Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.307.178
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

ne čuva njega clamav nego wot,kao i moj,i svačiji koji ga ima instaliranog..

kad ćeš više naić na eksploit pa da prestaneš s tom mantrom... {#}

kad na jednom računalu od njih desetak  na koji sam ga stavio nađem jedan jedini malware

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

kad na jednom računalu od njih desetak  na koji sam ga stavio nađem jedan jedini malware

kad znamo da malware čistiš jedino MBAMom i SASom nećeš ga ni naći {#}

rather sniffin glue instead of private networks
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 16:46 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

kad znamo da malware čistiš jedino MBAMom i SASom nećeš ih ni naći {#}

sas ne koristim,ljubomoran si jer znaš da je to istina,priznaj bar,budi velik{#}
dodatno skeniram one na kojima se koristi torrent i rade gluposti

edit:u stvari sas imam na sticku,pa kad očistim komp ,ne stavljam ga niti više pokrećem,jednostavno nema potrebe
       firefox kao zadani pretraživač,wot na njega i priča je gotova
       eventualno panični glas u slušalici : "ne radi mi wot" !!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 16:59 (seneka).
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

sas ne koristim,ljubomoran si jer znaš da je to istina,priznaj bar,budi velik{#}

ne vjerujem, oću slike hitmana sa svih deset mašina, da vidimo koliko su čiste {#}{#}

rather sniffin glue instead of private networks
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

ne vjerujem, oću slike hitmana sa svih deset mašina, da vidimo koliko su čiste {#}{#}

to je gnjavaža,ali svaki malware ću uredno prijaviti urbi et orbi..

16 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

dobar dan :)

evo imam i ja nekoliko pitanja u vezi AV

pročitala sam desetak stranica ovog topica i nisam ništa pametnija od toga, nemojte mi zamjeriti, zaista nemam vremena čitati svih 205 stranica. zato se nadam da bi mi mogli savjetovati nešto...

namjeravam kupiti software (primjetila sam da neke tvrtke daju 50% popusta studentima, pa da iskoristim to dok još mogu {#} )

guglam već 2 sata "best antivirus software" i na svakom popisu nađem različit AV prvi na listi. i to me je zbilja fascinatno!

dakle, kompovi se koriste za neke osnovne stvari - internet, torrenti, ms office, gledanje filmova, slušanje mjuze, frecell, hommv, autocad... (neznam dali je bitno ali imam 2 kompa - prvi desktop sa xp-om, i laptop sa 7micom )

htjela bih nešto čisto da mi se ne uvaljuju kojekavi trojanci i slične gluposti, što mi ne zauzme previše resursa, ne blokira mi pola stvari koje koristim i ne pita me za svako otvaranje (što sam vidjela da kaspersky radi i iritantno mi je)

dosad sam koristila besplatni avg (nije se baš prsolavimo) i još neke jako davno, sad koristim avast  (okej mi je, ali neznam dali je dovoljno dobar jer mi se čini da nekad malo zažmiri....) i kombinaciji sa spybotom.

ps: dobrodošli su i besplatnih programa, samo da se međusobno ne šoraju ako ih je više..

svi prijedlozi su dobrodošli!   unaprijed hvala {#}

There's no place like 127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 15:44 (borovnica).
17 godina
neaktivan

Prije nego sto nadjes najbolji av uradi image diska jer to ti je najsigurniji nacin da ces imati funkcionalan sistem u roku pola sata max u stanju kakvom je sada.

:)
16 godina

Ostani na avastu... Ako već hoćeš kupit komercijalni AV uzmi bitdefender , meni je on jako dobar.

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
17 godina

@borovnica

skontali smo da se moze viseslojno zastiti.

jedan od slojeva je zastita browsera.

sto koristis?

firefox? opera? chrome?  nedao bog ie?

za pocetak moras imati wot

zatim jos jedan slojic zastite protiv keylogera,jer steta da  cura izgubi accove gmaila,msn ili fejsa.

sada neka drugi nastave.

osobno mislim da bi ti dobrodosao onaj poklanjani bitdefender av i zavezi ga tu.

to je sve aktivna zastita, te pored nje mbam skener.

ako se ne kontas u gore spomenuti backup,pitaj covjeka neka ti nesto predlozi i objasni kako se radi image sistema.

Say comodo again. Say comodo again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say comodo one more goddamn time!
15 godina
neaktivan
borovnica kaže...

pročitala sam desetak stranica ovog topica i nisam ništa pametnija od toga, nemojte mi zamjeriti, zaista nemam vremena čitati svih 205 stranica. zato se nadam da bi mi mogli savjetovati nešto...

namjeravam kupiti software (primjetila sam da neke tvrtke daju 50% popusta studentima, pa da iskoristim to dok još mogu {#} )

guglam već 2 sata "best antivirus software" i na svakom popisu nađem različit AV prvi na listi. i to me je zbilja fascinatno!

dakle, kompovi se koriste za neke osnovne stvari - internet, torrenti, ms office, gledanje filmova, slušanje mjuze, frecell, hommv, autocad... (neznam dali je bitno ali imam 2 kompa - prvi desktop sa xp-om, i laptop sa 7micom )

htjela bih nešto čisto da mi se ne uvaljuju kojekavi trojanci i slične gluposti, što mi ne zauzme previše resursa, ne blokira mi pola stvari koje koristim i ne pita me za svako otvaranje (što sam vidjela da kaspersky radi i iritantno mi je)

dosad sam koristila besplatni avg (nije se baš prsolavimo) i još neke jako davno, sad koristim avast  (okej mi je, ali neznam dali je dovoljno dobar jer mi se čini da nekad malo zažmiri....) i kombinaciji sa spybotom.

ps: dobrodošli su i besplatnih programa, samo da se međusobno ne šoraju ako ih je više..

Avast ti je dovoljan + Wot na browser povremeno skeniras sa Mbam i sas i nema problema.. {#}

a sto se tice kupovine moje misljenje je da je norton dobro rjesenje.

16 godina
odjavljen
borovnica kaže...

Za početak, spybot ti ne treba niti najmanje.

Avira ili Avas+WOT i to je to, za kompleksniju zaštitu prouči ovo (dosadan sam, ali da nisam bezveze pisao).

Posjeti cert.hr

...
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

nedao bog ie?

za pocetak moras imati wot

BTW

IE ispade da je najsigurniji browser sto se tice propusta (prema zadnjim istrazivanjima ima daleko manje propusta od FF, Chorome i Safarija...jedino je Opera bila najbolja sa nula propusta)

WOT obavezno, masovno i bez prigovora :)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina

to mozda vazi za ie koji apdejtas svakog utorka sa novim hotfixom.

Say comodo again. Say comodo again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say comodo one more goddamn time!
17 godina
neaktivan

Pojma nemam. IE ionako palim kada moram (zbog neke strane koja se nece prikazati u Operi)

ali ovi na Neowinu kazu da...

Internet Explorer more secure than Chrome and Firefox 

isto i na ghacks-u

Internet Explorer is THE MOST Secure Web Browser… Who’d Have Thought That! 

A variety of vulnerability types – including buffer-overflow and cross-site scripting vulnerabilities – impacted these applications. Some exploits of vulnerabilities could allow attacks to compromise the user’s desktop entirely and perhaps pose a risk for the entire organization. A list like the annual ‘Dirty Dozen’ highlights trends and the need to make sure software is kept updated.

17 godina
borovnica kaže...

{#}dobar dan :)

svi prijedlozi su dobrodošli!   unaprijed hvala 

Ubuduce kad nekaj tražis ovo dole ti je najbolje mjesto obavezno cavlom pribiti u Bokmarks.{#} Ne trebas vise nikud lutat prek Googla ak znaš engleski, tu su svi najbolji besplatni programi po raznim kategorijama i nema frke.{#}

http://www.techsupportalert.com/content/probably-best-free-security-list-world.htm

http://www.techsupportalert.com/tracker

15 godina
neaktivan

a nije li kombinacija comodo av+wot i povremeno sa mbam, sas-om, nego avast ili avira ?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
17 godina

zena je napisala i podcrtala da zeli kupiti av.

nije napisala "idu li u povrat boce od ulja i deterdjenata".

16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

a nije li kombinacija comodo av+wot i povremeno sa mbam, sas-om, nego avast ili avira ?

zašto?pa avira ima najbolju detekciju,bolju i od comoda i avasta

15 godina
protjeran
borovnica kaže...

to što imaš 2 kompa znači da trebaš 2 licence, ako ćeš kupovati.

kaspersky (i svaki ostali AV) se može podesiti da te ne pita puno, ali to nije najbolje rješenje. upravo je kaspersky jedan od boljih.

ako ne želiš da te puno pita, tada su preporuke od kupovnih norton, avira i kaspersky (uz mala podešenja), a od besplatnih avira, avast, mse (ovim redoslijedom).

eset na svoje proizvode daje popust studentima, ne znam ima li još koji...

besplatna rješenja su dovoljno kvalitetna i za kućnu upotrebu nema potrebe kupovanja, osim ako baš ne vjeruješ besplatnima i imaš viška love.

moja preporuka bi bila comodo internet security (ako si sposobna za raditi u auto cadu, onda možeš i na 3 pitanja mjesečno antivirusu odgovoriti) na default postavkama. nećeš imati skoro nikakvih obavjesti, a bit ćeš zaštićena bolje nego s bilo kojim kupovnim.

17 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

moja preporuka bi bila comodo internet security (ako si sposobna za raditi u auto cadu, onda možeš i na 3 pitanja mjesečno antivirusu odgovoriti) na default postavkama. nećeš imati skoro nikakvih obavjesti, a bit ćeš zaštićena bolje nego s bilo kojim kupovnim.

(valjda ovo cita i torrente)

AutoCad+njegovi driveri+stampaci+Comodo HIPS = Brutala {#}

@mailna

Idi fini lijepo kupi Norton Internet Security 2011, Kaspersky IS 2011 ili BitDefendera 2011....svejedno. Sto se tice Nortona cijene su izrazene za zastitu za jednu godinu a licenca vrijedi za 3 PC-a.

@RaNzO

Mozda je sposobna i moze odgovarati na CIS predizvike ali moras (moram/moramo) shvatiti da svatko nema niti volje niti zeli da se hrva sa HIPS-om i njegovim musicama. Ljudi zele da to nesto radi u pozadini bez napadnosti prozora koji skakucu.

17 godina
neaktivan

Ne moze on shvatiti da nije svakome smisao zivota boriti se sa av softwareom.

17 godina
neaktivan

Pa dobro... ja i ti ne mozemo shvatiti entuzijazam mladijih od nas sto se tice hvatanja u kostac sa ovakvim stvarima.

Meni je lakse nadmudrivati se sa HIPS-om nego sa mojom zenom ;)

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Pa dobro... ja i ti ne mozemo shvatiti entuzijazam mladijih od nas sto se tice hvatanja u kostac sa ovakvim stvarima.

Meni je lakse nadmudrivati se sa HIPS-om nego sa mojom zenom ;)

Hahhahahhahaha

E meni nije ;)

Mada hips mozes deinstalirati dok zenu malo teze ;)

16 godina
neaktivan

Kao što sma rekao koristim CIS i tvrdim d aje najbolji od bilo kojeg plaćenog programa. Tko mi dokaže suprotno platim mu licencu za bilo koji plaćeni program. Nego nw kužim na koji naćin kupiti Norton Internet security jer na njihovoj stranici ne postoji prilikom plaćanja karticom Hrvatska pa ne kužim koju zemlju navesti. Treba mi za jednog frenda, ja se od Cisa ne mičem.

Stjepan
17 godina

kupis na amazonu download verziju i to tri licence za smijesnih 37$.

naravno,btw zamijenis i sebi "najbolji" is na svijetu sa jednom licencom i jos ti ostane treca.

to ti je najbolje dokazivanje.

15 godina
neaktivan
stjepanzg kaže...

Kao što sma rekao koristim CIS i tvrdim d aje najbolji od bilo kojeg plaćenog programa. Tko mi dokaže suprotno platim mu licencu za bilo koji plaćeni program. Nego nw kužim na koji naćin kupiti Norton Internet security jer na njihovoj stranici ne postoji prilikom plaćanja karticom Hrvatska pa ne kužim koju zemlju navesti. Treba mi za jednog frenda, ja se od Cisa ne mičem.

super, možeš meni kupiti licencu onog što ja odaberem za kupnju, midslim,obzirom da sam se prvi javio. jer svašta si ti tu nadrobio. i kad kažeš najbolji, onda lijeo reci, da te svi mi razumijemo po čemu je to najbolji, u detekciji možda? joj, joj, joj........je sve što ti imam reći.

nego, može neko pojasniti što u principu znači wogt u advice modu. odnosno, što gospon wot glumi iliti ga želi reći kada kaže da neka stranica ima bad reputation. da je puna viusa, malverčiće. čega????

hm, ima dosta stranica na kojima se on javi, gdje je od onioh četiri stvari jedna zacrvenjena a druge zelene, u blocking modu ti neće dati na stranici, no, ono što mene zanima gdje je granica tgo malog alatića.

i kad malo dulje razmišljam o njemu, po čemu je on tako poseban, odnsono uzdignut do nebesa..... pa eto, da malo zakuhamo.

16 godina
neaktivan

@borovnica

s nestrpljenjem isčekujemo da nam priopćiš na koji si se av odlučila ;)

A dok čekamo, evo onog bitdefender safego, šta sam rekao da ću ga malo pratit na fejsu.

Koliko sam ja to shvatio on skenira valjda sve linkove pa i neke postove i objave na zidovima

vaših prijatelja i onih koji vam to nisu al su na neki način povezani sa vama, tipa ako netko objavljuje

na zidovima vaših prijatelja i grupa u kojima ste članovi.

E sad problem je u tome šta vam on kaže da je nešto skenirao, a vi nemate pojma ni gdje, ni šta, ni od koga,

stavi vam samo sliku tog nekoga i nečega pa vi pogađajte ko je to(ako npr. ima hello kitty sliku profila)  i gdje se to nalazi šta je skenirao,

ništa ne blokira samo vas obavijesti i daje vam mogućnost da upozorite toga dotičnog na potencijalnu opasnost(naglašavam: vi nemate

pojma o kome se radi, o čemu se radi i gdje se to nalazi).

Malo sam prokopao pa shvatio da se radi o jednoj curi koja je bacila link nekih cvjetića-smajlića na svoj zid, kliknuo link

i WOT mi blokirao dotičnu stranicu.

Zaključak je slijedeći, da ta cura ima WOT znala bi da taj link nije poželjan.

Sve je to još beta, pa neću biti strog, ali većina fejs klijentele nebi uopće shvatila o čemu se tu radi!

Dakle omladino WOT obavezno, masovno i bez prigovora! (kako kaže Lazar)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 1:36 (brixy).
16 godina
neaktivan

Neka mi da bilo tko bilo kojih 2000 malwarea i neka uzme bilo koji softver i neka ga postavi na najbolje moguće postavke a šta se mene tiče može i na defaultne. Mislim da je to reprezentativni uzorak pa da vidimo koji je bolji. A najbolji je jer ne znam koji softver ima tako dobar Hips, firewall, antivirus se pokazuje da je u samom vrhu (pogledaj nedavni test Languya na Youtube) što se tiče detekcije, tj. pokazao se najbolji na testu od preko 2000 malwarea koje je skenirao i viido koliko je svaki softver detektirao. Mislim da su to dovoljne reference da kažem da je bolji od bilo kojeg plaćenog a da ne govorim besplatnog. Svi već sad zaostaju dosta za Comodom a kad izađe nova verzija sa novom tehnologijom Dacs gdje će program imati najbolju detekciju gamadi od svih programa onda će puno trebati konkurenciji d amu se približi.

Stjepan
15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
RaNzO kaže...

(valjda ovo cita i torrente)

AutoCad+njegovi driveri+stampaci+Comodo HIPS = Brutala {#}

@mailna

Idi fini lijepo kupi Norton Internet Security 2011, Kaspersky IS 2011 ili BitDefendera 2011....svejedno. Sto se tice Nortona cijene su izrazene za zastitu za jednu godinu a licenca vrijedi za 3 PC-a.

@RaNzO

Mozda je sposobna i moze odgovarati na CIS predizvike ali moras (moram/moramo) shvatiti da svatko nema niti volje niti zeli da se hrva sa HIPS-om i njegovim musicama. Ljudi zele da to nesto radi u pozadini bez napadnosti prozora koji skakucu.

kao što rekoh, na defaut postavkama nema skoro nikakvih obavjesti, ono što je u sandboxu radi! da, radi! ali maliciozni kod ne zarazi komp...

i da, po ne znam koji put, CIS na default postavkama SKORO nema obavijesti, tj. sva ta mašinerija, od HIPSA preko AV-a, do FW-a ima manje pop-upova nego većina golih AV-a...

nisam provjerio, ali se mogu kladiti da je autoCAD u comodo white listi ;)

17 godina
brixy kaže...

@borovnica

s nestrpljenjem isčekujemo da nam priopćiš na koji si se av odlučila ;)

A dok čekamo, evo malo onog bitdefender safego, šta sam rekao da ću ga malo pratit na fejsu.

Koliko sam ja to shvatio on skenira valjda sve linkove pa i neke postove i objave na zidovima

vaših prijatelja i onih koji vam to nisu al su na neki način povezani sa vama, tipa ako netko objavljuje

na zidovima vaših prijatelja i grupa u kojima ste članovi.

E sad problem je u tome šta vam on kaže da je nešto skenirao, a vi nemate pojma ni gdje, ni šta, ni od koga,

stavi vam samo sliku tog nekoga i nečega pa vi pogađajte ko je to(ako npr. ima hello kitty sliku profila)  i gdje se to nalazi šta je skenirao,

ništa ne blokira samo vas obavijesti i daje vam mogućnost da upozorite toga dotičnog na potencijalnu opasnost(naglašavam: vi nemate

pojma o kome se radi, o čemu se radi i gdje se to nalazi i uopće koga ćete vi to obavijestiti).

Malo sam prokopao pa shvatio da se radi o jednoj curi koja je bacila link nekih cvetića-smajlića na svoj zid, kliknuo link

i WOT mi blokirao dotičnu stranicu.

Zaključak je slijedeći, da ta cura ima WOT znala bi da taj link nije poželjan.

Sve je to još beta, pa neću biti strog, ali većina fejs klijentele nebi uopće shvatila o čemu se tu radi!

Dakle omladino WOT obavezno, masovno i bez prigovora! (kako kaže Lazar)

WOT je napudral nos i Vipre a pudra i ostalima, dok Bitdefender smišlja neke svoje kerefeke i ostali isto tak WOT ko obicno radi svoj posel za 0 kuna vec odavno kaj drugo.{#}{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice