OnlineArmor (Emsisoft) je bio na visokih 99% u 32-bit testu, ali više nisu htjeli plaćati pa ih je Matousec maknuo iz testa.
Vjerujem da bi bili iznad 95% u 64-bit testu.
OnlineArmor (Emsisoft) je bio na visokih 99% u 32-bit testu, ali više nisu htjeli plaćati pa ih je Matousec maknuo iz testa.
Vjerujem da bi bili iznad 95% u 64-bit testu.
A što je to HIPS i jel to nešto važno u vezi zaštite? Hvala
Hehehe
Jel se može kako u CIS-u povećati font? Tak je sitni...
Budući da pratim ovu temu poduže vrijeme (i da imam Hackintosh xD), želio bi napraviti malu anketicu...
1) Koji OS koristite (3 odgovora: Mac OS X, Linux, Windows)
2) Koliko ste često mijenjali AV alat (tjedno, mjesečno, godišnje, nikada ili nešto po vašem mišljenju)
3) Koji AV koristite i zašto taj AV koji sada koristite (2 razloga su dosta)
4) Koju dodatnu zaštitu koristite (MBAM, Hitman, WOT, ABP, DNS ili nešto drugo)
5) Kad ste zadnji put imali kakvu infekciju (malware)
1) Linux
2) Na Linuxu nisam niti ću ikada koristiti AV alat,jer je potpuno nepotreban,eventualno neki firewall al ni on nije bitan. Na Windowsu samo sam se switcho između CIS-a i KIS-a
3) Nekoristim. Na Windowsu Kaspersky jer je uvijek imao najbolju detekciju.
4) Brain Antivirus :D Iako će mnogi reći da je Linux 100% siguran,nije,iako je blizu tog postotka. Čito sam nekidan na internetu neki propust u Javi (mislim da je tako pisalo) i onda napadač može vidjeti tvoj OS i onda šalje određene skripte i šta ti ja znam za tvoj OS.. (nisam siguran ovo za javu,moram provjerit,ima na linuxzasve.com kom se da)
5) Na Linuxu nikad,al zato na Windowsu..hmm...prije nekih 2 godine >.<
Jel se može kako u CIS-u povećati font? Tak je sitni...
Google is your friend...
http://ask-leo.com/how_can_i_make_the_text_on_my_screen_larger.html
Panda Cloud 2.0 Giveaway 1 Godina
http://malwaretips.com/Thread-Giveaway-Panda-Cloud-AV-Pro-2-0-GIVEAWAY-OVER
EDIT.
Već je gotovo.
Siketa kad izlazi CIS 6? Hoće izači u 8 mjesecu? Hoće imati Kill switch? Ova nova verzija će biti definitivno najbolji paket zaštite na svijetu. Nego morao sam maknuti Emsisoft jer mi se desilo da sam upalio komp, nijedan program nisam mogao pokrenuti, javljalo je error, ikone od Emsisofta nije bilo iako je proces u Task manageru bio. Morao sam reinstalirati Windowse.
Nego morao sam maknuti Emsisoft jer mi se desilo da sam upalio komp, nijedan program nisam mogao pokrenuti, javljalo je error, ikone od Emsisofta nije bilo iako je proces u Task manageru bio. Morao sam reinstalirati Windowse.
Možeš li reć malo više detalja.. koje programe nisi mogao pokrenuti? crackirani programi ili baš svi?
Jesi li probao ponovno pokrenuti emsisoft iz "starta"??
Jesi li probao ponovno pokrenuti računalo??
Samo emsisoft ili je bio i nekakav firewal (online armor)?
Bio je Emsisoft Internet security, dakle sa Online armorom. Nemam crackiranih programa na kompu. Nisam mogao pokrenuti nijedan program, od Ccleanera, do Malwarebytesa, Glarya, ničeg. Pokušao sam ponovo pokrenuti računalo, ponovo nije radilo ništa. Nije mi preostalo drugo nego reinstall Windowsa. Inače sjajan program ali nešto je smrdao očito.
Inače sjajan program ali nešto je smrdao očito.
Zašto svi misle da je uvijek AV program kriv za neku havariju na kompu?!?
100% sam siguran da to nije bilo zbog Emsija!!!
A imaš li možda kakve "tune up" programe tima TuneUp utilities i sl. (osim Glarya kojeg očito imaš)
lako je moguće da su i oni izazvali taj problem. Smrdi mi na neki problem s registryem.
A kakav se poruka greške javljala?
Čudno mi je da je on izazvao problem, ovo mi je prvi puta da vidim kako se netko žali na problem izazvan EAMom...
What the actual f*ck is this?
Dakle, samo se pojavilo odjenom, Avira Internet Security nije ni pisnula, scan nula bodova. MBAM ne mogu pokrenuti.
Ime fajla je neko random od 7 znakova, smjestio se u AppData/Local. Kako se riješit tog smeća na najbrži način? Čudi me da je to prošlo kroz legalne i redovno krpane Win7, UAC, Aviru, Firefox i mimo WOTa. Il sam negdje slučajno kliknuo ili je netko bio za mojim kompom jer se vidi iz aviona da je ovo fake AV.
[edit] - izgleda da se ne širi preko mreže jer virtualka nema nikakvih čudnih fajlova po sebi.
MBAM ne mogu pokrenuti.
Evo probaj ovaj dio od siskovog linka...
"If Malwarebytes Anti-Malware is already installed on the infected computer.
In order for this to work, you must already have Malwarebytes Anti-Malware version 1.60 or later already installed on your infected PC.
Open the program folder for Malwarebytes Anti-Malware (normally C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware or C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware)
Once there, open the Chameleon folder
Next, double-click on iexplore.exe. This should result in a black DOS/command prompt window opening up.
Press any key to continue as it says in the window
Malwarebytes Chameleon will proceed to update Malwarebytes Anti-Malware, so ensure that you are connected to the internet if possible
Once the update completes and it says your database is updated, click on OK
Malwarebytes Chameleon will then terminate any threats running in memory, which may take a while, so please be patient
Upon completion, Malwarebytes Anti-Malware will open automatically and perform a Quick scan
Once the scan is complete, click on Show Results and remove any threats that are found by clicking Remove Selected
If prompted to restart your computer to complete the removal process, click Yes
After your computer restarts, open Malwarebytes Anti-Malware and perform one last Quick scan to verify that there are no remaining threats"
I ne zaboravi "resetirat" HOSTS file na defoultne postavke!!!
Također obriši iz browsera SVE...from begining of time kak to u Chromeu vele i provjeri sve postavke u svim browserima,vjerojatno su izmjenjene!
Evo ti video tutorijal by Britec.
Radi se istoj stvari samo drugo ime (Security Sphere 2012)
Evo i ovog tvog:
Remove New Malware Rogue Security Shield 2011 by Britec
Po tim uputama nije iščo. Chameleon nije radio.
I ne zaboravi "resetirat" HOSTS file na defoultne postavke!!!
Također obriši iz browsera SVE...from begining of time kak to u Chromeu vele i provjeri sve postavke u svim browserima,vjerojatno su izmjenjene!
Nope, chameleon nula bodova. Host file čist. Firefox netaknut.
Evo i ovog tvog:
Remove New Malware Rogue Security Shield 2011 by Britec
To je (nekako) upalilo - brisanje fajlova, brisanje temp foldera, pokretanje setupa pod drugim imenom sa sticka... Ugl, kemijanje. I ubijanje nekog connhelper ili connmonitor procesa koji 99% da nebi trebao bit tu.
Jel znate otkud se to smeće spawnalo? Avira ništa, Windows Defender ništa, UAC ništa, WOT nije javljao nikakve sumnjive stranice. Jel se ta glupost širi po USB stickovima/diskovima? Po mreži očito ne jer virtualka koja ima shareani disk/folder sa zaraženim je OK.
Jesi sad uspio napraviti sken sa MBAM i HitmanPro?
Takodjer preporucam da pokrenes KillSwitch (od CCE) i kliknes na "Quick repair" da vidis da li je sve OK.
...kako je doslo hmm.... ko zna, mozda neki lazni fajl koji je izgledao kao neki poznati pa si ga pokrenuo...Stvarno malo cudno da je pored svega toga prosao, ali je cinjenica da je i zato se i govori/preporuca viseslojna zastita...pogotovo HIPS
Scan sa MBAMom je u tijeku.
KillSwitch neće da pokrene (samo se čuje onaj error/warning zvuk).
Meni je isto čudno kako je to prošlo (doduše, Avira ga na "Scan file" nije označila ko sumnjivog). U zadnjih 2tj nisam pokretao ništa osim FFa, Visual Studia, SSMSE (SQL Managment) i VirtualBoxa
A ništa, redovni backup na ext. HDD i na MediaFire. Nadam se da će preživjeti.
Ajde, ne pravi se Englez...sigurno te privukla golotinja pa si izgubio glavu!
ma taj security shiled prolazi i kroz aviru i kroz mse i kroz avast ko nista... samo steta sto je autor napravio tu gresku da se isti serial moze iskoristiti na svim verzijama programa tako da upises onaj serial i onda ga mozes sa mbamom ukloniti... do sad sam naletio na 3 slucaja kod sebe u firmi da su ljudi to pokupili i jedna osoba je rekla da joj je iskocio prozor da odradi windows update i da je onda to krenulo..vjerovatno na nekim stranicama koje su zarazene iskoci takva slika i korisnik mozda ni ne skonta da to nije pravi windows update i odobri pokretanje...
ma taj security shiled prolazi i kroz aviru i kroz mse i kroz avast ko nista...
Baš me zanima jel bi i kroz CIS prošao...
Hahahah, CNET nudi Security Shield 2012 (Fake AV) za download
---------------------------------------------
Jučer sam na komp instalirao CIS i skinuo EICAR Test file sa njihove stranice. CIS je rekao kao da je malware blokiran i kada sam došao u Downloads imao sam što vidjeti. Uopće nije obrisao taj test file kao što to rade ostali Antivirusni programi. Zašto?
ma taj security shiled prolazi i kroz aviru i kroz mse i kroz avast ko nista...
Baš me zanima jel bi i kroz CIS prošao...
ne vjerujem da bi ga cis propustio... ja koristim cis zadnjih nekoliko mjeseci i zadovoljan sam s njim al se ne usudjujem staviti cis na druge racunare... evo samo primjer moj radni kolega, koji je morao nesto poslati sa mog racunara dok sam ja bio na putu , je nakon toga pokrenuo program za finansije u kojem on radi i cis iskocio i nesto ga pitao , a on je valjda po navici mislio da je iskocio prozor za username i password i poceo tipkati i cis prozor je nestao i taj program za finansije na mom racunaru je sad blokiran... ja ionako ne radim na tom programu ali hocu reci sta bi bilo da svima njima instaliram cis... imao bih nonstop posla sa takvim korisnicima...
Postavio Comodo Firewall uz avast i za sada sve OK
Jučer sam na komp instalirao CIS i skinuo EICAR Test file sa njihove stranice. CIS je rekao kao da je malware blokiran i kada sam došao u Downloads imao sam što vidjeti. Uopće nije obrisao taj test file kao što to rade ostali Antivirusni programi. Zašto?
Prebaci AV u "On Access" mod.
...samo da vidite koliko je firma Kaspersky ubrala $$$ prosle godine