Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.377.676
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
andi.cro kaže...

ps.AdobeFlashPlayer TROJAN!?!?!?!?!? 

trojanski konj, čitao si Ilijadu? predstavlja se za nešto što nije, ljudi misle da je instalacija flasha a ono malware, trojan i to onaj gadni TDSS koji postavlja rootkit na računalo, provjerio sam danas i opet ga još uvijek mnogi ne detektiraju (čudi me da ga Avira sa svojom odličnom heuristikom još uvjek ne prepoznaje), Sophos, Trendmicro, a Norton će po običaju baciti popup sa svojim insightom i ostaviti usera da odluči sam na temelju (bolje da ne kažem kakvom)

andi.cro kaže...

Probao sam instalirati ClamAV uz postoječi CIS ali mi CIS ne dozvoljava,stalno mi instalacijske procese od ClamAV-a stavlja u Sandbox i spriječava nesmetano instaliranje!

Kliknem ja da mi sljedeči put taj neki proces NE pokreče u Sandboxu ali opet ga sljedeći put stavi i pita me! Evo slikica... 

da to je problem jer iz instalacijskog paketa "iskrcani" *.tmp svaki put promjeni karakteristike (sređeno u verziji 5 CISa), isključi na trenutak (prije no što instaliraš) sandbox (vidi sliku) pa ga nakon instalacije ponovno uključi, ako instalirani procesi "iptray.exe" i "agent.exe" ponovno budu sandboxani klik na "never sandbox again" će tada raditi

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 15:55 ((s)izgoreo).
16 godina
odjavljen
siketa kaže...
seneka kaže...
kingmedo kaže...
Avast zato bez poteškoća update-a Belji se

(Ali vraćam se na Aviru svejedno)

tako treba..

Svejedno koji.....svaki će propustiti malware i računalo je zaraženo.....

Avast

Avira

Sad ovo ono, ne brini se imam CIS bez uključenog AV-a, tako da kao da imam cijeli CIS, njegov AV je zamijenjen Avast!-ovim.

Hoće i CIS-ov Defense+ proći?

Upali svijetlo-Žuja je mrak.
16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Sad ovo ono, ne brini se imam CIS bez uključenog AV-a, tako da kao da imam cijeli CIS, njegov AV je zamijenjen Avast!-ovim.

Hoće i CIS-ov Defense+ proći?

Ništa nije neprobojno, ali ako znaš čitati pop-up upozorenja, onda si na dobrom putu ostati čist. Namigiva

ZIG ZAG
17 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

Na zahtjev mede, slike sučelja CISa v.5:

17 godina
neaktivan
Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
15 godina
neaktivan

A KOJI BI MI VI ANTI VIRUS PROGRAM PREPORUCILI?

DA SE NE KOSI SA WINDOWS FIREWALLOM I DA NE USPORAVA RAD RACUNALA

HVALA

17 godina
neaktivan
hrvoje66 kaže...

HVALA

Ne trebaš vikat velika slova.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 5:32 (Razer_Copperhead).
15 godina
hrvoje66 kaže...

HVALA

Niti jedan AV se ne kosi sa firewallom. Biraj između Avire i Avasta, osobna preporuka Avast.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan

danas sam susjedu instalirao neke programčiće, imao je free avg prije, update je radio svakog dana, i skenirao cijeli komp svaki tjedan. sad mu se bilo nešto poremetilo s windowsima, i predložio sam mu da sad stavi free aviru. i kad smo to napravili, odskenirali cijeli komp, i našao je da je neka datoteka zaražena trojancem, u biti to jer datoteka nekog programčića za gledanje videa, negdje je to skidao s neta.

ok, avira je to pronašla prilikom skeniranja, i sad sam mu ja to deletnuo, no zanima me da li avira tu datoteku i fizički pošalje u recyle bin, ili ne. ili on samo očisti zaraženu datoteku od virusa a na hardu ostane datoteka.

kako već dugo imam nod.a a zadnji put sam s aviropm imao posla odavna, molim pomoć

16 godina
neaktivan
hrvoje66 kaže...

svaki će ti usporit,osim cloud av-a
kolko rama imaš i koji windows?

@mikica  - pa jer radi i dalje taj programčić?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 17:41 (seneka).
15 godina
mikica1 kaže...

ok, avira je to pronašla prilikom skeniranja, i sad sam mu ja to deletnuo, no zanima me da li avira tu datoteku i fizički pošalje u recyle bin, ili ne. ili on samo očisti zaraženu datoteku od virusa a na hardu ostane datoteka.

Niti jedan AV ne šalje zaražene datoteke u smeće jer time nije ništa napravio. Vjerojatno je tu datoteku Avira očistila.

seneka kaže...
hrvoje66 kaže...

svaki će ti usporit,osim cloud av-a

I ClamAV će usporiti komp, ali neznatno.  Belji se

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan

ne, ne radi, to je samo exe file od jednog programčića za gledanje vuidea. a kako taj susjed ima gomilu stvari na disku, foldera, podfoldera i svakakvih čudesa, sad ne može naći, odnosno on se ne može sjetiti gdje je spremio tu datoteku na hardu.

probao sam zdravo seljački start-search al ne daje mi rezultat, tako da sad nisam siguran na kojem principu radi. znači, da li očisti samo datoteku od virusa ili deletne cijelu datoteku....?

15 godina
neaktivan
deadman kaže...
mikica1 kaže...

Niti jedan AV ne šalje zaražene datoteke u smeće jer time nije ništa napravio. Vjerojatno je tu datoteku Avira očistila

očistila od čega, virusa ili je deletla cijelu datoteku

15 godina
neaktivan

i koliko znam, postoje opcije kod različitih av-a da cijelu datoteku , nakon što očisti od virusa stavi u smeće, i onda tri je na volji hoćeš li je ili ne iskrcati ili napraviti restore

16 godina
neaktivan
deadman kaže...

I ClamAV će usporiti komp, ali neznatno. Belji se

neće,uzeće mu samo 25 mb rama, za razliku od drugih koji u startu uzimaju 100
nema update, ni ništa drugo što imaju ovi paranoični slonovi koji se natovare i postaju sami sebi svrha

15 godina
mikica1 kaže...
deadman kaže...
mikica1 kaže...

Niti jedan AV ne šalje zaražene datoteke u smeće jer time nije ništa napravio. Vjerojatno je tu datoteku Avira očistila

očistila od čega, virusa ili je deletla cijelu datoteku

To ne znam, šta nema Avira neki log pa da vidiš? Neki AV-i mogu neke viruse "očistiti", dakle maknuti maliciozni kod, ostavljajući datoteku u prvobitnom stanju ili izbrisati kompletnu datoteku. Logički je da virusi ne ne stavljaju datoteke u smeće, zato jer su time samo promijenili mjesto (dakle, nisu ništa napravili po pitanju zaštite) i virus može raditi ono za što je napravljen bez ikakvih problema kao i na originalnom mjestu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 17:57 (deadman).
16 godina
neaktivan

@mikica -  nemoj se stim zamarat,rađe reci koje probleme susjed ima s windowsima
i koje si to programe instalirao?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 18:03 (seneka).
15 godina
protjeran
mikica1 kaže...

i koliko znam, postoje opcije kod različitih av-a da cijelu datoteku , nakon što očisti od virusa stavi u smeće, i onda tri je na volji hoćeš li je ili ne iskrcati ili napraviti restore

Ne stavljaju AV datoteke u smeće ( Recycle Bin ) već u tzv.karantenu ( Quarantine) i tako je izoliraju. E tu je možeš obrisati ili vratiti nazad ( restore ).  A što je Avira napravila s tim exe.fileom... pa mora biti nekakav report u Aviri, koliko se sjećam. Najverojatnije potpuno brisanje i stavljanje copy filea u karantenu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 18:09 (BlackFoot).
15 godina
seneka kaže...
andi.cro kaže...

Probao sam instalirati ClamAV uz postoječi CIS

ne znam šta će ti clam uz cis ?
potpuno nepotrebno..

Možeš li mi objasniti zašto je nepotrebno i u kojim je slučajevima potrebno?

15 godina
(s)izgoreo kaže...
andi.cro kaže...

ps.AdobeFlashPlayer TROJAN!?!?!?!?!? 

trojanski konj, čitao si Ilijadu? predstavlja se za nešto što nije, ljudi misle da je instalacija flasha a ono malware, trojan i to onaj gadni TDSS koji postavlja rootkit na računalo, provjerio sam danas i opet ga još uvijek mnogi ne detektiraju (čudi me da ga Avira sa svojom odličnom heuristikom još uvjek ne prepoznaje), Sophos, Trendmicro, a Norton će po običaju baciti popup sa svojim insightom i ostaviti usera da odluči sam na temelju (bolje da ne kažem kakvom)

A sa čime da skeniram komp da vidim jel moj Adobe flash player malciozni kada ga mnogi AV programi ne detektiraju?

15 godina
neaktivan
seneka kaže...

@mikica -  nemoj se stim zamarat,rađe reci koje probleme susjed ima s windowsima
i koje si to programe instalirao?

ah , susjed je prpao po registriju, pa se valjalo pozabaviti...

a programi, ajde više su to bili programčići koji žživot znače. ccleaner, revo unistaller, peerblock i tome slično

15 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
mikica1 kaže...

Ne stavljaju AV datoteke u smeće ( Recycle Bin ) već u tzv.karantenu ( Quarantine) i tako je izoliraju. E tu je možeš obrisati ili vratiti nazad ( restore ).  A što je Avira napravila s tim exe.fileom... pa mora biti nekakav report u Aviri, koliko se sjećam. Najverojatnije potpuno brisanje i stavljanje copy filea u karantenu.

da, u biti je pravo pitanje gdje je nestao exe. file jer ga nema, u karantebni je bio, susjed se ne sjeća, ali zna da je izbrisao log file,jer mu navodno ne odgovara da ima history log fileove, pa onda sve on to uredno briše. meni se čini da je on to izbruisao iz karantene, to mi je jedino logično, i da je onda samim time i počistio cijelu datoteku iz kompa.

no, sad ono što mene zanima, pretpostavka da je bilo false, da se izbriše datoteka iz karantene. zanima me gdje ide takva datoteka, da li je nju moguće ikakvim restore-eom vratiti nazad ili ja kad je izbrišeš iz karantene zauvijek izgubljena.

15 godina

Probaj taj fajl vratiti ovim programom. Naravno, mogućnost da se nakon korištenja kompjutera vrati neki izbrisani fajl je vrlo mala, ali probaj.

15 godina

Kada se sve zbroji i oduzme,pomnoži i podjeli sa svakog testa,ispada da je AVIRA uvijek negdje pri vrhu!!! Osmijeh

16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
seneka kaže...
andi.cro kaže...

Probao sam instalirati ClamAV uz postoječi CIS

ne znam šta će ti clam uz cis ?
potpuno nepotrebno..

Možeš li mi objasniti zašto je nepotrebno i u kojim je slučajevima potrebno?

pa gle ako imaš kompletni cis,sa svim onim silnim slojevima zaštite clam jednostavno nema šta tu tražiti,nisam siguran niti da je kopatibilan,ima tamo na njihovoj stranici popis av-a s kojima jest..
inače clam je do prije godinu dana propuštao malware kao šcvicarski sir,ali ni comodo av nije bio ništa bolji..
danas je situacija drugačija,ali još uvijek nije potpuna garancija da će te clam instaliran samostalno zaštititi,neće sigurno
no clam u komninaciji s klasičnim antivirusom je poželjan jer malo troši,nema update pa ne usporava,a nekako je i ojačao..
njegova učinkovitost raste brojem korisnika koji su u oblaku kolektivne inteligencije/imunizacije
vidio sam neke testove gdje je pohvatao neke malware koje je klasični av propustio..

jedan naleti na malware,svi koji su u oblaku su sigurni od njega u realnom vremenu,ne ovisi o updateu novih definicija,nego o konekciji na internetu,a engine pruža osnovnu razinu zaštite i bez njega
 edit: osobno ga ne koristim,ali nekoliko ljudi ga ovdje ima instaliranog, pa će valjda biti nekih informacija

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 20:10 (seneka).
15 godina
neaktivan

Koristija sam aviru dok   mi jednom nije prepoznala virus koji se več bijo dobro "zalipio" za moje računalo onda sam instalirao nod i odmah ga je pronaša al nažalost bilo   je kasno.Ugl. nod ti je najbolji ,prijatelj mi ima igraonicu već duže vrijeme i ima naravno nod i uz njega nikad nije imao većih problema a znamo dobro šta sve dica pprčkaju po internetu.

15 godina
Tomislav95 kaže...

Hebote, jel se i vama Avira ne update-a sama?Ja sam opet postavio scheduler na svaka 3 sata nadam se da će raditNeodlučan

EDIT:Sad mi je uredno update-alo.Neznam zašto automatski update ne radi

Napravi da provjerava update par puta dnevno i to je to....poznata stvar da zna zezat sa upadeom no ako rijesis tako da namjestis da ga provjerava svakih par sati, bude sve islo bez greske.

Par min. posla.Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
gregos919 kaže...

Koristija sam aviru dok   mi jednom nije prepoznala virus koji se več bijo dobro "zalipio" za moje računalo onda sam instalirao nod i odmah ga je pronaša al nažalost bilo   je kasno.Ugl. nod ti je najbolji ,prijatelj mi ima igraonicu već duže vrijeme i ima naravno nod i uz njega nikad nije imao većih problema a znamo dobro šta sve dica pprčkaju po internetu.

a ja sam vidio paid nodove iza kojih se čistilo "sa lopatom"..
nema to veze je li avira ili nod,nijedan te neće u potpunosti zaštititi
to je stvar konteksta koji glasi otprilike ovako:mozak-iskustvo-neki web advisor i bla tra...

17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

A sa čime da skeniram komp da vidim jel moj Adobe flash player malciozni kada ga mnogi AV programi ne detektiraju?OMG

Iznenađen.... Pa flash player nikad nije maliciozan, onaj file skeniran na VTu nije flash player, samo se predstavlja tako da ti pomisliš da je, te kako bi ga pokrenuo i zarazio se, taj file je TDSS rootkit koji nikad i ni u kojim uslovima nemože vrtiti flash sadržaj

update flash playera moraš uvijek skidati samo sa "adobe.com" i niti sa jedne druge stranice

16 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

Na zahtjev mede, slike sučelja CISa v.5:

Hvala puno, to sada izgleda puno lijepše. Namigiva

Upali svijetlo-Žuja je mrak.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice