Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.161.952
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

Da li ti je mobitel pokriven nečime, nekakvom zaštitom, case-om, bumperom? Da li su ostali pokriveni? Da li ti se to dešavalo i prije 5.1.1.?

12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Da li ti je mobitel pokriven nečime, nekakvom zaštitom, case-om, bumperom? Da li su ostali pokriveni? Da li ti se to dešavalo i prije 5.1.1.?

Dešavalo se i na 5.0.2 ista stvar.

Imam case ali i bez njega je ista stvar.

Ali prije 3 sata sam ipak napravio factory reset i sada imam stalno 3 crtice na istom mjestu gdje sam imao samo jednu.

Dakle mislim da je bilo nešto u softwareu jer sam sada ponovno postavio uređaj kao da je potpuno novi i krenuo sve ispočetka.

Za sada je ok.

I Don't Give A Damn
12 godina
Akira kaže...
bubimir13 kaže...

Dešavalo se i na 5.0.2 ista stvar.

Imam case ali i bez njega je ista stvar.

Ali prije 3 sata sam ipak napravio factory reset i sada imam stalno 3 crtice na istom mjestu gdje sam imao samo jednu.

Dakle mislim da je bilo nešto u softwareu jer sam sada ponovno postavio uređaj kao da je potpuno novi i krenuo sve ispočetka.

Za sada je ok.

Onda ti se bilo nesto zblesiralo.Ja sam cim sam napravio update odmah napravio i reset za svaki slucaj bas zbog takvih stvari.

12 godina
neaktivan

Evo da potvrdim da sada stalno imam 3 crtice.

A gdje sam imao 2-3 sada imam pun signal.

Dakle factory reset je riješio problem sa 4G signalom i sa prekidanjem internet podataka. Cijeli dan je uredu na 4G i manje baterije troši nego prije.

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Akira kaže...

Dakle factory reset je riješio problem sa 4G signalom i sa prekidanjem internet podataka. Cijeli dan je uredu na 4G i manje baterije troši nego prije.

Te crtice ti ovise o zagušenosti mreže...

Evo ja sad imam 4 crtice gdje sam do prije mj dana imao 1-2 i kad se večina ljudi vrate s godišnjeg opet će se vratit na 1-2

12 godina
neaktivan
R36 kaže...
Akira kaže...

Te crtice ti ovise o zagušenosti mreže...

Evo ja sad imam 4 crtice gdje sam do prije mj dana imao 1-2 i kad se večina ljudi vrate s godišnjeg opet će se vratit na 1-2

I da se dogodi promjena baš nakon factory reseta?

Sumnjam u to. Ali nije mi ni bitno. Bitno da sada nemam prekide i slab signal. 

I Don't Give A Damn
15 godina
neaktivan

Pozdrav, prije nekoliko dana sam kupio S6 Edge u T-Mobileu pa me zanima par stvari. 

Prelazim s LG G2 pa mi je baterija dosta čudna tj. dosta je slabija, ne može izdržati do kraja dana bez punjenja s dosta malim korištenjem. Jel to normalno za S6 il je moj neki poseban?

Htio bih ga rootati da maknem ove grozne reklame i instaliram par aplikacija koje podržavaju root, zanima me dal moram na nešto posebno pazit zbog ovog KNOX-a. Inače svaki mob dosad mi je bio rootan i ispreflashan (S1,2,3 i G2) tako da detalje znam, jedino me zanima KNOX pošto mi je to novo.

PSN - Axtross
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tinča14 kaže...

Pozdrav, prije nekoliko dana sam kupio S6 Edge u T-Mobileu pa me zanima par stvari. 

Prelazim s LG G2 pa mi je baterija dosta čudna tj. dosta je slabija, ne može izdržati do kraja dana bez punjenja s dosta malim korištenjem. Jel to normalno za S6 il je moj neki poseban?

Normalno je, baterija S6 je iznimno loša.

14 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Htio bih ga rootati da maknem ove grozne reklame i instaliram par aplikacija koje podržavaju root, zanima me dal moram na nešto posebno pazit zbog ovog KNOX-a. Inače svaki mob dosad mi je bio rootan i ispreflashan (S1,2,3 i G2) tako da detalje znam, jedino me zanima KNOX pošto mi je to novo.

1. Instaliraj GSam Battery Monitor pa vidi što ti najviše troši bateriju. Znači napuni ga do 100% i kad ti se isprazni do 5% vidi što to troši bateriju. U svakom slučaju treba proči određeni ciklus punjenja da se baterija ustabili.

2. Mob ne trebaš rootat - ima jednostavniji način. Kupi si aplikaciju Package Disabler Pro (samo za Samsung) i preko toga isključiš ta sva sranja...

Baterija nije loša...meni je Sot oko 4h...

Ako uspoređuješ ovogodišnje top modele.,ni jedan ne bolju bateriju od S6 tako da...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 12:23 (R36).
17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Ako uspoređuješ ovogodišnje top modele.,ni jedan ne bolju bateriju od S6 tako da...

LOL 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
R36 kaže...

LOL 

Tonči koji ima???

12 godina
neaktivan
R36 kaže...
Tonči kaže...
R36 kaže...

LOL 

Tonči koji ima???

SuperSvemirka 2000 

17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Tonči koji ima???

Baš samo ove godine? G4 u praksi ima bitno bolju autonomiju, Z3+ me jako razočarao (znatno je lošiji od Z3). Čekam vidjeti Z5...

17 godina
odjavljen

Snap 810 je drek od procesora, OnePlus Two daje 1,5h manji SoT od OnePlus one, snap 800/801 je jos uvijek nakon 2 god. bolji izbor od 810.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

1 0 hvala 0
17 godina
Edge kaže...

Snap 810 je drek od procesora, OnePlus Two daje 1,5h manji SoT od OnePlus one, snap 800/801 je jos uvijek nakon 2 god. bolji izbor od 810.

820 je na vratima (vjerojatno s novim Nexusom)...tak da je taj proc umro sluzbeno

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
17 godina
odjavljen
Edge kaže...

Mislim da nije samo do proca. Lollipop ubija bateriju, i na OnePlus One sam izgubio preko 1:30h SoT-a kad sam nabacio cm12. 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
R36 kaže...

Tonči koji ima???

Baš samo ove godine? G4 u praksi ima bitno bolju autonomiju, Z3+ me jako razočarao (znatno je lošiji od Z3). Čekam vidjeti Z5...

Da ove godine sam mislio...i svi testovi koje sam čitao kažu da G4 ima čak lošiju bateriju od G3..., a baterija S6 je bolja od G3 tako da...

Z3 ima odličnu bateriju kao i S6 active - čitao sam da S6 Active ima najbolju od svih.

Mitch kaže...
Edge kaže...

820 je na vratima (vjerojatno s novim Nexusom)...tak da je taj proc umro sluzbeno

Nemoj me uzet za riječ ali sam čuo da se i 820 pregrijava...a gdje ima dima ima i vatre.Nešto kod Snapdragon jebeno ne funkcionira...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 17:44 (R36).
17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Da ove godine sam mislio...i svi testovi koje sam čitao kažu da G4 ima čak lošiju bateriju od G3..., a baterija S6 je bolja od G3 tako da...

Z3 ima odličnu bateriju kao i S6 active - čitao sam da S6 Active ima najbolju od svih.

G4 je meni u praksi bio daleko bolji s baterijom od G3 i S6. S6 na mom testu (video i društvene mreže) nije izdržao preko 3,5h SoT-a, imao je katastrofa standby drain. G3 do 4,8h i minimalan drain u standby modu.

S6 Active ne postoji, kao što ne postoji ni Note 5, primjerice. Uređaji koje je nemoguće kupiti u Europi, zaista su sasvim nebitni. 

17 godina
R36 kaže...
Edge kaže...

Nemoj me uzet za riječ ali sam čuo da se i 820 pregrijava...a gdje ima dima ima i vatre.Nešto kod Snapdragon jebeno ne funkcionira...

Gdje? Nije još ni izašao

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
R36 kaže...

G4 je meni u praksi bio daleko bolji s baterijom od G3 i S6. S6 na mom testu (video i društvene mreže) nije izdržao preko 3,5h SoT-a, imao je katastrofa standby drain. G3 do 4,8h i minimalan drain u standby modu.

S6 Active ne postoji, kao što ne postoji ni Note 5, primjerice. Uređaji koje je nemoguće kupiti u Europi, zaista su sasvim nebitni. 

U današnje vrijeme uređaje ekipa kupuje s bilo kojeg dijela svijeta., tako da to što S6 Active i Note 5 nećeš moći kupit u EU.,ne znači da ih se ne možeš nabavit...

G4 je samo tebi toliko izdržao i brijem nitkom više., ali ok...

Mitch kaže...
R36 kaže...
Edge kaže...

Gdje? Nije još ni izašao

Nije ni 810 izašao pa se znalo doslovno godinu dana prije da ima problema. 

U svakom slučaju kad izađe, vidjet ćemo!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 18:50 (R36).
12 godina
neaktivan

Ja ne razumijem vaše probleme sa baterijom. Ja imam SOT preko 6 sati. Non stop wifi ili lte. 2 maila, viber, poruke, pozivi i dosta surfanja.

Još nije izašao mobitel koji bi vama odgovarao sa baterijom. Nekako bi kad bi trajao godinu dana SOTa. Daj budite realni, mobitel se napuni za sat vremena, traje cijeli dan bez problema sa 6 sati SOTa. Ima ekran najbolji na tržištu i fenomenalan je opčenito.

Ako vam ne valja kupite si fiksni telefon i prestanite tražiti dlaku u jajetu. Nađite si neki drugi hoby u životu ;)

Inače factory reset rješava hrpu problema pa pokušajte sa njim.

Ipak je ovo samo mobitel a ne nuklearna fizika. 

I Don't Give A Damn

5 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni je ovo odlično. A šta vi ostali radite sa mobitelom da imate samo 3.5- 4 sata SOT ja nemam pojma.

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
R36 kaže...

U današnje vrijeme uređaje ekipa kupuje s bilo kojeg dijela svijeta., tako da to što S6 Active i Note 5 nećeš moći kupit u EU.,ne znači da ih se ne možeš nabavit...

Ne, ne kupuje se. Imaš li dozvolu HAKOM-a za uvoz? Čak i ako ti besplatno odobre (sigurno hoće pa to zanemari), pitanje je imaju li ti uređaji podršku za naš LTE npr. Platiš li poštarinu, carinu i PDV? Ispadne toliko skupo da se jednostavno ne kupuje, osim ako ti cijena nije bitna, no meni nije svejedno jer ih ionako smatram preskupima i trebam legalnu garanciju i sl. Može se kupiti i RPG lanser i projektile, no ne znači da je jeftino ili praktično.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 19:15 (Tonči).
17 godina
Akira kaže...

Meni je ovo odlično. A šta vi ostali radite sa mobitelom da imate samo 3.5- 4 sata SOT ja nemam pojma.

Možda koristimo 3G/4G ili WiFi ko bi rekao

12 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Akira kaže...

Možda koristimo 3G/4G ili WiFi ko bi rekao

A možda da se ne pokušavaš praviti pametan pa pročitaš moj post još jednom. Jer i ja non stop koristim ili wifi ili lte.

31% baterije, 2:40 sati SOT. WiFi non stop i to slabiji signal.

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 19:53 (Akira).
17 godina

Ne znam stvarno...imas posebni S6..nemoj se ljutit ali nisi dao onaj advanced prikaz di se vidi GPS/GSM/WiFi u trakama

edit - baci SS ostatka procesa....vjerojatno nemas FB, Whatsapp, Maps, Google Now?

lokacija, brightness?

ne samo teoretski, nego je fizicki nemoguce da baterija 2500 mAh sa 5.1" ekranom (za kojeg se zna tocna potrosnja) da ne ide preko 4:15 sa 100% 3G, battery saving location na 5.1.1 i auto brightness (racunajuci da izlazis van itd)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 20:01 (Mitch).
17 godina
odjavljen

Mitch, izjava da je nemoguće da baterija ne ide preko 4:15 je posve besmislena i iz tehničke perspektive. Jei mislio reći "nemoguće da ide", to je već razumno, no obrnuto ne. Iako, moguće je dobiti prikaz i za 5 sati, pažljivim načinom upotrebe.

17 godina
Akira kaže...

Ja ne razumijem vaše probleme sa baterijom. Ja imam SOT preko 6 sati. Non stop wifi ili lte. 2 maila, viber, poruke, pozivi i dosta surfanja.

Još nije izašao mobitel koji bi vama odgovarao sa baterijom. Nekako bi kad bi trajao godinu dana SOTa. Daj budite realni, mobitel se napuni za sat vremena, traje cijeli dan bez problema sa 6 sati SOTa. Ima ekran najbolji na tržištu i fenomenalan je opčenito.

Ako vam ne valja kupite si fiksni telefon i prestanite tražiti dlaku u jajetu. Nađite si neki drugi hoby u životu ;)

Ne znam da li ti je ovo prvi susret s smartfonom, al kad već doživljavaš ekstazu uz tu "moćnu bateriju" na S6, sve se bojim pomislit kaj bi tek bilo da si vidio bateriju i njene mogućnosti na Z3, G2 i ostale koje imaju poveće kapacitete baterije..

Mislim da tri dana ne bi mogao doć sebi:)

Gle da se razumijemo, S6 ipak nema tak lošu bateriju, pošto sam ga koristio, al u usporedbi sa nekim smartfonima, ima daleko lošiju od njih..

A smartfon koristi za korištenje, a ne za rušenje standby rekorda..

17 godina
odjavljen

Trebao bih idući tjedan dobiti opet SGS6E i M9; baš me zanima kakvo je stanje s novim nadogradnjama.

12 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Akira kaže...

Ne znam da li ti je ovo prvi susret s smartfonom, al kad već doživljavaš ekstazu uz tu "moćnu bateriju" na S6, sve se bojim pomislit kaj bi tek bilo da si vidio bateriju i njene mogućnosti na Z3, G2 i ostale koje imaju poveće kapacitete baterije..

Mislim da tri dana ne bi mogao doć sebi:)

Gle da se razumijemo, S6 ipak nema tak lošu bateriju, pošto sam ga koristio, al u usporedbi sa nekim smartfonima, ima daleko lošiju od njih..

A smartfon koristi za korištenje, a ne za rušenje standby rekorda..

Zanimljiv si. :) Galaxy S i9000,  S2 i9100, Note2 N7100, Note3 N9005, Note 8.0 N5100, Note 10.1 N8020, Galaxy S5, LG G3, Nokia Lumia 930, OnePlus One A0001 64GB, HTC M8 i trenutno Galaxy S6. ;)

Još sam neke i zaboravio.

Drugo nemam uključenu lokaciju, nemam ju zašto paliti, nemam whatsapp niti glupi FB ;)

Osvjetljenje mi nije automatsko nego je non stop oko 40%.

Deinstalirao sam ili ugasio dosta aplikacija, jedna od njih je i google now jer nikakve koristi od nje. Isto tako ne koristim Chrome koji je poznat po trošenju baterije nego koristim originalni browser.

Da sam napravio mobitel po svom guštu to jesam, ali isto tako ne možete pljuvati po bateriji mobitela jer se zna da največu ulogu u potrošnji baterije ima software koji nije proizvod samsunga nego googla. Isto tako ne morate imati sve moguče aplikacije na mobitelu. Neki od nas nisu ovisnici o društvenim mrežama ;)

I kao takav sam prezadovoljan sa Galaxy S6. 

Ali kao što sam rekao, to je samo mobitel a ne high end gaming kompjuter.

Znam da se većina vas ne slaže sa mojim mišljenjem ali to uopće nije ni bitno. Svatko ima svoje razmišljanje.

Uglavnom, moguče je imati 6.5 sati SOTa kada si realan i znaš sto radiš. ;)

I Don't Give A Damn
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice