Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.351.201
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

Može li netko ako ima arhiviran Lazarusov post o radu s Acronisom ostaviti link? tnx

15 godina
neaktivan

G DATA Internet Security 2011

3 mjeseca free

(spanjolska verzija)

ako imate zene koje gledaju spanjolske sapunice mogu vam prevesti.. {#}

Link

16 godina
neaktivan
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
GigaGirl kaže...

Može li netko ako ima arhiviran Lazarusov post o radu s Acronisom ostaviti link? tnx

Izvoli{#}

15 godina
neaktivan

I samo još jedno pitanje. {#}

Kako ne bih morala raditi sliku svježe instaliranog sustava (jer za tim stvarno nema potrebe), mogu li instalirati 7-icu u virutalcu, napraviti image toga i eventualno koristiti kao backup za osnovni disk?

16 godina
neaktivan
torrente kaže...
stealth kaže...

Dajte vi meni djeco objasnite,

osupnuti smo,nemamo objasnjenja :)

jer ovo povise mene nije objasnjenje,samo krinka za podli komentar u zagradama.

čekaj malo,zar ne komuniciraš ti preko svog glasnogovornika?

andi.cro kaže...

Zato će se pametan čovjek zaštititi sa svih strana jer nikad ne znaš sa koje strane ti opasnost prijeti a oni koji se oslanjaju na minimalističku zaštitu i na svoju pamet su kao oni ljudi koji nezaštičeni plivaju sa morskim psima i oslanjaju se na svoje znanje o njima! {#}

pretjera ga andi,ne treba podcjenjivati iskustvo,slučajno može nayebati svatko, kao onaj simpatični australijanac kojeg je na kraju probola raža i presudila mu,a prije toga se igrao sa najopasnijim zmijama otrovnicama i krokodilima

..balkan macho boy is so hot
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

I samo još jedno pitanje. {#}

Kako ne bih morala raditi sliku svježe instaliranog sustava (jer za tim stvarno nema potrebe), mogu li instalirati 7-icu u virutalcu, napraviti image toga i eventualno koristiti kao backup za osnovni disk?

Kratko. Ne!

Virtualac ima drugaciji hardware od domacina i bit ce komplikacija. Za takvo sto preporucam ti Paragon Adaptive Recovery ali (koliko vidim) ti nemas iskustvo za rad sa tim alatima i za pocetak koristi onaj Acronis kojeg spominjem.

Slika (image) koju si izradila i koju vracas uglavnom se vraca na isti hardware. Kada pokusas vratiti image sa jednog sistema na drugi bit ce komplikacija zato sto tada "zbunis" Windows HAL (Hardware Abstraction Layer) i moguce je da zavrsis sa nebotabilnim sustavm.

Doduse ako vracas na slicnu hardversku osnovu, slican chipset [Intel] i srodna grafika [nVidia] onda je moguce da sve to proradi bez problema ili u najmanju ruku uz upotrebu instalacionog CD-a od Windowsa da bi napravila repair instalacije.

Najnoviji Acronis 2011 moze konvertirati Windows .vhd (virtual hard disk) format imagea u .tib (true image backup) i obrnuto i isto tako moze vracati na razliciti hardware.

I najzad, ima brdo alata na netu koji mogu konvertirati virtualne masine (njihov format) u razliciti. Na pr. konvertiras VMWare u Virtual Box formatu ili u Virtual PC (vhd) pa na kraju upogonis Acronis 2011 i vratis virtualca na pravi sustav.

Ali, obrnuto je moguce i to radi super. Izradeni image od Acronisa mozes koristiti u virtualnoj masini

I najzad, i da sve prode bez problema onda ces svakako imati problema sa programima koji traze aktivaciju preko neta (Windows, MS Offi ce..) i naravno tvoj ce antivirus poludeti pa ces morati reinstalirati i tako to.

Vremesnki se ne isplati

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
17 godina

{#} {#} {#}

Pitanje u vezi Acronisa (kad smo vec u tome):

1.  da li se moze napravit image i kad imas dual boot?
  2.  da li je princip isti ili ne?
  3.  na sta se mora obratit paznja kod postavki (u slucaju dual boot)?

THX {#}

{#} {#} {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina
seneka kaže...

pretjera ga andi,ne treba podcjenjivati iskustvo,slučajno može nayebati svatko, kao onaj simpatični australijanac kojeg je na kraju probola raža i presudila mu,a prije toga se igrao sa najopasnijim zmijama otrovnicama i krokodilima

Naravno da ne treba "podcjenjivati iskustvo",to je vrlo bitno!

Htio sam reć da se ne treba oslanjati SAMO na iskustvo ili SAMO na neki Firewall i SAMO na neki AV i misliti da je to dovoljno ( kao što neki misle )

Ljudi nemaju znanja o opasnostima oko njih pa misle da im nikakva ili gotovo nikakva zaštita ne treba ( onaj Australac je imao puno znanja pa vidi šta mu se desilo )

U današnje vrijeme kada imamo malwarea na svakom koraku i u svakim oblicima,NEMOGUĆE je ostati čist ako se čovjek oslanja SAMO na svoje iskustvo i Firewall...pa znaš to i sam!

A onaj Australac se toliko uzbahatio da je mislio da SVE ZNA i SVE MOŽE,e pa vidjeli smo nažalost da to nije tako!

Prije ili kasnije bi mu se desilo tak nekaj od krokodila ili zmije ili xy opasne životinje!

Da ti neko ponudi za iste pare,umjesto auta sa osnovnom opremom,auto sa full opremom,ne bi li se odlučio za drugoga? Naravno da bi jer ovaj drugi ima 6 airbagova,ABS,ESP,BAS......a sve to pridonosi večoj sigurnosti osoba u njemu!

Svaki komp bi trebao imat dobar Firewall + dobar Antivirus ( to je minimum )

AMEN!!!

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 19:22 (andi.cro).
15 godina
andi.cro kaže...

Svaki komp bi trebao imat dobar Firewall + dobar HIPS  ( to je minimum )

E sada je u redu. {#}

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 19:21 (deadman).
15 godina
deadman kaže...
andi.cro kaže...

Svaki komp bi trebao imat dobar Firewall + dobar HIPS  ( to je minimum )

E sada je u redu. {#}

He,he,he...HIPS ti ide pod dodatnu opremu i ne spada u kategoriju (minimalno) {#}

Jel tako-tako je !!!
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Kratko. Ne!

Virtualac ima drugaciji hardware od domacina i bit ce komplikacija. Za takvo sto preporucam ti Paragon Adaptive Recovery ali (koliko vidim) ti nemas iskustvo za rad sa tim alatima i za pocetak koristi onaj Acronis kojeg spominjem.

Slika (image) koju si izradila i koju vracas uglavnom se vraca na isti hardware. Kada pokusas vratiti image sa jednog sistema na drugi bit ce komplikacija zato sto tada "zbunis" Windows HAL (Hardware Abstraction Layer) i moguce je da zavrsis sa nebotabilnim sustavm.

Doduse ako vracas na slicnu hardversku osnovu, slican chipset [Intel] i srodna grafika [nVidia] onda je moguce da sve to proradi bez problema ili u najmanju ruku uz upotrebu instalacionog CD-a od Windowsa da bi napravila repair instalacije.

Najnoviji Acronis 2011 moze konvertirati Windows .vhd (virtual hard disk) format imagea u .tib (true image backup) i obrnuto i isto tako moze vracati na razliciti hardware.

I najzad, ima brdo alata na netu koji mogu konvertirati virtualne masine (njihov format) u razliciti. Na pr. konvertiras VMWare u Virtual Box formatu ili u Virtual PC (vhd) pa na kraju upogonis Acronis 2011 i vratis virtualca na pravi sustav.

Ali, obrnuto je moguce i to radi super. Izradeni image od Acronisa mozes koristiti u virtualnoj masini

I najzad, i da sve prode bez problema onda ces svakako imati problema sa programima koji traze aktivaciju preko neta (Windows, MS Offi ce..) i naravno tvoj ce antivirus poludeti pa ces morati reinstalirati i tako to.

Vremesnki se ne isplati

Kratko i jasno: DA!

Ja sam nedavno istu stvar radio, ja koristim live CD Acronisa, this way, nemam licencu, a svejedno ga mogu korisiti.

Ono što trebaš napraviti je nakon backupa, odabrati Universal Restore, a ne Normal.. Možda nekad negdje postavim taj CD i napišem tutorial, kako maknuti disk iz jednog računala u drugo, a da imaju različit hardver... Do tad sami probajte...

Zapravo pročitajte ovdje.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 19:32 (Smooth Operator).
15 godina

---------ZA SVE KOJI ŽELE KUPITI JEFTINU I ODLIČNU ZAŠTITU----------

{#} Emsisoft daje dobar popust  {#}

Full protection za 150 čuna!!!

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 21:15 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Svaki komp bi trebao imat dobar Firewall + dobar Antivirus ( to je minimum )

AMEN!!!

ne treba,firewall sa hipsom je izuzetno moćna stvar,toliko paranoičan da ga je teško obuzdati,tu jednostavno antivirus nema šta tražiti
ako imaš živaca i da ti se igrati s tim

..balkan macho boy is so hot
15 godina
seneka kaže...

ne treba,firewall sa hipsom je izuzetno moćna stvar,toliko paranoičan da ga je teško obuzdati,tu jednostavno antivirus nema šta tražiti
ako imaš živaca i da ti se igrati s tim

Minimalan primjer za Win.7 :  Ugrađeni Firewall + Avira ili Panda kao AV program

Maximalano paranoičan primjer za bilo koji OS : Comodo ili Online Armor Firewall + Avira ili Panda AV + Sandboxie ili GeSWall + WOT ili ClearCloud + Chuck Norris Wallpaper{#}

PS. Ovo je sve za Free kombinacije!

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 22:55 (andi.cro).
15 godina

Emsisoft Rock's!!!

Nisam nikad kupio ni jedan program ali ovaj Emsisoft je stvarno vrijedan svake kune pa i puno više!!!

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 23:02 (andi.cro).
15 godina
andi.cro kaže...

Emsisoft Rock's!!!

Nisam nikad kupio ni jedan program ali ovaj Emsisoft je stvarno vrijedan svake kune pa i puno više!!!

MRG. {#}

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
deadman kaže...
andi.cro kaže...

Emsisoft Rock's!!!

MRG. {#}

{#} Zakaj to? {#}

"MRG is recognized as providing some of the most thorough, realistic and meaningful analysis, testing, research and assessment services in the IT security market and as the pioneer of real world scenario testing.

Our fully independent status combined with our worldwide network of associates, unique test tools, huge volume of early life threats and industry connections puts us in a unique position to provide class leading quality assurance and security assessment services.

We provide services to several organizations, ranging from security vendors & system integrators to government & financial institutions.

Our core services include:

Quality assurance and support packages for security vendors

Penetration testing / threat analysis for financial and government institutions

Design of security solutions for government and financial institutions

Quality assurance and certification for government and financial institutions

MRG has unequaled knowledge and understanding of the evolving threat landscape and its implications for governments and business. Our research labs are continually searching for and analyzing new threats as well as testing the effectiveness of the solutions offered by all the major security vendors. As a result of these ongoing activities, we are able to not only provide security assessments, but design solutions which offer the maximum security against current and future threats."

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 1:02 (andi.cro).
17 godina
neaktivan

Ima li nešto o novoj Aviri 2011?

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
17 godina

ova verzija 10 se smatra izdanjem za 2011.

evo imas vijest staru 4 dana,pa se prijavi za beta testera.

http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&threadID=125806

http://techblog.avira.com/2011/01/18/looking-for-beta-testers/en/

Balavim provokatorima,odgovorit ce moj glasnogovornik. http://www.youtube.com/watch?v=qCTc4zz-b6g
15 godina
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Kratko i jasno: DA!

Ja sam nedavno istu stvar radio, ja koristim live CD Acronisa, this way, nemam licencu, a svejedno ga mogu korisiti.

Ono što trebaš napraviti je nakon backupa, odabrati Universal Restore, a ne Normal.. Možda nekad negdje postavim taj CD i napišem tutorial, kako maknuti disk iz jednog računala u drugo, a da imaju različit hardver... Do tad sami probajte...

Zapravo pročitajte ovdje.

Ono "Kratko i jasno: NE!" je bilo za staru verziju Acronisa na kojoj nema Universal Restore. Inace uz pomoc tutorijala na netu moguce je i to kako. To je korisno kada se menja maticna ploca i to je samo privremeno resenje nakon kojeg ces svakako reinstalirati windoze

I naravno, pod ono NE sam imao u predvid iskustvo korisnika

17 godina
neaktivan

OK, na taj način sam ja promjenio čitavo hardversko okruženje, bez reinstaliranja winsa i servisa.

Kontroler RAID-a je nasumično oštećivao baze, pri čemu, ako bio želio da proradi opet baza, moram je postaviti offline/online. Odmah sam napravio image, inače se radi o HP ProLiant G4, vratio u virtulanu mašinu (ESXi, IBM hardver), i svi servisi i sve je proradilo odmah nakon reinstalacije drivera(grafičkih,mrežnih...).

Zbilja je universal restore me spasio dosta puta i kad sam mislio da će biti nemoguće. Acronis FTW!

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

1.   da li se moze napravit image i kad imas dual boot?
  2.   da li je princip isti ili ne?
  3.   na sta se mora obratit paznja kod postavki (u slucaju dual boot)?

THX {#}

1. Moze se, isto je. Backupiras particiju
  2. Princip je isti
  3. U slucaju dual boota trebas paziti na datum izrade imagea. Na pr. ako uradis dual boot nakon backupiranja sa Acronisom terbas izraditi image i obe particije zato sto ako vratis onaj stari image iz price dual boot prestaje raditi (informacija o bootanju je zapisana na C: u MBR-u) Dakle scenario za izradu imagea na dual boot sistemu:
    Prilikom izrade imagea checkiras C:\ i D:\   (pogledaj tutorijal) i dalje je sve isto. 
  4. Inace mozes izraditi image particija jednu po jednu i vracati kako ti volja ...znaci, upropastis C:\ i vratis C:\   {#}

I na kraju krajeva, ako vratis image sistemske particije i izgubis dual boot onda upogonis EasyBCD i popravis stvari

EasyBCD (rucno dodavanje)

17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

inače se radi o HP ProLiant G4, vratio u virtulanu mašinu (ESXi, IBM hardver), i svi servisi i sve je proradilo odmah nakon reinstalacije drivera(grafičkih,mrežnih...).

Zbilja je universal restore me spasio dosta puta i kad sam mislio da će biti nemoguće. Acronis FTW!

Windows nije trazio aktivaciju? Radi(lo) se o Windows Serveru?

Jesi li probao Paragon Adaptive Recovery?

@ostali (vidi se da je Smooth Operator kralj i nemu ne teba tutorijal za ovo  {#} )

(ako imate viska vremena testirajte..ali bez Acronisa)

How to move a Windows installation to different hardware 

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Windows nije trazio aktivaciju? Radi(lo) se o Windows Serveru?

Jesi li probao Paragon Adaptive Recovery?

@ostali (vidi se da je Smooth Operator kralj i nemu ne teba tutorijal za ovo {#} )

(ako imate viska vremena testirajte..ali bez Acronisa)

How to move a Windows installation to different hardware 

Svakako da jest tražilo aktivaciju, ali samo na OEM mašinama(baš u prošlu nedjelju sam imao taj slučaj, ali sam imao naljepnicu pri ruci).

Kako kod mene su OVS pretplata kod MS-a, tj, jedan ključ, ide na više računala, bez problema sam to odradio.

17 godina
Lazarus Long kaže...
djigibao kaže...

1.   da li se moze napravit image i kad imas dual boot?
  2.   da li je princip isti ili ne?
  3.   na sta se mora obratit paznja kod postavki (u slucaju dual boot)?

THX {#}

1. Moze se, isto je. Backupiras particiju
  2. Princip je isti
  3. U slucaju dual boota trebas paziti na datum izrade imagea. Na pr. ako uradis dual boot nakon backupiranja sa Acronisom terbas izraditi image i obe particije zato sto ako vratis onaj stari image iz price dual boot prestaje raditi (informacija o bootanju je zapisana na C: u MBR-u) Dakle scenario za izradu imagea na dual boot sistemu:
    Prilikom izrade imagea checkiras C:\ i D:\   (pogledaj tutorijal) i dalje je sve isto. 
  4. Inace mozes izraditi image particija jednu po jednu i vracati kako ti volja ...znaci, upropastis C:\ i vratis C:\  {#}

I na kraju krajeva, ako vratis image sistemske particije i izgubis dual boot onda upogonis EasyBCD i popravis stvari

EasyBCD (rucno dodavanje)

Npr.

Imam C: win7, D:XP

Idem radit backup image i stavim da mi napravi image C i D?

Da li trebam stavi u opcijama i MBR?

Kad radim restore da li moram vratit oba dva odjedanput ili mogu samo jedan (npr. restore samo D: XP)?...i da li moram stavit restore MBR?

THX

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pitanje u vezi Outpost Sec. Suite 7 FREE

Sta bi trebalo dodatno namjestit za bolju zastitu? (Firewall, Antivirus...)

THX {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 15:50 (djigibao).
17 godina

Evo dva "usluzna" programa (pogotovo prvi):

01.Kaspersky Rescue Disk 10.0.23.29 data 2011/01/23
Homepage - http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk
Size: 197 MB
Download Kaspersky Rescue Disk
Download Utility to record Kaspersky Rescue Disk 10 to USB devices

02.Dr.Web CureIt 6.00.5.08310 [2011-01-23]
Homepage - http://www.freedrweb.com
Size: 52.6 MB
Download

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Npr.

Imam C: win7, D:XP

Idem radit backup image i stavim da mi napravi image C i D?

Da li trebam stavi u opcijama i MBR?

Kad radim restore da li moram vratit oba dva odjedanput ili mogu samo jedan (npr. restore samo D: XP)?...i da li moram stavit restore MBR?

Mozes checkirati i obe particije ali ja bih uradio sledece. Napravio bih image C:\ particije i nakon toga D: (sa XP-om) u dual boot slucaju bitnije je uraditi image C particije (nositelja informacije o dual bootu)

MBR and Track 0 backupiras jednom i toliko. To se koristi (ovo je samo primjer) na sveze particioniranim sustavom kada se zelis osigurati od MBR virusa (TDL Rootkit na pr.) i vracas ako nesto pode po zlu.

17 godina
djigibao kaže...

Pitanje u vezi Outpost Sec. Suite 7 FREE

Sta bi trebalo dodatno namjestit za bolju zastitu? (Firewall, Antivirus...)

THX {#}

Nemaš kaj namještat baš, Antivirus u tom programu ne valja a Firewall je okrljašten i to debelo deinstaliraj i zaboravi to je najbolje opcija.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

Stavio sam ga malo za probu-test, nema veze sto nije bas nesto.
Moram priznat da nije nesto tezak po sustav (slika: upaljen firefox i utorrent) i da je za n00bove prva liga.

Cini mi se da ga je neko vec testirao ovdje pa ako moze samo napisat sta je dodatno podesavao.
Ja sam vecinu toga sa "normal" prebacio u "high" ili sl.

THX

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 16:58 (djigibao).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice