Postavke HT e-pošte

poruka: 7
|
čitano: 923
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Postavke HT e-pošte

Od prije desetak dana na mom Samsung Galaxy-ju A56 5G iz čista mira mi je Samsungova aplikacija E-pošte počela javljati da "nemam pristup", da "provjerim lozinku", da "provjerim POP/IMAP postavke" a ništa nisam mijenjao u postavkama.

Na stranicama HT-a (T-Coma) ona PDF uputstva stara 15 godina su beskorisna. Tražio sam preko Moj Telekom aplikacije postavke dolaznog i odlaznog servera i poslali su mi iste postavke koje sam i imao kad su počeli problemi.

Obrisao sam kompletan račun i sad što god pokušao napisati pod ulazni i odlazni server javlja gore već opisano.

Naravno da imam Gmail koji besprijekorno radi ali on mi nije dovoljan jer sam na mnoga važna mjesta upisao e-mail adresu HT-a koju sam godinama koristio bez problema.

Interesantno je da postavke za PC rade i funkcioniraju dobro ali problem su postavke za moj Android mobitel.

Pitanje:

Dali netko ima HT postavke dolaznog i odlaznog servera za POP/IMAP koje funkcioniraju i rade ispravno na mobitelu?

Ako itko ima molio bih ga da ih napiše ovdje ili mi pošalje na mail.

Napomena:

Ove postavke sa fotki koje su mi poslali sam i imao kada su počeli problemi.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:10 (RobotTitan).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Postavke HT e-pošte

Ajde probaj dodati taj mail u gmail aplikaciju. gmail, gore desno  di su ti inicijali/slika trenutnog gmail računa -> dodaj drugi račun -> ostalo -> upiši ht mail i lozinku.

Kažem to zato jer gmail valjda jedini automatski podesi odlazni i dolazni server. Čisto za test probaj

13 godina

Probao i ista priča. Javlja "Nije bilo moguće otvoriti vezu s poslužiteljem". Difoltno je postavio Poslužitelj: post.t-com.hr. Kada sam promijenio na post.ht.hr opet isto. I na POP3 i na IMAP sam probao.

7 godina
Postavke HT e-pošte

Otisao sam pogledati u the bat (tamo imam hrpetinu starih emailova, pa sam si ga ostavio). pop.t-com.hr mi radi kao dolazni, ali vidim da su nesto mijenjali i da mi vise stari odlazni ne radi. 

EDIT : kako vidim promijenili su odlazni u : smtp.t-com.hr

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:15 (SamoPitam3).

0 0 hvala 0
13 godina
Postavke HT e-pošte

Konačno mi je proradilo na ovim postavkama (vidi fotke).

Napiknuo sam i kad je proradilo više ni ne otvaram postavke da se nešto ne pošemeri!

0 0 hvala 0
18 godina
Gmail za koji mjesec gasi Pop dohvaćanje poruka. Je tko uspješno promijenio na imap dohvaćanje t-com poruka?
Recenzije kineskih stvari na anton008.
17 godina
RobotTitan kaže...

Konačno mi je proradilo na ovim postavkama (vidi fotke).

Napiknuo sam i kad je proradilo više ni ne otvaram postavke da se nešto ne pošemeri!

-prije koji tjedan su imali promjenu-nadogradnju.. nekoliko dana ispravne postavke nisu radile, zbog promjene ili tko zna što, offline-razno.. i neki dan (ne mogu znati točno..) opet proradilo.. što će reć, nisu problem bile postavke, nego server-dostupnost-domena.. prastari serveri za trajni email s nekadašnjih 10mb na 100mb, sad na 1gb, uz ostale 'bla-bla' unaprijeđenja..

-kao i novi (opet ne znam kad je uveden, sad ili ..) komunikator, za pristup kroz web (mail..) glupasto, osnovno, ali radi.. radit će i dalje (jer gašenje nečeg 'trajnog' i najvažije email adrese jer je prva-prava.. je užas..) .. tj ako nekome nešto ne radi, podsjetnik da ne mora biti stvar u postavkama kao port-protokol.. može sve biti točno, pa da je čisto do serverske strane ili banalno autorizacija linije na drugom operateru ako nije t-com (ht-net) itd.

+ važno, za pop-smtp-autorizacije-postavke.. problem može biti što promjena ne mora biti trenutno uključena, do npr restarta.. pa je važno znati točne postavke i ne popravljati ispravno, jer tad ni kad proradi to nećemo znati itd.

-naravno, klasična blentava situacija kod nadogradnje sustava, kojeg prvo sruše pa pošalju obavijest na email o tome.. tj tek kad proradi, dobiješ i tu obavijest.. :) da bi netko imao dva spojena neurona i zaključio da bi poruka prije reseta bila korisnija.. :) ... no eto, radi..

evo usputnih generičkih uputa-postavki + razlikovati operater-liniju pristup-autentifikaciju kad ste na istom ili različitom operateru, dodatna opcija u clientu emaila za autentifikaciju (jer za slanje mora biti znan pošiljatelj..)

Dolazni poslužitelj (IMAP) – preporučeno
IMAP sinkronizira poruke na svim uređajima (ako obrišete mail na mobitelu, obrisat će se i na računalu).
Adresa poslužitelja: imap.t-com.hr
Port (vrsta veze): 993 uz uključen SSL/TLS
Korisničko ime: Vaša puna e-mail adresa (npr. ime.prezime@sk.t-com.hr ili korisnik@t-com.hr)
Lozinka: Vaša lozinka za e-mail
(Napomena: Ako umjesto IMAP-a želite stariji POP3 protokol, adresa je pop.t-com.hr na portu 995 sa SSL/TLS)

Odlazni poslužitelj (SMTP)
Ove postavke omogućuju slanje e-pošte bez obzira na to koristite li fiksni internet, mobilnu mrežu ili ste spojeni na Wi-Fi drugog operatora:
Adresa poslužitelja: smtp.t-com.hr
Port (vrsta veze): 587 uz uključen STARTTLS (ili port 465 uz SSL/TLS)
Zahtijevaj prijavu (Autentifikacija): Obavezno uključiti (kvačica na "Moj odlazni poslužitelj zahtijeva provjeru autentičnosti").
Podaci za prijavu: Odaberite "Koristi iste postavke kao i za dolazni poslužitelj" ili ponovno unesite punu e-mail adresu i lozinku.

+ ovisno o starosti-verziji-ažuriranjima email clienta, protokolima koje podržava.. stari-noviji office-outlook.. ovisi koji sigurnosni protokol treba postaviti, ssl-tls-starttls.. i odgovarajući portovi-parovi.. pripaziti uz malo razmišljanja i tad sve radi a ako neće provjeriti banalne felere-zatipke u podatcima ili pass, ćoravost i sl. + provjera kroz komunikator da su barem user+pass točni jer se npr pass možda u desetljećima korištenja mijenjao pa se treba prisjetiti itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice