Spajanje ventilatora preko moleksa

poruka: 5
|
čitano: 2.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav ljudi

budući da što se struje tiče znam samo žarulju promijeniti zanima me dal u slijedećem može doć do kakvog kratkog spoja

idem složit neko mini kućište za vrtit spotove

sa dva prastara napajanja sam poskidao ventilatore i pročitao na nekom forumu da ih mogu spojiti na molex (crnu na crnu i crvenu na crvenu žicu nakon što odrežem plastiku s molex kabela)

jedan ventilator mi treba naprijed a jedan otraga na kućištu - onaj otraga spojim na jedan kabel s molexom a onaj za naprijed bi spojio na kabel koji ima 2 molexa - e sad - na jedan molex bi spojio hard disk a drugi bi raščupao i spojio ventilator na 2 žice i pustio druge dvije nek strše

jel mogu tako nešto zeznut ili je ok - hoće li hard pustit bijeli dim ako je drugi dio kabela raščupan s spojenim ventilatorom?

jel možda poželjno da oba ventilatora budu spojena na molexe na istom kabelu? al mislim da mi jedan kabel neće doseći do prednjeg i stražnjeg ventilatora.

lijep pozdrav, hrusht

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Spoji slobodno, bilo kako. Čak ne možeš ni pogriješiti polaritet (ako krivo spojiš ventilator samo neće raditi).

Inače spoji crvenu od ventialtora na žutu na molexu, jer to je 12v za koliko je on namijenjen. Ako bude preglasan probaj na crvenu (5v).

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
15 godina

samo nemoj rezat plastiku nego zice gruni unutra i izoloraj da se ne izvuc jer ces unistit molex

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala puno

sutra se idem igrati električara

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spajanje ventilatora preko moleksa
hrusht kaže...

hvala puno

sutra se idem igrati električara

Samo prije toga, ugasi komp, napajanje i iskopcaj kabel iz napajanja. Da budeš piroman, a ne električar. {#}

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 7:09 (dombak1608).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice