Dobro pa nemreš uspoređivat dvije slike na kojima si slikao monitor lol
Baš kao što ti je neko rekao, odi van i poslikaj par slika s oba mobitela u svim uvjetima (dnevno svijetlo, direkt sunce, sjena, pol pol, sumrak, mrak blabla) i onda usporedi..
Ma ovo mi je idealno. Prvo što sunce naravno strahovito osvjetljava pa će svaki pikavac
dati sliku bez šuma, drugo što je sad mrakača, treće što su mi ovo kontrolirani identični uvjeti.
Ionako svi slikaju po vai kad uspoređuju.
Ali hajde, idem okinut par noćnih na ulicu.
Evo, brzinsko klikanje i malo cropova. Oba fotića na hdri off, maca sa blicom, ostalo bez, automatika default.
Na transfer stavio full res slike (sve sam presejvao zbog veličine na jpeg 8, optimized - tako ako je kompresija naudila jednom, jednako je i drugom)
http://we.tl/7YlnUU2RYW
Nema detalja u sjenama na M9, mulja teksture, i vidi se noise na tamnijim dijelovima. Također optička stabilizacija na samsungu je nenad**biva.
M9 sam morao po tri četiri ispaliti da nebude razmuljano. S6 sve iz prve. Veća reza M9 mi je ovdje nikakva prednost.
(i dalje mislim da se to lijepo dalo vidjeti i na fotki ekrana :P )
Naravno slike na S6 su definitivno dosta bolje, to nema govora... Ali slike od M9 uopće nisu toliko loše koliko sam mislio. Na većini slika su noćne slike baš totalna katastrofa, za mene neupotrebljive, ovdje ima dosta šuma al bar nije tak loša slika ko na reviewima... Ne kužim, kaj se oni trude skupit gore slike ili?
Zanimljivo bi bilo vidjet okršaj M8-S6 u ovim noćnima.

ptspclan.com | visit us ^^