Mislio sam na Comodo. Krivo sam napisao-potkrao mi se tipfeler.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po mojim testiranjima na raznim "pravim" i "virtualnim" masinama (od cpu 1.6-3.0, ram od 768mb-4gb) Avast ima najmanju potrosnju ram-a (cca. 30-40mb) dok Avira trosi cca. 100mb ram-a.
Avast je sranje? Ne pričaj gluposti. To što je napravio starijoj mašini je *nestručno rukovanje*, Avast je uvik bio dobar av , pa pogledaj mu Web Štit.. rastura
Uz to mala potrošnja Ram memorije kako je kolega napisa povrh.
Evo zadnjih dana sam imao nešto vremena pa sam napravio i ja dva youbito filmića odnosno jedan u dva dijela, pola sata čiste dosade... pa pogledajte kako to tweakani CIS 5.3 radi u mojem prevention testu
TIP gledajte u full screenu 720p
Po mojim testiranjima na raznim "pravim" i "virtualnim" masinama (od cpu 1.6-3.0, ram od 768mb-4gb) Avast ima najmanju potrosnju ram-a (cca. 30-40mb) dok Avira trosi cca. 100mb ram-a.
nešto si pobrkao,toliko troši i avira,a s instalacijom i procesima uzme 100 mb
edit:avirini procesi u pripravnosti,s tim da je tu rambox fulao jedan njen proces,sched.exe,avirin update scheduler
Tipfeler?
djigibao je to i rekao...vjerojatno mislis na Avast?
Tipfeler?
djigibao je to i rekao...vjerojatno mislis na Avast?
ne znam baš,koliko sam ja shvatio djigibao je rekao da avira troši 100 mb po procesima u tasku,a avast 30/40,na to se odnosio moj komentar
da to nije točno
Evo zadnjih dana sam imao nešto vremena pa sam napravio i ja dva youbito filmića odnosno jedan u dva dijela, pola sata čiste dosade... pa pogledajte kako to tweakani CIS 5.3 radi u mojem prevention testu
Izvrsno!
Predlažem da staviš linkove na Comodo forum.
Preporuka za testere: najbolji "izvor" malwarea vam je malc0de database.

btw. može se vidjeti u favoritima na 5.02 u drugom dijelu uz još poneki link koji bi mi u nekoj prilici zatrebao za test, međutim nije bilo vremena za malc0de jer bi to pojelo još kojih 15 minuta sudeći po mojoj sporosti, ukoliko kome treba kakav link sa malwareom nek se javi na pp, također ukoliko tko ima kakav zanimljiv link nek ga dropa u pp...
TIA
edit:avirini procesi u pripravnosti,s tim da je tu rambox fulao jedan njen proces,sched.exe,avirin update schedule
Evo slike CIJELE potrosnje Avasta
Evo slike CIJELE potrosnje Avasta
kad bi to bilo točno on bi bio najlakši av svih vremena s instalacijskim fajlom od 56 mb !?
nemoj me tjerati da ga instaliram pa stavim slike task managera prije i poslije instalacije,i koliko on ram-a uzme za sebe
ja znam da klasični antivirusi uzimaju u prosjeku 100 mb rama,to se odnosi na aviru,avg i avast,cis uzme 150.. to što vi gledate u task manageru njihove procese pa mislite da je to sve,to je vaš problem..uostalom nije ni bitno
peace brate..
dobar je :)
Je li mi potrebno od Panda toolbara kada instaliram Pandu Cloud? Instalirao sam je i maknuo Aviru i jedino dobro je što sam dobio 3-4 sec. brže bootanje, a potrošnja RAM-a mi je ista kao i s Avirom.
To, naravno, imam već godinama. :))
A što je to wot?
A što je to wot?
Evo vidi.

Evo samo da se rijese neke nedoumice u vezi potrosnje Avire i Avast-a.
Test je rađen na virtualnom kompu sa svjeze instaliranim XP-om, napravljen Snapshot, instaliran jedan antivirus, onda vracanje snapshot-om i instaliran drugi antivirus. Na slikama imate potrosnju bez antivirusa, potrosnja sa Avirom i potrosnja sa Avastom.
Potrosnja bez antivirusa:
Potrosnja Avire: Potrosnja Avast-a:
WOT je add on za firefox koji upozorava na potencijalno opasne stranice. Nesto kao McAfee site advisor ili Norton safe web.

Evo samo da se rijese neke nedoumice u vezi potrosnje Avire i Avast-a.
Test je rađen na virtualnom kompu sa svjeze instaliranim XP-om, napravljen Snapshot, instaliran jedan antivirus, onda vracanje
evo stari nisam mogao izdržati pa sam ga instalirao na ovu svoju staru kantu
i moram priznati da si bio u pravu(u brojkama i teoriji),stavljam slike prije i poslije instalacije avasta,inače instalacija ide prilično brzo,sve je ostavljeno po defaultu,znači cijeli suite je u pogonu,kreira doduše dosta veliki file od 132 mb,kod dizanja skoro da nema usporavanja,kod otvaranja aplikacija neznatno,kao i kod surfanja
e sad bi ga trebao ostaviti da vidim kako utječe na ostale performanse računala,a to mi se neda,pa ću ga pomesti u revu
to sad radi uz online firewall na toj slaboj konfiguraciji,i to sasvim solidno
zašto ima file duplo veći od avire je manje više logično,to je suite
ne znam da li sam uopće imao aviru na ovoj konstelaciji s online armorom,ali pošto sam več rekao da nemam namjeru koristiti nikakav antivirus ne ću sad to isprobavati..,a i bilo bi interesantno možda jedino meni
zaključno:ipak bi uz neki jači hips stavio aviru s kojom imam odlično iskustvo, onako "ogoljena" je sasvim dovoljna,i to ću i dalje preporučivati
oni koji žele koristiti samo antivirus avast je odličan izbor
što se tiče deinstalacije avasta u revo uninstalleru protekla je bez ikakvih problema,prije toga su ugašene sve njegove komponente,što on uz upozorenja ugodno omogućuje
čistači registra nalaze par stavki,restart i to je to..
namjerno ne editiram gornji post jer mi zna izbrisat slike
Novi Matousec rezultati.
Treba naglasit za PC Tools Internet Security 2011, to je zapravo rezultat isti koji ima Pc Tools Firewall Free 7 radi se o istom HIPS ili Proactive modulu normalno kaj drugo.