Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.351.096
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
zvonac kaže...

Generalno gledajući, S7 ima taj vražji oversharpening, dok je po meni i dalje vrh, G5, G4, 5X, 6P u fotkanju...

Nemam iskustva sa Nexusima (samo sa N5), ali LG je meni kralj fotkanja...prvenstveno mislim na V10 i G4...pratim jednog lika na Flickr koji fotka stalno sa G4 pa cu staviti ovdje link pa vidi kako fotke izgledaju...od nocnih do dnevnih.

Iskreno, bez onako intuitivnog UI kamere ne znam kome bi se dalo namjestati postavke,a  da dobijes ovakve fotke itekako se moras potruditi.

https://flic.kr/p/FRXzdn

Pogledaj mu i ostale...nesto novijih je poceo raditi sa G5.

9 godina
I onda netko priča nešto protiv G5

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Društvo, molio bih vas mali savjet. Riječ je o kameri na samsungu s7. Da li je bolja kvaliteta slika na omjeru 4:3(12M) ili 16:9(9,1m). Laik sam o tim stvarima pa bi bilo koji savjet bi i više nego dobrodošao. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
CRONER kaže...

Društvo, molio bih vas mali savjet. Riječ je o kameri na samsungu s7. Da li je bolja kvaliteta slika na omjeru 4:3(12M) ili 16:9(9,1m). Laik sam o tim stvarima pa bi bilo koji savjet bi i više nego dobrodošao. Hvala unaprijed.

U svakom slucaju ti je bolja kvaliteta slike na 4:3, usporedjivao sam jedno i drugo i odmah odustao od 16:9 jer prelazak sa 16MP koliko sam imao prije na 9.1MP u istih tih 16:9 mi je bilo potpuno neprihvatljivo.

Istina, nije sve ni u MP pogotovo na tako malim senzorima, ali ipak je primjetna razlika kod bilo kojeg uvecanja fotke.

Ideja smanjenja MP i nije tako losa, ali ne na tako malim senzorima i to sve skupa nema prevelikog smisla kao i ona nova mantra o vecim pikselima..sve je to marketing, a realno kupci nisu bas nista dobili ovim smanjenjem MP na S7 u odnosu na proslogodisnji S6...dok u mobitelima ne budemo imali barem pola incni senzor ili jos bolje 1 inch nema tu prevelike srece...sve je to podjednaki drek.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 14:02 (ocean77).
9 godina
odjavljen

Evo ja cu prvi prizanti da sam glup i apsolutno nikako ne mogu skontati kakve veze ima proporcije slike sa kvalitetom? Moze li me neko prosvijetliti????????? Mislio sam da znam nesto o fotografiji ali ocigledno nemam blagog pojma ;) Moje ocigledno pogresno misljenje je bilo da ako sa 16:9 prijedjes na 4:3 na istom senzoru samo korisitis manju povrsisnu senzora ;) Tj imas crop ;)

17 godina
ocean77 kaže...
sve je to podjednaki drek.

Ajde ajde, nemoj tak o malim senzorima, nego, gledam  onaj  link koji si stavio, slike su odlične, tip ima znanja i vidi se da i iz "dreka" napravi pravu stvar..

Uzalud APSC senzori, ak nema čovjek znanja i većina se stvari vrti oko toga, neovisno čim slikaš, ak znaš, odličan rezultat će bit neminovan i to je to..

Da malo skrenem u OT

Dam se kladit da ti svak može podvalit sliku koja je slikana (dotjerana u PS) s mobom a ti ne buš skužil, zapravo i većina ljudi uključujući i mene..

Samo ti velim, doći će vrijeme dok ćeš svoj fotić ostavit doma, smartfon industrija na čelu sa Samsungom grabi ogromnim koracima naprijed, a pogotovo fotovideo segment..

Generalno gledajući, S7 ima odličnu kameru, al ovaj vražji sharpening je preagresivan, slažem se da G4/G5 imaju odlične fotiće, zapravo začuđujuće odlične, sljedeća godina bi opet mogla bit LGijeva..

9 godina
odjavljen

Meni smeta premisa da pomenuti lik pravi odlicne fotke jer ima G3 ili koji vec jer to implicira da bi pravio lose da ima S7 ili IP6s sto je budalastina jer lik ima talenta i znanja da iz bilo kojeg od navedenih smrtphonea izvuce odlicne fotke....

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 19:31 (Torent).

0 0 hvala 0
16 godina
Torent kaže...

Meni smeta premisa da pometi lik pravi odlicne fotke jer ima G3 ili koji vec jer to implicira da bi pravio lose da ima S7 ili IP6s sto je budalastina jer lik ima talenta i znanja da iz bilo kojeg od navedenih smrtphonea izvuce odlicne fotke....

Točno to! Jer da je ta analogija, ispada da što više idemo natrag u prošlost, ne bi bilo dobrih fotografija? Pa nije sve u fotografiji MPx, oštrina, kontrast, ... Ja ću i sa DSLR-om od xx tisuća kuna napraviti lošiju sliku nego prijatelj fotograf sa 5 godina starim iP4 :)

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina

Dali je netko naručivao skin dok je bila akcija na dbrandu ??

Meni je danas došao, ali mi izgleda kao kakakv jeftinjak u odnosu na prošli.

Nekako mi se čini kao obična naljepnica, ništa više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Može li mi netko preporučiti dobar i stabilan custom ROM?

Bitno mi je da se redovito ažurira kako i orginalni rom dobiva updateove.

Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radi se o S7, non-edge :)
14 godina
neaktivan
Radi se o S7, non-edge :)
13 godina
neaktivan

Ja sam dobio i kad nije bila i kad je bila iste skinove samo za razlicite verzije

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

evo konačne recenzije :

prodajem mob, dosta je bilo 30 dana druženja, baterija off, sve drugo OK. 

najviše bateriju crpi samo OS android u postavkama tako prikazuje moje analize.

- 45 minuta čitanja novina i surfanja (bez pregleda videa) 24 sata, Jutarnji, Večernji, Dnevnik, ovaj forum baterija na 78% uz uključen 4G.??

- u 22 sata skinem mob PUN sa punjača - do ujutro u idlu na 88% baterija?? 

Ništa nisam posebno stavlajo niti jednu igricu, ništa. Koristio sam mob za čitanje novina i vjesti, internet, (gdje koji video sa portala) pregledavao mailove,  dosta (50-70) razgovara i slao SMS-ove, koristio besplatnu navigaciju HERE-povremeno 3-4 x u ovih u 30 dana, baterija curi li ga curi, zatekao sam se da previše vremena provodim na pokušaju smanjenja potrošnje baterije... 

Hvala andoidu i S7 prava igračka koja nije za posao.

Trebao sam slušati BAG-ovce u njihovoj recenziji, ali eto marketing je svoje napravio, digli su taj mob u nebo,  a iskreno kome to sve treba - 8 jezgri, 4 gige rama, (naravno treba androidu da bi fluidno radio) ... a to sve u konačnici pojede bateriju.

6 godina sam kosistio iOS i vračam se na njega sa novom 6-icom. 

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dobar si, ja sam ga koristio mislim 4 dana :)

Mene nije smetala toliko baterija koliko druge stvari (jos uvijek nema fluidnosti u pojedinim animacijama, nestabilnost u obavljanju trivijalnih radnji, nestanak videa nakon snimanja i smrzavanje u snimanju...ima toga dosta). Ipak je to Samsung i android tako da me nista nije pretjerano zacudilo. Vratio se na iOS i i6s.

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zanima me ako kupim hdmi za s7 da ga spojim na tv ocu li imat kasnjenje slike kao sa zrcaljenjem? Namjeravam igrat igrice na tv-u preko moba i joysticka.

0 0 hvala 0
17 godina

Necew imat :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sta reci? Slucajno ostavio 10 minute display i hodao kroz grad dok nisam skontao da mi gori u djepu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

zašto moj mob pokazuje samo H+ oznaku za internet signal? nikad ne pokaže 3G ili 4G. inače na tomatu sam.

0 0 hvala 0
9 godina
Možda zato jer nemaš 4G, a imaš HSDPA+
14 godina
drinkoholic kaže...

Ja poručio sebi ultimate shield za prednju i zadnju stranu, kad mi dođe postavim slike i dojmove.

Kako sam vidio na xda, ljudi su najviše zadovoljni sa zagg i ovim ultimate shield pa sam prvo uzeo njih da probam...

http://www.ultimateshield.co.uk/samsung-galaxy-s7-edge-screen-protector/#

Dobro mi izgleda ovaj shield, kakav ti je ? Ima netko drugi iskustva s ovim ?

Ostali, imate neke preporuke za shield ili screen protector + neki case za back ?

Hvala

11 godina
neaktivan

Ovaj mob je kao od stakla... oh, well 

Al fakat, mislio sam da će biti barem malo izdržljiviji. Ovo je Theo Walcott među mobitelima. Nosim ga u gumenoj maskici cijelo vrijeme, pazim ga konstantno, nije nikad padao ni bio u džepu sa ključevima ili bilo čim drugim. Nosim ga ili u pederuši ekranom prislonjenog na kožni novčanik ili u džepu s ekranom prema sebi. Znači praktički nije bio u dodiru s ničim osim kože i novčanika, ali opet nekako na neki fascinantno tajnovit način svaki tjedan otkrivam nove ogrebotine. 

+1 za prijedlog dobre maskice. Budžet, nekih 20€.

0 0 hvala 0
12 godina
Meni baterija uz ukljuceno ustedu bateriju i automatsko osvijetljenje zadnjih dana zna izgurati do 5h on screen, a najvise ga korstim za surfanje i muziku, skuzia sam da mi sada ako ga ostavim preko noci ode oko 5,6% baterije ali nikad mi nije bilo na 88% kao ovom gore.
Dosad mi je iskliznio iz djepa dok sam cucnio al tad je bio bez maske, pao mi je na Zrcu prije koji dan al fala Bogu dobro pa ga nisam izgubio i nije mu nista bilo bio je u masci, i sinoc sam ga stavio na ono sranje u toaletu na cemu stoji wc papir i spuco se na pod...i tad je bio u masci, al nista mu nije bilo.
Sva sreca pa je mob pokriven kaljenim staklom i debelom maskom iz dva djela.
Samsung Galaxy S7 32GB
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
ako stavis u taj mod za stednju baterije zar ne dobijes sivo bjele tonove..... ili tako nesto znam da je pisalo kod te opcije da ce se sve moguce reducirati ?

Prodao sam ga pa ne mogu vise sudit o tome.
13 godina
protjeran
IvekMr kaže...
ako stavis u taj mod za stednju baterije zar ne dobijes sivo bjele tonove..... ili tako nesto znam da je pisalo kod te opcije da ce se sve moguce reducirati ?

Prodao sam ga pa ne mogu vise sudit o tome.

Jesi li ti siguran da si imao bas ovaj telefon? :) hahah

Ja nikada niti jedan power saving upalio nisam, a sve moguce funkcije na tel su upaljene pa ide 4-6 SOT.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 16:27 (arnes_king).
15 godina
odjavljen
Bez nekog screen protectora nece staklo ostat neosteceno. Ja takoder pazim jako na mob, al eto nakon 3-4 mjeseca primjecujem sitne sitne ogrebotine, ali samo pod odredenim svjetlom i kutem, tak da ne vidim ih osim ako se bas potrudim ih vidjet. :D Baterija i dalje traje i traje, 7 sati sot-a neki dan uz puno yt-a i weba na wifi. I najvaznije od svega i dan danas mi je mob wow kad ga koristim. :) LP

2 1 hvala 0
12 godina
To je onaj drugi mod za stednju, ovaj prvi stedi procesor i svjetlinu i ubija sinkronizaciju i pozadinske podatke osim onih koje ostavis da i dalje normalno rade
Samsung Galaxy S7 32GB
13 godina
neaktivan
Mob je STRAVA.
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako idem radit update preko Smart Switcha, dali će mi pobrisat sve trenutne sadržaje i postavke s mobitela ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gledam malo po njusci,ima vec 3,4 oglasa o edge modelu po nekih 3600kn novi zapakirani kupljeni na produzenje ugovora,jel moguce da se mogu nac tak puno ispod realne cijene a da nisu fejk

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice