- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stavio sam novi Kaspersky Internet Security na virtualac i veoma sam se ugodno iznenadio.Poradili su na upotrebi sistemskih resursa.Prije se KIS znatno više osjetio,a sad je to svedeno na minimum.Testirano 35 malware linkova i KIS je sve blokirao.
Cini mi se preko 200MB (po ovoj tvojoj slici)
OMG
PrevX je otisao dodjavola!
Nema vise duuugooo ocekivani Prevx 4. Posle kupnja od Webroota, Prevx tim je obecao da to nema da utice na buducnost proizvoda.
I sad sta!? Vec pogadjate?
Novi Prevx ne postoji nego to je neko ujedinenje strucnjaka koji su radili na Prevx i "strucnjaci" iz Webroota (u svoji proizvodi koriste Sophos AV i PrivateFirewall).
Njegova nova inkarnacija je tadaaaaam: Webroot SecureAnywhere.
Pa dobro, kakvo je to ime??!!!??!?! ()
Za mene steta, za nekoga mozda i najbolje nesto? (ipak neee)
Prevx je imao najveci potencijal da bude najbolje nesto u Computer Security svjet. A i ime produkta je bilo odlicno!
P.S. Raduje me jedna istina: Unfortunately it isn't the same size still... it's smaller 478KB for the entire product set and user interface which does not require further downloading.
Ne!
To je sve sto je ostalo od Prevx-a.
I verzija 3 ce postati nefunkcionalna (ili eventualno da se dopuni da radi na ove nove cloud servere)
Zato jer sam krivu sliku stavio....prvo,vidiš da je poruka uređivana.Pogledat ću ovo za prije i poslije,pa ti napišem.
Znaci imam malware link zapisan u notepadu, kopiram ga, zalijepim u adresnu traku browsera i stisnem enter.
Po tvojoj sprehi, meni bi Google to trebao nekako sprijeciti...A TO NEMA SANSE!
Ima šanse itekak!!!
Kopirao sam jedan link koji sam našao na Clean MX-u (ili Malc0deu,neznam više) u Notepad, sutradan otvorim Browser i skopiram taj link iz Notepada u adresnu traku pa Enter i vidi slikicu...
Na koju foru si ti tu dobio 200MB
inace za surf koristim stalno vb,ali kada idem nesto isprobati nema teorije da dodjem do malware linka. probija avira i k9 sa pravog stroja.
izgleda da ovaj norton nece nista primirisat .
Puno Vukova u potrazi za cudnim Ovcama fućkaj ga.
Nova verzija SuperAnti-Spywarea 4.54.1000/5.0.0.1078 Pre-Release.
Changes in Version 4.54.1000, 10/06/2011:
* Improved diagnostic system (upcoming: SUPERAntiSpyware Threat Check)
* Updated Smart Definitions System for Rogue AV Detection
* Scanning engine updates (performance)
*Minor fixes for DDA (Direct Disk Access) on 64-bit Systems
* Updated pre-packaged definitions for malware that blocks updates
* Important Note : Future update (upcoming) will included updated product updater to migrate to the 5.0 version when released. Make sure you install this update. KLIK
Znaci imam malware link zapisan u notepadu, kopiram ga, zalijepim u adresnu traku browsera i stisnem enter.
Ima šanse itekak!!!
Kopirao sam jedan link koji sam našao na Clean MX-u (ili Malc0deu,neznam više) u Notepad, sutradan otvorim Browser i skopiram taj link iz Notepada u adresnu traku pa Enter i vidi slikicu...
Pitanje je: da li ti je bilo sve od zastite koju koristis iskljuceno (DNS, razni filteri...), a to sto je doslo to je nesto slicno kao sto ima svaki browser (zastita od phishiga...) onda si trebao napisat CHROME mi zaustavlja a ne GOOGLE.
Prije mu je bila druga slika (u medjuvremenu ju je promjenio), i na njoj su bila 3 procesa od Kaspya i jedan je ima 220MB zauzeca.
PEACE
Prije mu je bila druga slika (u medjuvremenu ju je promjenio), i na njoj su bila 3 procesa od Kaspya i jedan je ima 220MB zauzeca.
PEACE
Tako je :)
Da li svi DNS servisi imaju za testirat da li rade kao što je to imao ClearCloud i kako mogu prijavit stranicu Pandi ili nekom DNS-u?
Evo znaci cca. 100mb, nije lose (kao i Avira, MSE, CIS...).
Pogledaj sa Process Explorerom.
Evo probao sam i s Process Exlporerom:
Odjednom se popelo na 150 MB, tako da sam zaključio da nema smisla postati zauzeće memorije jer KIS u stanju mirovanja zauzima jako malo. Mislim da zauzima dosta manje od NIS 2011. Sve u svemu jako sam zadovoljan s njim a posebno mi se sviđa funkcija "Safe run for Applications" gdje se mogu bez straha pokrenuti sumnjivi file-ovi. Čekam da izađe NIS 2012 puna verzija pa ću se najvjerojatnije odlučiti između ta 2. Fire and Forget.
Ja molim boga da mi AV ili IS koristi 500 MB RAM a prosjecno 1% CPU & HDD read/writes.
A slušaj, ja sam ti jedan od onih koji se ne želi zamarati previše AV-ima i spreman sam žrtovati dio resursa kompa na njih. Koristio sam NIS jako dugo još dok je čupao procesora i RAM-a u enormin količinama. Sa sigurnošću mogu reći da je NIS odličan u preventivi ali ne mogu reći koliko je dobar pri otklanjanju nametnika. Zašto? Jer nikad nisam bio zaražen dok sam ga koristio. Blokirao bi apsolutno sve.
Ima šanse itekak!!!
Evo za firefox, a tu ima još linkova
Mislim da sam objasnio sta sam htio reci tj. sta je ON trebao reci.
...a to je da mu je BROWSER zaustavio (a to ima svaki) odlazak na malware stranicu, a ne GOOGLE!
Ljudi ovo sto se desava nije normalno!
Pre 3-4 dana izasla je nova verzija (10.00) ZoneAlarm linija produkte.
I gde je problem? E problem je sto se sve vise napusta koncept individualnosti i svi proizvodjaci se orientiraju na kompletna resenja (suites).
Testirao sam ZoneAlarm Pro Firewall i mogu reci da je neupotrebljiv. Pioneri na HIPS polje (u davne verzije 5) su izbacili ovo mogucnost i sad imaju samo automatski firewall i behavior blocker za aplication control.
Na comodo leak test sa manuelni aplication control, program je ostvario 0 bodova (dobro 190/340, ali to je dafault za Windows 7 SP1).
Znaci ovo vazi za paranoid mod - manuelni aplication control-component contrlol-service control, u opcije postavljeno da pita ZA SVE.
Pri CLT pitao je samo 3 puta (Online Armor preko 50) i to samo kaj je CLP pokusao pokrenuti Internet Explorer.
Funkcionalnost je slicna sa ugradjeni windows firewall. Ne urice na performanse racunara, install size je samo 28MB (verzija 9.3 je ~88MB).
Dobra stvar je jedino toolbar sa cloud mogucnosti i prema detekciji je bolji i od Panda Url filter (15 of 17 Malc0de linkova i fajlova).
fe-no-me-nalno. eugen legenda. eto, top 100 brandova svijeta. bili u namibiji ili neznam kojoj pri**zdini, ljudi trzaju na rijec kaspersky. a osim toga je vrhunski proizvod. 250 miljuna korisnika, strava. vlade,avio kompanije,korporacije. kucni korisnici su na zacelju,a i oni dobiju vrhunski proizvod jer je postelovan da radi vrhunski svoj posao zbog onih navedenih.
radno okruzenje je suvisno komentirat.
sretno eugene. zbilja mu je tvrta u ovoj bransi svijet za sebe....uvijek i bila.
bio je i u mom selu :))
eseta smo bili gledali. smirujuce djeluje :)
taj koncept se svugdje primjenjuje. identicna stvar je cijeloj tvornici ferarrija u maranelu. sume i sume fikusa, te obilje prirodne svjetlosti.
avira je isto sagradila novu tvrdjavu za centralu u njemackoj. silan je to novac od ugovora sa korporacijama,a mozemo predpostaviti koliko tu racunala ima. ovo "za po kucama" je komicno i u promilima :)
mozda se zato ne ispunjavaju zelje ljudima iz ove teme...ide se po uhodanom sablonu. inace ako bi se ispunile zelje ovakvih smrnika i u kasperskog/nortona i sl uguras sirovi hips i bb,sto dobijes? pa recimo da coca-colin pogon stane jer je netko krivo stisnuo block.
a ako ti se cacka, mozes kasperskog i "otkljucat" pa ga nabrij.
eto cijele filozofije. ne promatrat proizvod iz perspektive svoje sobe "zasto je on takav". ima razlog zasto je takav.
Bi li netko bio dobar da mi da link od tog filmića za ESET?