ps.AdobeFlashPlayer TROJAN!?!?!?!?!?
trojanski konj, čitao si Ilijadu? predstavlja se za nešto što nije, ljudi misle da je instalacija flasha a ono malware, trojan i to onaj gadni TDSS koji postavlja rootkit na računalo, provjerio sam danas i opet ga još uvijek mnogi ne detektiraju (čudi me da ga Avira sa svojom odličnom heuristikom još uvjek ne prepoznaje), Sophos, Trendmicro, a Norton će po običaju baciti popup sa svojim insightom i ostaviti usera da odluči sam na temelju (bolje da ne kažem kakvom)
Probao sam instalirati ClamAV uz postoječi CIS ali mi CIS ne dozvoljava,stalno mi instalacijske procese od ClamAV-a stavlja u Sandbox i spriječava nesmetano instaliranje!
Kliknem ja da mi sljedeči put taj neki proces NE pokreče u Sandboxu ali opet ga sljedeći put stavi i pita me! Evo slikica...
da to je problem jer iz instalacijskog paketa "iskrcani" *.tmp svaki put promjeni karakteristike (sređeno u verziji 5 CISa), isključi na trenutak (prije no što instaliraš) sandbox (vidi sliku) pa ga nakon instalacije ponovno uključi, ako instalirani procesi "iptray.exe" i "agent.exe" ponovno budu sandboxani klik na "never sandbox again" će tada raditi