram prolaziti jer se it jako brzo razvija..   No ako se malo potrudiš i sam ćeš pronaći odgovor na to, a igra ti se vrti oko načina pristupa memoriji i veličini te zauzetosti fajlova u memoriji i svodi se na različite načine kojima 32 i 64 bitni procesi to odrađuju i do koje veličine podataka su  mogućnosti to odraditi.  Kako je 64 bitni proces ipak u nekim stvarima drugačiji onda se i 64 bitni malware ( dobro napisan ) može provući pored 32 bitog antivirusnog procesa koji čuči u memoriji i pokušava pregledavati sve kaj mu je dostupno i dozvoljeno raznim pravilima...

15 godina

Panda je x32 

16 godina
bunkermax kaže...

Ovako : odgovor na tvoje pitanje nemože biti kratak ni jednostavan , a ja nisam niti dovoljno stručan da bih to mogao sažeti u kratki jednostavni i razumljivi odgovor.

Nemam ti niti linkove na članke, jer je meni it ( s naglaskom na it sigurnost )  dio poslovnih aktivnosti već desetljećima tako da ti ja više nisam siguran da li sam to pročitao na netu ili nam je to netko prezentirao na nekoj konferenciji ili edukaciji koju svako malo moram prolaziti jer se it jako brzo razvija..   No ako se malo potrudiš i sam ćeš pronaći odgovor na to, a igra ti se vrti oko načina pristupa memoriji i veličini te zauzetosti fajlova u memoriji i svodi se na različite načine kojima 32 i 64 bitni procesi to odrađuju i do koje veličine podataka su  mogućnosti to odraditi.  Kako je 64 bitni proces ipak u nekim stvarima drugačiji onda se i 64 bitni malware ( dobro napisan ) može provući pored 32 bitog antivirusnog procesa koji čuči u memoriji i pokušava pregledavati sve kaj mu je dostupno i dozvoljeno raznim pravilima...

Hvala na odgovoru. Usput sam malo čačkao na netu i naišao na slične odgovore, ali malo opširnije, pa mi je sad više manje jasno

http://www.tomshardware.co.uk/forum/43582-63-antivirus-windows#9727094

http://www.howtogeek.com/165535/why-the-64-bit-version-of-windows-is-more-secure/

15 godina
djigibao kaže...
AVG free
Bitdefender free
ClamWin
Comodo
MSE
?Qihoo
Immunet
...

Od kud taj info?

Npr. za BitDef samo ovo piše ( slika ), nisam našao neki drugi podatak 

14 godina
neaktivan

Phishing kampanja na e-banking

"Trenutno je u tijeku phishing kampanja prema korisnicima internet bankarstva u Hrvatskoj.
Napadač se u phishing poruci ("From:" polju) predstavlja u ime banke te cilja na korisnike hrvatske banke. Upozoravamo korisnike e-bankarstva da dodatno provjere sadržaj elektroničkih poruka koje zahtijevaju žurno postupanje, uplatu financijskih sredstava i/ili sigurnosnu provjeru podataka."

Više o ovome... KLIK

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 20:20 (Stux).
17 godina
andi.cro kaže...
djigibao kaže...
AVG free
Bitdefender free
ClamWin
Comodo
MSE
?Qihoo
Immunet
...

Od kud taj info?

Npr. za BitDef samo ovo piše ( slika ), nisam našao neki drugi podatak 

Pretragom interneta u potrazi za x32 i x64 verzijom, ako ima posebno za svaku verziju onda je to to, zar ne?

Evo za Bitdefender Free:

Download Free Bitdefender Antivirus (32 Bit) [Offline Installer]

Download Free Bitdefender Antivirus (64 Bit) [Offline Installer]

15 godina

Maknuo sam Pandu i stavio BitDef free...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 21:27 (andi.cro).
16 godina
neaktivan

BD free ima prilicno sirov stil rada, skenira sve i svasta na kompu bez znanja korisnika, sve moguce potencijalne viruse detektuje i detekcija je jako visoka, lagan ne osjeti se, prilicno dosadan sa dugim scanom koji traje i po 2-3 h.

Koristim ga desetak dana i prilicno je cudan prdukt, koliko grub i pojednostavljen toliko i efikasan i dobra protekcija, ali svaki podatak sa PC-a ide direktno u Rumuniju.

blue sky
10 godina
protjeran

Trebam av/is za klinca, znači što manje upita, što veća sigurnost i automatizam, besplatno, ili giveaway:

8 Bitdefender free
2 Avast
6 Nešto treće, što?
12 godina
odjavljen

Bitdefender je definitvno najjednostavniji. Mislim ga i ja staviti na laptop :)

15 godina
RUNNER kaže...

BD free ima prilicno sirov stil rada, skenira sve i svasta na kompu bez znanja korisnika, sve moguce potencijalne viruse detektuje i detekcija je jako visoka, lagan ne osjeti se, prilicno dosadan sa dugim scanom koji traje i po 2-3 h.

Koristim ga desetak dana i prilicno je cudan prdukt, koliko grub i pojednostavljen toliko i efikasan i dobra protekcija, ali svaki podatak sa PC-a ide direktno u Rumuniju.

Ne uzima podatke ništa više od svih ostalih, tak da mi je svejedno kaj se toga tice, sve pise u EULA-i.

13 godina
protjeran
Mazga kaže...

Trebam av/is za klinca, znači što manje upita, što veća sigurnost i automatizam, besplatno, ili giveaway:

panda free?

A lie does not become truth wrong does not become right and evil does not become good just because it is accepted by a majority
13 godina

Evo jedna free kombinacija zastite:

-BitDefender antivirus free edition (real-time)

-Commodo firewall free (real-time)

-Malwarebytes free (on-demand)

BitDefender i Commodo (idle) oko 60-ak MB ram

15 godina
neaktivan

Osobno u ove rezultate avire nevjerujem niti malo...i radi toga mi cijeli av-c pada u ocima. :/. 

15 godina
neaktivan

Emsisoft uzima najmanje podataka od svih AV kompanija, a i to se može kompletno isključiti u samom programu. BitDefender uzima malo više, koliko RAM-a ima računalo, koji CPU, Windows username i posjećene linkove. Važno je napomenuti da se to kod BitDefendera ne može isključiti.

10 godina
protjeran
brka911 kaže...

Evo jedna free kombinacija zastite:

-BitDefender antivirus free edition (real-time)

-Commodo firewall free (real-time)

-Malwarebytes free (on-demand)

BitDefender i Commodo (idle) oko 60-ak MB ram

CFW za klinca? 

15 godina
odjavljen

Bitdefender Total Security working key, 233 days left:

BHKIYB3

16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
RUNNER kaže...

Ne uzima podatke ništa više od svih ostalih, tak da mi je svejedno kaj se toga tice, sve pise u EULA-i.

Svi oni uzimaju podatke, to je sigurno, diskrecija zagarantirana.

Bolje da idu u Rumuniju, Bukurest nego u Kinu ili U.S.

Jel tako ?

Norton uzima za svoje potrebe  , Peking qihoo itekako..itd

sve je danas transparentno nema potrebe za zabrinutost..

Bitdefender free jako dobro podnosi komp sa malo rama i manjim cpu, prilicno sam zadovoljan sveukupno samo zato sto je jednostavan i nema gnjavaze.

Cini mi se da je prilicno jednostavna i prihvatljiva kombinacija:

Bitdefender free

Bitdefender traffic light free

Privatefirewall free

Malwarebytes free.

blue sky
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 17:53 (RUNNER).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice