Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 13.635.842
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
andi.cro kaže...

PANDA ( vrlo jednostavna,lagana za sistem,Cloud sistem detekcije virusa-potrebna internet veza,najbolja detekcija od svih free AV programa ) 

kad se uključe hrpa lažno pozitivnih koje ima panda,a to su napravili,stvari izgledaju malo drugačije
usput testirana je panda pro,a i free verzija koliko znam ima neku osnovnu zaštitu izvan mreže,za razliku od clama/immuneta

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 15:06 (seneka).
17 godina
protjeran

Nije crack majke mi..xD

Ne za ozbiljno neam rječi, ti kažem našo 15 prijetnji a nikamo ne idem na netu, poslije quick scana kad sam vidio zaraženo računalo

ajd ok cookies anyways išo ja full skeniram

i ti kažem našao neki hack tool (ono opisu prijetnje 4/5 severity dakle opasno kao..:P) i jedan adware isto u Full Scan

Prije toga mjesec dana AVG free 2011 novi ništa, svaki dan updateam i Full Scan

Onda imam još 255 dana na BitD 2009 i to isto Full Scan ništa..

Išao gledat u Documents/Downloads mapu na kompu i našao sjetio se kako je netko ovdje baš pisao o tome Webroot SS i ja ga sad instalirao

Kažem licenca valjana do 2033.:D

Ajd ostajem na ovome sigurno pa javim još nakon dva tjedna rezultate. Možda malo prošvrljam i ilegalnim stranicana za promjenu da se izložim riziku

pod cijenu testiranja SW-a

sell the kids for food-weather changes moods
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 15:13 (stoncin3).
17 godina
siketa kaže...
djigibao kaže...

@siketa

Svaka slicnost sa stvarnim osobama je slucajna {#}

{#}

Da ih nisu zabunom razdvojili u rodilištu?

Zgodno za pogledati......http://download.cnet.com/2701-2023_4-6-1.html?tag=page;page

AVG Link Scaner ja ne bi nikad stavil u pozeljnu kombinaciju, em trosi dost resursa i moras ga instalirat ko neki Antivirus koji stalno radi. Skoro je velicine ko Malwarebytes i na kraju kog ce on jarca pokraj WOT, pa zna se ko znatno je bolja opcija bez ikakve dileme.{#}{#}

15 godina
protjeran
fight kaže...
fight kaže...

pa iskreno dobro receno! ali to nije to zanima me nesto vise, recimo odem u pc serviser odnesm racunalo na poravak i kazem majstoru da mi stavi dobar

antivirus program,a on meni nato nema nista bolje od avire, a ja ga pitam u vezi noda 32 i kasperskok , a on meni

na to svakako da su bolji nod 32 i kasperski ali se placaju pa ih nemam, i zato koristimo aviru i ove besplatne antiviruse ali su

svakako bolji nod32 i kasperski pa mi sad nesto recite o ovom?{#}

to ti znači da odeš u neku računalnu trgovinu (ili kupiš preko neta), kupiš nod32 (očito ove novije verzije više nisu toliko dobre kao prije par godina i ne zaslužuju preporuku), ili kaspersky, doneseš ga serviseru i kažeš da ti umjesto avire free instalira ovaj AV koji si kupio.

nakon godinu dana odeš opet u trgovinu i tražiš produženje licence. ovo će te ispasti jeftinije nego prve godine kad si ga kupio, ako imaju tu opciju. naravno, ako nisi zadovoljan tim sigurnosnim programom, onda kupiš neki drugi...ili instaliraš aviru free :D

avira free je dovoljno dobra, te ju možeš bez problema ostaviti kao zaštitu. inače je avira pro (plaćena verzija avire) jedan od najboljih antivirusa današnjice, a free verzija ima isti osnovni modul zaštite i puno je bolje rješenje nego veliki broj plaćenih rješenja i u samom vrhu besplatnih rješenja.

preporuka je instalirati besplatno rješenje, ili kupiti, nikako ne nelegalne verzije plaćenih programa instalirati.

još jednom kažem, dovoljna je besplatna zaštita, ali ako iz bilo kojeg razloga nemaš povjerenja u besplatna rješenja, kupi neko od sljedećih rješenja:

CIS pro - provedena je anketa tu na forumu i najviše članova je reklo da bi koristilo upravo ovu zaštitu kad bi bila besplatna. to i zaslužuje, jer najbolje od svih štiti računalo od zaraze, što pokazuju testovi diljem interneta, kojih je svaki dan sve više, što službenih, što neslužbenih. nedostatak je što bi mogao biti problem za neiskusne korisnike kod besplatne verzije koja nema stručnu podršku. vidim da nisi iskusan korisnik, a ovo ovo rješenje je JEDINSTVENO na tržištu, jer ne moraš znati apsolutno ništa o zaštiti računala, samo trebaš instalirati ovaj produkt i upisati aktivacijski broj koji dobiješ kupovinom, a dalje ako ti bilo što nije jasno javiš se stručnjacima koji stoje iza ovog sigurnosnog paketa i oni će riješiti probleme umjesto tebe (što znači da nećeš morati ići kod servisera, gubiti vrijeme, plaćati mu više nego vrijedi bilo koji program, itd. već to rade godinu dana ljudi iz comoda preko interneta). dakle, ako ti CIS izbaci neku poruku i ti ne znaš kako odgovoriti, pozoveš preko programa stručnjake i oni se pozabave problemom. pogledaj u ovom videu kako to funkcionira.

NIS - odličan internet security. ne koristim ga, ali nisam čuo nešto loše o njemu. brz, dobro štiti, lagan za upotrebu...LazarusLong će ti reći treba li nešto dodatno podesiti za lakše korištenje ako se odlučiš na njega.

KIS - godinama jedan od najboljih sigurnosnih programa

Avira Premium + neki firewall - već sam gore napisao sve o aviri. za razliku od kasperskoga i nortona, ne bih uzimao avira internet security, jer po svemu sudeći u paket nije uključen previše kvalitetan firewall, ali je zato antivirus u vrhu.

Bitdefender - ne znam kakav je firewall u njihovom internet securityju, ali je antivirus odličan. tako da možeš kupiti AV i dodaš mu neki besplatni firewall (ima puno kvalitetnih besplatnih firewalla na tržištu), isto kao kod avire

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 16:57 (RaNzO).
17 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

@fight

Ako se vec odlucis da placas onda nek bude Norton, Kaspersky, BitDefender ili Avira+

Bilo sto da odaberes neces pogresiti. Na pr. super kombinacija bi bila BitDefender* + WOT + Sandboxie

Prosto i laicki prevedeno...WOT koristimo da bi bili predupredeni a ponekad i blokirani (ovisi o stelanju) kada namjerno ili nenamjerno idemo posjetiti zlocudne strane , Sandboxie koristimo da bi izolirali (virtualizirali) neki program..najcesce web browser. Ako se nesto provuce antivirusu ili WOT-u ostane u virtualnom prostoru koji se (prostor) brise nakon gasenja programa...u ovom slucaju browser.

Ja koristim bas takvu kombinaciju sa razlikom sto ja koristim Norton Internet Security 2011 + WOT + Sandboxie. Nortona sam stelao polu automatski ....ostavio sam da me pita za pristup internetu kada se neki program zeli povezati na net a antivirusnu komponentu sam ostavio na default.

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
15 godina
RaNzO kaže...
fight kaže...
fight kaže...

pa iskreno dobro receno! ali to nije to zanima me nesto vise, recimo odem u pc serviser odnesm racunalo na poravak i kazem majstoru da mi stavi dobar

antivirus program,a on meni nato nema nista bolje od avire, a ja ga pitam u vezi noda 32 i kasperskok , a on meni

na to svakako da su bolji nod 32 i kasperski ali se placaju pa ih nemam, i zato koristimo aviru i ove besplatne antiviruse ali su

svakako bolji nod32 i kasperski pa mi sad nesto recite o ovom?{#}

to ti znači da odeš u neku računalnu trgovinu (ili kupiš preko neta), kupiš nod32 (očito ove novije verzije više nisu toliko dobre kao prije par godina i ne zaslužuju preporuku), ili kaspersky, doneseš ga serviseru i kažeš da ti umjesto avire free instalira ovaj AV koji si kupio.

nakon godinu dana odeš opet u trgovinu i tražiš produženje licence. ovo će te ispasti jeftinije nego prve godine kad si ga kupio, ako imaju tu opciju. naravno, ako nisi zadovoljan tim sigurnosnim programom, onda kupiš neki drugi...ili instaliraš aviru free :D

avira free je dovoljno dobra, te ju možeš bez problema ostaviti kao zaštitu. inače je avira pro (plaćena verzija avire) jedan od najboljih antivirusa današnjice, a free verzija ima isti osnovni modul zaštite i puno je bolje rješenje nego veliki broj plaćenih rješenja i u samom vrhu besplatnih rješenja.

preporuka je instalirati besplatno rješenje, ili kupiti, nikako ne nelegalne verzije plaćenih programa instalirati.

još jednom kažem, dovoljna je besplatna zaštita, ali ako iz bilo kojeg razloga nemaš povjerenja u besplatna rješenja, kupi neko od sljedećih rješenja:

CIS pro - provedena je anketa tu na forumu i najviše članova je reklo da bi koristilo upravo ovu zaštitu kad bi bila besplatna. to i zaslužuje, jer najbolje od svih štiti računalo od zaraze, što pokazuju testovi diljem interneta, kojih je svaki dan sve više, što službenih, što neslužbenih. nedostatak je što bi mogao biti problem za neiskusne korisnike kod besplatne verzije koja nema stručnu podršku. vidim da nisi iskusan korisnik, a ovo ovo rješenje je JEDINSTVENO na tržištu, jer ne moraš znati apsolutno ništa o zaštiti računala, samo trebaš instalirati ovaj produkt i upisati aktivacijski broj koji dobiješ kupovinom, a dalje ako ti bilo što nije jasno javiš se stručnjacima koji stoje iza ovog sigurnosnog paketa i oni će riješiti probleme umjesto tebe (što znači da nećeš morati ići kod servisera, gubiti vrijeme, plaćati mu više nego vrijedi bilo koji program, itd. već to rade godinu dana ljudi iz comoda preko interneta). dakle, ako ti CIS izbaci neku poruku i ti ne znaš kako odgovoriti, pozoveš preko programa stručnjake i oni se pozabave problemom. pogledaj u ovom videu kako to funkcionira.

NIS - odličan internet security. ne koristim ga, ali nisam čuo nešto loše o njemu. brz, dobro štiti, lagan za upotrebu...LazarusLong će ti reći treba li nešto dodatno podesiti za lakše korištenje ako se odlučiš na njega.

KIS - godinama jedan od najboljih sigurnosnih programa

Avira Premium + neki firewall - već sam gore napisao sve o aviri. za razliku od kasperskoga i nortona, ne bih uzimao avira internet security, jer po svemu sudeći u paket nije uključen previše kvalitetan firewall, ali je zato antivirus u vrhu.

Bitdefender - ne znam kakav je firewall u njihovom internet securityju, ali je antivirus odličan. tako da možeš kupiti AV i dodaš mu neki besplatni firewall (ima puno kvalitetnih besplatnih firewalla na tržištu), isto kao kod avire

okej prijatelju ovo je sad puno bolje i sve je uredu, ali recimo nema ono neki antivirus da je naj naj, jer ovdje vidim u ovoj temi da vecinom svi koriste nesto drugo ili neki drugi anti program jer u biti s ovim svim rjesenjima nisam

zadovoljan jer zelio bih vise znat, i premda su mi svi govorili jedno vrjeme da su avg,avast,avira nisu dobri i jos neki a drugi mi govore da su dobri pa cak i od onih boljih tako ,premda i koristim aviru i vot,

ali sto se tice antivirus programa mislim da je to samo onda vaga, izmedu njih jer u biti nema bolji od boljega, koliko vidim stavi sto imas i dok radi radi,a dali sam iskusan mislim da tu nemas sto bit iskusan, jer da bih znao koji je najbolji

antivirus jednostavno ih moras imat sve istestirat jedan po jedan pa tek onda mozes znat koji je naj bolji, ali koliko vidim nema pravila i to je to,{#}

15 godina
neaktivan

jel bi  mi netko mogao preporuciti dobar firewall...imam mbamb+sas+avast.?..

15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Comodo Firewall ili online armor.

15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
Tommy_123 kaže...

koji je bolji po tebi jel ja baš nemam iskustva u tome..?!?!

15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...
mario1990 kaže...
Tommy_123 kaže...

Meni je bolji i (koristim ga) comodov firewall isto tako ne znaci da online armor nevalja oba dva su vrhunska.

comodo malo gnjavi previse ako ti to ne smeta stavi ga. ako ti se neda zaebavati s tim stavi online armor.

17 godina
Tommy_123 kaže...
mario1990 kaže...
Tommy_123 kaže...

Jesi ti uopce koristil nekakav poseban Firewall onaj od Windowsa ne racunamo normalno.{#}

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Tommy_123 kaže...
mario1990 kaže...
Tommy_123 kaže...

Jesi ti uopce koristil nekakav poseban Firewall onaj od Windowsa ne racunamo normalno.{#}

ne nekoristim..imam pitanje,dobio sam opciju dali oču instalirati  comodo firewall i geekbuddy...????...jel treba ovaj geekbuddy?

15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...
rambox kaže...
Tommy_123 kaže...
mario1990 kaže...
Tommy_123 kaže...

ne nekoristim..imam pitanje,dobio sam opciju dali oču instalirati  comodo firewall i geekbuddy...????...jel treba ovaj geekbuddy?

Nije obavezan ali mozes instalirati mozda ti zatreba.

15 godina
neaktivan

sada???

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 18:34 (Tommy_123).
17 godina
Tommy_123 kaže...
rambox kaže...

Ak nisi nikad koristil neki poseban Firewall, onda na Comodo zaboravi pa i na Online Armor Firewall Free isto tak. Tebi je najbolje rješenje PC Tools Firewall 7, on nije težak za koristit uglavnom i za prosjecnog  korisnika kaj je bitno itekak usput dole na linku je kraci video kak to izgleda u praksi kod Pc Tools Firewall. Nakon instalacije kad izbaci prozor izaberi Trusted Network, a posle u podesenjima po Filtering prebaci klizac na Medium za sad. To je bolja opcija za obicnog korisnika dok se malo ne navikne, inace po defoltu je na HIGH a tak je i najbolje no to može bit malo prezahtjevno za nekog neiskusnog pa dok se ne uhoda nek bude na Medium.{#}

http://www.pctools.com/firewall/download/?src=lp_fw

http://tinypic.com/m/dw9hys/2

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 18:41 (rambox).
15 godina
protjeran
fight kaže...

okej prijatelju ovo je sad puno bolje i sve je uredu, ali recimo nema ono neki antivirus da je naj naj, jer ovdje vidim u ovoj temi da vecinom svi koriste nesto drugo ili neki drugi anti program jer u biti s ovim svim rjesenjima nisam

zadovoljan jer zelio bih vise znat, i premda su mi svi govorili jedno vrjeme da su avg,avast,avira nisu dobri i jos neki a drugi mi govore da su dobri pa cak i od onih boljih tako ,premda i koristim aviru i vot,

ali sto se tice antivirus programa mislim da je to samo onda vaga, izmedu njih jer u biti nema bolji od boljega, koliko vidim stavi sto imas i dok radi radi,a dali sam iskusan mislim da tu nemas sto bit iskusan, jer da bih znao koji je najbolji

antivirus jednostavno ih moras imat sve istestirat jedan po jedan pa tek onda mozes znat koji je naj bolji, ali koliko vidim nema pravila i to je to,{#}

ne zna se koji je najbolji AV jer se to svako malo mijenja, ali se zna koje sigurnosno rješenje najbolje štiti od zaraze.

test 1

test 2 - CIS vs NIS - CIS je zaustavio 100% malvera, tj. računalo nije zaraženo, a računalo s nortonom je zaraženo s nekoliko infekcija. oni neki fileovi koji su ostali iza CIS-a su neaktivni fileovi, koji ti ništa ne mogu.

zanimljiv video

uglavnom, avira ti je dovoljno dobra, samo instaliraj neki FW tipa comodo, outpost, pc tools, zone alarm...

P.S.

ovo kažu na CNET-u za CIS:

While the AV is good, the firewall is better, and thankfully users can choose to install each component separately. It's eradicated most of its resource-hogging ways and gives users what they want: a flexible yet simple firewall that's great for beginners but also provides a smorgasbord of information and plenty of options for advanced users.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 19:09 (RaNzO).
15 godina
siketa kaže...

Morate priznat da mu je smajlić nenadhebiv......{#}

Koji lik {#} , pravi mafijozo {#}.

Jel tako-tako je !!!
17 godina
neaktivan

pitanje za @RaNzO

možeš li mi reći prijevod pojma "executable remain " ?

gledam ovaj test i vidim da je comodo ukupno otkrio, blokirao i očistio 53,33 % malwarea , dok je norton 80%..po postocima ispada da je norton tu nešto bolji, pa me zanima na koji način se određuje koji paket je uspješnji ?

15 godina
seneka kaže...

kad se uključe hrpa lažno pozitivnih koje ima panda,a to su napravili,stvari izgledaju malo drugačije
usput testirana je panda pro,a i free verzija koliko znam ima neku osnovnu zaštitu izvan mreže,za razliku od clama/immuneta

Avira vs.Panda

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 20:27 (andi.cro).
16 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Outpost Firewall ( također vrlo dobar Firewall koji je malo jednostavniji nego Comodo ali bez Sandboxa i HIPS-a )

Molim te može link koji dokazuje ovu tvrdnju? 

...
14 godina
protjeran

hvala svima na odgovorima puno ste mi pomogli instalirao sam aviru, PC Tools Firewall plus, MBAM te  Wot. mislim se još da li da stavim clamAV? imam još jedno pitanje vezano uz firewall. dali da stavim security permission na high il medium, te firewall mode allow all ili block (te da li trebam  jos sto mijenjati u opcijama). hvala

15 godina
kingmedo kaže...
andi.cro kaže...

Outpost Firewall ( također vrlo dobar Firewall koji je malo jednostavniji nego Comodo ali bez Sandboxa i HIPS-a )

Molim te može link koji dokazuje ovu tvrdnju? 

Može,ali moram priznat da sam pogriješio u vezi HIPS-a,ipak ga ima ali se ne zove HIPS već "Host protection"{#}.

LINK

Jel tako-tako je !!!
16 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Može,ali moram priznat da sam pogriješio u vezi HIPS-a,ipak ga ima ali se ne zove HIPS već "Host protection"{#}.

LINK

Čemu onda uopće taj link? Molim te kada pišeš bilo kakve tutorijale sve bi trebalo biti lijepo argumentirano ili barem lijepo objašnjeno što-zašto-kako.

I kako bi uopće postizao tako dobre rezultate na matousecu? Eto primjer i Comodo leak test.

Bez potpunog HIPS-a teško ćeš dostići takav rezultat.

I stvarno rijetko koja sigurnosna tvrtka modul HIPS zaštite naziva baš "HIPS".

BTW. čudim se kako nitko od dežurnih (siketa, seneka??) nije primjetio tu banalnu pogrešku.

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 22:47 (kingmedo).
17 godina
deepblue kaže...

hvala svima na odgovorima puno ste mi pomogli instalirao sam aviru, PC Tools Firewall plus, MBAM te  Wot. mislim se još da li da stavim clamAV? imam još jedno pitanje vezano uz firewall. dali da stavim security permission na high il medium, te firewall mode allow all ili block (te da li trebam  jos sto mijenjati u opcijama). hvala

Pc Tools Firewall ostavi kak je po Defoltu, ne diraj ništa jer nemas kaj podešavat posebno a CLAM AV je uz Aviru totalno nepotreban.{#} Da možeš ak hoceš podic na Medium onaj klizac, ne stavljaj niti Allow All niti Block All vec kak je po defoltu ASK i to je to.{#}

17 godina
neaktivan

Hitman Pro Giveaway

Imaju samo 10 poklona. Mozete ga dobiti ako nesto prokomentirate

Skrto ali ipak postoji mogucnost. Drzimo palceve (:

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
16 godina
Lazarus Long kaže...

Hitman Pro Giveaway

evo komentirao, nadam se dobitku

edit: Ti se zoveš Zvonko?

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 21:48 (mind_challenge).
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
seneka kaže...

Avira vs.Panda

ajmo ipak vjerovati testiranju na av-comparatives-u,recentnije testiranje i uglednija stranica

17 godina
mind_challenge kaže...
Lazarus Long kaže...

Hitman Pro Giveaway

evo komentirao, nadam se dobitku

edit: Ti se zoveš Zvonko?

Uh kolko vidim malo fali da se ljudi ne potuku oko licence.{#}{#}

17 godina
neaktivan