Došao sam na ideju da napravim prijenosli LED lightshow kojeg bi pokretao mobitel... neznam da li današnji smartphoneovi mogu podržavati programe za pokretanje toga... i zanima me još, koliko napajanje trebaju LED-ice ako ih ima 16 komada (8 po 2 reda)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Došao sam na ideju da napravim prijenosli LED lightshow kojeg bi pokretao mobitel... neznam da li današnji smartphoneovi mogu podržavati programe za pokretanje toga... i zanima me još, koliko napajanje trebaju LED-ice ako ih ima 16 komada (8 po 2 reda)?
ledice su siča, možeš ih napajati i direktno sa moba, samo nisam te skužio, kako bi pokretao taj lightshow? koji bi ti bio izlaz na mobu? usb?
Da, mislio sam na usb...
jel imaš neki link po čemu radiš ili... od kud ti ideja.
ako nije tajna ;)
mislim... fora je stvar pa ako uspiješ mogao bi i ja pokušati.
hh... nemam ništa... samo ideja..:P Ali budem malo progooglao pa možda nešto nađem....
evo ovako mozes sa MCU i sa mobitelom koji ima usb host mode(tako bi ja iso radit) i trebas neki usb2serial kojeg bo stpjio iz mobitelovog usb-a na MCU. I onda jos trebas tranzistora za pokretat svaki red ledica..... i neki izvor struje....
Samo nezz da li mobovi mogu kontrolirati nesto sa usb-om (ovo sto si spomenuo host mode).
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.