Quad wireless antena

poruka: 3
|
čitano: 5.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Quad wireless antena

Evo ovako vidio sam da na forumu ima vec par tema sa ovim antenama ali sve su za samogradnju . E sada ja iman pitanje iman doma ovakvu antenu tj sobnu antenu . Želim je nekako "tjunirat" za wireless. ISto tako sam vidio da mnogi kazi da nece to tek tako raditi da je veliki šum ili da nece uopce raditi jel postoji ka jos neka zakrivljenost .Ali ja nevirujen  jel kad sam je rastavio onaj "tanjur" je na isti princip napravljen kao i ona quad wireless antena. E sad em zanima da li je netko to probao ba sa takvom anteno i ako je jel ima ikakvih poboljsanja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Quad wireless antena

Ha, princip je isti, sve su ostalo nijanse..

Nijansa u ovom slučaju je lambda, tj. valna dužina. Antene se rade za određeno valno područje za koje se koriste prema lambdi (valnoj duljini), tj. frekvenciji vala. Pa je veličina antene (ne reflektora ili direktora, već vrućeg kraja) npr. 1 x λ, 2 x λ, 1/2 x λ i sl.

Drugim riječima, ako natjeraš svoju antenu da joj vrući kraj ima dužinu od 12,5 cm (2,4 GHz), raditi će dobro, ako nije te dužine, neće. Ovisno koliko odstupa od ideale, toliko će loše raditi (+ još par parametara koju su za primjer nebitni)..

15 godina
neaktivan
Quad wireless antena

pojasni pojam vrući kraj je da sam zavrsia el teh školu opet san za neke stvari tukac :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice