Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 693.369
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nisam ni primjetio. Hvala :)

1 0 hvala 0
16 godina

Može netko reči iz prve ruke koju boju odabrati?

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
Onu koja ti se najvise svida?
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
16 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Ja sam o tome raspravljao sa par ljudi, baš danas na kavi.

Praksa je ovakva: bijeli izgleda pre kinesko, crni je"too mainstream" prečesta boja, zlatni izgleda ko flaster, a plavi je posebni mada pomalo djetinjast.

Dakle pouka: Ti si kupi šta se tebi najviše sviđa {#}

- ja ću sebi odabrat plavi ili zlatni

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
16 godina
gamer34 kaže...
Onu koja ti se najvise svida?

Bernard Huky Hux kaže...
nul-3 kaže...

Ja sam o tome raspravljao sa par ljudi, baš danas na kavi.

Praksa je ovakva: bijeli izgleda pre kinesko, crni je"too mainstream" prečesta boja, zlatni izgleda ko flaster, a plavi je posebni mada pomalo djetinjast.

Dakle pouka: Ti si kupi šta se tebi najviše sviđa {#}

- ja ću sebi odabrat plavi ili zlatni

Pa bijeli mi baš nije nešto lijep, na crnom se previše vie one glupe rupice iza a smeđi baš nije ni malo lijep. A plavi je pomalo promašen. Stvarno ne mogu odlučit.

14 godina
odjavljen

Ko da je bitno kad ga vecina nosi u gumenoj navlaci {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

moze netko reci koliko je bolja baterija u odnosu na s4 ? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 9:37 (lukan).

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ima tko problema sa kamerom?

Slike bez bljeskalice bez obzira na količinu svijetlosti izađu loše(ko da su slikane galaxyom mini)

a sa bljeskalicom izađu dobro?

Galaxy S4 sam između ostalog koristio kao skener,no kad naslikam tekst sa S5 slika je mutna.

Jel trebam možda u postavkama što podesiti?

Na kameri je ona folija ali mislim da to nesmeta jer nepokriva senzor.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ako ti je folija na leci onda smeta itekako :) probaj skinuti ili ako je na bljeskalici isto smeta :)

1 1 hvala 0
16 godina
lukan kaže...

ako ti je folija na leci onda smeta itekako :) probaj skinuti ili ako je na bljeskalici isto smeta :)

Nije preko leče, štiti samo oono staklo okolo...

15 godina
odjavljen
Meni plava boja najljepse izgleda :) iako je odvratan dizajn plava je dobra
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina

Sto se tice "problema" s kamerom provjeri jeli ti autofokus ukljucen, u stocku mob dolazi sa iskljucenim autofokusom

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
16 godina

Zašto bi bilo komplicirano; da pojednostavim

KOJA BOJA VAM JE NAJLJEPŠA (NAJBOLJA)

24 CRNA
5 BIJELA
1 ZLATNA
1 SMEĐA
Moj PC  
3 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
nul-3 kaže...
4mal kaže...

nijedna s5 smrdi {#} uzmi neku lumiu za tu cijenu radje bolji smart 1000000 puta od ovog marketinskog smecha {#}

Lumia 900 je već u džepu :)

Neznam na koju foru je Lumia 900 jača od Galaxy-a S5..

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4578&idPhone2=6033

Svaka čast WP-u ali meni ograničeni softver nije dovoljan.

Po meni su večina Lumia(izuzev 520) promašaj.

Sadržavaju chipsete koje je android pregazio u flagshipovima 2012.

HD rezolucija dok neki android smartphone imaju 2K rezu.

Prosječna baterija je 1800mAh dok je na androidu 2400mah-a.

U temi kao i na forumu ima par korisnika Galaxy-a S5,ostali furaju prošlogodišnje flagshipove ili još gore kinske smartphone i pokušavaju dokazati da je njihova Xperia Z,Oppo,Zoppo,Xiaomi,Nokia..

Boljia od flagshipa 2014.

PATHETIC.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
5 12 hvala 0
14 godina
odjavljen
RaZ0R9111 kaže...
nul-3 kaže...
4mal kaže...

Pathetic je to što on pita koja vam je boja najljepša, a ti napadaš s 'Neznam na koju foru je Lumia 900 jača od Galaxy-a S5..'.

I jedna stvar mi nije jasna, ' furaju prošlogodišnje flagshipove ili još gore kinske smartphone', znaći svi mi koji imamo prošlogodišnje smartphonove smo što? Vidim ja što ti želiš time reći, ali teško patiš na brend i krivo čitaš između redaka da je netko rekao da je flagship iz 2013. bolji od flagshipa iz 2014., možda je netko rekao da npr. SXZ je bolje izrade od SGS5, što i jest...

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 18:50 (Deawood).
15 godina

Evo ekipa jedan video, slowmotion, odnosno 1/4 u HDu, ali neznam zasto je na youtubeu 360p only, video je u HDu a neznam kak da takav bude i na youtubeu, pa ako netko zna neka kaze slobodno {#} 

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mozda ti se jos nije do kraja uplodao?
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
15 godina
gamer34 kaže...
Mozda ti se jos nije do kraja uplodao?

Evo sad ima {#}

14 godina
LUNAT1C kaže...
RaZ0R9111 kaže...
nul-3 kaže...
4mal kaže...

nijedna s5 smrdi {#} uzmi neku lumiu za tu cijenu radje bolji smart 1000000 puta od ovog marketinskog smecha {#}

...

toliko {#} u jednom postu nisam dugo procitao. kakve veze ima sto ekran nije 2k kao u nekih android smartphonea, i sto je chipset zastario? pa apple ima isto tako losiji hw pa mu je opet prodaja na najvišem nivou..

primjerice jedna lumia 1020 ima fluidni rad i bolju sliku nego bilokakav ovogodisnji flagship.što se tiče prosječne baterije, puko sam se smijat kad sam vidio 2400, one i nexus5 imaju 2300,  s4 2600 i svi ostali poznatiji oko 3000..
što se tiče kineskih mobitela, zamijenio bi s4 i s5 odma za oneplus one..

Sve pet ostalo jedan!!!!!

Daj mi samo reci što imalo zahtijevnije ima u radu jedna W8 Nokia?!?!?!?!

Po čemu se W8 može porediti sa jednim kvalitetnim widgetom kalendara na android platformi, ili još bolje, makar ja ne podržavam "flat" sučelje iOS 7.x.x ali W8 nema mogućnost postaviti jedan običan kvalitetan wallpaper na screen, a da ne spominjem opseg i kvalitetu aplikacija, što za telefone što za iPad računala.

Kada se priča o dizajnu, milijardu milijon puta se je kazalo; "o ukusima se ne raspravlja" bar ne previše, obzirom ste pomješali kruške i jabuke poredeći unutarteme bilo što osim boja S5 samsungovog novog flagship moba i.

Osobno, do sada sam u ruci imao samo bijeli i crni S5, i mogu kazati, bijeli mi je ljepši na prvu, ali feeling poklopca pod prstima je pet puta bolji kod crnog nego na bijelom. Što se tiče plavog i "zlatnog", za sada se suzdržavam bilo kakvog komentara, obzirom ih nisam imao u rukama, ali ću samo ipak kazati, zlatnog osobno ne bih nikakada kupio, nije moj tip {#}

ATJ Lučko
Moj PC  
1 5 hvala 0
16 godina
RaZ0R9111 kaže...
nul-3 kaže...
4mal kaže...

Lumia 900 je već u džepu :)

Neznam na koju foru je Lumia 900 jača od Galaxy-a S5..

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4578&idPhone2=6033

Svaka čast WP-u ali meni ograničeni softver nije dovoljan.

Po meni su večina Lumia(izuzev 520) promašaj.

Sadržavaju chipsete koje je android pregazio u flagshipovima 2012.

HD rezolucija dok neki android smartphone imaju 2K rezu.

Prosječna baterija je 1800mAh dok je na androidu 2400mah-a.

U temi kao i na forumu ima par korisnika Galaxy-a S5,ostali furaju prošlogodišnje flagshipove ili još gore kinske smartphone i pokušavaju dokazati da je njihova Xperia Z,Oppo,Zoppo,Xiaomi,Nokia..

Boljia od flagshipa 2014.

PATHETIC.

Si ti pio maka? Ja kažem da imam lumiu 900 i da želim kupit S5. 

BTW nemam ništa protiv lumia, dapače simpatiziram ih i ovo je druga koju imam. Ciljao sam prvo na 1520 ali je prevelika, a nemam volje čekat 930. Tako da planiram uzeti S5

16 godina
ATJLučko kaže...
LUNAT1C kaže...
RaZ0R9111 kaže...
nul-3 kaže...
4mal kaže...

Sve pet ostalo jedan!!!!!

Daj mi samo reci što imalo zahtijevnije ima u radu jedna W8 Nokia?!?!?!?!

Po čemu se W8 može porediti sa jednim kvalitetnim widgetom kalendara na android platformi, ili još bolje, makar ja ne podržavam "flat" sučelje iOS 7.x.x ali W8 nema mogućnost postaviti jedan običan kvalitetan wallpaper na screen, a da ne spominjem opseg i kvalitetu aplikacija, što za telefone što za iPad računala.

Kada se priča o dizajnu, milijardu milijon puta se je kazalo; "o ukusima se ne raspravlja" bar ne previše, obzirom ste pomješali kruške i jabuke poredeći unutarteme bilo što osim boja S5 samsungovog novog flagship moba i.

Osobno, do sada sam u ruci imao samo bijeli i crni S5, i mogu kazati, bijeli mi je ljepši na prvu, ali feeling poklopca pod prstima je pet puta bolji kod crnog nego na bijelom. Što se tiče plavog i "zlatnog", za sada se suzdržavam bilo kakvog komentara, obzirom ih nisam imao u rukama, ali ću samo ipak kazati, zlatnog osobno ne bih nikakada kupio, nije moj tip {#}

ako bas hoces, to je bilo odgovor na njegovo lumia ima slabiji hw od android flagshipa. sto se tice zahtjevnosti mozes stavit tonu aplikacija koje su zahtjevne, a iskreno widgeti na lumiji ni netrebaju biti, kao niti wallpaper posto ima drugacije dizajnirano sučelje(isto zato mercedesom nemozes orat njivu). između ostalog, ako vam je sve do boljeg softwarea i tvojih widgeta onda nemojte kukat kad vam mobitel zasteka na 1 sekundu kada udete u galeriju ili imenik. svako ima svoje prioritete..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 20:01 (LUNAT1C).
16 godina

Na trenutak zaboravim kojem mobitelu je posvećena ova tema.

Ako nemaš, nit želiš nabaviti SGS5 i ako ga nisi imao u ruci i radio na istom, onda ne vidim razlog da svraćaš u ovu temu. Ja ne ulazim u HTC temu, što će mi kad ga ne planiram uzeti?

šumski put je bio ravan.
Moj PC  
5 3 hvala 1
14 godina
neaktivan
dreammaker kaže...

Ako nemaš, nit želiš nabaviti SGS5 i ako ga nisi imao u ruci i radio na istom, onda ne vidim razlog da svraćaš u ovu temu. Ja ne ulazim u HTC temu, što će mi kad ga ne planiram uzeti?

Ali kako da svima kazu da njihov uber telefincic valja, a s5 ne valja u drugim temama kad je jedino ova posjecena na dnevnoj bazi :)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
15 godina
EchoOne kaže...
dreammaker kaže...

Ali kako da svima kazu da njihov uber telefincic valja, a s5 ne valja u drugim temama kad je jedino ova posjecena na dnevnoj bazi :)

Daj ti meni već jednom pošalji rezultate Antututututua na S5.
Čekam ih na vocapu već danima :) 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
15 godina

Evo moj antutu

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 15:34 (Svrzic).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

kako na samsungu tocno gasim neke aplikacije da mi bespotrebno nevuku memoriju...a i posto mi nesto danas postotak baterije jako brzo opada cini mi se da gutaju i bateriju

jel to settings-aplication manager-running...pa kliknem na neku aplikaciju pa STOP?

311mb mi je trenutno slobodno,a nije baš da sam se uopće i naskidao bilo kakvih aplikacija..osim ono klasika,messenger,whatsapp itd..

i zasto mi kad idem na bateriju i kad gledam sta ju najvise crpi na prvom mjestu stoji android system sa cak 23% pa tek onda screen sa 22%

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 17:28 (Mortiis).

0 0 hvala 0
17 godina

bloatware ti uzima puno ocito , rootaj ga pod hitno i stavi neki aosp {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 17:39 (4mal).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj koji app ti najviše vuće, vjerojatno nešto stalno budi uređaj. Force close bi trebao zatvoriti app. 

Slobodan RAM ti nema veze s time koliko si app instalirao. Uređaj će stalno koristiti većinu RAMa i to je to. Tako Android radi, a pokušaji smanjivanja toga raznim battery doctorima, RAM doctorima i sličnim glupostima će radit upravo suprotno.

To je tako odavno, navikni se gledat Android system na vrhu na Samsung uređajima. 

@4mal, uzet Samsung i stavit AOSP je najveća glupost koju možeš napravit. Em se gubi garancija, em si mogao uzet bilo koji drugi uređaj ako ti te aplikacije nisu napete. USP Samsunga su baš te aplikacije i ako ih netko ne želi, zašto uzima Samsung? 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 17:41 (Mitsuoka).
17 godina

jedna digresija od s 1 pa do s 5 nakrkali su tog bespotrebnog softa masu pa nije ni cudo da cucula bateriju {#}

ma sve to moze kamuflirat tak sam radio sa s2 i s3 miljon aosp aopk romova bio na servisu niko nista dume nije imao da sam ga ikad pipnuo 

tako da ne pricaj gluposti ! a kao drugo svi rootaju mob cim ga kupe bas da se rijese gore navedneih gluposti a to i je bit imat android mob znaci

igart se snjim ,istrazivat mjenjat etc.. glupa ti je konstatacija ovo sa samsungom i drugim bredovima lol ni jedan flagship out of box nije dobar dok se ne tweeka

bez obzira na jaci hw od proslog {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 17:48 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Taj cijeli bloatware se da ugasiti i nikad se nece sam pokrenuti. Udjes u app drawer i stisnes i drzis na aplikaciju koja ti je stalno pokrenuta, tada ce ti se gore pojaviti par opcija gdje mozes ugasiti ili cak izbrisati. Neke stvari nazalost ne mozes ali one opce ne crpe bateriju. Ja sam recimo izbirsal sve te HT-ove djidje, samsung aplikacije, ugasil Svoice i sve je ok. Inace, da, aosp bi bilo puno prikladnije resenje.

@Mitsouka. Slazem se da se obican covjek (pa i napredniji korisnici) nebi trebali zamarati s ramima, jer mobitel prazan ili pun leti, ali s druge strane pitam se cime to samsung uspije nafilati rame?

Cak i dok zbrojim sve te sitnice ne ispadne toliko, ajde, ima jos nekakvog kesiranja ali opet ne izadje ta cifra. Nexus 7 pak ne uspijem ni da se zakoljem. :)

SGS5 SGS5
Nexus 7 Nexus 7
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 18:25 (ukay1000).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice