Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.814.831
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
robinho94 kaže...

imam problem s mrežom na mobitelu..mislio sam da je do operatera, išao mijenjati SIM karticu, al je ispalo da problem i dalje postoji..ne znam je li do softwera ili je sam uređaj pokvaren (usput, star je tek mjesec dana)

evo par screenshotova da vidite što točno piše.. znam da sam uletio usred razgovora, al ako može neka pomoć bio bih zahvalan :D

To se i meni desilo kad mi je riknula maticna. U biti mi je riknula memorija na maticnoj, pa nisam mogel usnimiti EFS file da dobijem mrezu. Imal sam 16 GB maticnu, a po povratku sa servisa su mi ga vratili sa 32 GB maticnom bez ikakvog objasnjenja. Dal je to bil SD sindrom, ne znam. Da li su mi zbog toga stavili drugu maticnu, onu sa 32 GB, ne znam.

Probaj staviti jos koju SIM karticu i ako nema mreze, nosi na servis i zamjenit ce ti maticnu bez problema.

daniel
14 godina
neaktivan

eeeeee pa sindromu nikako da me strefiš ..... mozda bi i ja ušićario 32gb =)

0 0 hvala 0
17 godina
tommek10 kaže...

eeeeee pa sindromu nikako da me strefiš

Zvuči ko narodnjak {#}

Il može bit i bećarac:

eeeeee pa sindromu nikako da me strefiš

od tvog baga nikako ni traga

Nego ovaj problem sa tele2, da nisi možda u području gdje tele2 nema signala? Omogući roaming u postavkama pa vidi dal će se spojit na T-Mo

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 21:19 (redrum781).
14 godina
neaktivan
user3468 kaže...

Sumanjam da je baterija ali ako znaš nekoga sa SIII probajte se zamijeniti na dan dva. Na ebayu imaš jeftinih baterija i nisu kvalitetne, tj daleko su od ikakve kvalitete ali ko rezerva mogu poslužit... ako oćeš zamijeniti onda bi ipak trebao izdvojit malo više novaca pa uzet origigi samsung bateriju.

Dok je na punjaču možeš sa njim radit sve kao i kad nije na punjaču. Jedino šta se može malo jače zagrijat, i zna mob bit maaaalo usporen.

e ovako kaže mi:

eMMC chip:

type: VWU00M

date: 5/2012

CID: 15010056575530304df0045958e85f89

FwRev:0xf0

Kaze no sane chip, ali netko gore je napisaoda ovaj 0xf0 ne valja,jel tako?

13 godina
neaktivan

jel ima neko iskusan u kernelima, koji je dobar,vidim ima ih dosta ali nisam bas isprobavao, jedino siyah sam koristio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lexon kaže...
user3468 kaže...

Sumanjam da je baterija ali ako znaš nekoga sa SIII probajte se zamijeniti na dan dva. Na ebayu imaš jeftinih baterija i nisu kvalitetne, tj daleko su od ikakve kvalitete ali ko rezerva mogu poslužit... ako oćeš zamijeniti onda bi ipak trebao izdvojit malo više novaca pa uzet origigi samsung bateriju.

Dok je na punjaču možeš sa njim radit sve kao i kad nije na punjaču. Jedino šta se može malo jače zagrijat, i zna mob bit maaaalo usporen.

e ovako kaže mi:

eMMC chip:

type: VWU00M

date: 5/2012

CID: 15010056575530304df0045958e85f89

FwRev:0xf0

Kaze no sane chip, ali netko gore je napisaoda ovaj 0xf0 ne valja,jel tako?

Pise ti kak sam ti i reko da imas drugi chip koji nije pod sudden death sindromom. Miran si.

13 godina
oskarduki kaže...

jel ima neko iskusan u kernelima, koji je dobar,vidim ima ih dosta ali nisam bas isprobavao, jedino siyah sam koristio?

Siyah, perseus, yank555,temasek.. ovisi na kojem si romu.

13 godina
neaktivan
user3468 kaže...
oskarduki kaže...

trenutno na stock xxema2 ali sam hteo probati jos koji

13 godina
oskarduki kaže...
user3468 kaže...
oskarduki kaže...

Onda siyah, perseus i yank555.

Siyah se najlakse konfigurira preko stweaksa a yank imas tutorial di je sve objasnjeno i on se konfigurira pri instalaciji kroz aroma installer a kasnije editiranjem txt datoteke. A perseus ima toliko opcija za podesavat da to nemozes ni zamislit :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 0:56 (user3468).
13 godina
neaktivan
user3468 kaže...
oskarduki kaže...
user3468 kaže...
oskarduki kaže...

Siyah se najlakse konfigurira preko stweaksa a yank imas tutorial di je sve objasnjeno i on se konfigurira pri instalaciji kroz aroma installer a kasnije editiranjem txt datoteke. A perseus ima toliko opcija za podesavat da to nemozes ni zamislit :)

koji je najbolji za bateriju,ako si koristio neki od navedenih?

14 godina
protjeran

Za bateriju si stavi Paranoid. Imas 3 verzije (za ustedu) pa biraj.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Za bateriju si stavi Paranoid. Imas 3 verzije (za ustedu) pa biraj.

nesvidjami se taj rom,njegov izgled... 

13 godina
neaktivan
oskarduki kaže...
user3468 kaže...
oskarduki kaže...
user3468 kaže...
oskarduki kaže...

stavio sam yank555 i prilikom instal.preko arome izabrao sam cpu na 1.4 mhz stock, sad mi radi na 1.6 kako se sad moze podesiti?

14 godina
protjeran

Govorim o kernelu, a ne romu.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Govorim o kernelu, a ne romu.

izvini... daj link koji da skinem?

14 godina
protjeran

Ti izvini, nije Paranoid, nego Phenomenal, jebo ga ja, znam da je nest na P. Evo link;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1917234

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ti izvini, nije Paranoid, nego Phenomenal, jebo ga ja, znam da je nest na P. Evo link;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1917234

Nema lproblema. :) imam to skinua sam taj...

13 godina
oskarduki kaže...
oskarduki kaže...
user3468 kaže...
oskarduki kaže...
user3468 kaže...
oskarduki kaže...

stavio sam yank555 i prilikom instal.preko arome izabrao sam cpu na 1.4 mhz stock, sad mi radi na 1.6 kako se sad moze podesiti?

Ja sam na siyahu, on ima hotplug governor koji pogasi sve jezgre kad se ne koriste pa imam nes bolju bateriju sa tim. Naknadno postavke mozes mjenjat u txt datoteci, pise na xda temi di se tocno nalazi. Probaj na etc/kernel.sh Ili sa nekim programom npr system tuner, setcpu, nofrills cpu control.

13 godina
neaktivan
robinho94 kaže...
imam problem s mrežom na mobitelu..mislio sam da je do operatera, išao mijenjati SIM karticu, al je ispalo da problem i dalje postoji..ne znam je li do softwera ili je sam uređaj pokvaren (usput, star je tek mjesec dana)
evo par screenshotova da vidite što točno piše.. znam da sam uletio usred razgovora, al ako može neka pomoć bio bih zahvalan :D

I ja imam isti problem ponekad sa tim signalom od tele2, a mobitel mi je Galaxy Ace GT-S5830 i mijenjao sam karticu ali se opet problem pojavio kao i to da mi se nekad prebaci u roming na t-com ali nakratko i to u Zagrebu pa mislim da to nema veze sa sim karticom nego je do operatera.
Poželjno je stisnuti HVALA
17 godina

Ja na desireu nikad nisam imao problema na tele2, al dosta ljudi sam čuo da ih zeza tele2 signal.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

1 0 hvala 0
13 godina

Imam tele2.. postavka za odabir mreže bi trebala biti na automatski, pa ako ima tele2 signal on će ga uloviti a ako nema bit će na tmobile. Isto tako ako je određen na tmobile signal a tele2 ima repetitor u blizini moguće je da će mobitel biti bez mreže jer neće biti dopušteno spajanje na tmobile signal.(tele2 ne iznajmljuje repetitore gdje netreba)

samo prebacivanje između mreža i prebacivanje između brzina mreže odrađuje modem, pa ovisi koji se stavi, neki to radi bolje neki lošije. Ja koristim XXDLID.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ja koristim tele2 i nikad problema nisam imao sa signalom..
a onako kao na onoj slici sto je netko stavio krug precrtani mi je bilo samo jednom, tek kad sam se upustio u rootanje, pa sam flesao rom za americku verziju jer nisam imao blage veze sta radim, te sam izgubio IM s time, i onda nisam imao signala sto se podrazumjeva, pa mi je prijatelj koji mi je i stavio root uspjeo vratiti mob kako je bio, i od onda nema problema...

mladost ludost, ucis dok si ziv na svojim i tudim greskama 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 11:20 (SIII Deny).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

takodjer na tele2 signalu, nikad problema osim kad si na putu onda im je signal loš pa pri prebacivanju s tele2 signala na tmobile zna se pokazati tu i tamo onaj prekrizeni kruzic na nekoliko sekunda....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lexon kaže...
user3468 kaže...

Znači ovak, prvo kaj se tiče to kaj ti piše u aplikaciji samo znači da nemaš odgovarajući čip, odnosno onaj čip koj pati od sudden death sindroma nego ti pokaže jedino  exynos-mem bug,a to je nešto sasvim drugo od sudden death sindroma.. Također još nije zabilježen nijedan SIII od 32GB sa SD sindromom zato šta su u njih stavljani drugi čipovi, i općenito ljudi kukaju kako im je žao šta nisu uzeli 32gb verziju jer je sigurna. Znači kaj se toga tiče to sigurno nije...

Root kao root nije pokvario mobitel, a XXELL4 je sam po sebi zaštićen od sudden deatha ali tebi to nema veze jer nisi "zaražen" :)

kaj se tiče toga da kad samo updejtaš software nije istina da je onda sve tvornički, jer on ima download mode koji pokreneš držanjem volume down tipke + home + power, te tamo možeš provjerit koliko puta je nešto flešano na mobitel i na temelju toga oni prihvaćaju ili odbijaju garanciju.. sve ove ostale priče kak se oni igraju detektiva i odbijaju mobitele koji u download modu imaju sve ok to su priče za malu djecu.   Sve i da se žele igrat detektiva i povratit tvoje podatke sa sd kartice pa ih analizirat, ti si neki pravnik pa sa te strane znaš da to nije na čisto.

kaj se tiče ostvarivanja garancije znam ljudi kojiima su odbili garanciju jer je očito bilo da su flešali, uzeli su mob, vratili originalni samsung software i poništili sve promjene tako da je mobitel kao iz dućana pa ga onda opet poslali na garanciju koju su i ostvarili. Neko je napisaoa su slikali download mode, to još nisam čuo od nikoga i sumnjam da su slikali, a ako želiš zamijeniti matičnu probaj sve resetirat i poništit pa onda opet na servis.

Prije toga probaj očistiti konektore za punjenje baterije i promijeniti punjač. Punjači od SIII često zezaju.

Ne razumijem ovo što si rekao, znači aplikacija mi pokazuje što točno? Da imam čip koji ima taj bug,i koji krajnje prouzrokuje SDS ili? Čitao sam da i ljudi koji imaju od 32GB imaju SDS,iako manji broj.

Evo danas sam bio cijeli dan na mobitelu, nije zaštekao niti jednom i radi sasvim normalno, dali je update pomogao ne znam. Ali punjenje je problem. Punio sam ga i na kompu pa je opet išlo sporo, tako da

mislim da nije problem u punjaču,ne znam. Da li je problem u matičnoj ako mobitel radi normalno?Da je nešto s matičnom da li bi imao nekakve druge simptome?

E sada da vas pitam, da li bi trebao unrootat mobitel iako imam ovaj najnoviji update? I sto bih postigao s unrootom? Te kada bi ga unrootao znači da bi ponovno morao raditi update i to sve?

Te ako ga unrootam sve aplikacije što imam i sve na mobitelu biti će izbrisano,jel tako?

Prvo   ne znam dali si dobio odgovor koji si tražio ali hvala bi pomoglo dečkima da stisneš koji put.Drugo ako si napravio update nakon toga kada si prvi put rotao ti ili taj prijatelj tada ti mob. više ne bi trebao biti rotan jer svakim službenim updateom se gube rot privilegije. Stoga daješ nam puno podataka zbunjujućih. Da bi provjerio mob dali si rotan ili ne skini neku aplikaciju s Gplaya recimo titaniumbackup i instaliraj pa javi dali je možeš pokrenuti i dali ti da popis aplikacija u telefonu.

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
17 godina

Najjednostavnije da ugasi mob, upali dok drži voldown i home tipku i kaže kaj mu piše na ekranu

0 0 hvala 0
13 godina
Luc989 kaže...

Počele prekidati slušalice ,pa ako ima tko za prodati iste?

bump ^^

Luc
12 godina

nesta malo novo a opet 4.2.1 ali potpuno drugaciji izgled, zanimljiv rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2126059

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije do tele2 signala..moji oma su isto na tele2 i radi sve normalno, uostalom u zagrebu sam..on je pokriven :D

14 godina
SIII Deny kaže...

nesta malo novo a opet 4.2.1 ali potpuno drugaciji izgled, zanimljiv rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2126059

Gdje se mogu free skinuti možda aplikacije za sat, konkretnije štoperica je samo takva i gdje s e može skinuti Recorder, odnosno snimač, baš mi odlično uzgledaju!

Ima li ikakve šanse pronaći ih negdje a da ne moram kopati po MIUI terenu {#} !?!?

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

joj, muku mucim s ovim mobom, a imam ga 2 tjedna..radi savrseno, ni sekunda lagga izmedu ekrana ni tokom surfanja ni nista..imam samo problema tokom jacih igara..steka na skoro bilokojoj, gta, nfs mw, asphalt heat itd..nista jako,sve je i dalje igrivo, al ak se koncentriram na stekanje, lako se primjeti, taman da se vidi da neide skroz glatko..uzasno me to zivcira..ocekivao sam da cu za te pare moc slijedece 2 god vrtit sta hocu i to savrseno glatko...kupljen je mob u t mobile, imam stock zadnji 4.1.2..neda mi se rootat , em sam lijen, pa jos ak mi sds dode..znam da se moze unrootat i tak..ali sta mi nebi trebao savrsno radit i sa stockom? benchmarke mi super odraduje, quadrant po 6k a antutu 15.500-16.000., citadel 41,5fps.dal to ujedno znaci da je sve ok s njim ili? nemrem ga bas odnjet na servis i rec da nisam zadovoljan sa time kako vrti igrice jel? :D

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice