Što ste svi odmah zaboravili ClearCloud? Pa ne gasi se još, zar ne?
Bolje ja sad namjestim na adrese pred kojima je još cijeli život nego da se zaboravim kasnije i ostavim mrtve adrese na routeru i kompu!!!
Što ste svi odmah zaboravili ClearCloud? Pa ne gasi se još, zar ne?
Bolje ja sad namjestim na adrese pred kojima je još cijeli život nego da se zaboravim kasnije i ostavim mrtve adrese na routeru i kompu!!!
Ponovo ću pitati za OpenDNS! Naime, otvaram novije verificirane(valid phish) linkove sa njihovog PhishTank-a i imam dojam da jako loše rade ono šta tvrde da rade tj. blokiraju takve stranice!
Većinu toga mi zaustavi firefox(gotovo sve), wot te K9 Web Protection i kad njihova upozorenja zanemarim tek rijetko koji na kraju zaustavi OpenDNS - većina ih prođe!
Zašto je tome tako? I da li su stvarno tako loši dok tvrdu suprotno? (ovih me dana posebno nešto zanima antiphishing)
evo vam analize uzete na 43000 racunala sirom svijeta u razdoblju od 3-5 mjeseca ove godine. MSE mrsi racune.
kako izgleda raspodjela kolaca.
Ponovo ću pitati za OpenDNS! Naime, otvaram novije verificirane(valid phish) linkove sa njihovog PhishTank-a i imam dojam da jako loše rade ono šta tvrde da rade tj. blokiraju takve stranice!
Većinu toga mi zaustavi firefox(gotovo sve), wot te K9 Web Protection i kad njihova upozorenja zanemarim tek rijetko koji na kraju zaustavi OpenDNS - većina ih prođe!
Zašto je tome tako? I da li su stvarno tako loši dok tvrdu suprotno? (ovih me dana posebno nešto zanima antiphishing)
Da u pravu si, to sam i ja primjetio u svom testiranju, nažalost nije sve onako kako pišu da je
Najbolji, ali fakat za 10 koplja bolji od svih drugih, po mom testu koji sam provodio na Malc0de i Clean MX linkovima je PANDA
Google, za koji ne trebaš niš nigdje ukucavat i narihtavat je također bolji i od Opena i od Nortona i od Comoda .
Testirano i dokazano!!!
evo vam analize uzete na 43000 racunala sirom svijeta u razdoblju od 3-5 mjeseca ove godine. MSE mrsi racune.
Baš danas sam šogorici promjenio AV, bio je MSE a sada je Panda.
Nakon Pandine instalacije i skeniranja, pronađeno je 164 Spywarea !!!
MSE je...
ispricavam se dns testeru...
evo jos jedna informacija, krajnje korisna,a ocito neprimjecena, jer koga boli qua za update os-a.
KB971029 – March 2011
nema vise autoruna programa nakon ubadanja periferije. izuzeti dvd romovi.
http://www.msfn.org/_/windows/kb971029-update-disables-autorun-on-xp-vista-r312
Testirano i dokazano!!!
Moze mi netko objasnit ovo sa Google-om.
Kako je to "Google" bolji od ostalih?
THX
Ma mogu oni analizirat koliko oce, ali taj MSE je slabiji od Avasta, Avire...
U tom teksti se pozivaju na AV-Test, a rezultati su sljedeci:
...zaista ne kuzim poantu tog teksta
Ovaj pandin url filter je stvarno odličan (a tu negdje je i K9)... uspio sam natjerati ga da radi na stvarnom pc-u i to na IE, a na firefox-u mi je radio ali nije pokazivao onu svoju slikicu sa onim opcijama "zanemari i nastavi"
Kroz IE mi je dva linka kao blokirao ali je u pozadini propustio download - to vjerovatno nije do njega, nego zbog ovih problema koje imam s njim
Testirano i dokazano!!!
THX
Pa valjda je sarkastično mislio j...š sve ove DNS-ove, nastaviš googlati kao i do sada? Pretpostavljam da nije mislio na Google Public DNS u tom kontekstu jer tamo imaš isto ukucavati, a i kao šta google sam tvrdi(slika):
@siketa posto to vec radis rutinski, moze molba?
To nije Comodov bug. Naime, Process Explorer želi pristupiti memoriji CIS-a, što mu ovaj, naravno, ne dozvoljava. Isti slučaj je bio sa WinPatrolom i njegov tvorac je, nakon što je primio popriličan broj mailova s tim problemom, to i popravio. Evo što ti možeš učiniti da to blokiranje isključiš: klikni na Defense+ tab -> Computer Security Policy -> skrolaj dolje do COMODO Internet Security -> desni klik i opcija Edit -> Customize -> Protection Settings tab -> Interprocess Memory Accesses stavi na Active (ako već nije) i klikni na Modify -> Add -> Browse -> potraži lokaciju Process Explorera spomenutu u Comodovim logovima i prebaci je u Selected items -> Apply.
ispricavam se dns testeru...
evo jos jedna informacija, krajnje korisna,a ocito neprimjecena, jer koga boli qua za update os-a.
KB971029 – March 2011
nema vise autoruna programa nakon ubadanja periferije. izuzeti dvd romovi.
http://www.msfn.org/_/windows/kb971029-update-disables-autorun-on-xp-vista-r312
Da se nadovežem za Windows 7...ne da mi se piskarat pa ću citirat........
"Click Start and input "gpedit.msc" in search box, then click the result to open the gpedit (Group Policy).
Expand Administrative Templates>Windows Components> Autoplay Policies in order. Then double click "Turn off Autoplay".
Click Enabled, and then select All drives so that you can disable Autorun on all drives. Click Ok at last.
After restarting your computer, you have done all the needed work to disable Auto Play in Windows 7."
sto pise u tom prozoru? ima kakav info tko dava tu obavijest,propertis?
Vjerojatno ije, ali je ništa ne blokira. Da li imam virus na kompu jer ništa mi ne nalazi MBAM ni Hitman.
ma nemas sigurno ako su oni pocesljali sve. i kakva je to glupost kada kliknes u trazilici , prikazi mi slike.......ahtung ahtung zaraza
To je neka .cc domena.
Sorry na duplom postu...
Panda mi je blokirala neki sajt ne znam koji, ali znači da radi (iako mi to nije napravila isprve). I dalje se ta stranica pojavi ako tražim slike na Googleu, ali ne na svakoj slici.
Za korisnike panda url filtera, tko nije znao, WOT je dijelom Panda url filtera, točnije Panda surađuje s WOT-om. Na taj način se dobije url filter s manje false positive-a, a otprilike podjednakom detekcijom. Tako da ne morate koristit WOT u blocking mode-u, nego je dovoljan samo u Warning mode-u (ili uopće nije potreban) jer Panda je dovoljna za blokiranje.
Zašto su svi postovi stariji od 12/2010 obrisani?
Pretpostavljam zbog održavanja i efikasnosti baze?
Ali, nisam vidio nikakvo upozorenje ili PM....ovako su mi obrisani neki dragulji iz arhive.....
Gledam i kod drugih ista situacija....
Ali, nisam vidio nikakvo upozorenje ili PM....ovako su mi obrisani neki dragulji iz arhive.....
To fakat nije u redu
Da su barem unaprijed dali obavijest pa bi si čovjek lijepo skopirao zanimljive postove, ccc...!!!
Ne kuzim, meni u arhivi sve OK!?
Testirano i dokazano!!!
THX
Ja sam to zaključio po broju detekcija svakog filtera,Google mi se najčešće javljao uspoređujući ga sa Openom,Nortonom i Comodom!
Google među ostalom kaže:
"...when our malware detection system classifies a site as potentially hosting malware, we show a "This site may harm your computer" message. When we believe a site may be hacked or compromised but have not detected malware, we display "This site may be compromised" as an alert. In both cases, our detection might not be perfect -- we continually work on improving our system -- but it would be wise to proceed with caution."
Iz tih riječi se da zaključiti da imaju neki "security system" koji upozorava korisnike na opasne URL-ove.
Kakav je to system, nisam uspio saznati ali radi i to čak bolje od nekih specijaliziranih izuzevši Pandu koja je "TopGun filter" kojoj nema ravne!!!