Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.005.259
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
galinjo24 kaže...

novi 4.3uk ti ima samo 1 file;-)

ja kad sam skidao, bilo je 4, mozda su prepakovali u medjuvremenu

15 godina
neaktivan

Dakle ovaj zadnji UK na sammobile je službeni popravljeni 4.3? Nije beta?.

Još jedno pitanje, ako stavim taj službeni svejedno mi neće radit budući update roma dokle ne napravim reset flasha sa triangle na nula i jeli to vrijedi za OTA update ili i preko Kiesa isto?

Na galaxy S nije bilo tog countera pa mi je to novo. Zanima me kada je sve potrebno koristiti triangle i dali ima još neki način? Jeli to potrebno kod svih ili je nekima counter uvijek na 0 bez obzira koliko flashali?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Abalo kaže...

NEAT Rom 5.4 MJ9 - MK6 kernel repacked - NOVA Launcher Premium [Greenify(Facebook, Instagram...), AntTek App manager(freeze TW, Samsung push service i neke Google apps), Seeder] 

Sve radi odlično s navedenom kombinacijom. Sad me samo zanima kad će Sale izbacit NEAT sa MK6 firmwareom? :) 

I još nešto, ima li netko oni zip modded stock kamere s nekim poboljšanima, ne sjećam se točno...? 

uploading... :)

15 godina

Jel ovaj open europe OXA i official uk (open) najnoviji jedno te isto ili? Za ovaj oxa na sammobile sam procitao pod komentarima da radi na nasem vip i t mobile bez problema, al nisam siguran da li su rijeseni svi problemi od lock screena do poziva te da li ce imei ostati isti. Kako govore da je bolji od 4.1.2 xxemg4 jer stvarno mi se ne ceka vise nista oni nas zezaju previse.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Chome kaže...

Dakle ovaj zadnji UK na sammobile je službeni popravljeni 4.3? Nije beta?.

Još jedno pitanje, ako stavim taj službeni svejedno mi neće radit budući update roma dokle ne napravim reset flasha sa triangle na nula i jeli to vrijedi za OTA update ili i preko Kiesa isto?

Na galaxy S nije bilo tog countera pa mi je to novo. Zanima me kada je sve potrebno koristiti triangle i dali ima još neki način? Jeli to potrebno kod svih ili je nekima counter uvijek na 0 bez obzira koliko flashali?

flesovanjem raste brojka i bitna je samo zbog servisa. sa triangle away ponistavas i status na official ali je potrebno posle flesovanja roma uraditi i factory reset iz settings. Posle toga ce raditi i ota.

Sto se tice ovog skoro postavljenog rom-a MK6, samo jos jedna velika glupost by samsung. Nikakve razlike nema izmedju njega i MJ9+update. Totalno su neozbiljni i ovo je definitivno moj poslednji samsung, osim ako ne izbace nesto bas bas dobro

14 godina

Pop racenju zadnjih vijesti..citaj -> nas update, sgs4 update i note2 update...nesto je poslo po zlu.

Samsung previse ulaze u reklame, premalo daje nama, jeste - kupili smo uredjaj.. Politika nadogradnji neka bude ali sta su ti testeri radili kad nisu vidjeli da im software suxxa.

Custom romovi su spas.

ja

2 0 hvala 0
15 godina

neprihvača mi root...ovaj 6.4..šta da radim

edit:uspio sam

http://www.ibtimes.co.uk/articles/521949/20131113/galaxys3-i9300-root-android43-jellybean-update-howto.htm

ovaj 4.3-uk lettii

My way
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 12:33 (galinjo24).
15 godina
neaktivan
salesale kaže...

flesovanjem raste brojka i bitna je samo zbog servisa. sa triangle away ponistavas i status na official ali je potrebno posle flesovanja roma uraditi i factory reset iz settings. Posle toga ce raditi i ota.

Dakle triangle away služi i za counter reset i za reset statusa na official. To nisam znao. dakle counter samo za servis putem garancije a status da bi radili budući službeni update-ovi. Sad je sve jasno :). Hvala na info.

Što se tiče Samsung romova. Ja se nadam da će službeni 4.4, ako izađe, biti solidan jer je vjerojatno to zadnji službeni od strane Samsunga za S3.

Općenito, što se tiče Samsungovih romova, da se samo posvete optimiziranju određenih Samsung aplikacija (dialer, phonebook, gallery i sl.) i naprave solidan kernel, mislim da bi mobitel odlično radio na službenom romu.

Što se tiče AOSP romova, mislim da se nitko ne bi dvoumio dali preći na njih kada bi na njih nekako ugurao Samsungov framework ili bar uspješno portale aplikacije kao kamera, Fm radio, multiwindow i sl.

17 godina
neaktivan

Pozdrav kolege. Sudjelovao sam u temi prije dosta vremena i nisam pratio puno neke stvari a mnoge me nisu ni zanimale što se tiče rootanja, unrootanja, raznoraznih custom romova, kernela, resetiranja flash countera, instaliranja recoverya itd. Sada se to malo promjenilo pa evo da objasnim svoju situaciju.

Galaxy S3 i9300 sam kupio prije nešto oko 8mj. bio je na official stock android 4.0.4 romu i imao je instaliran TWRP. Imao sam problema sa kamerom i morao sam ga re-flashati. Uradio sam to preko Kiesa, instalirao sam istu verziju rom-a i CSC mi je se promjenio na KOR a pretpostavljam da je bio na nekom slovenskom(nisam obraćao pažnju i nisam 100% zapamtio).

Od tada mi update preko Kies-a nije više radio. Posle sam update vršio preko odina. Instalirao sam 4.1.2 UK BTU i od tada sam na njemu. Probao sam promjeniti CSC na BTU ali nije mi uspjevalo pošto mobitel nije rootan. TWRP mi je nestao.

Custom binary download: Yes (2 counts)

Current binary: Samsung Official

System Status: Official

E sada želio bih preći na 4.3 UK BTU ali skontao sam da neću moći dobiti taj update koji popravlja bugove sve dok mi je CSC na KOR. Što trebam uraditi i kojim redosljedom? Vidim da se Triangle Away sada plaća. Ako rootam mobitel i poništim conuter, moram li ga opet unrootati da instaliram official rom ili šta gubim a šta dobijam sa rootanim mobitelom? Koliko prednosti ima rootani od ne rootanog u praksi.

http://deridownload.comze.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bellatrix kaže...

Pozdrav kolege. Sudjelovao sam u temi prije dosta vremena i nisam pratio puno neke stvari a mnoge me nisu ni zanimale što se tiče rootanja, unrootanja, raznoraznih custom romova, kernela, resetiranja flash countera, instaliranja recoverya itd. Sada se to malo promjenilo pa evo da objasnim svoju situaciju.

Galaxy S3 i9300 sam kupio prije nešto oko 8mj. bio je na official stock android 4.0.4 romu i imao je instaliran TWRP. Imao sam problema sa kamerom i morao sam ga re-flashati. Uradio sam to preko Kiesa, instalirao sam istu verziju rom-a i CSC mi je se promjenio na KOR a pretpostavljam da je bio na nekom slovenskom(nisam obraćao pažnju i nisam 100% zapamtio).

Od tada mi update preko Kies-a nije više radio. Posle sam update vršio preko odina. Instalirao sam 4.1.2 UK BTU i od tada sam na njemu. Probao sam promjeniti CSC na BTU ali nije mi uspjevalo pošto mobitel nije rootan. TWRP mi je nestao.

Custom binary download: Yes (2 counts)

System Status: Official

E sada želio bih preći na 4.3 UK BTU ali skontao sam da neću moći dobiti taj update koji popravlja bugove sve dok mi je CSC na KOR. Što trebam uraditi i kojim redosljedom? Vidim da se Triangle Away sada plaća. Ako rootam mobitel i poništim conuter, moram li ga opet unrootati da instaliram official rom ili šta gubim a šta dobijam sa rootanim mobitelom? Koliko prednosti ima rootani od ne rootanog u praksi.

http://tr3x.jezgra.net/android tu ti sve piše kako i šta napraviti ja sma se držao toga i uspio. I skini odavde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2564006 4.3 koji već ima u sebi taj update i sve odradi preko Odina 

http://valid.canardpc.com/2749994
17 godina

Eo od malopre je na sammobile dostupan posljednji firmware...  ;)

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja gledao prije 20tak min i nije bilo. :) Al super, preuzimanje kreće i uskoro i flash. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Heh..vidi vidi

vod - 2191747 - 26.11.2013

btu -   2168382 - 28.11.2013

hmm :), VOD ima vecu verziju changeloga..proporcionalno tome bi kernel trebao biti noviji.

ja

0 0 hvala 0
15 godina

I kaj sad, imam vip, skinuo ovaj BTU 4.3 28.11., da stavim il ne? Oće radit pozivi, lock screen i ostalo što nije radilo sa prvim 4.3? IMEI se ne mijenja? Galinjo kaže da leti i sve je ok, al nisam siguran, dajte recite do kraja jel sve šljaka, a ne u dijelovima pa sam nesiguran zbog tog dal stavit il ne, jer ne želim nikakve probleme. Oću da bolje radi od 4.1.2 xxemg4 roma.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
bender_007 kaže...

Heh..vidi vidi

vod - 2191747 - 26.11.2013

btu -  2168382 - 28.11.2013

hmm :), VOD ima vecu verziju changeloga..proporcionalno tome bi kernel trebao biti noviji.

ja skinuo btu 2168382 

kad sam skidao nije ni bilo vodafone... sad jel bolje to skinuti ili sta, covjek vise nemoze biti pametan {#} 

15 godina

skinite ovaj btu,rom  je odličan..nikakvog laga nema..sve šljaka perfektno..kod imenika je malko brže nego na 4.1.2;-))svakako preporuka za flash...nisam imao nikakvog problema..nemojte fleshat taj vodfone...kad budete palili uređaj uvijek čete umjesto samsung logoa gledat vodafone...oni koji budu htijeli rootat rom..onaj stari 6.4 vam neče raditi,pa skinite novi sa ovog linka:http://download.chainfire.eu/229/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.zip radi provjereno...{#}

My way
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 14:23 (galinjo24).
14 godina

@deny - veci changelog bi u pravilu znacio i noviju verziju (necega..)

Treba se probati jel drugaciji kernel itd, da li radi bolje. Ne mozes znati dok ne probas. Volio bih se uzdati u svacije misljenje ali rijetko se mozes i u svoje uzdati danas :)..Danas ti radi dobro, sutra ne..jednostavno tako.

A nemam volje, vremena probavati nesto kad imam dobar sustav na svom.

Danas cu staviti neatrom 6 i uzivati u njemu :) a ovaj vod...ne znam..vidjet cu.

ja

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Stavio ovaj 4.3 ugl za sad sve oke. 

samo mali problem kad sam spojio mobitel na kies piše mi (vidi sliku 1)

Da napomenem uređaj je bio rootan, unrootao sam ga, poništio sve brojač. Stavio službeni 4.3 uk od danas. I vidim preko kiesa nije moguće radit nadogradnje. Kako to ispraviti?

Status uređaja:

custom binary download No

current binary samsung official

system status official

ako može još netko tko je flashao ovaj 4.3 da provjeri jel radi sa kiesom update.

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
14 godina

Na rootane i nece raditi. I iznad 4.3 ti treba kies 3.

Mene osobno ne smeta kies.

ja

0 0 hvala 1
13 godina
galinjo24 kaže...

skinite ovaj btu,rom  je odličan..nikakvog laga nema..sve šljaka perfektno..kod imenika je malko brže nego na 4.1.2;-))svakako preporuka za flash...nisam imao nikakvog problema..nemojte fleshat taj vodfone...kad budete palili uređaj uvijek čete umjesto samsung logoa gledat vodafone...oni koji budu htijeli rootat rom..onaj stari 6.4 vam neče raditi,pa skinite novi sa ovog linka:http://download.chainfire.eu/229/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.zip radi provjereno...{#}

da te sipravim nisi uporavu sto se tice cf root v6.4 ja sam skinuo btu i flashao ga odma poslje toga sam flashao i taj 6.4 preko odina i sve radi super i ok, sad skidam ovaj vodafon, pa cu vidit hocu ga danas isprobat ili neki drugi dan, a sto se tice paljenja sa vodafon logom.. jel se on moze negdje nekako ugasiti...? na neat romu sam mogao ali opet to je custom rom pa ima opciju da udes u sam system i pobrises sta ti netreba 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 15:11 (SIII Deny).
16 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Na rootane i nece raditi. I iznad 4.3 ti treba kies 3.

Mene osobno ne smeta kies.

Uređaj je unrootan, status je official gore je stock 4.3, i dalje nebi trebao radit??

Preko kiesa 3 i jesam isprobao :)

De gustibus non est disputandum.
15 godina

E ljudi, ovog polja PDA nema u odinu 3.0.9, pa sam probao sa 3.0.7, ali neće započet update. U koje polje moram stavit taj jedan UK BTU file u novom odinu?

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 15:41 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

evo probao preko odina - javlja fail

onda sam našao ovo

http://widefide.com/mobile/galaxy-s3-boot-problem-solution

probao i to - opet javlja fail, ali sada više ne mogu ući u recovery (u download mod i dalje mogu), a telefon javlja

"Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again."

U downolad modu status mi je:

Custom binary downloads: Yes (1 count)

System Status: Custom

Pretpostavljam da mi nema druge nego u servis.

Da li s telefonom u ovom stanju mogu nekako dobity System Status: Official i counter 0?

Telefon ima garanciju, ali bojim se da mi je radi toga neće priznati.

14 godina
protjeran

Skini neki stari firm sa Sammobila, pa opet flešaj. Meni neki put fleša tek iz druge, poigraj se malo.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti se dogodio Soft Brick.

Probaj na drugo računalo pa onda flashati. Meni se isto desilo pa sam uspio nakon 8 sati čačkanja i ponavljanja uspješno flashati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

skinuo vodafon 4.3 i flashao bez problema... :)
ovako kernel je drugaciji, ali mi se cini kao da je mob malcice sporiji od BTU 4.3 roma ili mi se cini... mozda oko vara ovako sve ok, kad palim normalno samsung, samo dvje aplikacije od vodafona je na njemu, al i to se da maknuti 

0 0 hvala 0
15 godina

wtf? zaš neće i šta sad?

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

navodno po forumima pišu da je btu malčice brži;-))

My way
15 godina
DiRT kaže...

wtf? zaš neće i šta sad?

tebi nešto neštima sa driverima...imaš instaliran kies 3?

My way
15 godina

Nemam kies 3, ali nije niti upaljen kies, pa ne treba biti upaljen? Kak sam prije uvijek uspio bez problema, a sad me zeza nešto. Sad probavam sa Odin 3.0.4, vidjet ćemo...

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice