Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.161.931
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Da ima boljih od nexusa - naravno. No ako ti kamera i baterija ne igraju kljucnu ulogu, taj nexus 5 pojede i s6 po pitanju fluidnosti i stabilnosti za dorucak.

E sad, svatko ima nesto sto mu je vaznije. Ako si kao ja prikovan uz laptop poslovno vecinu dana, onda ti baterija i ne igra neku ulogu. Mobom slikam svakih 10 dana jednu sliku, dakle ni to mi ne igra ulogu. Zasto bih kupio 3x skuplji, a ujedno i sporiji uredjaj od nexusa?

Sto se tice svega ostaloga, nemam ni vremena, a ni volje. U pravu si u vezi svega, cestitke i uzivaj.

3 0 hvala 0
17 godina

Da...http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2014/01/29/nexus-5-review-the-long-term-owners-test/

After Three Months Of Use, It's The Best All-Around Android Phone

Ajde kupi, koristi mjesec dana kao ja pa onda pisi po forumu.

Ja nemam potrebe hvaliti neki uredaj, ali zasto ne bih pohvalio jedan koji je osim duplo manje cijene, duplo brzi/bolji telefon od konkurencije svojevremeno?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
Hann kaže...

Da ima boljih od nexusa - naravno. No ako ti kamera i baterija ne igraju kljucnu ulogu, taj nexus 5 pojede i s6 po pitanju fluidnosti i stabilnosti za dorucak.

E sad, svatko ima nesto sto mu je vaznije. Ako si kao ja prikovan uz laptop poslovno vecinu dana, onda ti baterija i ne igra neku ulogu. Mobom slikam svakih 10 dana jednu sliku, dakle ni to mi ne igra ulogu. Zasto bih kupio 3x skuplji, a ujedno i sporiji uredjaj od nexusa?

Sto se tice svega ostaloga, nemam ni vremena, a ni volje. U pravu si u vezi svega, cestitke i uzivaj.

Ako ti kamera, baterija ne igraju ključnu ulogu dobar je i 3310. Uživaj.

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Da...http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2014/01/29/nexus-5-review-the-long-term-owners-test/

Ja nemam potrebe hvaliti neki uredaj, ali zasto ne bih pohvalio jedan koji je osim duplo manje cijene, duplo brzi/bolji telefon od konkurencije svojevremeno?

Jedna lasta ne čini prolječe.

14 godina
pa nexusi lete jer imaju gol golcat softver. isto kao i svi google play uređaji. jednostavno takav uređaj mora letjet na s800.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
R36 kaže...
Mitch kaže...

prolječe možda ne, ali proljeće svakako da..

zuper, a sto tocno TW pruza vise nad stock Lollipopom? osim sto je ruzan

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 18:47 (Mitch).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
R36 kaže...
Mitch kaže...

Subjektivan dojam...meni je čist androdi ružan kao i HTC Sense ili npr CM...

Odlični su mi MIUI, ColorOS, TW, LG UI...

Oko toga je glupo raspravljat tako da...

13 godina

A stvarno ne znam onda haha. Radje koristiš šarene dječje laggave uije, bez imalo konzistencije, nego ispolirane i elegantne UI-je. Ok o ukusima se ne raspravlja, ali 95% reviewera i korisnika preferira UIje koje ti ne voliš.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

A stvarno ne znam onda haha. Radje koristiš šarene dječje laggave uije, bez imalo konzistencije, nego ispolirane i elegantne UI-je. Ok o ukusima se ne raspravlja, ali 95% reviewera i korisnika preferira UIje koje ti ne voliš.

Ako zbrojimo broj prodanih uređaja s elegantnim UI-je (HTC i NEXUS), s brojem prodanih uređaja s šarenim i dječjim UI-em (Iphone, Samsung, LG, Xiaomi, Meizu) dođemo do zanimljivog broja koji kaže da 95% korisnika preferira šareno sučelje...

Ah šta volim matematiku...

Daj jednom više shvatite da ljudima nije toliko bitno sučelje i zvučnici. Brojevi prodanih uređaja ne lažu!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 19:10 (R36).
17 godina

R36 logika - "Dajte shvatite da ljudima nisu bitni zvucnici, ekran, baterija, kamera, UI, trzanje!!!"

hahaha ima cak i pravo

0 0 hvala 0
13 godina

Tebi dandanas nije jasno da brojke i matematika ne odražavaju cjelu sliku?

Bilokoji profesionalni reviewer ne voli tw ni lg ui. Em laggaju em su ružni. Minusi za s6 kod SVAKOG reviewera: Battery life i touchwiz. Za g4 isto prigovori za još gori ui od samsunga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Osim maila, teamviewera, vibera, wa, skypea i jos 10ak drugih sitnica. Da to ima 3310 isti sekund bih ga kupio.

Ali naravno, to su tebi sve 'sitnice', jer ocito je da si osim sa cijelim forumom, posvadjan i sa vlastitom pameti.

17 godina
Mitch kaže...
R36 kaže...
Mitch kaže...

Hm, nebih se uključivao u flamewar, ali ova recenzija nexusa je iz siječnja prošle godine. Koliko je ne samo mobitela, nego i generacija chipseta izdano otada? Sve ovisi tko što zahtijeva od smartfona. Trenutno je s6 precijenjen (ne računajući oglase) ali hardver ima ... sve znate. Vjerujem da ovdje najdulje koristim s6, zasad me nervira prenisko postavljena power tipka, kad koristim jednom rukom, (lijevom) često mi ne registrira palac ali registrira rubom blizinu dlana kojim ga držim, tako... te sitnice. Baterija je neki prosjek. Dobro drži casual upotrebu, ali kad se pokrene sav hardver npr zahtijevan 3d, onda je žedan. Da se bjesomučno igram igrice ili se patim gledanjem višesatnog videa na tako malom Ekranu i zvučniku(ne volim dugo trpiti in ear sluške) nosio bih sa sobom battery expander. Ili punjač, što rade kolege ovisnici oko mene sa sony z3, iphones6, lg g3... uh evo i tipkanje na njemu kao i svakom smartphoneu mi je tortura. Ali ja nisam mjerilo. Ja ga obožavam zbog stabilnog hd videa bez šuma na 60fps i samo zbog toga mi vrijedi novca. Dakle ovisi o potrebama i načinu upotrebe.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Overhaul ma ja sam siguran da je S6 na stocku bitno bolji od N5...ali pricamo o touchwizu
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

R36 logika - "Dajte shvatite da ljudima nisu bitni zvucnici, ekran, baterija, kamera, UI, trzanje!!!"

hahaha ima cak i pravo

Ti si to rekao, ja nisam.

maks0806 kaže....

Tebi dandanas nije jasno da brojke i matematika ne odražavaju cjelu sliku?

Bilokoji profesionalni reviewer ne voli tw ni lg ui. Em laggaju em su ružni. Minusi za s6 kod SVAKOG reviewera: Battery life i touchwiz. Za g4 isto prigovori za još gori ui od samsunga.

Kako da ne., kako otkrit koji je mobitel/auto/ ili sl uspješno nego pomoču brojki prodanih uređaja/automobila. Pa HTC ima mizeran broj prodanih uređaja naspram ostalih. I sad češ ti meni tvrdit da je HTC popularan. Popularan je isto kao HRT emisija Zvijezde pjevaju.

Hann kaže...
R36 kaže...

Osim maila, teamviewera, vibera, wa, skypea i jos 10ak drugih sitnica. Da to ima 3310 isti sekund bih ga kupio.

Ali naravno, to su tebi sve 'sitnice', jer ocito je da si osim sa cijelim forumom, posvadjan i sa vlastitom pameti.

To sve možeš koristit na tabletu ili laptopu tako da ti je i dalje 3310 dovoljno dobra.

13 godina

To što su popularni ne znači da su bolji pobogu. To sam htio reći. Koliko ima lošijih auta da se prodaju bolje nego oni bolji... Tako i kod mobitela, kod svega!

Neću ti ja ništa tvrditi, htc nije baš popularan iz razloga što nemaju novca za reklame kao samsung. Ljudi su čuli za samsung jer proizvode više toga, dok htc samo mobitele. htc je prodao manje primjeraka m7ice i m8ice nego samsung s4 i s5, ali dal je bolje mobitele neg samsung napravio? Itekako, a prodali su se znatno manje nego samsungovi

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Sardax:

Evo slike screenshota kako je korištena baterija... + 50% svjetlina ekran, sinkronizacija gmaila i ostalih sranja...Stavljene su dvije slike od Gsma Baterry i dvije od samsungovog izračuna potrošnje.

Sot-a ima 5h 36min.

Sad ako navedeno usporedimo s ekipom s xda foruma koju sam naveo i gdje sam stavio link da se sami (sardax,maks0806,Mitch...) uvjerite dođemo do zaključka da je prosjek baterije oko 5-6h ovisno o tome kako tko koristi mobitel.

Pošto sam ja čovjek od riječi, ja sam svoj dogovor ispunio.

Bilo bi lijepo kada bi @maks0806 sad zamolio svog frenda da testira bateriju i da stavi svoj SOT., pa da vidimo to trajanje baterije od 3h. 

Ako veći Vas par hoče spamat temu S6., onda nađite nešto drugo po čemu ćete srat, nemoj te po bateriji...

DODANO : kaže frend - 20 slika, pola u nočnim uvjetima s blicom, 10-15 sms-a, pozivi,e-mail, internet,you tube,raznorazne aplikacije, wi-fi cijelo vrijeme,osim kad je 3G korišten sinoč vani...

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 20:00 (R36).

2 0 hvala 1
17 godina
To je SOT bez ikakvog skoro prometa podataka...ajde upali LTE pa ces vidjet kako se batka topi :)

Hvala na SS btw.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
To je SOT bez ikakvog skoro prometa podataka...ajde upali LTE pa ces vidjet kako se batka topi :)

Hvala na SS btw.

Računaj da je nedjelja, da je frend bio doma i da mu nije trebao 3G ili 4G jer je spojen na kučni WI-FI.

I ja sam danas doma, igrom slučaja nisam išao nigdje (osim jutarnja kava..) i mobitel mi je spojen na WI-FI.

17 godina
odjavljen
R36 kaže...

@Sardax:

Evo slike screenshota kako je korištena baterija... + 50% svjetlina ekran, sinkronizacija gmaila i ostalih sranja...Stavljene su dvije slike od Gsma Baterry i dvije od samsungovog izračuna potrošnje.

Sot-a ima 5h 36min.

Sad ako navedeno usporedimo s ekipom s xda foruma koju sam naveo i gdje sam stavio link da se sami (sardax,maks0806,Mitch...) uvjerite dođemo do zaključka da je prosjek baterije oko 5-6h ovisno o tome kako tko koristi mobitel.

Bilo bi lijepo kada bi @maks0806 sad zamolio svog frenda da testira bateriju i da stavi svoj SOT., pa da vidimo to trajanje baterije od 3h. 

Ako veći Vas par hoče spamat temu S6., onda nađite nešto drugo po čemu čete srat, nemoj te po bateriji jer je očito da baljegate gluposti.

Opet vidimo frizirane rezultate. :) Gle, ne može ti max vrijeme biti tako maleno za SoT. :) Znamo kako se postiže veliko SoT vrijeme bez da ima efekt na max. 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
R36 kaže...

@Sardax:

Sot-a ima 5h 36min.

Ako veći Vas par hoče spamat temu S6., onda nađite nešto drugo po čemu čete srat, nemoj te po bateriji jer je očito da baljegate gluposti.

Opet vidimo frizirane rezultate. :) Gle, ne može ti max vrijeme biti tako maleno za SoT. :) Znamo kako se postiže veliko SoT vrijeme bez da ima efekt na max. 

hahahhaa, daje nemoj me klat. O čemu ti majke ti. Slike govore 1000 riječi. Šta se tu ima frizirat. Napuno ga na 100 i ispraznio ga na 2% i stavio screenshot. Nema razloga lagat.

17 godina
odjavljen

Pusti više dana normalnog korištenja i javi max SoT u GSamu. Ne ovaj trenutni.

5,6 sati? Da, na power saveru ili s off radijima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Stari, kao prvo nemam ti ja šta stavljat ssove, niti tebi išta dokazivat. Igrali smo, njemu se ispraznio meni ne.

Ove ssove si možeš mačku pod rep. Mob je na ultimate power savingu xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo kakva je situacija danas kod mene, danas je ovo jako loše o odnosu na prije jer sam prije uspijevao bez ikakvih problema imati 4h screen on

Galaxy S6 ,Xperia Z3

1 0 hvala 1
13 godina

Ovako se koristi mob. Kao mob a ne kao komad namještaja ili ukras.

http://www.androidauthority.com/galaxy-s6-edge-battery-life-4-days-later-601626/

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
drazen991 kaže...

evo kakva je situacija danas kod mene, danas je ovo jako loše o odnosu na prije jer sam prije uspijevao bez ikakvih problema imati 4h screen on

lol koliko te kolje android services..

lollipop je zasad skoro pa promasaj (da vizualno ne izgleda ok, rekao bih da je potpuni promasaj dosad)

17 godina

Googleove aplikacije za Android su usr/ane skroz.

GMaps mi uzima 400MB, koristima ga samo za jedno jedino mjesto i ocekujem da je to cacheirao, ali on i dalje loada i trosi net.

PA STO UZIMA 400MB???

Googleovi Swift developeri (iOS i GMail) su bitno bolja grupa...

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Googleovi Swift developeri (iOS i GMail) su bitno bolja grupa...

Nema to nikakve veze sa Swiftom, ObjC, itd. Do samog OS-a je, tj. koncepcije istoga.

17 godina
odjavljen

Lolipop nije nikakav promašaj, dapače. 5.1 je fantastičan. 5.0.2 je užas, 5.0.0-1 su loši.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

A gle, na dosta mobitela je loš, meni je na Z3 radio dosta dobro, na M8 je dobar al se malo uspori. Treba mu još peglanja, nadam se skorom 5.1 za M8/Z3

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice