Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.074.792
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Jel zna netko može li se ova sivkasta crta između lcda i poklopca baterije obojati? http://telink.ru/image/cache/data/Samsung/Galaxy_S3_blue/SGS3_BLUE_3-600x600.jpg
 pošto se meni to izlizalo malo(zbog mijenjanja napuknutog stakla? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Pa jel moze netko objasniti sto se desava s mojim Galaxy-em, ja stvarno vise nemam zivaca, dal da ga odnesem na garanciju ili kaj, onaj "Android System" luduje doslovno, pogledam kod frenda, frajer ne zna ni koji mob ima, sve sljaka ko po spagi, a mene ubija...

Dakle stavio sam counter na 0, stavio sam orginal kernel, opet orginal softver, i opet nema pomaka, pa kaj da radim vise??

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Juka_91 kaže...
Chrome...stavi yankov v.3.4f on je zadnji od yanka koji podrzava 4.1.2 romove...ima aromu pa si fino mozes i tamo birat da si aktiviras i boeffla sound engine i mozes si omogucit cifs ugl sve si prilikom instalacije postavljas i ima sve sto trazis

E pa pokušao ja staviti taj. Dakle imam čisti Neat na 4.1.2. plus nešto iz onih Aroma mods 4.8 što ima uz Neat. Idem flashati kernel i odaberem sve postavke i flash prodje i vise nece bootat. Probao jos nekoliko puta i nista. Tako da sam morao ponovo flashat Neat da bootam mob. Ne znam u cemu je problem bio ali cini se da ta verzija Yank-a nejde uz ovaj rom.

14 godina
neaktivan
Jesi stavio verziju 3.4f...jer one ostale 1.6 je za aosp romove a 4.0 je za 4.3 romove....ako si stavio 3.4f jesi napravio wipe cache i dalvik cache....ili najbolje ti je skinuti i pokrenuti ultimate kernel cleaning script....prvo njega pokrenes pa onda instaliras kernel..jer ako nisi prije flasha izbrisao cache od starog kernela moguce da su se pomjesali fileovi od oba pa imas problem...
juka
15 godina
neaktivan

Evo ovako se file zove:

Yank555.lu-i9300-JB-kernel-v3.4f.zip

Probati ću još jednom. Dalvik sam očistio ali nisam cache. BIlo bi dobro da kernel si to sam napravi ako je neophodno. Vidit ću još jednom ako prođe dobro a a ko ne, trebati ću preporuku za nešto drugo.

Edit:

Evo obrisao ovaj put i cache i dalvik i neće bootat. Ne znam jeli moguće da sam nešto u aroma instaleru krivo odabrao ali jednostavno neće. Jeli netk ovdje uopće koristi taj yank sa ovim romom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 9:56 (Chome).

0 0 hvala 0
14 godina
Mozes. Instaliraj ponovno rom. Nemoj odabrati jkay. Rebootaj, neka udje u sistem. Onda instaliraj yank, iako radi dobro sa stock. To je vise "user error".
ja
15 godina
Hawk Designs kaže...

Kao i vjerojatno dobar dio ljudi, napravio sam update Galaxya S3 (Vipnet) na 4.3 preko OTA, i bio duboko razočaran, poludio s lagovima i bugovima, baterija je nestajala na očigled itd.

Ako je tako kao što kažeš, vjerujem da je Samsung tog problema "svjestan" i vjerujem da će uskoro izdati "update" za vas Vipovce {#}

15 godina
neaktivan

Uspio sam staviti kernel. Flashao sam ponovno neat rom pa sam odma i kernel bez restarta. Tada je bootao i tek onda sam Aroma mods stavio. U kernelu sam većinu ostavio na stock, stavio sam samo cifs support i ono sa boefla sound + možda neku sitnicu. Nadam se da će i raditi kao stock sa kojime dođe neat. Ajd' hvala na supportu.

0 0 hvala 0
14 godina
Moras mu dati dan, dva da se slegne. Dok preskenira medijske datoteke itd.
Meni sad i na 4.3 savrseno. Cak baterija ok.
ja
15 godina
neaktivan
Edge kaže...

Pa jel moze netko objasniti sto se desava s mojim Galaxy-em, ja stvarno vise nemam zivaca, dal da ga odnesem na garanciju ili kaj, onaj "Android System" luduje doslovno, pogledam kod frenda, frajer ne zna ni koji mob ima, sve sljaka ko po spagi, a mene ubija...

Dakle stavio sam counter na 0, stavio sam orginal kernel, opet orginal softver, i opet nema pomaka, pa kaj da radim vise??

4.3 ROM? Ako jeste onda je "zvanicni" problem i neresiv je dok ne izadje update osim ako ne stavis custom kernel ali onda gubis privremeno garanciju

18 godina
odjavljen
salesale kaže...
Edge kaže...

4.3 ROM? Ako jeste onda je "zvanicni" problem i neresiv je dok ne izadje update osim ako ne stavis custom kernel ali onda gubis privremeno garanciju

4.1.2 je gore :/

14 godina

Vipovci koji trenutno imaju 4.3 (nerootani, official)

Znaci, zelite se vratiti na 4.1.2 (privremeno) dok se ne sredi stanje.

1. Skinuti zadnju verziju za croatia (TRA) ili croatia (TELE2).

Oni imaju modem koji ce pravilno ucitati vas IMEI/serijski (ako stavite VIPov 4.1.2 - necete imati mreze..)

2. Skinuti i taj vipov 4.3 (kojeg vec imate..), cisto da ga mozete preflashati kad dodje OTA.

Vrlo vjerojatno je da znaju da je vecina ljudi nadogradila te da ce ponuditi OTA bilo to vip 4.1.2 ili 4.3 koji sad imate.

---------------

Znaci flashati taj TRA ili TELE2, uzivati u njegovoj brzini kao i do sada.

Cim izadje VIP ota na 4.3 (prvo ce izaci OTA, onda ce se pojaviti odin flashable), stavite onaj iz "2.". I lupite na check for updates. Trebao bi naci taj noviji.

Znaci ovo ce biti u buducnosti, tjedan, dva, tri, 10, 20. Tko zna.

Do tad se koristite sa TRA ili TELE2 (pri bilo kakvom kvaru, nosenju na garanciju, flashajte onaj 4.3 vipov - koji vecini radi uzasno lose..(taj koji ve imate vi koji ste nadogradili) ).

link1 - TRA_4.1.2_najbolji_i_najljepsi_software_na_svijetu_  - 877 megi, ako nemate hotfile racun probajte naci neki hotfile grabber.

link2 - VIP 4.3_koji_ne_valja_$#&%//_  - 931 megi, takodjer hotfile grabber pronaci (koji radi..ako ne zelite sporo skidati)

ODIN 3.0.7  - 1 meg.. Preko njega se flasha sve. Ne smije biti kvacica na repartition. Klik na PDA, pronadjete mu tar.md5 ili tar datoteku.

Ovaj zip sto skinete - link1 - link2, raspakirate, dobijete tar.md5 koji je potreban. Vjerojatno ponegdje i odin ima included.

Prije tog svega bi bilo dobro instalirati kies (samsung stranica), spojiti mob da instalira drivere.

Pri flashanju odinom:

- ugasiti mob

- tipka za smanjivanje + home + power drzati

- kad se pojavi izbornik stisnuti tipku za pojacavanje samo

- spojiti na komp, u odinu bi se trebalo pokazati "added..." i pravokutnik bi trebao poplaviti.

Evo i slika (pogledajte pravokutnik, plava boja), pogledajte "PDA" i path do datoteke (kod vas drugaciji naravno)

To znaci da ste ISPRAVNO instalirali drivere. Mozete na start.

Prije toga uzeti u obzir da firmware brise (ili bi trebao) sve sa interne. Prije toga prebacite slike itd.

Takodjer uzmite u obzir da bi trebali imati barem 50 % baterije..nek bude 75 ukoliko dodje do zastoja.

Ukkoliko nakon reboota dugo boota ( 10 min..):

- izvaditi bateriju

- tipka za pojacavanje, home, power drzati dok ne udje u recovery mode

- onda na wipe i na reboot

Ukoliko ima jos pitanja mozemo nadodati ali ovo je dobar pocetak

EDIT: za brzi download   -> http://www.bigspeeds.com/ 

U polje za text prekopirati jedan od hotfile linkova :) i download now kliknuti. Puna brzina :)

EDIT: hvala Explorer4 na napomeni da sam sliku odina zaboravio..

ja
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 17:51 (bender_007).

6 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
salesale kaže...
Edge kaže...

Da, ali nas u EU štiti zakon što se garancije i rootanja tiče. Iznio sam tu linkove prije par dana i možete pitati svog odvjetnika slobodno. Jedino nema sreće ako je iz susjednih zemalja, BiH ili Srbije...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina

Jel moguce flashat stock kameru na cyanogen 

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kelam kaže...

Jel moguce flashat stock kameru na cyanogen 

Aplikaciju da, ali nećeš dobiti slike kao na stock ROMu.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
18 godina
odjavljen
bender_007 kaže...

....

Jel mogu probat taj softver stavit na Intenational verziju XXEMG4_XEH.

Oce mi sve sljakati?

14 godina

Pa to i je xxemg4.

Jel mozes u kratkim crtama napisati koji rom sad imas ?

I sta ti ne valja ?

Nesto mi sumnjivo tu :), sve me baca na user error.

@stock kamera na cm..Vjerojatno ti nece htjeti pokrenuti.

ja
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 13:23 (bender_007).

1 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
bender_007 kaže...

Pa to i je xxemg4.

Jel mozes u kratkim crtama napisati koji rom sad imas ?

I sta ti ne valja ?

Nesto mi sumnjivo tu :), sve me baca na user error.

@stock kamera na cm..Vjerojatno ti nece htjeti pokrenuti.

Dakle, sad imam stock ROM 4.1.2 XXEMG4 XEH (madarski valjda).

Ne valja mi to da se baterija prebrzo trosi, bez obzira napravio factory reset, ili wipe data, wipe cache onaj Android system je oko 40, 50%.

14 godina

Moras ga ostaviti barem 1-2 dana da se slegne..

Svjeze je instaliran, treba ti 2 ciklusa punjenja i praznjenja da vidis kako ide baterija.

ja

1 0 hvala 0
14 godina

Ima netko sa rootanim S3, da ima clockworksmod? (cwm, phillz, twrp), da mi nesto isproba ? PM.

HVALA @Luc989 i @robijan na testiranju :)

ja
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 14:56 (bender_007).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nakon vraćanja na 4.1.2 vip stalno mi početni jezik njemački i sada vidim da neće s mobitela poslati mail Gmail, a dolaze normalno. Itko kakvu ideju. Rotan cfautorot, philz recovery... 

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
robijan kaže...

Nakon vraćanja na 4.1.2 vip stalno mi početni jezik njemački i sada vidim da neće s mobitela poslati mail Gmail, a dolaze normalno. Itko kakvu ideju. Rotan cfautorot, philz recovery...

I meni bilo. Probao brisati cache od gmaila, nece. Obrisao gmail, instalirao novi i radi :)

ja
15 godina
neaktivan
bender_007 kaže...
robijan kaže...

I meni bilo. Probao brisati cache od gmaila, nece. Obrisao gmail, instalirao novi i radi :)

i ja brišem cache i neće...grrrrrr a dali mogu postavke i TB vratit nako ponovne instalacije ili ponovno postaviti jer imam više mailova pa brfrdr s postavkama

14 godina
robijan kaže...
bender_007 kaže...
robijan kaže...

i ja brišem cache i neće...grrrrrr a dali mogu postavke i TB vratit nako ponovne instalacije ili ponovno postaviti jer imam više mailova pa brfrdr s postavkama

Probaj samo vratiti DATA od emaila.

Jel pricamo o gmailu ili email ?

ja
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pise i9300 a pise da je za istocno trziste..i pise da nema amoled..hmm..sta od toga stima ?

fejk?

ja
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 16:36 (bender_007).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
bender_007 kaže...
robijan kaže...
bender_007 kaže...
robijan kaže...

Probaj samo vratiti DATA od emaila.

Jel pricamo o gmailu ili email ?

gmaiil   nemože povrat niti dat....

samo nova instal riješila taj problem

bender_007 kaže...

Pise i9300 a pise da je za istocno trziste..i pise da nema amoled..hmm..sta od toga stima ?

fejk?

Hvala, i ja mislim ali tko pita ne skita !

17 godina

zna li netko koliko bi kosta popravak mikrofona na ovom mobitelu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Evo Vam ss da vidite situaciju u battery, moram priznati da dosta utjece na bateriju, postoci vrlo brzo padaju.

Sve sam probao sto sam mogao, jel moguce da je hardverski kvar?

I uglavnom kartica jos nije unutra, a pise gore signal, nije nesto jak, jel ima to kakve veze?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 21:31 (Edge).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam flashao 4.3(prvi onaj irski i njemacki) i nemam nikakav Knox counter u download modu.

Sad da ga vratim na 4.1.2 samo prek odina jel?

kako da backupam efs,nemogu nigdje naci?

Hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice