Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.491.415
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
CptJack93 kaže...

Pozdrav, da se i ja ubacim u raspravu, evo čeka se dolazak S7 Edge Black 32GB.

Gledam vaše komentare i mogu primijetiti da nisam naišao na niti jedan kvalitetan odgovor vezano za temperirano staklo za Edge verziju.

Da li neko ima iskustva kada je to u pitanju? Evo ja na ebayu gledam po 5-10 $ i stavljen je kao " Experiance seller" dnevno preko 30 komada prodanih ima.

Isto tako zanima me kada uređaj dođe , da li ima neka važna napomena, tipa ako ponudi ažuriranje sofwera koji da prihvatim koji da ne? 

Pošto nebi volio da mi bude problema sa baterijom jer vidim da se večina žali, ali i da je neki update došao koji to ispravlja? Uglavnom mobitel sam uzeo

jer sam cijenu dobio dosta dobru, večinu stvari vrlo vjerojatno neću koristiti, youtubu tu i tamo, mailove, net i ostale sitnice za posao. Tako da se ne brinem o velikoj 

potrošnji. Ako nije problem svaki savjet je dobro došao.

Lp,

Nemoj se puno opterecivati sa time. Stavi zadnji update i uzivaj u mobu...

9 godina
neaktivan

krtola je napisao : 

Baterija se prazni ovisno o korištenju. To što budale cijeli dan scrollaju po fejsu, gledaju youtube i igraju igrice, doslovno ne puštaju mobitel iz ruke i očekuju da izdrži cijeli dan. Ugasim mob jednom tjedno i tad baterija ima najbolje performanse. Uvijek izdrži 24 sata nekad dan i po

pa nije baš tako kako ti tvrdiš, cijelu recenziju sam napisao od 1. dana korištenja S7 i nakon 30 dana korištenja sam ga prodao, baš jer mi je baterija curila ko luda.... čitaj malo unazad.  

Ništa od ovoga što si ti spomenuo nisam koristio. 

Zatekao sam se u situaciju da sam tih 30 dana bio opterečen sam sa mobitelom, nastojeći ugasiti i pratiti što troši bateriju, prodao sam ga samo da se rješim tog tereta, ako me razumiješ, vjerujem da ne, ali eto neki to i ne žele priznati....

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 8:36 (IvekMr).
9 godina
neaktivan
bambi kaže...

pozdrav svima, imam pitanje u vezi potrošnje baterije na s7 po noći. meni sa 100% od navečer pa do jutra padne nekih 8% baterije a ugašem ni je wifi dok spavam i sve aplikacije u task manageru pogasim. neznam jeli to normalno da tako puno potroši preko noći? uglavnom sam sa telefonom jako zadovoljan i baterijom pogotovo. ako netko ima slična iskustva možda pa neka mi objasni ovu pojavu. hvala.

čitaj moje postove malo unatrag meni je pojeo 12% baterije, to je takav mob i s tim ili se pomiri ili prodaj kao ja. 

Zbog nepouzdanosti baterije koja nikad ne znaš kad će iscuriti i ostavit te na cjedilu, gdje got sam u tih 30 dana dolazio tražio sam utičnicu od auta do prostora, opterečivalo me to i prodao sam ga i vratio se na iOS - iPhone 6 sa 64GB.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 8:49 (IvekMr).
9 godina
neaktivan
Torent kaže...
To je smartphone i uvijek se nešto dešava u pozadini. Nikad neću shvatiti ljude koji kupe smartphone i onda gase sve smanjuju svjetlinu ekrana samo da bi cuvali bateriju. Nikad se nisam tim zamarao. Hocu sve da mi radi jer zato sam ga kupio.
Da tu si u pravu i ja sam takvog stava i u zadnjih 6 godina korištenja iOS-a nisam znao za gašenje bilo čega, dok nisam kupio Samsung S7. 
Koristeći S7 počeo sam se optreečivati sa mobitelom nastojeći "upratit" što toliko jede bateriju, počeo sam gasit 4G i prebacivati se na 3G, gdje sam got došao tražio sam wifi i zatekao sam sebe da u 8-10 sati dnevno svog posla najviše koncentracije mi odlazi na mobitel, a ne na posao, postao sam opterečen nastojeći sačuvati bateriju od curenja, što sa iOS-om nikad nisam doživio.
Naravno prodao sam S7 nakon 30 dana i vratio se na iOS.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 9:00 (IvekMr).
16 godina
neaktivan
Torent kaže...

Kako znas kad ne znas koji je bio prvobitni....

Bloatware aplikacije? 

10 godina
odjavljen

Bloat ce ti imati i svaka sledeca verzija koju dobijes preko OTA ili smartswitcha... NEce imati samo onaj firmware koji instaliras preko odina. Ako si stavio preko switcha stavio ti je zadnju verziju sluzbenu sa svim bloatom koji si imao i u prvoj koju si dobio sa mobom....

10 godina
neaktivan
Nemozes rec da su svi takvi. Ja imam s7 edge prrko noci mi ode 3-4% baterije uz upaljen internet non stop. Sot mi je izmedju 5-6 sati
10 godina
odjavljen

Naravno. Meni na S6 ode max 4% preko noci a nikad nista nisam gasio. GPS Bluetooth mobilni podaci i sl. Sve upaljeno non stop. isam ga kupio da ja navijam sat i gasim stalno nesto. E da ekran na max stalno.

10 godina
neaktivan
Nemozes rec da su svi takvi. Ja imam s7 edge prrko noci mi ode 3-4% baterije uz upaljen internet non stop. Sot mi je izmedju 5-6 sati
16 godina
neaktivan
Torent kaže...

Bloat ce ti imati i svaka sledeca verzija koju dobijes preko OTA ili smartswitcha... NEce imati samo onaj firmware koji instaliras preko odina. Ako si stavio preko switcha stavio ti je zadnju verziju sluzbenu sa svim bloatom koji si imao i u prvoj koju si dobio sa mobom....

Citaj postove

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo kao novi vlasnik da pokušam spasiti one koji možda imaju isti problem sa potrošnjom baterije, isprike ako je već negdje bilo neda mi se baš 50 stranica pretraživat.

Mutno se sjećam pri aktivaciji moba da mi se ponudio neki KNOX security sustav (Samsungov), koji ako se dobro sjećam nisam skipao nego sam prihvatio korištenje i nešto kao setupirao.

Uglavnom kroz prvih par dana korištenja baterija se nenormalno brzo trošila, kao primjer navodim airplane mode tijekom noći 10% ili više baterije ode bez problema.

Nakon malo istraživanja skužio sam da je najveći potrošač android system i stavka keep phone awake koja je bila pa skoro identična kao i vrijeme provedeno bez punjača (time since last charge).

Dodatnim guglanjem našao sam veći broj slučajeva gdje spomenuta KNOX aplikacija srče bateriju ko luda, u mom primjeru vrijednosti su bilo oko 30% od zadnjeg punjenja, dakle cca trećina baterije.

Kako je aplikacija blotaware nisam nigdje našao da ju mogu deinstalirati nego samo privremeno force stop, što je vrlo kratko trajalo.

Uglavnom kako nisam htio rootat skroz novi telefon bez da mu dam priliku, na factory postavke isto baš nisam odmah htio bacat mob jer sam sve taman podesio, skinuo sam aplikaciju Package Disabler Pro (0.66$ trenutno dođe al da se i besplatno skinuti ako malo proguglate) i u njoj deaktivirao sve povezano uz KNOX.

Vidi čuda, odmah sam primjetio kako se baterija na očigled više toliko ne troši, a keep awake time se jaaako smanjio.

Gledao sam kod frenda koji ima s7edge, kod njega se npr. to nije događalo a ima isto taj KNOX, keep awake su mu skroz male (normalne vrijednosti), tako da nisam siguran hoće li vam ovo pomoći, ali ako vam baterija curi nenormalno a mob ne koristite toliko obavezno provjerite koliko je KNOX pocuclao.

Evo ako barem nekom pomogne meni drago, ja sam bio ful zbediran s takvim novim mobom al ovo me preporodilo.

Pozz

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Ajd kklinac olabavi malo. Ja godinama imam flaghipove a ti ovdje postavljas pitanja i pravis se pametan. AKo si tako pametan sto pitas istu stvar na nekoliko grupa. Nisi dobio pocetni firmware nego zadnju verziju. Ako si imao tcomov dobio si zadnju verziju tcoma. Po tvojoj logici ako odradim flash preko smartswitcha dobicu 5.1 verziju. Malo morgen...

14 godina
neaktivan
7eleven7 kaže...

Mutno se sjećam pri aktivaciji moba da mi se ponudio neki KNOX security sustav (Samsungov), koji ako se dobro sjećam nisam skipao nego sam prihvatio korištenje i nešto kao setupirao.

Ja to nikad nisam instalirao...taj Knox mi je nepotreban...

A uvijek možeš napravit Hard reset i prilikom ponovnog podizanja sustava ga ne prihvatit.

Samo malo upozorenje za ekipu koja ima "Package Disabler Pro" - kad se preko aplikacija automatski ugasi sve i svašta zna se dogodit da se sjebe aplikacija "teme" - ne znam koliko je to Vama bitno kao i Samsung play...

Ja sam inaće manualno gasio aplikacije preko PD Pro...

16 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ajd kklinac olabavi malo. Ja godinama imam flaghipove a ti ovdje postavljas pitanja i pravis se pametan. AKo si tako pametan sto pitas istu stvar na nekoliko grupa. Nisi dobio pocetni firmware nego zadnju verziju. Ako si imao tcomov dobio si zadnju verziju tcoma. Po tvojoj logici ako odradim flash preko smartswitcha dobicu 5.1 verziju. Malo morgen...

Gdje si ti meni flagship. Prije dok sam imao samsungove smartphone s3/s4/s5 modele, samsung Kies je vracao prvobitnu verziju firmwarea. Pretpostavio sam da ce i Smart Swtich uraditi isto i naravno, uradio je isto, vratio mi je zadnju verziju od T-mobajla. Ne znam zasto si uporan toliko i bacas ovdje neke svoje pretpostavke (spam) kojima naravno nista ne mozes pomoci. Postavio sam pitanje samo da bi provjerio spomenuto i ne znam zasto ti smeta to sto sam postavio pitanje u temu za S6 ili S7, pitanje je relevantno i odgovor na isto moze posluziti jos nekome. Pozdrav za tebe i tvoje flagshipove. :)

9 godina
neaktivan
Pozdrav. Da li se itko susreo sa problemom poslije nego je mobitel stavio u vodu? Meni šteka tipkovnica i zamrzne se na kratko slika..

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Almin94 kaže...
Torent kaže...

Gdje si ti meni flagship. Prije dok sam imao samsungove smartphone s3/s4/s5 modele, samsung Kies je vracao prvobitnu verziju firmwarea. Pretpostavio sam da ce i Smart Swtich uraditi isto i naravno, uradio je isto, vratio mi je zadnju verziju od T-mobajla. Ne znam zasto si uporan toliko i bacas ovdje neke svoje pretpostavke (spam) kojima naravno nista ne mozes pomoci. Postavio sam pitanje samo da bi provjerio spomenuto i ne znam zasto ti smeta to sto sam postavio pitanje u temu za S6 ili S7, pitanje je relevantno i odgovor na isto moze posluziti jos nekome. Pozdrav za tebe i tvoje flagshipove. :)

O sad je vratilo zadnju verziju a ovdje si rekao prvobitnu

U jednoj recenici kazes dvije suprotne stvari ;) Vracao je prvobitno uradio isto vratio zadnju ;)

I sta je na kraju vratilo? Zadnju kao sto sma ja tvrdio ili prvobitnu kao sto si ti tvrdio ;) Lupardas bezveze i samo ispadas glup.

16 godina
neaktivan
Torent kaže...

O sad je vratilo zadnju verziju a ovdje si rekao prvobitnu

U jednoj recenici kazes dvije suprotne stvari ;) Vracao je prvobitno uradio isto vratio zadnju ;)

I sta je na kraju vratilo? Zadnju kao sto sma ja tvrdio ili prvobitnu kao sto si ti tvrdio ;) Lupardas bezveze i samo ispadas glup.

Jao lika. Prvobitna je T-mobile, a vratilo je zadnju od T-mobile. Sta ti sad nije jasno?

EDIT: Nemam ti sta vise objasnjavati jer ne mozes skontati. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 23:15 (Almin94).
14 godina
neaktivan

Kolike su sanse da se telefon najde u stranoj drzavi,ako je prijavljeno policiji?

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Teoretske iste kao i u tvojoj drzavi a stvarne nikakve....

14 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Kolike su sanse da se telefon najde u stranoj drzavi,ako je prijavljeno policiji?

Ako je imao preko Samsung accounta upaljen "nađi moj uređaj" onda te može naći preko GPS-a.,može ga zaključat, pobrisat ma može radit s njim što hoće.

Pretpostavljam da je ukraden.

10 godina
odjavljen

Cak i ako ga flashas drugim firmwareom?

13 godina
neaktivan
Ima li tko od vas na stražnjoj strani staklo ili foliju? Ako ima gdje se može kupit?

0 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav, vlasnik sam Samsung Galaxyja S7 unazad 2 tjedna, imate li preporuku za foliju/staklo, po mogućnosti da ima i zaštitu za leću kamere, jer mi se leća na prethodnom Galaxyju S5 poprilično izgrebala u 2 godine korištenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cuj,meni su nasli,e sad je sestri bukvalno nakon 5 dana ukraden.Zato ga ja i nisam dobio jer su vikali kak ce meni ukrast.
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
14 godina
neaktivan
Torent kaže...

Da., što god napravio tipa hard restart ili instalirao novi firmware... - uvijek te traži šifru i e-mail od Samsung accounta. Bitno je da to imaš upaljeno...i onda preko Samsung accounta možeš pronaći mob, pobrisat mob, zaključat mob...

Imaju zaštitu kao i Apple., tako da je ukradeni Samsung postane beskoristan mob.

10 godina
odjavljen
R36 kaže...
Torent kaže...

Da., što god napravio tipa hard restart ili instalirao novi firmware... - uvijek te traži šifru i e-mail od Samsung accounta. Bitno je da to imaš upaljeno...i onda preko Samsung accounta možeš pronaći mob, pobrisat mob, zaključat mob...

Imaju zaštitu kao i Apple., tako da je ukradeni Samsung postane beskoristan mob.

Imam s6 i imam aktivan samsungov account ali nije mi trebao niti sam gledao kako to funkcionise....Super ako je tako...

13 godina
protjeran

Ja sam sada aktivirao ovaj find my phone i usao preko laptopa na stranicu ali nece da ga locira, samo mi fejla ... na mob je cak sve popaljeno, sta bi tek bilo da ga stvarno neko ukrade pa sve pogasi kada ovako lose radi u ovoj situaciji. Da li ce mi ovo dodatno trositi bateriju ? Da iskljucim ukoliko da, jer nema koristi kako vidim od ovog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Netko da je presao sa Z5 na S7, vrijedi li? Da li je kamera duplo bolja nego na Z5..

0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Tonyq kaže...
Netko da je presao sa Z5 na S7, vrijedi li? Da li je kamera duplo bolja nego na Z5..

Ovisi koliko moras nadodat love, sad da je kamera duplo bolja, nije, ali da je bolja, je.

Kao prednost Z5 bi naveo Sony-ev softver koji je uvijek bolje odradjen od onog Samsungovog, sto je isto bitna stavka.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 20:52 (Edge).
10 godina
odjavljen

Pa i ne bas toliko bitna jer hardware i na s6 a vjerujem i na S7 vrti touchwiz bez ikakvih problema plus stavis neki laksi louncher i vrti jos bolje ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice