Popravak benq fp92W

poruka: 4
|
čitano: 3.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Popravak benq fp92W

Evo doso mi na popravak monitor od frenda reko nece se upalit itd itd. ja reko donesi nemoj bacit..

Evo donio i kad sam otvorio imo sam st avidit 6 komada od 470uF 35V razletili se tako rec a jedan od 1000uF 16v doslovno je iskocio van :)

nakon 40kn ulozenog monitor je opet ziv pa evo neke slikice :)

Mozda nekom bude i korisno...

Sad dok frend ne dode po nejga ima da se izivljavam :P

Otvaranje namucio sam dok sam skuzio da ide prvo prednji dio Otvaranje namucio sam dok sam skuzio da ide prvo prednji dio
Otvoren Otvoren
Zadnja poledina Zadnja poledina
maknuta zastita vidi se da su kondenzatori aj bok maknuta zastita vidi se da su kondenzatori aj bok
Viva Viva
Citavi i stari xD Citavi i stari xD
Zamjenjeni svi i stari sa strane Zamjenjeni svi i stari sa strane
Jos jedna slikica Jos jedna slikica
slozeno natrag slozeno natrag
zatvaranje zatvaranje
Viola radi :) Viola radi :)
:) :)
gledanje tv i yt istovremeno haha gledanje tv i yt istovremeno haha
Razocaanje kad shvatis da tovj monitor vec godinu dana daje plavkastu sliku Razocaanje kad shvatis da tovj monitor vec godinu dana daje plavkastu sliku
Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Popravak benq fp92W

Svaka cast, lepa i brza popravka sa odlicnim rezultatima ali ti ipak moram napisati da si trebao zameniti i schotki diodu koja pogoni te kondenzatore koji su izgoreli... Upravo je ta dvostruka dioda uzrok a naduvani kondenzatori su posledica zbog koje je nastao kvar...

Samo napred u popravkama !

16 godina
neaktivan
Popravak benq fp92W

vidis tog se nisam sjetio znam da inace crkavanje kondenzatora je radi lose gradske mreze i variranja. a danas se tehnologija svela na mali prag tolerancije pa crkavaju.

Pogotovo jer peglaju napon. Monitor jos radi sad kao tv i nema nikakvih nuspojava tako da super.

trenutno imam na servisu dva dvd recordera i dva dvbt sa istim simptomima samo nikako da odem kupit komade za popravak.

Jer gradska mreza ovdje u istri je katastrofa -.- meni se prije mj dana zapalila jedna faza na stupu ispred kuce. :))

hvala na ubuducem savjetu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Popravak benq fp92W

Pozdrav

Mene zanima do cega je ta plavkasta slika jer imam isti problem ...

Znaci radi normalno i odjednom prebaci na tu plavkastu boju ...

Edit

rijesio sam .. do VGA kabla je :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 20:09 (superfreak).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice