ocito ih malo forumasha ima za sad :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajd kad je odavno sve offtopic, da ja malo dodam neko zapažanje, također offtopic,
ali barem bez flejma ostalih i njihovih preferencija.
Naime, sad imam HTC One M8, pa malo mjerkam njegovu kameru.
Moram reći da se dosta popravila. Evo ovdje sam fotkao detalj u sjeni sobe,
za usporedbu sam fotkao sa Galaxy S4. galaxy S5 više nemam, ali eto čisto malo
za neku usporedbu.
Bez blica - S4 je bolji (oštriji, detaljniji), sa blicem je HTC M8 bolji... uglavnom, baš onako kako govore svi korisnici i recezenti - HTC One ima solidnu kameru, ali ipak lošiju od S4/5. Šteta, jer je novi HTC zaista solidan po svemu ostalom i trebali su malo poraditi na kameri (valjda će dogodine :-))
Sve je to tu negdje, bar u mraku :) S5
EDIT: Nevalja ovo forumsko dodavanje slika. Rusi kvalitetu bolje nego facebook :)
Evo jedna slika okinuta na brzinu s "kinezom" od 1000kn, čisto za usporedbu...
http://www.mediafire.com/view/pa4vg14o145lvrd/2014225143148(2).jpg
pa ako ima tko slike napravljene u prirodi, po danu sa S5?
Konačno tema kreče u dobrom smjeru.
Predlažem da slike postate na DropBox/Mediafire jer forumov uploader smanji sliku i uništi kvalitetu.
Inače ko god kaže da je stražnji dio Galaxy-a S5 loše kvalitete nije ga imao u rukama.
Materijal podsječa na umj. kožu a ne na jeftinu kinesku plastiku(definitivno bolje nego na GalaxyuS4)
Predlažem da slike postate na DropBox/Mediafire jer forumov uploader smanji sliku i uništi kvalitetu.
Inače ko god kaže da je stražnji dio Galaxy-a S5 loše kvalitete nije ga imao u rukama.
Materijal podsječa na umj. kožu a ne na jeftinu kinesku plastiku(definitivno bolje nego na GalaxyuS4)
Da, straga je očito bolji od prethodnih, ali osobno više preferiram brušeni aluminij kakav je kod Xperie P ili pak onako malo gumirano kao recimo kod Xperie T... To najbolje leži u ruci, ali puno ovisi i o ergonomiji - dosta dobro mi je ležao u ruci zbog zakrivljenosti i stari Arc(S), a kažu da super leže u ruci i ovi novi flex-zakrivljeni mobiteli te da mogu biti i većih dimenzija ali da se još uvijek mogu ugodno držati jednom rukom... S3 i S4 su me uvijek nervirali zbog klizanja i neugodnog osjećaja (kao da će iskliznuti), plus što su mi uvijek djelovali kao jeftine kineske igračke... pomalo neozbiljno od velike tvrtke kao što je Samsung...
tema je rasprava o s5 a ne uspoređivanje slika sa high end smartphona... što se tiče kože i aluminija, pošto sam picajzla i moram imat masku na mobitelu, tako mi je svejedno hoce li ispod njega biti aluminij ili plastika, ili koža.. tako da bi mi vise dobro dosla izmjenjiva baterija nego alu case :) mislim da ce se vecina forumasa sloziti samnom..
što se tiče kamera, m8 ima jako dobru opciju izabiranja fokusa nakon što se slika uslika (nešto tipa opcije na s5 samo umjesto odabira sve fokus, pozadina fokus i prednjica fokus, na m8 se moze odabrati dodirom prsta koja pozicija ce otici u fokus.. jako zgodno za one koji se bave fotografiranjem) isto tako m8 daje realnije boje, te m8 ima bolju prednju kameru.. ali ono zbog cega s5 pobjeđuje je veličina slike, ako zelit zumirat slika će biti daleko čišća na s5 nego na m8, isto tako ukoliko slike zelite izrađivat s5 je ispred m8..
sot nije pretjerano bolji nego na s4, mozda kojih sat vremena maksimalno, brightnes je bio na najjacem, ukljucen wifi, gps, 3g cijelo vrijeme.. sve u svemu nikakva novina.. ps. to nije sa uključenim powersaving modom, tako da mislim da bi se to vrijeme cak vise moglo i produziti!
tema je rasprava o s5 a ne uspoređivanje slika sa high end smartphona... što se tiče kože i aluminija, pošto sam picajzla i moram imat masku na mobitelu, tako mi je svejedno hoce li ispod njega biti aluminij ili plastika, ili koža.. tako da bi mi vise dobro dosla izmjenjiva baterija nego alu case :) mislim da ce se vecina forumasa sloziti samnom..
što se tiče kamera, m8 ima jako dobru opciju izabiranja fokusa nakon što se slika uslika (nešto tipa opcije na s5 samo umjesto odabira sve fokus, pozadina fokus i prednjica fokus, na m8 se moze odabrati dodirom prsta koja pozicija ce otici u fokus.. jako zgodno za one koji se bave fotografiranjem) isto tako m8 daje realnije boje, te m8 ima bolju prednju kameru.. ali ono zbog cega s5 pobjeđuje je veličina slike, ako zelit zumirat slika će biti daleko čišća na s5 nego na m8, isto tako ukoliko slike zelite izrađivat s5 je ispred m8..
sot nije pretjerano bolji nego na s4, mozda kojih sat vremena maksimalno, brightnes je bio na najjacem, ukljucen wifi, gps, 3g cijelo vrijeme.. sve u svemu nikakva novina.. ps. to nije sa uključenim powersaving modom, tako da mislim da bi se to vrijeme cak vise moglo i produziti!
Neslažem se sa tobom.
Netreba ti izmjenjiva baterija,ali zar ti nije jednostavnije jednom kad izgubi kapacitet takvu bateriju zamjenit?
HTC je opet pogriješio sa kamerom,jednostavno nije dostojna HTC Flagship androida 2014.
Konačno prvi SOTG skrinšot!
Hvala.
Ruku na srce, ovo je loše.
Neslažem se sa tobom.
Netreba ti izmjenjiva baterija,ali zar ti nije jednostavnije jednom kad izgubi kapacitet takvu bateriju zamjenit?
HTC je opet pogriješio sa kamerom,jednostavno nije dostojna HTC Flagship androida 2014.
krivo si me shvatio, il neznam sto si pokuso napisat.. puno bolje je imat zamjenjivu bateriju po mome, prvo sto mogu napravit je uzet vani drugu bateriju i sam ju zamijenit ukoliko mi to bude bilo (tocnije kad mi bude bilo) potrebno..
kod mobitela tipa htc xperije etc se to radi normalno preko servisa na sto nebih volio gbiti vrijeme pa makar to bilo 5 minuta.. 2. stvar ukoliko mi i bez maske mobitel padne lakse cu zamjenit tu koznu zadnju stranicu nego cijelo alu kuciste.. neke prednosti gledam s takve strane da me jednostvno bas i ne dira "osjecaj premium smartohonea" nego funkcionalnost..
edit: sto se tice sot, nisam puno vise niti ocekivao :)
moze li netko reci koja su poboljsanja u odnosu na s4.oku ? netko tko je imao obadva mobitela pa zna sta prica,
moze li netko reci koja su poboljsanja u odnosu na s4.oku ? netko tko je imao obadva mobitela pa zna sta prica,
Imao sam S4, a S5 iz onog što vidim ima bolji ekran i za 0.1" veći (svjetliji je i bolji na suncu), malo dulje mu traje baterija i poklopac mu je sada dobio rupice tako da je dojam ugodniji, te je uz sve to još i vodo-nepropusan. Normalno, i hadver je bolji (brži), te je malo unaprijeđen i sam OS kao i kamera, koja sada radi mrvicu bolje fotografije. No, i dalje nema radio, i malo je veći od prethodnika te je nešto i teži. Sve u svemu - jako solidan mobitel ali nekako sam razočaran jer sam očekivao puno više s obzirom na reklame i firmu kao što je Samsung. Ovo djeluje više kao nadogradnja četvorke, dobra stvar ali ne nužna za one koji već imaju S4 ili čak S3 (pa da sad moraju trčati prodavati stare i dodavati "iljadarke" za ovog). Jedino se možda isplati uzeti ga na ugovor, u Tcoma će biti za koji dan na tarifi XL za 800kn PLUS 275kn mjesečno, u Vip isto dolazi (nešto povoljnije: 900kn ali zato 260kn/mj.) a ja osobno čekam Tele2, jer su oni uglavnom povoljniji od ovih.
Edit_ sada sam bacio oko na Tele2, neugodno su me iznenadili. Uvijek su bili povoljniji, ali sada su ga brate pretjerali: uređaj (S5) 1600kn i 285kn mj. S tim da je prva tri mjeseca tarifa (150kn) po 1kn, što znači da mobitel ispada 450kn (150x3) jeftiniji u startu. No, to je i dalje skuplje od Vipa i T-coma (računajte 1150kn plus 285kn mj.). Do sada nisu takvi bili, šta je Račanu mlađi - misliš da su ljudi ovce?
Dodatak kapetanovom dnevniku: Ipak nije sve tkao crno, LG G2 je dosta povoljniji u teletini nego kod drugih... hm hm... koga odabrati...
Hvala.
Meni ovaj njegov screenshot ništa ne pomaže pošto koristi mobitel na full brigtnessu, što ja gotovo nikada nemam uključeno. Isto tako, testirano je s uključenim GPS-om koji također palim samo po potrebi.
Sve što mogu reći je da uz jako korištenje mobitela svejedno ima veći SOT nego moj S4. Mislim da bi se SOT povećao za kojih pola sata, sat ukoliko bi ga testirao s ugašenim GPS-om, auto brightnessom, upaljenim wifijem i/ili 3g.
Kad mi stigne S5, objaviti ću i ja svoj SOT čisto za usporedbu..
Mene zanima SOT u mojem rezimu koristenja...
Sad koristim S2, kad budem imao S5 vjerujem da ce mi sa mojim postavkama i nacinom koristenja barem 40% porasti duzina trajanja bat s obzirom da je i toliko veci kapacitet.
Isto tak treba uzeti u obzir kernel i romove koji ce se moci instalirati kad izbace i dotjeraju, kad se makne smeće i raznorazne điđe miđe.
Neznam tocno za S2 nisam mjerio,al mislim da mi je neat u odnosu na stock sa custom kernelom dodao kojih 15-20% po mojoj procjeni.
Moj kolega na poslu skuri Iphone 4 bateriju za 4h, dok meni traje cijelu smjenu (10h) i jos se vratim doma sa 50-60% baterije.Baterju sam kupio pred mj dana, sa starom baterijom sam se vracao doma sa 35-40%
Hvala.
Meni ovaj njegov screenshot ništa ne pomaže pošto koristi mobitel na full brigtnessu, što ja gotovo nikada nemam uključeno. Isto tako, testirano je s uključenim GPS-om koji također palim samo po potrebi.
Sve što mogu reći je da uz jako korištenje mobitela svejedno ima veći SOT nego moj S4. Mislim da bi se SOT povećao za kojih pola sata, sat ukoliko bi ga testirao s ugašenim GPS-om, auto brightnessom, upaljenim wifijem i/ili 3g.
Kad mi stigne S5, objaviti ću i ja svoj SOT čisto za usporedbu..
ovaj sot je bio namjenjen tome da prvenstveno mobitel sto prije dovedem do 0 %, kada koristim mobitel i ja stavim na autobrightnes, nemam wifi i 3g ukljucen u isto vriejme nikad, gps također.. sada sam stavio i snapdragon baterryguru, i nakon sto mi to odradi, ukljucit cu i power saving mod na 20% i onda postat novi sot. samo za usporedbu, na svome s4 original 4.4.2 sot sa autobrightnesom i wifi ukljucenim mi je 3 i pol sata, uz ovakvo koristenje misim da bi bio negdje 2 i pol.
@lukan osim mrvicu bolje baterije i uglađenijeg UI-a, brze kamere s nekim "boljim" funkcijama, tog 0,1" veceg ekrana i citaca za otisak prsta i hb senzora ne nudi nista novo, u biti prelazak sa s4 na s5 se ne isplati
kako mislite da mrvicu bolju bateriju ima s5 od s4 ? jer gledam ovu stranicu i po ovim rezultatima ima 30 posto bolju bateriju http://www.phonearena.com/news/Galaxy-S5-scores-amazing-on-our-battery-life-test-the-longest-lasting-flagship-has-the-endurance-of-a-tablet_id55077
jedini nacin na koji dobijes 8 sati sot je da imas najmanji brightnes i cijelo vrijeme ukljucen power saving mod bez ikakvih pozadinskih aplikacija.. svojom slobodnom procjenom cu rec da ce imat 6 sot sati i kojih 24 sata ukupno baterije pri normalnom koristenju..
oni valjda za svaki mobitel isto rade pa gledaju koliko potrosi baterije, tako da je i osvjetljenje na istome valjda i s5 je imao 8h20m ,a s4 je imao 5 h sto je onda velika razlika, ako je tocan taj test, po ovim rezultatima, baterija bi trebala biti puno bolja, ne znam
meni mob drži 3 dana bez problema normalno korištenje poziva,sms i neta ...
Može kakav screen shot please?!

Može kakav screen shot please?!
A čuj, ako koristi smartphone kao ja ovaj ovdje, nije nemoguće :P
Naime, nije svima isti pojam "normalno korištenje".
Znam da ima ekipe koja se ne skida s mobitela.
Gledam, prelaze pješaci ulicu na crveno blejeći u playlistu i skrolajući, uz slušalice na uhu.
Totalno isključeni iz svemira.
(ovo mi nije glavni mob, ali eto ilustracijski, za pojam što je kome "normalno" ;) )
edit, da ne ispadnem opet offtopic, evo još jedna fotka sa S5 pored navedenog u prvom planu :P
a ono 20 poziva po danu, 50 poruka , 2 sata po netu itd ... .. .
Jucer uzeo S5, odlican mob ugasio sam my magazin i onaj S Voice ili kako vec, da bude malo brzi i za sada sve 5, malo je velik prema mome 4S ali sve u svemu super je. I ako zelite brzo ispraznit bateriju , pa da ga mozete od 0 napunit pokrenite AnuTuTu Benchmak i baterija samo klizi dole. :)
Jucer uzeo S5, odlican mob ugasio sam my magazin i onaj S Voice ili kako vec, da bude malo brzi i za sada sve 5, malo je velik prema mome 4S ali sve u svemu super je. I ako zelite brzo ispraznit bateriju , pa da ga mozete od 0 napunit pokrenite AnuTuTu Benchmak i baterija samo klizi dole. :)
To su stare fore sa ciklusom pražnjenja baterije iz doba NiMh/NiCad baterija, no ajd, ako misliš "turirati" mobitel da vidiš
hoće li sve skupa raditi dok je pod garancijom za koju vrijedi zamjena, onda okej:)
Inače, po mjerenjima, čak je kontraproduktivno totalno pražnjenje LiPo baterija, smanjuje im se vijek i kapacitet:
http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries
citat:
"The shorter the discharge (low DoD), the longer the battery will last.
If at all possible, avoid full discharges and charge the battery more often between uses."
evo, normalno koristenje, kao sto sam i govorio, 6 sati sot i dan i pol ukupno.
Neću ni spominjati AOS bug i Android System koliko vuku bateriju.
P.s. Bitch please.
Za duplo manje love
Kao bivsi Samsung fanboy, kad vidim ovo, i za usporedbu kad uzmem moj Xiaomi MI3 ciji sam vlasnik dva tjedna, ni sekunde mi nije zao sto sam sa Samsunga presao na MI3.. Ovaj AOS bug Samsung nece ocito rijesiti nikada, od S2-ce se povlaci i zdere bateriju ko mulav..
Prakticki skoro isto koristenje imamo, vremenski gledano, samo sto meni je baterije bila na 95% kad sam otisao od kuce, i koristen je najvise u putu, a dobio sam skoro 8 i pol sati SOT-a..
EDIT: Sudy me je preduhitrio s komentarom..
Kao bivsi Samsung fanboy, kad vidim ovo, i za usporedbu kad uzmem moj Xiaomi MI3 ciji sam vlasnik dva tjedna, ni sekunde mi nije zao sto sam sa Samsunga presao na MI3.. Ovaj AOS bug Samsung nece ocito rijesiti nikada, od S2-ce se povlaci i zdere bateriju ko mulav..
Prakticki skoro isto koristenje imamo, vremenski gledano, samo sto meni je baterije bila na 95% kad sam otisao od kuce, i koristen je najvise u putu, a dobio sam skoro 8 i pol sati SOT-a..
EDIT: Sudy me je preduhitrio s komentarom..
hvala obojici na prijedlog, ali ne planiram uzimati nista od toga, ekipa s foruma je trazila sot a posto radim recenziju i dobio sam mobitel na koristenje reko idem stavit ss-ove.. ocito nekome jako smeta kada tako lupa TD samo radi dvije slike ^^
Samo za Zagrebčane A baš sam se jučer vozio u tramvaju Prvog Radia. Taj tramvaj vam je samo jedan i to je linija 1.
Zagrepčane*