Spajanje zvučnika

poruka: 10
|
čitano: 5.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Spajanje zvučnika

Pošto imam viška zvučnika (tri za računala i jedan od starog cd-playera) i ničemu ne služe, htio bih pitati dali je moguće spojiti te zvučnike u jedan i da svi zvučnici rade... Nadam se da ste me skužili, heh.

Imam jedne velike od cd-playera (dobro, nisu baš veliki, slika 1.) i imam od računala (slika 2., 3., 4.). Dali je moguće povezati te zvučnike i da kad se to priključi na računalo svi zvučnici rade i da se dobije na "decibelima" da se može glasno slušati glazba.

Došao sam na tu ideju jer svako malo radimo pijanke i feštice za ekipu i trebao bi nam neki audiosustav ali da je dovoljno glasan. 

Odmah napominjem da se ovdje radi o guštu samogradnje i da nikakva kupovina gotovih zvučnika nedolazi u obzir,. Hvala

slika 1. slika 1.
slika 2. slika 2.
slika 3. slika 3.
slika 4. slika 4.
I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje zvučnika

Možda se nešto da sklepat....

Ovi zadnji, bijeli (sivi) zvčnici se čine ok, a ova sr*nja od ms-a možeš slobodno baciti jer su im i kablovi toliko loši.

Ovako; izvadi elektroniku (pcb + trafo) iz zvučnika i premijesti ih u druge zvučnike (one drvene, crne) ili pusti elekreoniku unutra pa samo napravi izvode za zvučnike iz tog jednog aktivnog zvučnika tako da inaš pojačalo odvojeno. Neće ti to rušit zidove ili mazit uši zvukom ali mislim da će za tvoje potrebe biti ok.

I do what I must because I can
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Spajanje zvučnika

ako svi rade mozes ih spojiti sve skupa u paralelni spoj i onda ih sve popaliti i rade ti svi i svake stimas kako ti oces...

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Spajanje zvučnika

Lacko, to ličilo kao zvučnički frankenštajn i imalo bi velika izobličenja u signalu

I do what I must because I can
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Spajanje zvučnika

oke, hvala ljudi. . . danas se budem uhvatio posla i možda nešto i napravim ;)

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje zvučnika

Ovako, prvi zvučnici (od CD playera) su koliko vidim pasivni tako da njih prvo na pojačalo pa tek onda na komp. Ostali su aktivni i nema problema sa njima. Ovi aktivni imaju u sebi pojačalo, izaberi 1 par i iskoristi njihovo pojačalo za ove bolje crne, bilo koje, sve je to šrot ionako. Ne moraš ni vaditi pojačalo ni ništa, samo otvori kutiju i one kablove koji idu na zvučnike preusmjeri da idu na te crne, pojačalo ti može ostati u orig kutiji samo neće taj zvučnik više svirati (osim ako ih ne staviš u paralelu pa zajedno ali to je jako slabo pojačalo pa bi moglo biti svega samo ne dobrog zvuka ali možeš probati ako baš hoćeš).

Kako sve na komp? Pa ako iamš noviju zvučnu tipa Realtekove nove 7.1 HD Azalia integruše odna samo sve poštekaj svake u bilo koju rupu osim onih z amic i line in i u driverima za sve staviš front speakers. Ako nemaš takve opcije onda trebaš kupiti splitter za 3.5mm konektor, znači iz jednog u 2 pa takvih koliko it treba, samo pazi, to je paralelno spajanje, smanjuje se otpor pa ne prištekavaj više slušalica i sl. na to jer može otpor pasti previše (sa zvučnicima nije toliki problem jer je impedancija ulaza dosta velika).

E sad, kako će to ispasti?

Ako sve dobro spojiš, svi će raditi ali zvuk će biti relativno loš (loši zvučnici odmah u početku, loša pojačala jel... ne očekuj neko poboljšanje ugl). Možda malo pomognu ovi CD player zvučnici. Što se glasnoće tiće, u ovom slućaju očekujem da će zvuk biti glasan koliko su glasni najglasniji zvučnici (očekujem da će to biti ovi od CD playera), ovi ostali će jednostavno ostati nezamječeni jer su pre slabi osim ako su dovoljno daleko pa bi eventualno dobio na pokrivenosti :)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje zvučnika
Vido kaže...

Ovako, prvi zvučnici (od CD playera) su koliko vidim pasivni tako da njih prvo na pojačalo pa tek onda na komp. Ostali su aktivni i nema problema sa njima. Ovi aktivni imaju u sebi pojačalo, izaberi 1 par i iskoristi njihovo pojačalo za ove bolje crne, bilo koje, sve je to šrot ionako. Ne moraš ni vaditi pojačalo ni ništa, samo otvori kutiju i one kablove koji idu na zvučnike preusmjeri da idu na te crne, pojačalo ti može ostati u orig kutiji samo neće taj zvučnik više svirati (osim ako ih ne staviš u paralelu pa zajedno ali to je jako slabo pojačalo pa bi moglo biti svega samo ne dobrog zvuka ali možeš probati ako baš hoćeš).

Kako sve na komp? Pa ako iamš noviju zvučnu tipa Realtekove nove 7.1 HD Azalia integruše odna samo sve poštekaj svake u bilo koju rupu osim onih z amic i line in i u driverima za sve staviš front speakers. Ako nemaš takve opcije onda trebaš kupiti splitter za 3.5mm konektor, znači iz jednog u 2 pa takvih koliko it treba, samo pazi, to je paralelno spajanje, smanjuje se otpor pa ne prištekavaj više slušalica i sl. na to jer može otpor pasti previše (sa zvučnicima nije toliki problem jer je impedancija ulaza dosta velika).

E sad, kako će to ispasti?

Ako sve dobro spojiš, svi će raditi ali zvuk će biti relativno loš (loši zvučnici odmah u početku, loša pojačala jel... ne očekuj neko poboljšanje ugl). Možda malo pomognu ovi CD player zvučnici. Što se glasnoće tiće, u ovom slućaju očekujem da će zvuk biti glasan koliko su glasni najglasniji zvučnici (očekujem da će to biti ovi od CD playera), ovi ostali će jednostavno ostati nezamječeni jer su pre slabi osim ako su dovoljno daleko pa bi eventualno dobio na pokrivenosti :)

evo, uspio sam napraviti, hvala svima. . .

iz onih bijelih zvučnika izvadio sam pojačalo i stavio u crne, i zvuk je premoćan, nema nikakvih smetnji, šumova nit niš, i dosta se dobro i glasno čuje! :D

a što se tiče zvučne i drivera, uspio sam pronaći, jer mi matična ima upravo realtekovu zvučnu, pa sam u driverima stavio da mi na sve ulaze mogu ići zvučnici,. . . tako sad imam priključene one velike zvučnike od cd-playera, i dvoje manjih od računala. . .

sve sam pospajao i uprav me strah malo više pojačati da mi susjedi ne bi zvali policiju. :DD

17 godina
Spajanje zvučnika

Drago mi je što si zadovoljan, a još draže što ima ljudi voljnih eksperimentiranja jer j***š teoriju, praksa je zakon :)

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Spajanje zvučnika

Zdravo svima , mogu li se zvucnici od kucnog bioskopa prepsojiti i da ih prikacim na komp? ako mozete da mi objasnite kako , ako nije problem ... hvala unaprijed ! :) 

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje zvučnika

Su samo zvučnici ili i pojačalo?

Ako imaš i pojačalo tj. onu centralnu jedinicu slikaj konektore molim te pa ću ti moći točnije reči.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice